login |

The Mysteries of Laura: vége a 2. évadnak

2016. 03. 23. 18:03 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Az NBC az idei évadra rövidített szezont rendelt be a The Mysteries of Laura-nak, melynek túlélése lehet, hogy a helyére érkező Heartbeat-től is függ, de mivel legalább (nagyjából) stabilan tartotta a nézettségét (közepes össznéző, alacsony 18-49), ezért simán van esély a folytatásra. És szerintem a nézők közül sokan örülnének is, mert a magánéleti szálon kapott is egy nagy cliffhanger-t a szezon. Vagy nem, mert tudjuk, hogy ki fog “nyerni”.

The Mysteries of Laura - 2x16-03

Fent azt akartam írni először, hogy az a “13 néző” örülne, aki nézi a sorozatot, de mivel megvolt a hazai tévés premierje a spanyol remake-nek, ezért már vagy 120 ezren nézik Magyarországon, sokkal többen, mint egy-egy menő, még csak neten elérhető sorozatot. Így a netes változat is lehet, hogy szerzett nézőket.

Más kérdés, hogy a Laura továbbra is az a sorozat, amilyennek az első vagy a második évadban láttuk: semmiképp sem az ügyek vagy a nyomozások adják el az anyukás krimit, hanem maximum a könnyedség, valamint a karakterek. És karakterek kapcsán talán pozitívum lehet, hogy már nem csak a főszereplőre koncentrálnak, hanem a mellékalakok között is van olyan, aki miatt lehet, hogy maradni érdemes.

The Mysteries of Laura - 2x16-02

Mondjuk azt nem tudom, hogy a teljes szezonos vendégszereplésre érkezett új főnökrendőrt, Santiani-t alakító Callie Thorne előbb negatívabban, majd pozitívabban ábrázolt karaktere mennyire jött be a nézőknek, de az biztos, hogy a finálé köré felépített nyomozása érzelem- és akciódús volt, még ha fordulatokkal annyira nem is volt elhalmozva. (Poén, hogy egy másik Necessary Roughness-es, Scott Cohen alakította a volt férjét. Dr. Dani and Nico sitting in a tree…)

Szokás szerint kiemelt szerepet kaptak a magánéleti szálak, bár most főleg Laura-ra koncentráltak, illetve Jake-re, aki választhatott Jenna Fisher és Debra Messing között – ez mondjuk kicsit túl bizonytalankodósan huzavonázósra sikeredett, de ha Laura ilyen, nincs mit tenni. (Debbie Ryan, Laura tesójaként visszatért két jelenetre növelni a humorfaktort – alapvetően illene is a sorozatban, ha már magánélekednek.)

The Mysteries of Laura - 2x16-06

A The Mysteries of Laura ismét egy semmi extra finálét hozott (ez mondjuk olyan közepesnél gyengébbet jelent), amivel továbbra is a karaktereket kedvelőknek fog bejönni, szóval az íróknak nem sikerült szintet lépniük sajnos. Ráadásul az anyuka-aspektus nagyon halvánnyá tételével (nem baj, sokszor úgyis erőltetett) még tipikusabb humoros krimivé tették a sorozatot.

Azért viszont jár a plusz pont, hogy a számítógép jelszavának kitalálását jól megoldották. Sosem értettem, hogy miért írnak bele jelszavakat egy sorozatba vagy filmbe, ha idióta (és random) módon jönnek rá. Akkor inkább ne legyen, és nem fogja hiányolni senki. A finálés megoldás, ami nyilván nem annyira egyedi, legalább működött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz