login |

Pilot: Rush Hour

2016. 04. 04. 21:39 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Elmondok egy jelenetet: fekete zsaru egy elhagyatott épület aljában próbál fegyvert venni valami piti neppertől, hogy ezzel lekapcsolja. Befut két járőr, akik nem vágják a szitut, a gonosz felmászik a tetőre, ahol a helikopterébe pattan és próbál elmenekülni. A fekete zsaru egysorosakat szórva rákapaszkodik a járműre. Felszállnak. Ennyi. Ez a Rush Hour a CBS-en.

rush1

Persze lehet vitatkozni, hogy ezen kívül még rengeteg minden van benne, viszont szerintem az előbb említett jelenetben minden benne van, amit várni kell a sorozattól. Poénok, és mellé képtelen helyzetek. De komolyan, lehet, hogy nem a gonoszé az említett helikopter, de teljesen úgy nézett ki, mintha ő készítette volna oda, hogyha a három kispisztoly meg az egy gépfegyver eladása rosszul sülne el.

A Rush Hour nem meglepő módon a Jackie Chan és Chris Tucker főszereplésével készült filmen alapul. De ez nagyjából annyit jelent, hogy egy átívelős ügy farvizén egymás mellé tesznek egy nagy beszédes fekete, és egy harcművészetekben ügyes, de helyismeretből elégtelen tudású keleti zsarut Los Angelesben. Innentől kezdve pedig erre épülnek a poénok.

rush2

Röviden: egy buddy komédia a sorozat. Mint a mozifilm, csak itt rengeteg gyilkosságot, meg még ki tudja, mit oldanak majd meg a főszereplők. Ennek megfelelően viszont egyelőre csak a két karakterre érdemes koncentrálni. Milyen közöttük a kémia? Nekem bejött. Működik a nagydumás srác és a kicsit hallgatag társának a duója. Persze erővel vannak egymás mellett tartva, de ezt pár rész alatt el is felejtjük majd.

A bevezetőben benne van, hogy milyen komolyságú az egész, erre kell számítani, egy popcorn nyomozós sorozatra, amit a haverzsarusággal adnak el – legalább nem külsős segít megoldani az ügyeket. Nem tudom, Bill Lawrence keze mennyire erősen ütötte a klaviatúrát, de a nagyon tipikus bűnügy mellett már most voltak vicces pillanatok.

rush3

Amitől kicsit tartok, hogy az alacsonyabb költségvetés meg fog látszani később. Most nem a Los Angeles fölötti repülésre gondolok, hanem egész sok helyszín volt a részben, meg pár nem is annyira műtermes kocsikázás. Nem azt mondom, hogy hozta egy hasonló film szintjét, de dobott a hangulaton.

Részemről 7/10 nagyjából. Rengeteg pilotbetegség volt benne, eléggé durrbele kerültek össze a szereplők, viszont az egész olyannak tűnik, aminek simán adok még esélyt, látszik benne valami plusz, remélem nem csalódás lesz a vége.

22 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 04. 04. 21:55

említsük meg, hogy kapunk azért egy átívelést is, nem mintha egy percig érdekelne annak tárgyának sorsa.

egyébként részemről teljesen érdektelen unalomtenger volt. 3, talán 4.

human - 2016. 04. 04. 21:59

az átíveléssel nem tudom mit akartak, hiszen egy fordulata sem volt meglepő :D

dragon1986 - 2016. 04. 04. 22:04

6/10
a két rendőr karaktere bejött, az ex csaj is, de a gonosz húgi már nem

verekedésekről mit gondoltok winnie és human?
pl. into the badland-ben jobb volt, de az is amerikás már, sok vágás miatt nem is látszanak az ütések rúgások

keleti filmekben köztük Jackie Ázsiában készült filmjeiben látszik minden, utolsó pillanatban nincs vágás, és egy adott ütést, rúgást, esést különböző szögekből is megmutatják ez a videó jól összefoglalja a dolgot https://www.youtube.com/watch?v=Z1PCtIaM_GQ

human - 2016. 04. 04. 22:46

tévés szinten remek volt amikor a harcművész tolta, tévében aztán főleg felesleges jobbat elvárva. agyonverte a walking dead hasonlóit.

hallak65 - 2016. 04. 04. 22:57

Szerintem borzalmas volt. Vagy lehet én vártam a Rush Hour sorozattól Rush Hour film élményt?
Kezdjük, hogy az alapsztori ugyan az, még a jé te tudsz angolul poént is elsütik…De valami érdektelenül.
A felállás lagymatag. A fekete zsaru valami hihetetlenül átlagos fekete beszólásokkal operál. A kínai meg karatézik, oszt kész. Jee sztereotípiák ezerrel. A női főnökről és, hogy leosztja a feketét már ne is beszéljünk. A filmet Jackie Chan fizikai humora és Tucker félig rögtönzött nagy pofájú beszólásai vitték. Erre kaptunk egy kiherélt utánzat párost. A kínai zsaru komolyan rúg pár középszerűt és fekszik mindenki.
“Elmondok egy jelenetet: fekete zsaru egy elhagyatott épület aljában próbál fegyvert venni valami piti neppertől, hogy ezzel lekapcsolja. Befut két járőr, akik nem vágják a szitut, a gonosz felmászik a tetőre, ahol a helikopterébe pattan és próbál elmenekülni. A fekete zsaru egysorosakat szórva rákapaszkodik a járműre. Felszállnak. Ennyi.”
Tökélesen lefedi a felállást, hogy mennyire átgondolatlan történések és párbeszédek sorakoznak egymás után. Másik “kedvenc” jelenet, mikor valami kínai étteremben megtalálják a szőke gonoszt, erre a fekete fegyvert ránt és a gonosz segédet kétszer szíven lövi miközben vagy 1000 visítozó, rohangáló civil van közöttük. Khm kedves az ilyen rendőr.
Ha jó buddy cop sorozatot akarok nézni, akkor inkább előveszem a The good guys darára. Részemról 3/10.

Flanker - 2016. 04. 04. 23:15

“into the badland-ben jobb volt”
Naná, az erős etalon és más kategória, ott KICSIT többet fordítottak erre, lévén a sorozat egyik fő eleme :)

DarkEagle - 2016. 04. 04. 23:45

@Human elolvasva az első bekezdést azt hittem, lehúzod a sárgaföldig, aztán lepörgettem és látom, hogy 7/10. :D

Egyébként a harcok terén übereli a Daredevilt? Nálam az kb a tető. Az megmutatta, hogy lehet tévében is minőségi harcokat csinálni.

Egyébként nagyon hiányzik a tévés sorikból egy olyan arc mint Jackie Chan. Nekem már a fent linkelt videótól is gyomorgörcseim voltak a röhögéstől. XD
Pedig minden egyes filmjét láttam már ezerszer.

winnie - 2016. 04. 05. 05:57

“Vagy lehet én vártam a Rush Hour sorozattól Rush Hour film élményt?”

azt vártam én is, meg is kaptam, mindkettő gyenge volt:)

“miközben vagy 1000 visítozó, rohangáló civil van közöttük. Khm kedves az ilyen rendőr.”

viszont sok ilyen film van, ahol ezzel nem kell foglalkozni. akinek ilyesmi eszébe jut, annak kerülnie kell egy bizonyos műfajt. minden egyes vörösinges bűnöző lelövése után sem lesz belső ügyosztályas eljárás a zsaru ellen és nem küldik pszichológushoz.

winnie - 2016. 04. 05. 05:59

“verekedésekről mit gondoltok winnie és human?”

nekem az akciók monotonok voltak. amikor elkezdtek verekedni, akkor vártam, hogy mikor fejezik be és folyik tovább a sztori. van sorozat (banshee) vagy film (jackie chan), ahol érdekes a verekedés, itt nem volt az – szerintem.

Tyberius06 - 2016. 04. 05. 07:18

Nálam lehet kap még egy esélyt. A szereplők korrektek voltak a fordulatok már nem. Picit a gagyi fíling lengte körbe a pilotot és itt nem a képtelen fent is említett jelenet(ek)re gondolok.
Voltak jó poénok, de ha már haver zsarus komolytalan sorozat akkor a Good guys valóban ezerszer jobb volt már elsőre is.

csekov elvtárs - 2016. 04. 05. 08:38

Kikapcsolódásnak teljesen jó ez a sorozat.

winnie - 2016. 04. 05. 09:05

csekov elvtárs: mármint a pilot. lehet, hogy a 4. rész után azt mondod, hogy nem jó kikapcsolódásnak. mint ahogy akinek nem tetszett, annak is éppen az volt a baja, hogy kikapcsolódásnak nem volt jó.

(OFF, de ilyenkor mindig felhúzom a szemöldököm, amikor valaki olyan szólja le kvázi a sorozatot (vagy nem áll teljes vállszélességgel mellé), akinek valójában tetszett. itt jönnek be a klasszikus kikapcsolódás, fárasztó nap utáni szórakozás és agykikapcsolás szavak. ha valami jó, akkor érdemes bevállalni, miszerint marha szórakoztató, élvezetes, stb nem érdemes kifogásokat keresni, és arra utalni, hogy “nem túl jó, de kikapcsolásnak megfelel”. és ez még akkor is igaz, ha az ember nem ezt akarja mondani, mert így csak ennyi jön le belőle.

dragon1986 - 2016. 04. 05. 11:30

Tenyleg Daredevil es Banshee bar mindketto kabelen megy.

Ebbol tenyleg hisnyzik a fizikai humor meg hogy minden lehet fegyver.

DarkEagle - 2016. 04. 05. 13:28

Daredevil nem kábel, hanem stream.

Egyébként erősen kétlem hogy sokáig képernyőn lesz a CBS-en ilyen nézettséggel. :/

castro - 2016. 04. 05. 14:18

A Martial Law (A harc törtvénye) sorozatban Sammo Hung és Arsenio Hall hasonló párost alakítottak, ott jó volt. De ott a két színészen múlott, hogy nézhető lett, nem a sztorikon.

dragon1986 - 2016. 04. 05. 18:02

DarkEagle my bad, igen stream tudtam én :) a lényeg hogy nem a fő adókon mennek mint ez.

winnie - 2016. 04. 11. 14:20

az 1×02 nagyon bejött, ami elég WTF volt, nem is értettem, hogy mi változott – aztán kiderült, hogy ez már az új showrunner munkája. de nem hiszem el, hogy ennyit jelentene, szóval a harmadik részre felkészültem a legrosszzabbra.

wirth6 - 2016. 04. 11. 22:58

Most nézem. Kicsit a helikopteres sztoriban kiakasztott, hogy az egyik képen még felhőkarcolók fölött szállnak, majd rögtön utána belelő a lábába, és akkor már csak pár méterrel a föld fölött vannak egy medence fölött. Az már csak hab a tortán, hogy a fickó sebétől a helikopter is lezuhan.

winnie - 2016. 04. 21. 18:45

a 3. rész megint inkàbb középszer volt, de jobban érdekelt, mint a pilot. a kiszámíthatóság azért fáj.

Tyberius06 - 2016. 04. 30. 16:46

Túl az 5-dik részen én még kitartok. Valahogy leköt. Az egyetlen gondom, hogy a CBS baromi összevissza adja a részeket. Pl. a mostani 5-dik rész a 9-dik lett volna és behoztak a végére egy fordulatot, amit ugyan ki lehetett előre számítani, már a legelején, de valszeg nem az volt a készítői szándék, hogy az 5-dik rész végén legyen ellőve. Plusz a 4-5-dik részben (sugárzott) voltak olyan momentumok, amik pl. az eredeti második, harmadik stb részekben még nincsenek benne, viszont fura lesz látni azok hiányát az időbeliség miatt (márha benne lesznek, mert pl. a harmadiknak leadott 10-dik részben nem volt utalás) a későbbiekben.
Az 5-dik rész egyébként főszál orientált volt. Voltak benne jó akciók, jó szövegek, meg egy fordulat, ami egyáltalán nem számít annak, lévén ezerszer láttuk már más sorozatokban.

winnie - 2016. 04. 30. 18:48

ha okosak, azt csinaltak, hogy az ativelos utalasok levalaszthatoak a reszek szoveteirol, es szbadon beilleszthetoek barhova. persze a jelleguktol fugg, hogy ez lehetsges-e.

energy - 2016. 05. 27. 12:26

Nem elég, hogy a CBS elkaszálta a sorozatot, de még át is rakják júliusra?! És ezt csak most kell megtudnom, mikor már nézném ebéd mellé?!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz