login |

Ennyi volt a Person of Interest

2016. 03. 17. 04:31 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: hírek,

Előbb a CBS bejelentette, hogy május harmadikán tér vissza a Person of Interest a szokott kedd 22:00-s időpontjára, és azt is, hogy heti két epizódot fogunk kapni belőle, hiszen hétfő 22:00-kor is lesz a rá következő héttől.

Majd pedig a CBS elkaszálta a Person of Interest-et – így az 5. évad 13 részéve zárul is a móka. Valahol szomorú, hogy anélkül, hogy látnák, mire képes a sorozat.

36 hozzászólás Ne habozz!

Rammschein - 2016. 03. 17. 05:55

Remélem legalább így értelmesen le lesz zárva a történet, ugyanakkor sajnálom is, szerintem lett volna még benne kraft…

Benjy - 2016. 03. 17. 07:06

Nagybetűs szégyen az ahogy a CBS kezelte ezt a sorozatot. Már a tologatásokkor sejthető volt, hogy mi lesz a sorsa. Szerintem nem ezt érdemelte, és reménykedem hogy van egy kis esély, hogy valaki felkarolja.

winnie - 2016. 03. 17. 07:17

igazából azt nem értem, vagyis arra vagyok kíváncsi, hogy ezt a színészek vajon most tudták-e meg. mert ha igen, akkor frankón kimaradnak a pilotszezonból.

Aredhel - 2016. 03. 17. 07:38

Nagyon elszomorító. Az egyik kedvenc volt. :-(

Neoprimitiv - 2016. 03. 17. 07:55

winnie: Sarah Shahi mondjuk kapásból kapott egy CBS pilot főszerepet – persze ez jelentheti azt is, hogy a karaktere nem élte meg az 5. évad végét és ezért nyugodtan pilotozhatott.

Nem tudom, jogilag mi lehet ilyenkor a helyzet. Elvileg a szerződéseik opciós időszaka még nem járt le, tehát a CBS hivatalos bejelentéséig pro forma kötve voltak az állandó szereplők és készítők.

Ugyan akkor már ősszel mindenhol az szerepelt, hogy a CBS-en biztosan ez az utolsó évad. Így dolgoztak a szerzők, ezt nyilatkozták több helyen is – gondolom nem az ujjukból szopták.

hummel - 2016. 03. 17. 08:03

Meglepni gondolom nem lepett meg senkit. Mikor levették 13-ra az epizód számot, már tudni lehetett.

Viszont a 13 résszel elég szűkös időkeretet kaptak a készítők. Elvégre nemcsak a két AI közötti küzdelmet kell lezárni, hanem legitimmé kellene tenni a programot is, a ’zárt’ adathalászattól a beavatkozásig. Az olyan apróságokat, mint az egyes karakterek sorsa már nem is említve.

winnie - 2016. 03. 17. 08:07

hummel: pedig általában fordítva szokott lenni. ha valaminek növelik az epizódszámát, mint a vikings esetében 10-ről 20-ra, akkor az nagyon jelzi előre a kaszát:)

ha valamit kaszálni akarnak, akkor nem csökkentik a részei számát, hanem kaszálják. és itt nem ez történt – majd pedig mégis, hiszen meg sem várták a premiert, ami igencsak meglepő.

összességében nyilván meglepni senkit nem lepett meg, de az ellenkezője sem lett volna meglepetés, ugyanis nem lehetett semmit tudni. (kommentben sokan szoktak tudni vélni valamit, hogy aztán megdöbbenjenek, ezért is mondom mindig, hogy nem érdemes kombinálni.) egyébként nem az epizódszámot vették le, csak midseasonre került a sorozat, ami epizódszám csökkenéssel jár. több sorozat is van, ami midseasonben, rövidebb évaddal, vagy akár nyárra kerülve is eléldegél sokáig.

ZümikeXT - 2016. 03. 17. 08:48

Bármennyire is sajnos számítani lehetett rá. De akkor is….
Hiányozni fog.

elgery - 2016. 03. 17. 08:59

Tényleg nagyon szar,hogy ennek is vége lesz,de a kaszabejelentés, rögtön a premier-bejelentés után szerintem teljesen érthető..Vajon mi zajlik ilyenkor írói oldalon? Ezt ők akarták?Így akarták?Esetleg belekényszerítődnek egy olyan szortírozásba,hogy a minőség látja kárát?
Picit aggódok..
Június 4.-én kiderül.

szerintem - 2016. 03. 17. 09:21

nekem eleg lesz ez a 13 resz, ami hatravan, mar untam kicsit a heti eseteket is meg a foszalakat is. az viszont nem tetszik, hogy a csatorna ilyen mostohan banik vele, elegge “gyorsan tudjuk le” hangulata van a heti ketreszes felallasnak es nem ezt erdemli a sorozat szerintem, messze nem volt atlagos es most nem feltetlenul arra gondolok, hogy jo volt-e vagy nem, hanem arra, hogy nem tucatdarab volt, megis ugy koszon le.

Ancsa - 2016. 03. 17. 09:24

Én is szívből sajnálom, nagyon nagy kedvenc a sorozat. Úgy emlékszem az okosok már lenyilatkozták korábban, hogy az íráskor számítanak az esetleges kaszára, ezért rendesen le lesz zárva az évad. Csak ezt a 13 részt akkor is kevésnek érzem egy ekkora sztori lezárásához – ahhoz nagyon benne vagyunk a közepében. De majd kiderül.
(Hogyvolt írás szempontjából is a szívem csücske, ezért extrán sajnálom, hogy vége.)

Ja, a CBS meg kapja be :D

sleepwalker77 - 2016. 03. 17. 09:31

Sajnálom hogy vége lesz, jó kis sorozat volt.
Viszont az egyik nagy kedvencemet a Fringe-et is 13 részes évaddal zárták és rohadt jól sikerült, szóval bízom ebben is.

Flanker - 2016. 03. 17. 09:32

A CBS ne kapja be, mert akkor nem is lett volna sorozat :)

hummel - 2016. 03. 17. 09:34

winnie: Mondanál példát rá mikor nem jelentett kaszát, ha egy a kezdetektől több évadon át főszezonos műsornál radikálisan csökkentik az epizódszámot? Talán van ilyen eset, de olyan ritka lehet, mint a fehér holló.

winnie - 2016. 03. 17. 09:45

hummel: te is kereshetsz arra példát, hogy mikor jelentett kaszát. lehet, hogy az is épp olyan fehér holló. mert eleve egy epizódszám-csökkentés több évad után fehér holló. nem kapott például kaszát a beauty and the beast, a comunity vagy a bones. a lényeg, hogy van pro és kontra példa is, ez semmin nem változtat. ha valamit kaszálni akarnak, akkor nem fognak jótékonykodni. ha valamit berendelnek, akkor azzal terveznek – maximum később, a fejlemények tükrében újraértékelnek bizonyos dolgokat.

de még egyszer ismétlem: ez nem részszám-csökkentés volt, hanem midseasonre pakolás. ami részszám-csökkentéssel jár.

egyébként a csökkentés nem radikális: ami ősszel indul, az 22 rész, ami tavasszal, az 13. mondhatni két lehetőség van. a 10 és 16 nagyon ritka

Hegedda - 2016. 03. 17. 10:02

Legalább remélhetőleg jól le tudják zárni.

Llew - 2016. 03. 17. 10:13

Nagyon szomorú hír, de sajnos nem túl nagy meglepetés. Remélem méltón búcsúzik és a netflixben mindig lehet bízni egy kicsit. Kevésbé jót is megmentettek már, hátha most is.

DonMaros - 2016. 03. 17. 10:53

Behalok, ha nézettségben leveri azt, ami a helyén megy (Limitless ugye?) és azt meg berendelik.

hadyl - 2016. 03. 17. 11:12

Hülyék…

mse - 2016. 03. 17. 11:13

Egyetértek az előttem szólókkal, a CBS jócskán áthetymekelte a sorozatot, plusz az egész stábot. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha már előre bejelentik nekik, hogy ez az utolsó évad. Vagy minimum január táján, amikor látták, hogy nem fér be a normál midseason naptárukba se. Nekem ne mondja senki azt, hogy nem tudhatták, hogy ez lesz a vége.

Shahi-n kívül még tudom, hogy van legalább egy író, akinek már van új sorozata, de szerintem a többieket vagy a szerződés, vagy a “talán” köthette eléggé ahhoz, hogy most hoppon és meló nélkül maradjanak. Értem én, hogy a PoI nem élvez elsőbbséget a csatornánál, mivel nem sajátgyártás, de ez a bánásmód azért már enyhén sok. Plusz heti kettőben zavarják le gyorsan, nehogy esélye legyen valami normál nézettségre – nem mintha ugye itt már számítana. Nevetséges.

Boci - 2016. 03. 17. 11:39

Nem ért váratlanul a kasza, hiszen már a 4. évad végén, amikor bejelentették, hogy csak félévad lesz a következő, erőteljesen céloztak rá, hogy záróévad lesz. Így szerintem mind az írók, mind a szereplők ennek fényében tervezhették a jövőt.
A mostoha sorssal egyetértek, ha jól tudom össze-vissza pakolgatták, próbáltak a harmadik évaddal új nézőket megfogni (ha nem tévedek), emiatt volt ott több heti eset (ha ismét nem tévedek :)).
Én nagyon szeretem, a hibái ellenére. Sőt ezekkel együtt, például a “szorult helyzetben vki lelövi a rosszfiút az utolsó pillanatban szituációk”. :D
Nem félek a rövid évadtól, éppen talán emiatt lehet pörgős és talán a főszál élvez majd elsőbbséget. Szerintem le lehet zárni. És még az sem biztos, hogy happy end lesz, nálam ez is be tud férni, különösen egy ilyen “Welcome to the machine” évadzárás után.

hummel - 2016. 03. 17. 11:40

winnie: Medium, Hart of Dixie

Nyilván befolyásolta a véleményemet, hogy az általad említett sorozatok közül kettővel csak futólag, egyikkel meg sehogy sem találkoztam, így nem is maradhatott meg miként végződtek, viszont az általam nézettek közül párnál eleve egy csökkentett végső évadot rendeltek be a csatornák (Chuck, Mentalist, Nikita).

Binky - 2016. 03. 17. 13:11

Nagyon sajnálom, de a “tervezett” kaszát még mindig jobban szeretem, hiszen ha előre tudják az írók, le tudják zárni a sztorit. A kábeles sorozatoknál volt, nem egyszer, hogy óriási cliffhangerrel zárták az évadot, aztán elkaszálták a sorozatot, a nézők meg egyék a kefét. Nagyon mérges voltam.

A csatorna választása meg simán pénzügyi okokból is történhet, ami miatt nem a POI marad más sorozatokkal szemben, amelyek nézettsége talán rosszabb kicsivel. Egy 5. évados sorozat már lehet sokkal többe kerül, mint egy 1. évados. A szereplők gázsija is lehet jóval kevesebb, a gyártási költségek is mások lehetnek.

Neoprimitiv - 2016. 03. 17. 13:55

winnie: most vitatkoznom kell, mert a PoI 13 részes 5. évadát májusban jelentették be, viszont szó se volt akkor még midseason-ről – semmilyen időpontról nem volt szó.

Sőt, egész nyáron és ősszel ment a találgatás, hogy mikor kezdenek végre? Először egy októberi időpont lebegett, aztán január-február, ebből lett most egy burn-off május-június, ami a kinti naptár szerint egyértelműen nyárnak számít már, nem midseason-nek.

Ráadásul a forgatás elején még az is nyitott volt, hogy tényleg ennyi marad-e, mindenki számolgatta, hogy meddig kellene nyilatkoznia a CBS-nek, hogy az esetleges plusz epizódokat le lehessen forgatni. Ezek persze nagyrészt pletykák és remények voltak, de semmiképpen sem konkrét, ezeknek ellentmondó információkkal mentek szembe.

Bagosz - 2016. 03. 17. 14:12

Jó kis sorozat (volt).Persze úgy rosszabb nézni,ha tudjuk hogy utolsó,mintha még nem tudnánk.

zolkó - 2016. 03. 17. 14:14

Bármennyire is számítottam rá, azért mégiscsak szomorú lettem. A sztoriból szerintem még lehetne kihozni többet is, de a 4. évadban jobban kellett volna bánni a főszállal, és hanyagolni Dominicot és Eliast a fenébe. Még mindig a kedvenc “hetiügyeskrimisparanoiásscifi”-m a sorozat, nagyon fog hiányozni ha vége lesz. Viszont Sarah Shahi miatt a Drew tuti nézős lesz, hacsak nem lesz nagyon ócska.

Hulp - 2016. 03. 17. 14:16

Ez nagyon rossz hír, nagyon sajnálom, hogy nem lesz többet PoI. Imádtam a szereplőket/karaktereket, történetet, az egész átívelős részt. Annyira jó lenne, ha valahol folytatódhatna tovább. Bár ha korrekt lezárást kap, akkor lehet, hogy túl erőltetett lenne a feltámasztása.

Dark Energy - 2016. 03. 17. 17:53

Szomorú hír ez számomra, bár készültem rá lelkileg. Minden idők kedvenc sorozat számomra.

nagylord - 2016. 03. 17. 18:05

En remelem, hogy a kommunikacio csak a media fele ment igy es a keszitokkel mar annak idejen megbeszeltek, hogy kap a sorozat egy midseason lezaro evadot. Mert akkor nagy szabadsaggal lathattak neki a keszitesnek es remelhetoleg jo is lesz. Ha nem, hat akkor is remelem, hogy jo lesz, hiszen eddig is az volt.

Lui - 2016. 03. 17. 19:21

Szívből kívánom hogy önmagához képest kegyetlen jó nézettsége legyen, és a drága CBS fogja a fejét, hogy olyat majd berendel (nem egyet) folytatásra, ami ennél rosszabbul fog hozni..

Am. tényleg látszik, hogy ki akarják pörgetni, mikor itthon vmelyik magyar tv darálja egy sorozat sokadik évadának részeit “csaklegyünkmár túlrajta” alapon..

Tényleg számítani lehetett rá, mivel már március van és eddig még csak az évad-premiert sem lehetett tudni vélni, mikor lesz.
de akkor is.. áh. sajnálom :(

Am. hiába szidom a csatornát, szerintem példaértékű, hogy egy ilyen témájú, és szerintem bevállalós rétegsorozat ennyi részt megéljen, és még – valószínűleg – értelmes lezárást is kapjon.
Ezért azért csak hálásak lehetünk valahol. nem? :D

Amúgy meg, az X-aktákat is folytatták mennyi év után.. (mondjuk tök feleslegesen).. a remény még nem halt meg :)

Neoprimitiv - 2016. 03. 17. 20:41

nagylord: mivel eleve rövidebb évadot rendeltek be és már a forgatás alatt adott interjúkban is mindig úgy fogalmaztak, hogy “várhatóan ez az utolsó évad a CBS-en”, nagy valószínűséggel lesz lezárás.

Az is valószínű, hogy nem teljes. Éppen a bizonytalanság miatt gondolom benne hagytak egy örkényi “és most viszi” szituációt, hogy ha esetleg más átvenné a sorozatot, akkor lehessen folytatni, de szerintem az eddigi sztorit le fogják zárni, az esetleges folytatás már gondolom inkább a mi lett mindezek után témáról szólhatott volna.

Csigusz - 2016. 03. 17. 20:45

Bármi esély, hogy megvegye bárki? :(
Egyébként sajnos várható volt: amikor egy midseason még március elején se kap vetítési dátumot, ott nagy a baj. Végig arra gondoltam, hogy majd elküldik nyárra meghalni…aztán majdnem de igazam lett.

Geza Kovacs - 2016. 03. 17. 21:30

Azt hittem már hirtelen, hogy már ez az évad se lesz meg, annyira tologatták az évadot. Elég szégyenteljes vég ennek a nagy múltú sorozatnak.

Tény, hogy eléggé tönkre vágták az utolsó 2 évadban a készítők, már lassan Mátrixot csináltak belőle, ami az első pár évadban még marhára nem ebbe az irányba mozgott. Mégsem ezt érdemelte volna. Kár.

Edg - 2016. 03. 17. 23:42

Oh a febébe, szeretem a poi-t. Voltak tök jó részei.
:szomorú arc:

winnie - 2016. 03. 18. 04:46

“Bármi esély, hogy megvegye bárki? :(”

esély mindig van, de itt nem nagyon emlegetik a hírben, mint lehetőséget. de van.

Ata - 2016. 03. 30. 20:53

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz