login |

Pilot: Lopez

2016. 04. 03. 19:47 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Rengeteg sitcomot nézek, a Lopez objektíven nézve eléggé rossz, vagy legfeljebb közepes, és mégis ezen röhögtem a legnagyobbat a héten.

loip1

Hogy mi borított meg? A rész tulajdonképpen a végső poénnak ágyazott meg tökéletesen. A probléma, hogy a főszereplő, George Lopez nem teljesen ezt tervezte, hiszen látszik, hogy rengeteg poént próbáltak elsütni közben is, de hát azok nagyon rosszak voltak, méghozzá bénán előadva. Furcsa egy ennyire rutinos embertől ilyet látni.

loip2

Az egész pilot végig a politikailag korrekt dolgokkal viccelődött. Tehát nem tisztán az emberek rasszizmusa volt a téma – bár szerintem úgy adták el, hogy a feketék után a latinok is legyenek végre elővéve -, hanem a jelenlegi túlkorrigálás, meg hogy tulajdonképpen ki hogy látja magát és a bőrszínét, milyen álmok tűnnek elérhetőnek az ember számára. Ezek fontos dolgok, de sajnos a rájuk épülő poénok nem működnek.

Viszont a sok PC-pillanat, az altatás után jött egy olyan közönséges poén, egy nagyon inkorrekt, hogy konkrétan egy percig röhögtem. Nyilván pont stimmelt a hangulatomhoz, ha megnézi valaki ez után, akkor lehet teljesen máshogy éli majd meg, de nem akartam elvenni a pilottól ezt.

loip3

A Lopez amúgy a tipikus “híresebb személy életén lazán alapuló” tematikával készült. George Lopez egy standup komikus alakít, aki már befutott, de mivel latino, így még mindig rengeteg rasszizmussal találkozik. Miközben ezzel párhuzamosan kezd eltávolodni a tipikus barna nézőközönségétől, az utcaszinttől.

Tényleg, még egy apróságot akartam kiemelni: a lassított felvételek. Lopez próbál iszonyat cool lenni néhol, és olyan lassú sétálást tesznek be, hogy a Reservoir Dogs szereplői is megirigyelnék. Kicsit furcsák a stílusos pillanatok, amikor minden más olcsó kinézetű.

loip4

Nem tudok 5/10-nél többet adni. Rendben, nevettem, de eszembe nem jutna megnézni a második részt. Aki ezzel nincs így, az főleg kommenteljen.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 04. 03. 20:39

nem tudtam, hova tenni. nem rossz ez, lopez nem irritált és az efféle, önmagát alakítós dolgok bejönnek, de valami mégis hiányzott benne, szóval úgy lesz 5/10, hogy nem közepes volt, hanem inkább hullámzott. vannak elég jó pillanatai.

goodjohnwin - 2016. 04. 04. 10:38

Ez a sztori gyakorlatilag a Black-ish latin változata… és még gyengén is volt kivitelezve.

winnie - 2016. 04. 04. 10:55

goodjohnwin: csak nincsen benne család, meg semmi más, ami a blackish-re jellemző, csupán egy motívum? ilyen alapon egy csomó más szitkom is felhozható, amivel több a közös pontja, de ugyanígy minimális a kapcsolódási pont. akkor már sokkal inkább a real robra hasonlít, hogy valami frisset mondja, azzal több a közös, ld. celeb, humorista, sofőr asszisztens, plusz pitchelések és teperés melóért.

FrankLuck - 2016. 04. 16. 13:59

Én is így láttam valahogy, nem volt rossz, de annyira jó sem, hogy nézős legyen.A Black-ish-es párhuzamot nem igazán értem, eszembe sem jutott, teljesen más a felállás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz