login |

Válótársak: vége az 1. évadnak

2016. 03. 15. 20:17 - Írta: Desmond Wallace

10 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

(Először is elnézést kérek a sorozat nézőitől, hogy ilyen sokat késett ez az írás. Nincs mentségem, jöhetett volna hamarabb is, de talán még most sincs késő ahhoz, hogy visszaemlékezzünk az RTL Klub tavalyi új sorozatára.)

Örömteli tény, hogy az HBO és az MTVA mellett már az RTL Klub is fel tud mutatni egy saját gyártású sorozatot (a pilotról itt írtunk), ráadásul nem is lett rossz a végeredmény, és még a nézők is a keblükre ölelték a Válótársakat – az egyik legnézettebb széria lett a csatornán, jöhet is a 2. évad.

Válótársak 1×10

Könnyed kis limonádé volt a sorozat, amely hol a viccesebb, hol a komolyabb arcát mutatta a nézőknek. Az epizódok leginkább az előbbi esetben működtek, mivel a dráma nem annyira feküdt az íróknak, a komédia rész viszont többnyire jól működött, és esetenként egészen humoros jeleneteket is láthattuk. A sasogatószert sose fogom elfelejteni.

Meglepő módon a poénok mellett rendszeresen visszatért a meztelenkedés is, amit jó előre el is lehetett adni a bulvársajtóban, és a nézők nem is szaladtak el egy-egy formás mell láttán. Természetesen nem ezek a jelenetek bírtak a legnagyobb jelentőséggel, de főleg Bálint szoknyavadászatai közben azért néha kiderült a meztelen igazság.

Válótársak 1×10

Összességében elég felemás érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban, mivel akadtak a történetben unalmasabb periódusok, de egészen vicces epizódokat is láthattunk. Nem hiszem, hogy a Válótársak ráérzett volna az igazi hangjára ebben a tíz részben. Emellett a karakterek kidolgozása sikerült a legkevésbé az íróknak.

Tamara figurája nagyon mellément, de a gyengébbik nem ábrázolása egyébként is eléggé felületes volt. Kaptunk három nőt, akik a tíz rész alatt se nagyon változtak semmit. Zsófit hozhatnám ellenpéldának, aki azért egy picit jobban kidolgozott figura volt, de ő eleve több játékidőt is kapott ebben az évadban.

Válótársak 1×10

Férfi fronton viszont már jobban kidolgozott karaktereket láthattunk. Scherer Péter lubickolt a szerepében, Stohl András is többnyire jól birkózott meg a feladatával, de Lengyel Tamás nem nagyon tudott mit kezdeni az egysíkú karakterével.

A szerkezet kapcsán mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az epizód eleji, kötelező jellegű flashforward-ok teljesen funkciótlanok voltak, és semmit sem tettek hozzá az élményhez. A második évadra elfelejthetnék őket.

Válótársak 1×10

Ha az egész évadot szeretném értékelni, akkor végül is azt mondhatom, hogy többnyire jól szórakoztam. A színészi alakítások rendben voltak, a forgatókönyvön viszont még lett volna mit dolgozni. A hibák ellenére is azt mondhatom, hogy a közepesnél azért jobb, olyan 6/10-es volt az összkép.

És a Válótársak sikere után talán bízhatunk abban is, hogy még több magyar sorozatot láthatunk az RTL Klubon. Az irány jó, de bőven van még hova fejlődni. Ősszel mindenképp ott leszek a folytatásnál.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 03. 15. 20:20

a harmadik heti 1×04 nálam még mindig megtekintésre vár, és valahol bizakodom is, de szerintem nem fogok túllépni scherer feleségének a karakterén, meg hogy miért vették ilyenre?

én a csak színházzal ellentétben ezt 3 rész után még nem limonádéztam volna, lehet, hogy később erőteljesebben olyan lesz. azt viszont még most sem tudom eldönteni, hogy komolyabb dolgokat, vagy poénkodást várjak el ettől a sorozattól.

Deny - 2016. 03. 15. 20:34

Én imádtam minden percét, kötelező program volt családdal minden héten, úgyhogy jöjjön az a 2. évad minél előbb! :)

AJ - 2016. 03. 15. 20:55

winnie

A Válótársak a végére erőteljesen komolyabb lesz, az elején dramedy, nagyon, a végén pedig a humor nem hogy másodlagos, inkább csak sokadlagos faktor lesz, sőt, a fináléban minden volt szerintem, csak poén nem. A mostani új sorozatok közül nálam ez, a Csak színház és más semmi, valamint az Egynyári kaland áll a dobogón, az Aranyélet valahogy nem igazán jött be, bár nem volt rossz, de a stílus, a téma, a hangulat most nem egyezetett azzal, amit kívántam.

Lengabor - 2016. 03. 15. 21:16

A finálé maga volt a vicc, de nem a szórakoztató értelemben. Nekem hatalmas csalódás lett. Minden olyan szépen alakult, de a végére minden elb*szódott. Szarabb lett, mint volt. Bálintnak megint nincs senkije, Joci sem tudna örülni a gyereknek, de leginkább Dávidot sajnáltam. Egy k*rva a felesége, próbál továbblépni, megtesz mindent a doktornőért, csinál vacsorát, de még a csókhoz is béna, az a frigid nő meg nem érez semmit és reméli, hogy többet nem találkoznak. Hát anyádat! Már csak azt hiányoltam, hogy kiderüljön: leszbikus.
Egy csőd az egész, amit azért csináltak, hogy a második évadra is legyen valami, de ha nem lenne folytatás, szerintem nem így zárták volna le. Itt pontosan azt érezni, hogy mindenki boldogtalan. Nekem eleve nem volt szimpatikus Kovács Patrícia karaktere, de azért menjen már a… Hogy lehet ennyire szemét? Caramel száma viszont passzolt a lehangoló jelenethez. Kb. az egyetlen értékelhető dolog volt benne. Amilyen vidám kis limonádénak indult, úgy lett belőle egy depresszív vacak, ami csak elrontotta a kedvemet. Ha ilyen marad a 2×01 is, akkor be is fejeztem.

Desmond Wallace - 2016. 03. 15. 21:23

Az alapfelállás és a cím eleve korlátok közé kényszeríti az írókat. Ha mindenki újra boldog lenne, akkor nincs ok a közös lakásra, így nincs Válótársak 2. évad.

Lengabor - 2016. 03. 15. 21:31

Az egy dolog, de attól, hogy válnak, még nem kellene még jobban elcseszni az életüket. Nekem ez nem fért össze a korábbi részek szellemiségével. Ráadásul ha nem nézték volna a sorozatot, akkor ez lett volna a lezárás? Dramedyből kemény dráma lett, sok álproblémával, oda-vissza lejátszott, megismételt körökkel. Most nyilván elemezhetnénk itt színészi játékot, meg mindent, de nekem a történet annyira rányomta a bélyegét az egészre, hogy nincs kedvem a játékkal, a zenékkel, a beállításokkal foglalkozni. Amikor Dávid megint lefeküdt a feleségével, utána meg faképnél hagyta, akkor már sejtettem, hogy itt valami csúnyán félrement és a szemétség fog dominálni, de én nem erre vágytam. Legalábbis nem így.

totoro - 2016. 03. 16. 11:22

Ez a sorozat egyszerűen szörnyű lett. Az eleje még tetszett, talán az első 2 rész, aztán írói válságba zuhant a kreatív stáb, csak picsogtak és sehová se vezető, ostoba, ötlettelen köröket futottak részről részre. Ha nem lettek volna benne azok a hiánypótló magyar cicik, akkor 10/1 lenne, így 10/2.

fm! - 2016. 03. 16. 17:52

Ez viszont szörnyű, mintha bedobálták volna csak egymás után a jeleneteket, semmi vágás, rendezés, minek az? 2/10

Binky - 2016. 03. 16. 23:28

Nekem az egész sorozat nagyon bejött, kivéve az utolsó részt, na az számomra is mindent elszúrt. Az addig felépített szálakat széttépték, a karaktereket lenullázták. Értem én, h ha már sorozat és évadzáró, kell cliffhanger, de ez sztem most nem nyert. Ezt még tanulni kell az íróknak. Nálam a cliffhanger azt jelenti, hogy olyat lépnek, ami miatt izgulok, mi lesz a folytatás, most viszont inkább csak a keserű szájíz maradt és a csalódás.
Ettől függetlenül esélyt kap a 2. évad, hátha javítanak valamit az öngólon.

kicsike - 2016. 03. 17. 15:09

Én imádtaaam! Az utóbbi évek egyik legjobb sorozata…jó! Túloztam: de akkor is simán várom a folytatást, örülök, hogy lesz!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz