login |

Pilot-mustra: School of Rock – 1×01

2016. 04. 05. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Gondoltam, a sorozat alapjául szolgáló filmre való tekintettel (mégiscsak Richard Linklater rendezte, nem?) adok egy esélyt a Nickelodeon új sorozatának, a School of Rock-nak, még akkor is, ha sem én nem nézek sok Nick-sorozatot, sem pedig az olvasók többsége. (Filóztam is ennek ellenére azon, hogy előkerítek valakit, aki járatos a fiatalabb korosztálynak szóló Nick- vagy Disney Channel-komédiákban, mert akkor újabb fehér foltot iktathatnánk ki a Junkie szövetén.)

Persze a reménykedésem hiábavaló volt, a School of Rock még véletlenül sem szól felnőtteknek, még csak nem is nagyon ifjúsági, hanem elég gyereksorozat. Épp ezért nem is értékelem, de hiszem, hogy károsodás nélkül tudnám nézni, hiszen bár nevetni nem nagyon tudok rajta, de valamilyen szinte jópofa.

SCHOOL OF ROCK – 1×01 – x/10

School of Rock - 1x01-04

A történet nagyjából egyezik a filmével, az osztály kap egy helyettesítő tanárt, aki másodállásban zenész, és mivel az iskolai tanításhoz teljesen hülye, ezért inkább a zenére koncentrál az osztályával (nincsenek sokan, és csak öten szólalnak meg mindig, szegény többiek a háttérben hallgatnak), miközben azért próbálja a vezetés előtt fenntartani a látszatot. Plusz együttest szervez maga köré a diákokból, hogy azzal nyerjen meg valamilyen versenyt.

Szóval amellett, hogy a School of Rock komédia (viszonylag gyerekes, még a CBS-szitkomoknál is maguktól értetődőbb poénokkal), még zenés is, ami abban merül ki, hogy a pilotban kettő vagy három dalt énekelt a sorozatbéli együttes, az 1×02-ben meg mondjuk másfelet – ismert dalokról van szó, nem sajátokról.

School of Rock - 1x01-03

A School of Rock egyébként klasszikus, többkamerás szitkomnak tűnik első blikkre, de annál azért több, vannak kreatívabb jelenetei, nem annyira mű, mint a műfaj többi képviselője, tippre másképp is forgatják.

A humort el lehet képzelni, hogy milyen, olyan, amit infantilis jelzővel lehet leírni (gyereksorozat, mi más lenne?), plusz természetesen fizikai komédiával is meg van tűzdelve a sorozat, mert fiatalként az ilyesmin nevettünk legjobban.

School of Rock - 1x01-05

Nyilván nézhető lenne a sorozat annak, aki effélét keresne, a gyerekek, főleg a zenélést szeretők pedig élvezhetik is, bár azt sajnáltam, hogy a karakterek nem annyira erősek, inkább csak a színészek adják el, főleg Breanna Yde (Tomika), és valamennyire Ricardo Hurtado (Freddie).

A tévés Jack Black-et adó Tony Cavalero olykor széteső stílusát szokni kell (és iszonyatosan túljátssza a szerepet), hogy ne idiótának tűnjön a karakter. A többiek sajnos elég jellegtelenek, az elegáns kiscsaj is csak a nagy rajongása miatt vicces.

School of Rock - 1x01-01

Ja, és annak semmiképp sem ajánlom, aki a sorozatot nézve azt fogja gondolni, hogy abban a gyerekek módszeres tönkretétele folyik azzal, hogy nem adják le nekik a kötelezően előírt tananyagot. Ha egy gyereknek nem ez jön le a sorozatból, akkor no problemo, szerencsére ártalmatlan a végeredmény.

2 hozzászólás Ne habozz!

Dantes - 2016. 04. 05. 21:05

A filmet annak idején nagyon szerettem. Fura, egy nulla történetű film, gyerek szereplőkkel, és Jack Black-el mégis mitől tudott jó lenni?
Mert a rock zene dicséretéről szólt.

Pipacs - 2016. 04. 07. 13:44

Erről nagyon vagány promók voltak, ezért meg is néztem gyorsan a filmet, ami állatira tetszett. Most ezt olvasva eléggé elszomorodtam… Azért majd belenézek, ha már egyszer van, de nem lesznek túlzott elvárásaim. Kár!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz