login |

Motive: kezdett a 4. évad

2016. 03. 25. 18:22 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Tavaly nagyon mérges voltam a Motive-ra, és szerintem nagyon jól lefesti a mostani sorozathelyzetet az, hogy bár az első két szezonja után az egyik legjobb jelenleg futó epizodikus krimisorozatnak tartottam, a harmadik évadot két közepes rész után kaszáltam. (Oké, igazából meg akartam várni a 3×03-at, de arra egyszerűen nem került sor, mert sok minden elé került, így inkább amolyan csendes kasza volt.)

Persze ettől még az évadnyitóknak esélyt szoktam adni, és a Motive élt is vele, egy kifejezetten erős részt hozott, kvázi új nézőként meg vicces volt látni a felállásbeli fejleményeket, miszerint Vega nemcsak új pozíciót kapott (a főnökök szerepe eddig marginális volt, váltották egymást, talán neki lesz “értelme”), hanem valakit maga mellé is. És ebből következően Angie is kapott egy új társat. Meg elment fodrászhoz.

Motive - 4x01-02

Elég furcsán kezdődött a negyedik szezon, azt hittem, hogy kimaradtam valamiből, és hirtelen egy nagy szerkezeti váltás is rám szakadt, de idővel rájöttem a nyitójelenet csavarjára, és akkor minden rögtön a helyére került.

Gyilkosnak Jon Heder érkezett (de jó, hogy van egy krimi, ahol ezt nyugodtan le lehet írni, hiszen a Motive-ban az alapkoncepció szerint mindig az elején ellövik a tettest, csak az indíték a rejtély – de a sorozat lényegéről korábban már többet írtam), azonban nekem elég zavaros volt a haláleset tálalása, nem volt túl egyértelmű, mint ahogy valamiért azt az öngyilkosságos aspektust sem hangsúlyozták ki, így a trükközés felvezetése kevésbé ütött. (Vagy csak elaludtam egy kulcsmondatnál.)

Motive - 4x01-03

Viszont ettől eltekintve minden más nagyon korrekt volt. Vega és Angie kellemesen, a szokottnál is jobban húzta egymást (oké, inkább csak az utóbbi, és szerintem a nyomozós dinamika megváltozása sem tett rosszat a sorozattal. Azt hittem, hogy Lucas lesz majd az új partner, de inkább kívülről hoztak valakit, aki volt olyan tapló és pökhendi módon magabiztos, hogy rögtön bejött. (Bár ahogy nézem, még vagy két-három másik visszatérő rendőrkarakter is lesz.)

Szóval a nyomozás hármasban fog menni, gondolom (Lucas pozícióját továbbra sem értem teljesen), talán a viccelődésből is vissza fognak venni, mert hiába veszik komolyan a rendőri munkát, most kicsit soknak tűnt az oldottabb jelenet – jobban áll a sorozatnak, ha kellőképpen komor, és erre általában az erős vendégszereplői gárda, valamint az olykor nagyon jó beállítások is rászolgálnak.

Motive - 4x01-01

Szóval most visszaszálltam (meg mondom, valójában ki sem szálltam, kíváncsi vagyok már, hogy Alexis Bledel gyilkos vagy áldozat a 3×03-ban), és maradok is. Tippre végig, mert a karakterek közti dinamika most érdekesebbé teheti a kevésbé izgalmas részeket is.

És basszus, még mindig tudnak találni kreatív áttűnéseket a múlt és a jelen szálai között. Azt hittem, kifogynak az ötletekből. (Persze vannak tipikusak is, de némelyik tényleg új(szerű).)

2 hozzászólás Ne habozz!

sherlock20 - 2016. 03. 26. 00:28

Számomra ez a legjobb “országos” sorozat jelenleg… Zseniális volt a kezdés – jó karakterdinamika, jó eset, remek képvilág… Nagyon fog hiányozni 12 rész múlva :(

..kis személyes vonatkozás is, hogy Castle mellett ez volt ez első sorozat, ami magyar felirat hiányában angol felirattal mertem elkezdeni követni – majd megdöbbenve tapasztaltam h értem is… :)

winnie - 2016. 03. 31. 23:47

basszus, de bejött a 4×02, az egyik legjobb motive volt az elmúlt 3 évben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz