login |

Könyvben folytatódik a Veronica Mars

2016. 03. 30. 18:37 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: könyv,

Igazából fogalmam sem volt arról (bár lehet, hogy hazudok, és írtam róla hírben is, csak elfelejtettem), hogy Rob Thomas, a készítő, egy íróval, Jennifer Graham-mel könyv formájában is folytatta Veronica Mars történetét. Szóval mindenképp ajánlanám látatlanban a könyvet. Egyrészt a készítő közreműködése miatt, és azért is, mert nyilatkozata szerint kánonról van szó, vagyis, ami történik benne, az “hivatalos”, nem lesz később semmissé téve esetleges további filmek által.

Hogy a könyvek milyenek, azt persze passzolom, aki fanatikus, az nyilván olvasta a nemrég itthon is megjelent Veronica Mars: Az ezer dolláros bikinivonal-at (Veronica Mars: The Thousand Dollar Tan Line), ami a film 2014. márciusi premierje után jelent meg, tavaly pedig kijött a Veronica Mars: Mr. Kiss and Tell, ami talán megérkezik hozzánk is.

A logika azt mondatja velem, hogy a könyv eseményei a film után játszódnak, de a biztonság kedvéért a tovább mögött, a borítókép alatt, elolvasható a könyv hivatalos tartalma is.

(Könyvmolyképző Kiadó, Fekete Macska Regénytár sorozat, 2999 forint)

veronica_mars_www.kepfeltoltes.hu_

“Van pár dolog a városban, amitől még én is távol tartom magam. (Nekem elhiheted, V!) Mondanám, hogy kövesd te is a példámat, de sose voltál elég okos ahhoz, hogy hallgass a jó tanácsra.”

Tíz évvel a középiskola elvégzése után Veronica Mars visszatér a kaliforniai Neptune-ba, a napsütötte, homokos tengerpartra, a bűnügyek és a korrupció városába. Jogi végzettsége dacára folytatja korábbi magánnyomozói munkáját, és küzd, hogy a Mars Nyomozóiroda fenn tudja tartani magát abból a kevéske pénzből, amit a házasságtörések felderítéséért kap. Ekkor talál rá az első komoly ügye.
Tavaszi szünet van. Az egyetemisták elözönlik Neptune-t, a part és a sétány fékevesztett bulik helyszínévé változik. Amikor az egyik partiról eltűnik egy lány, Veronicát kérik fel a nyomozásra.
Csakhogy az eset nem egyszerű. A ház, ahol a lányt utoljára látták, egy alvilági kapcsolatokkal rendelkező férfié, így Veronica beleártja magát a drogkereskedelem és a szervezett bűnözés veszélyes ügyeibe. Amikor a nyomozás gyökeres fordulatot vesz, kiderül, hogy az ügy döbbenetesen szoros összefüggésben van Veronica múltjával, és sokkal közelebbről érinti, mint gondolta volna.

Újabb lebilincselő detektívregény a Veronica Mars című televíziós sikersorozat és mozifilm alkotójától, Rob Thomastól ezúttal könyv alakban. Nancy Drew találkozása Philip Marlowe-val. Az eredmény bomba jó. /Stephen King/

Éles elme, kötélidegzet, csípős humor Ennek a sorozatnak nem akarjuk, hogy vége szakadjon.
/USA Today/

Bámulatos, milyen jól illeszkedik ez a kötet a Veronica Mars-sorozatba. Különösen, mert önmagában is megállja a helyét. Tévésorozatként mindig szerettem benne, hogy a humora és pimaszsága mellett van egy elég sötét oldala és személyes jellege is. A könyv szépen egyensúlyoz ezek között. /The Daily Quirk/”

7 hozzászólás Ne habozz!

e - 2016. 03. 30. 19:09

Persze hogy olvastam! Meg akkor amikor kijott. De nyilvan nem ugyanaz az elmeny, meg akkor sem, ha hangoskonyvben egyenesen Kristen Bell hangjan hallgatja az ember.
A sztori pedig: haaaat. Bunugy, persze, de nem kell Agatha Christienek lenni ahhoz, hogy a tortenet lebilincselobb legyen. Hardcore fanoknak azert kotelezo. :)

Scott21 - 2016. 03. 30. 19:16

Nagyon szépen kiegészíti a két könyv a nem túl erős filmet, egy sokkal összetettebb történetté! Ajánlom minden rajongónak akinek hiányzik a sorozat!

Tibi - 2016. 03. 30. 19:29

Itt a borító szebb minőségben, ha netán frissítenéd a cikket:
http://kepfeltoltes.hu/160330/veronica_mars_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kate - 2016. 03. 30. 20:19

én is olvastam már. szerintem a rajongóknak kötelező. kicsit olyan mintha kaptunk volna egy új évadot (vagy filmet). szerintem aki nem ismeri a sorozatot, annyira nem is tudná értékelni mert rögtön ott folytatódik ahol a film véget ért, így az előzmények ismerete nélkül abszolút nem értékelhető.
nekem tetszett amúgy, de tény, hogy a VM csak Kristen Bell látványával az igazi :) azt hiszem nem ártana újra néznem :)

Dalmayr - 2016. 03. 30. 21:29

Ha valakit érdekel youtubeon fent van audiobookként Kristen Bell hangjával :)

Vazul - 2016. 03. 30. 21:33

A Tan Line-t olvastam, szerintem elég jó lett. Jó volt olvasni, hogy kivel mi történt a film eseményei után, és maga a sztori is tetszett.

vaskutya - 2016. 03. 31. 18:22

én is olvastam ,szerintem jó volt.nekem tetszett jól szórakoztam rajta .
a folytatással kapcsolatban nemek azt írta a kiadó hogy még nem született döntés a kiadásról.
a könyvmolynál ez nem jó jel..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz