login |

Pilot: The Aliens

2016. 03. 15. 14:56 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Amikor az angol E4-ra érkezik egy érdekesebb koncepció, arra fel szoktunk figyelni, hiszen náluk ment a Misfits és a Skins – hogy aztán többnyire csalódás legyen a vége. Vagyis ezúttal mindenképp az a vége.

aliens11

A The Aliens azzal a koncepcióval indít, hogy az űrlények már a Földön vannak, egy elkerített kerületben élnek. Csak engedéllyel mehetnek ki, leginkább munka miatt. De persze van valami extra is: a hajukat drogként árulják, mivel az emberek elkábulnak tőle, szóval folyik is a csempészés ezerrel. Igazából az egész kerületüket lepukkantnak kell elképzelni, mondhatni csak a bűnözés dívik benne.

Az alapsztoriból süt az, hogy a District 9 után született az ötlet, még akkor is, ha nem annyira hasonlít, inkább amolyan remixről van szó. Viszont a bevándorlók Angliában is gyakran kerülnek szóba, szóval a viccek mögött azért itt is van valami más tartalom.

aliens12

Maga a történet sajnos nem az igazi. A főhős egy határőr, aki teljesen kiszámítható folyamat során megtudja, hogy az emberszabású lények, akiket lenézett, mégsem állnak tőle olyan messze, mint gondolta. Az egész világa összeomlik, miközben a teljesen elcseszett testvére miatt belekeveredik az egyik bűnbanda machinációiba (silence crew ‘fo life!)

Bár voltak jobb pillanatok a pilotban, az idióta Silence Crew megmozdulásai például kifejezetten ilyenek, hiába a fiatalos zene és pár komikus húzás, a The Aliens bőven drámaként kezelendő. Méghozzá eléggé döcögős drámaként, amit annyi véletlen gördít előre, hogy konkrétan a teljes érdektelenség kapott el közben.

aliens13

A pilot végül egy 5/10-et azért megért, a cliffhanger viszont kifejezetten olyan volt, ami után nem érdekel a folytatás, hiszen annyira rosszul volt felvezetve a szituáció, ami révén további bajba keverte magát a főszereplő (miközben a többiek sem voltak túl érdekesek), hogy mindent felejtőssé tett.

1 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 03. 15. 17:02

Nekem tetszett a nyitány, annak ellenére, hogy éreztem benne némi kényszerűséget, mármint hogy nagyon mutatni akarnak valami különlegeset. Valószínűleg a Misfits-nosztalgiám is hatással volt rám, Michael Socha játéka és bamba fejvágásai is nagyon tetszettek, viszont a néger csaj ufó-szerű arcberendezése bár a sorozatba illő, de nekem baromi randa. Szeretem ezt a fajta humort is, szóval várom a folytatást, még ha ez sem fogja elérni a Misfits-i magaslatokat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz