login |

Pilot: Of Kings and Prophets

2016. 03. 13. 21:23 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Nem kertelek: hihetetlenül untam ezt az ABC-s pilotot. Minden képkockájáról süt a készítés során felmerült nehézségek sora.

ofkings1

Persze nyilván az sem segít, hogy nem igazán vártam, de ez lenne akkor a “Biblián alapuló Game of Thrones”-koncepcióval elkészült sorozat? Bár mondjuk az sem indult annyira erősen, remélem ezért nem kapok köveket, de az OKaP kezdése jóval a GoT pilotja alatti minőséget hozott.

Arról nem is beszélve, hogy itt nyilván nem mindenki szabad préda, hiszen az ismert nevek sorsát sokan ismerik előre a Bobliából: Saul, Sámuel, Dávid és Góliát története nem lesz nagyon megváltoztatva. Szóval majd hullhatnak a vörösingesek, akik kapnak némi felvezetést, hogy érzelmi töltet legyen a halálukban, aztán kalap, kabát.

ofkings2

Ez az egyik legnagyobb baj a pilottal: tulajdonképpen senki sem túl érdekes benne, viszont az írók már most úgy kezelik őket, mintha együtt éreznénk velük, így pedig a semmiben csattannak az érzelmi csúcspontok. Pedig azokból tényleg van/lenne egy csomó, csak épp mögöttük kong az üresség. Kit érdekel Saul lányának sorsa? Hát még a lány leendő férjéé?

Az egyedüli karakter, aki minimálisan érdekes lehetne, az Dávid. Neki emberi problémája van, és igyekszik változtatni a helyzetén a pilotban. A kalandja is földhözragadtabb, mint a hatalmi harcok a nagyok között. De persze Dávid alig kap játékidőt, azt is csak a parittyája miatt, hogy mindenki képben legyen.

ofkings3

Mondjuk az ürességet színészeken is érezni. Valaki igazán szólhatnak az öregeknek, a Sault alakító Ray Winstone-nak, és a Sámuelt alakító Mohammad Bakri-nak, hogy nem attól lesz valaki kemény öreg harcos, ha nem nyitja ki a száját beszéd közben. Bakri még elment, de basszus, Winstone motyogása csak erősítette a hozzá képzelt “Mi a fenét keresek itt?”-érzést. A fiatalok legalább igyekeznek kicsit, csak hát nincs jó jelenetük.

ofkingscsat

Amúgy kinézetre rendben van a sorozat – persze tévés szinten. Volt pár egész látványos jelenet, de nyilván igazi durvulás nem lesz, bár a PG13-as filmekhez viszonyítva legalább a kardok véresek lehetnek néha. Ez van, ezzel kell beérni. A kidolgozást mégsem lehet éltetni, hiszen rengeteg az információöntés, amiken érezni, hogy mit nem fogtak fel a nézés közben a fókuszcsoportban az emberek.

Nem, egyszerűen nem tudom ajánlani Of Kings and Prophets-et. Tény, hogy nem vagyok a legnagyobb kardos-szandálos rajongó, de ennél sokkal jobb filmeket és sorozatokat láttam már a műfajból, így elnézve ez még a stíluson belül sem annyira értékelhető. Szóval, aki odavan az udvari intrikás sorozatokért, az mindenképp nyilatkozzon a kommentekben.

ofkings4

Részemről 2/10 a pilot. Nem nagyon szoktam ilyen alacsony pontszámot adni, de itt muszáj volt. Semmi nem volt, ami akárcsak elgondolkodtatott volna a folytatáson, így hiába húznának bele az 1×02-re. Ennél még a mellément The Bastard Executioner is jobb.

10 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 03. 13. 22:13

Az elején a csatajelenettel próbáltak Spartacus-látványt mímelni (lassított jelenetek), a zenéről meg rögtön a Gladiátor jutott az eszembe. És még ezek voltak a pilot legsikerültebb pillanatai. A többi unalmas műdráma és szappan volt, naná, hogy még az oroszlán leparittyázása előtt megvolt az eyesex Dávid és a hölgy között, a miheztartás végett. Még belenézek a 2. részbe, de nincs nagy bizodalmam hozzá, pont arra a szerepre választották a leggyengébbet, akire épül a sorozat.

monti - 2016. 03. 14. 07:21

Sajnos valoban borzalmasra sikeredett,legalábbis a pilotot néztem meg…

Nem tudom miért képtelenek egy normális biblia alapu filmet késziteni amikor egyik legjobb scifi is egyben ami garantálná a látványt és izgalmakat, teli van időutazással, teleportálással, különféle földökivüli lényekkel, csodákkal…erre itt vannak ilyen vértelen steril vackok felejtős karakterekkel

ayren - 2016. 03. 14. 09:39

Hát akkor bele se nézek. Mondjuk a bibliai téma már alapból taszító nekem, én még nem láttam egy jó ilyen tematikájú feldolgozást sem – na jó a Jézus Kristus szupersztárt kivéve, bár akkor még jóval zsengébb korúbb lévén jóval gyengébb kritikai attitűddel voltam megáldva. A keresztény dogmatika miatt nem mernek szerintem eredetibb interpretációt megvalósítani, ráadásul hogyan lehetne izgalmas olyan sztori,amit mindenki kívülről fúj?

winnie - 2016. 03. 14. 09:56

ayren: mindenki? nem, kizárt. motívumokat sokan ismerhetnek, de talán nem is a kisebbség, hanem a többség nincs tisztában sok biblikus történettel.

Qedrák - 2016. 03. 14. 10:34

Szerintem Human kritikája kissé túlságosan is lehúzza a sorozatot. No persze ettől ez még nem lesz jó, de nem annyira rossz, legfeljebb átlagon aluli még a műfajában is. :)

Az igaz, hogy nem volt benne egyetlen megjegyezhető karakter, vagy egyetlen megjegyezhető momentum sem, egyszerűen az a sorozat legnagyobb baja, hogy teljesen érdektelen. Egyébként a látvány tényleg rendben van, én azt hittem, hogy az lesz a legnagyobb bajom, hogy teljesen gagyi lesz, mint valami random sci-fi a SyFy-on. Összességében viszont ajánlni én sem tudnám.

Ayren: A pilot alapján szerintem hozzányúltak az eredeti történethez, raktak bele plusz karaktereket, és olyasmire is figyeltek például, hogy a filiszteusoknak voltak vasfegyvereik, az izraelitáknak pedig nem.

FreeKatana - 2016. 03. 14. 16:07

GoT pilotot megemlítve felötlött bennem egy kérdés: Volt már valaha all time legjobb pilot(ok) szavazás vagy hasonló az oldalon? Én személy szerint kíváncsi lennék az eredményre.

CrM - 2016. 03. 14. 20:32

Annak idején a Gladiátor csak szimplán nem tetszett, a 300 viszont számomra gyakorlatilag kinyírta a műfajt. Nagyon megbántam, hogy azt megnéztem. Annyira belém ivódott a frusztráció vele kapcsolatban, hogy bármi, ami csak kicsit is abból merít vizuálisan, egyből -10 ponttal kezd. Ebből és az eddigi kommentekből kiindulva ez a sorozat nagyon hátra került a bepróbálandó listán.

winnie - 2016. 03. 15. 05:11

FreeKatana: kellett, hogy legyen, de majd szavazunk újra, felteszem megint a kérdést.

Lemoni - 2016. 03. 16. 23:40

Ez a 2. rész mindennek az alja volt, ilyen híg trágyalét nem is emlékszem, mikor láttam utoljára. Még azt is letagadom, hogy hallottam valaha erről a sorozatról :/

Qedrák - 2016. 03. 17. 20:30

Megnéztem én is a második részt, és igazából az jutott eszembe, amin az első után is gondolkodtam, hogy mennyire stílustalan ez a sorozat. Eddig kicsit több mint kétszer negyven percet láttam belőle, de egyetlen jellemző momentumot sem tudnék belőle felidézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz