login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D: folytatódott a 3. évad

2016. 03. 13. 16:26 - Írta: superpityu

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Sok meglepetést nem tartogatott a SHIELD visszatérése, hozta a korábban megszokott szintet (és egy sorozatminimumot). A téli félévadzáró óta nem sok idő telt el, de a karakterek próbálnak visszatérni a megszokott dolgokhoz, maguk mögött hagyva az idegen bolygót és a veszteségeket.

bscap0481

Kicsit meglepett, hogy a rész egyből flashfoward-dal indított. ami 3 hónappal később játszódik és nagyon nem is mutatott semmit, csak azt láttuk, hogy az egyik ügynök valószínűleg fel fogja áldozni magát. De inkább spoileresen folytatom.

Daisy és a csapat továbbra is dolgozik azon, hogy egyre több Inhuman a SHIELD oldalára álljon, így pedig egy elég tipikus heti részt kaptunk, amiben újabb taggal bővült a csapat. Yo-Yo elég életképes karakternek tűnik, és a flashfoward kiemelt snittje miatt vélhetően jelentős szerepet fog betölteni a tavaszi részekben.

bscap0480

Szerencsére a főszál maradt, Malick elfogása a cél, igaz Coulson még semmit sem tud arról, hogy a Hydra minek is van birtokában. Bár egyelőre még mi sem tudjuk, hogy a Ward testében élő? ősi lény mire is képes, de annyi biztos, hogy nem kecsegtet túl sok jóval az utolsó jelenet.

Tényleg érződik a sorozaton, hogy túl sok szereplő van már, így Yo-Yo Kolumbiában maradt, sőt Daisy még Joey-t is hazaengedte. Simmons-Fitz alig kapott valamit, ahogy Hunter és Bobbi sem voltak most többet jelen pár egysorosnál. Ja, és May is szerepelt, de tényleg alig volt észrevehető.

bscap0485

Adja magát a kérdés, hogy ki és miért fog kikerülni az űrbe, hogy feláldozza magát a többiekért. Bár teljesen úgy forgatták a lapokat, hogy Mack legyen az egyértelmű áldozat, de biztos csavarnak még rajta egy párat, mire eljutunk az eseményig.

23 hozzászólás Ne habozz!

Rammschein - 2016. 03. 13. 16:44

Annak idején elkaszáltam még az elején, de szerintetek érdemes pótolni? (A Marvel univerzumot csípem…) :)

ldani7492 - 2016. 03. 13. 17:16

@Rammschein
Én is kaszáltam még a legelején, de szerintem érdemes újra bepróbálni. Kb. a Tél katonájáig eléggé szenvedős (első 16 rész ha jól emlékszem), de utána határozottan jobb lesz.

Enzo - 2016. 03. 13. 17:52

@Rammschein: hogy a viharbane, szép lassan kinőtte magát az egiyk legminőségibb sorozattá, és szépen kötődik a filmekkel is továbbvitt univerzumhoz.
Az 1×16-17 körültől nagyon beindul, főleg a midseason és full season finálék környékén több 8/10-9/10 körüli részt hozva.

Szóval, 2×11. Pont most néztem meg, erre feljövök, és van róla poszt, ezt már szeretem :P

2×11
Korrekt rész volt, szépen folytatták mindenkinek a szálát.
Az elnök hozzáállása a SHIELD-kérdéshez überkorrekt, Talbot mint új ATCU vezető elég kitalálható volt.
Coulson: “Anyám borogass” :DDD
-Joeytól gondolom elbúcsúzunk (egy időre), most is csak fordítani kellett :P
-Wardot még nehéz megszokni ilyen ősi entitásként, bár a karikák a szemei alatt eléggé parák + azért betermelt egy hentesüzlet napi forgalmának megfelelő húst, nem semmi étvágya van.
-Fitz-Simmons újraismerkedése aranyos volt. :3
-Ifjabb Strucker emlékeiből hogyan tudták, hova kell menni? Csak a jelszót mondta, az üzletet nem…
-A flashforward finoman szólva nem volt túl informatív, de gondolom még visszatérünk rá. (Ja lol, most tűnt csak fel, hogy a kereszt-nyaklánc ugyanaz, szóval Jojó-Elena lesz a flashforward jelenetben is. :O)

Enzo - 2016. 03. 13. 17:54

2×11 a lóhast, 3×11 lesz az.
Azt még kihagytam, hogy Elena képessége ötletes (1 szívverés alatt elpattan valahova), ha valahogy le tudnák lassítani a szívverését, akkor lehetne növelni a hatótávot.
Coulson meg kapott szép szintetikus kezet, hogy egyszerűbb legyen vele forgatni, Clark Gregg használhassa a saját kezét :D

Rammschein - 2016. 03. 13. 18:37

Meggyőztetek, de az Agent Carter tuti kimarad. :D

winnie - 2016. 03. 13. 18:38

Rammschein: nem érdemes. de egyébként ott a sok írás, és a sok komment. nem hiszem, hogy az jelentene bármit is azzal kapcsolatban, hogy neked hogy tetszene, hogy x vagy y-nak hogy tetszik. ők nem kaszálták akkor, amikor te. és ők nézik még most is. naná, hogy jó eséllyel az lesz a válaszuk, hogy igen.

én például belenéztem később is a sorozatba, és hiába mondja valaki, hogy érdemes, tudom, hogy _nekem_ nem érdemes. másoknak meg érdemes. azt mi nem tudjuk eldönteni, hogy te melyik csoportba tartozol:)

JH94 - 2016. 03. 13. 19:11

Kicsit unalmas rész volt. Viszont, végre a S.H.I.E.L.D. kezdi visszaszerezni a reputációját a “megszűnése” óta. Kíváncsi vagyok Talbotra, mint vezetőre és a S.H.I.E.L.D.-ATCU kollaborációra, biztos lesznek nézeteltérések majd Coulsonnal.
Ward eléggé creepy lett.
Nekem nagyon hiányoznak a Fitz-Simmons interakciók, most talán van esély, hogy visszatér ez is.

foxykah - 2016. 03. 13. 20:35

Én is éreztem anno az első évadnál, hogy valamiért nem jó, nem tetszett(unalmasnak találtam), és majdnem kaszáltam is, de nem tettem mert nagyon szeretem a Marvel univerzumot meg volt szabadidőm is. És egyáltalán nem bántam meg, hogy maradtam, mert mostmár tényleg sokkal jobb mint régebben volt. Szerintem, ha valaki szereti a filmeket akkor simán ledarálhatja a bemaradást, lehet az eleje kicsit szenvedős lesz de utána megéri!

Foberen - 2016. 03. 13. 20:37

Kicsit szerintem is unalmas rész volt, de szerintem beindul ez. Nem tudom miért, de Talbotot nagyon csípem a sorozatban.

István - 2016. 03. 13. 21:11

Imádnám ha az űr téma miatt képbe kerülne a SWORD is.

Neoprimitiv - 2016. 03. 13. 21:17

Nekem nem jött be ez a mostani rész. Ahogy a normál kibeszélőbe is írtam, az egyetlen érdekes momentum az inhuman-ek tervezhetősége volt, de pont ezen teljesen átsiklottak. Azt hiszem, ahogy egyre inkább “szuperhősös lesz”, úgy fogja az én érdeklődésemet is elveszíteni.

Nézőke - 2016. 03. 13. 22:41

..nekem nem egészen tiszta még,hogy az ősnek elég a sima hús? Vagy ha éhes,akkor inhumaneket fogyaszt,hogy erőre kapjon,nem? Erre ott áll mellette nindzsa barátunk,és nem eszi meg? A végén meg tiszta Imhotep lett.

Valamit számolgattam Simmons adataiból, olyan 640 km/h val közlekedik a csaj.

PuMa - 2016. 03. 13. 23:17

Én is vártam, hogy megeszi, szerintem azért nem tette, mert még gyenge, ahogy mondta is.

bessie - 2016. 03. 13. 23:44

Nem úgy magyarázta anno Malick, hogy született a Földön egy olyan ember, akinek akkora hatalma volt, hogy mindenki megijedt tőle? Azt valahogy kétlem hogy minden egyes inhumanben ilyen féreg lenne. Egyébként hamarosan jön az Amerika kapitány, gondolom valahogy az is ki fog hatni a sorozat folytatására, mint ahogy mindig.

apost - 2016. 03. 14. 01:01

Ez egy gyenge sorozatnak indult, ami közepessé vált, de annál valszeg sosem lesz jobb.

De azt el kell ismerni, hogy ahhoz képest mennyire mű volt az első pár rész, egész összeszedte magát a sorozat.

Én is az univerzum miatt nézem főleg, de valahogy mindig a filmes utalások a sorozat legnagyobb gyengéi. Mikor behozták az Asgardi csajt, vagy a részeken át tartó titkolózás a Helicarrierről, de még Fury felbukkanása is mind mind csalódás volt. Kb Mióta beindult az Inhumain szál, azóta hozza azt a pluszt, ami az eleje óta elvárható lett volna, mert végre nem olyan érzése van az embernek mintha a filmekből kivágott jeleneteket nézné. Alapvetően az egész sorozatnak ott kellett volna kezdődnie, hogy a shield-et felszámolták, mert ameddig publikus világvédelmi szervezet voltak, túlságosan kötődtek a filmes univerzumhoz, viszont most végre el tudtak tőle rugaszkodni.

Az meg, hogy Malik mit mondott el, mint eredettörténet, szerintem nem jelent semmit. Majd akkor derül ki mivel is van dolgunk, ha a Cucc majd elmeséli ki/mi is ő.

Latza - 2016. 03. 14. 08:49

Kb. így képzelem a pillanatot, amikor Coulsonék meglátják Ward-ot:
https://www.youtube.com/watch?v=sOnqjkJTMaA&t=8m23s

:D

Enzo - 2016. 03. 14. 17:47

oldalsávba kérnénk :)

Malachi - 2016. 03. 15. 23:27

kibeszélő oldalsávba? gondolom nem lesz heti írás. köszi!

e-batta - 2016. 03. 16. 17:02

Legalább az kiderült, hogy Willnek miért hiányzott a hús a lábszáráról, mert akkor nem értettem. Az az “izé” rágta le csontig, hogy valamennyire erőre kapjon. Mondjuk ez már a szürreális kategória.

Crogan - 2016. 03. 18. 12:12

Sziasztok.Következő rész mikor várható?

Bender - 2016. 03. 21. 13:45

Holnap, magyar idő szerint szerdán hajnalban. Egyébként ha tényleg ez a Most Wantedet előkészítő rész, ami következik, akkor valószínűleg Bobbi és Hunter felszívódik a maradék 9 részre, és ha nem rendelik be a sorozatot, max visszatérnek?

rodosto13 - 2016. 03. 23. 10:21

Szépen írták ki őket, tetszett a búcsúzkodás a végén. Kár, hogy a puccs tervezésekor elhangzott beszélgetést nem mutatták be a miniszterelnöknek, de akor nyilván fel lett volna fedve a shield kapcsolat, stb.

Nézőke - 2016. 03. 26. 14:45

nagyon szép búcsú volt, így kell ezt profin csinálni. Arra azonban biztos felfigyelt orosz elnök barátunk,hogy az egyik minisztere “előre a szabad hazáért!” felkiáltással le akarta lőni,így nincs mit magyarázni hogy tényleg puccs lett volna-e.

Mallick lánya miért lett hirtelen fontos? Ha tudjukki nője lesz, akkor kliséperrel fenyegetek…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz