login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – 3×13: Jöhet a spinoff?

2016. 03. 28. 16:30 - Írta: superpityu

16 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Bár az Agents of SHIELD tavaszi részei hagytak bőven némi kívánnivalót maguk után, azért arra nem számítottam, hogy ennyire rá fognak készülni a korábban beharangozott spinoff alapjaira. Szóval megkaptuk a Marvel’s Most Wanted backdoor pilotját, ami egyben úgy tűnik, hogy Bobbi és Hunter utolsó SHIELD-epizódja is lett (egyelőre).

lance-hunter-bobbi-morse3

A kérdés igazából annyi lenne, hogy megéri-e az ABC-nek befektetni egy újabb Marveles projektbe? A SHIELD brutális nyitónézettsége után idén már olyan mélységeket jár be (mínusz 75%, brutális…), amelyeket már kevés csatorna lenne képes tolerálni – viszont a 4. évad be lett rendelve korábban). Emellett pedig az Agent Carter sem volt sosem combos a nézettségét tekintve, szóval a tévében eddig nem a Marvel a jobb.

A Most Wanted leírása hiába tűnik sablonnak, miszerint Bobbi és Lance kvázi szabadúszó ügynökökként próbálnak segíteni ahol tudnak, mégis érzek benne potenciált. Talán a leginkább az vonzó az egészben, hogy nem lenne jelen a SHIELD, tehát protokollok és egyéb idegesítő húzásokat valószínűleg nélkülözne a sorozat.

640

Lehet ebből egyáltalán siker? Mármint a számok nem igazán kedveznek a sorozatnak, és azt sem tartom teljesen jó ötletnek, hogy 2 SHIELD-karakterre építenek. És még arra is mérget mernék venni, hogy heti esetekkel lenne megtűzdelve sorozat – minden héten valaki másnak segítenének, egy esetleges átívelés mellett.

Arról nem is beszélve, hogy a SHIELD halála a hosszú évad, hiszen az első évadban szinte vért izzadtak mire eljutottak a Winter Soilder-crossoverig, ahogyan az előző két részen is érződött valami furcsa túlnyújtás. Gondolom, most is erre vártak, hogy lepasszolhassák a karaktereket, valószínűleg emiatt voltak idén ennyire elszeparálva a többiektől, hogy ne kapjanak újabb szálakat, csak egymást.

Szóval adná magát, hogy az Agent Carter helyére menjen a Most Wanted, ha lesz belőle sorozat. Viszont a marketing csoportot nagyon rá kellene állítani a reklámozásra, mert az egykori SHIELD-nézők biztosan nem izgulnának rá sem Bobbi és Hunter duójára, sem erre a történetre. 

640 (1)

Talán rövid évaddal, pár jó casting fogással (egy már van) és izgalmasnak tűnő képregényes karakterekkel nem lenne veszett fejsze nyele az egész ötlet. Azért ideköhögném, hogy láttuk már, hogy lehet ebben az univerzumban iszonyat jó sorozatokat is csinálni, ha megfelelő kezekbe kerül az alapanyag (Daredevil és Jessica Jones). (Bár ha annyira spinoff-ot akarnak akkor sokkal több értelme lett volna egy Secret Warriorsszéria megálmodásának.)

Maga a SHIELD pedig több, mint valószínű, hogy kicsit meg fogja szenvedni a két karakter távozását. Bobbi az egyik legjobb ügynökük, valamint egész jó akciójeleneteket köszönhettünk neki korábban, Hunter pedig mintegy belső hang többször is szembeszállt Coulson és May döntéseivel, teljesen jogosan.

Ki fogja ezután betölteni ezt a szerepet? Daisy adja magát a erre, hiszen a csapatból kábé neki van a legtöbb önálló gondolata és láttuk már, hogy nem egyszer, hogy szembeszállt a vezetők döntéseivel.

cefd3f2247f84812c8505e16f384e8bd

Bobbi-ék kiírása hiába történt egy egész jó epizódban (a heti gonosz képessége baromira bejött), maga a megoldás irtó kínosan lett tálalva. Eddig szinte mindig volt egy kiskapu, erre amikor a legjobb ügynökeik a tét, akkor nem találnak semmilyen normális kibúvót? Cserébe kaptunk egy hihetetlenül érzelmes búcsújelenetet, ami szavak nélkül többet ért, mintha lett volna egy nagyölelés és szájbarágós elköszönés.

Gondolom, most egy darabig vége az ilyen toporgó epizódoknak, és haladni is fognak az események, mint ahogy azt már az őszi részekben is megszoktuk.

16 hozzászólás Ne habozz!

Dave - 2016. 03. 28. 16:34

Megható volt spy goodbye

A. - 2016. 03. 28. 16:38

Soha nem izgattak a közös jeleneteik. Hunter Bobbi nélkül érdekesebb volt. Egészen biztosan ki fogom hagyni.

JH94 - 2016. 03. 28. 17:16

A vége eléggé érzelmesre sikeredett, a könnyeimmel küzködtem, pedig nem vagyok sírós fajta. De gyönyörű jelenet volt na. :)
Én is úgy vélem, hogy nem biztos, hogy őket kellene spin-off sorozatra vinni. Daisy inhumans csapata érdekesebb lenne számomra.
Bobbi badass karaktere hiányozni fog, ebben a részben egész jó szövegeket írtak neki illetve Hunterral jó volt az interakciója. Viszont a kiírásuk indoka az hülyeség. Ward-ot is visszafogadták anno, amikor a testvére ellen ment.
Remélem azért jönnek még a Shieldbe néha-néha.

schray - 2016. 03. 28. 17:17

Az az igazság, hogy nem baj, hogy távoznak, elképesztően sok karakterrel dolgoznak, akikre nincs idejük. Bírom mindkét karaktert, így simán vevő vagyok a spin-offra, a kettejük közötti kémia, ez a se-veled-se-nélküled évődés is jó. Egy remek író nagyon klassz akció-dramedyt kerekíthet belőle.

A SHIELD meg egyre jobb lett, a nézővesztésért kár, de érthető, az első évad óta tényleg fényéveket fejlődött a sorozat, de a Winter Soldierig nagyon döcögött. De hiába jobb, 2x annyi a visszatérő szereplő, mint a kezdetekkor, akikkel érdemes lenne foglalkozni. Vicc, hogy Fitz és Simmons pl kvázi mellékszereplők mostanában, azok után, amin keresztül mentek… Szóval remélem, hogy nem fognak új fő karaktereket behozni (sőt, pár távozás még elférne) hogy felfrissüljön a negyedik évadra. Egy feszes, jól megírt lezáró évadnak nagyon örülnék, aztán pár kedvelhetőbb karaktert átmenteni egy következő Marveles TV-s projektbe.

zsedan - 2016. 03. 28. 18:55

Tényleg túl sok a karakter, és eddig is próbáltak mindenkire elég időt, de lehetetlen.
Őszintén semmi értelmét nem látom a spinoff-nak, mert kit érdekel igazán, ami annyira elkülönül már a “hős” világtól.

A spy búcsú meg érdekes volt, mert ugye rájuk volt állítva valaki, hogy figyelje őket a kocsmában, és nem tűnt fel neki, hogy eléggé feltűnően köszöntek el tőlük a többiek :D

kplesz - 2016. 03. 28. 20:17

nem nézem a shieldet, de az első kép alapján azt hittem vmi brazil szappanopera

apost - 2016. 03. 28. 21:17

Ez a két karakter volt a legirritálóbb az újak közül.
Mikor meghallottam, hogy külön sorozatot kapnak, azt hittem hogy valamit félreértek, de így az utolsó pár részre egész kedvelhetőek lettek, szóval azt hiszem ezt is bepróbálom.

A másik új marvel sorozatról van hír?
A címe nem ugrik be, de tartalmilag valami vígjáték a shield takarító csapatáról.

winnie - 2016. 03. 29. 05:22

“A másik új marvel sorozatról van hír?”

annyi, mint erről, be van rendelve a pilot.

Teperinke - 2016. 03. 29. 08:53

Tehát a Marvel univerzum mellékszereplőiről szóló Shield mellékszereplőiről készül spinoff. Értem, hogy új karakterek kellenek és bátor dolog eltérni a főcsapástól, de ez már a rétegigényeknek is egy rétege lesz. (pedig nyilvánvalóan egyik sem akar rétegsorozat lenni)

GodBadka - 2016. 03. 29. 10:04

Nem egészen látom, hogy lenne sikeres sorozat ebből az történetből. A rész mindenesetre nem volt rossz.

Szula 25 - 2016. 03. 29. 10:05

Én várom a sorozatot nagyon jó a két színész együtt. Remélhetőleg meghagyják ezt a csipkelődést és vígjátékosabb vonalat köztük és nem fogunk felesleges drámázást kapni kettőjük között. Gondolok itt például arra hogy szakítanak valami miatt megint.

kecskebégető - 2016. 03. 29. 11:04

Két legfaszább karaktert kihúzni a fő soriból…Á nem
Külön meg nem fogom őket nézni egy percig sem.Átlagos poénkodos sori lesz heti nyomozással.Kuka..

kecskebégető - 2016. 03. 29. 11:06

ui arra meg ott volt az Agent Carter.volt…

wirth6 - 2016. 03. 29. 11:08

Nekem nem nagyon hiányozna ez a spinoff spinoffja dolog. Szerintem Hunter és Bobby teljesen jó helyen voltak a SHIELD-ben.

Ez takarítós sorozat (damage control) is fura kicsit, mivel nagyon hasonlónak tűnik a screenjunkies interns of shield-jéhez.

Cardas - 2016. 03. 29. 14:42

inkább készítenének egy hősről vagy gonoszról sorozatot, röhej hogy a marvelnek nincs egyetlen szuperhőssorozata sem versenyben a DC-sekkel (A netflix az kicsit más kategória szerintem). demost komolyan, három ügynökös sorozatot hoz egy szuperhős világ? kit érdekel ennyi?

asd - 2016. 03. 29. 19:08

Cardas
A Netflix sem más kategória, hiszen ugyanazok az emberek csinálják, mint a Shield sorozatot, ők készítik el a Netflix-nek csak a korhatár miatt többet megengedhetnek maguknak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz