login |

Man Seeking Woman: a 2. évad

2016. 04. 07. 20:22 - Írta: CyClotroniC

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Néhány éve még biztosan nem gondoltam volna, hogy ekkora “aranykor” köszönt majd a romantikus komédiákra, amikre hajlamosak vagyunk az egyik legelcsépeltebb terepként tekinteni, mégis sok olyan alkotás volt mostanában (a Love, a Master of None részben vagy a You’re The Worst), amik tudtak újat mutatni a műfajban.

manseeking1

Abszolút ebbe a sormintába illik a Man Seeking Woman is, amiért már az első szezonban is oda voltunk, ez pedig idén sem változott, sőt, ha lehet, akkor kifejezetten érett a mostani évadra.

Aki nem ismerné a sorozatot, érdemes visszatekintgetni korábbi ajánlóinkra, ahol részletesebben bemutatjuk, de alapvetően egy csajozás szempontból meglehetősen tapasztalatlan srác (Jay Baruchel) kalandos hódításait és pofára eséseit izgulhatjuk végig, legjobb barátja (Eric André) és nővére (Britt Lower) mellékszereplésével.

Ez önmagában ugye semmi extrát nem jelentene, hacsak nem úgy nyúlna a témához a Man Seeking Woman, amilyen kreativitással és intelligenciával azt teszi.

manseeking2

Alapvetően sokszor érződik rajta, hogy szkeccsszerű a felépítése és rengeteg szürreális, abszurd, parodisztikus elemhez nyúl, szóval egyáltalán nem kötik a realitás határai, de míg ezt az Angie Tribeca pusztán a humorért teszi, vagy a Galavant egy műfajt forgat ki szokásos medréből, addig itt minden ilyen húzás mögött egészen elgondolkodtató tartalom és üzenet bújik meg.

Amikor a Man Seeking Woman fogja magát és túsztárgyalókat küld a főhőshöz, hogy ne küldjön el egy SMS-t, akkor nemcsak a poénért teszi, hanem hogy közelebb hozzon olyan hatalmas problémákként és dilemmákként megélt apró dolgokat, amiket hajlamosak vagyunk hihetetlenül túlgondolkodni vagy felnagyítani, ha éppen belülről éljük meg őket.

manseeking3

Említettem korábban, hogy az amúgy is remek koncepció, ha lehet még erősebb is lett idén, amit részben annak köszönhetünk, hogy kaptunk egy átívelő sztoris csajt (Rosa Salazar) és úgy általában véve is jóval átgondoltabb ívet kaptak az epizódok és a teljes szezon egyaránt. Mindennek köszönhetően az apróbb gagek és ötletek sokkal egybegyúrtabbnak hatottak.

Másrészt pedig érezhetően hangsúlyosabb lett Josh és Mike barátsága, és itt kaptuk az egyik legötletesebb szimbólumot is a szezonnyitóban, amikor ezt a barátságot egy közös lányuk testesítette meg, a Mike-tól elsodródott Josh pedig a családhoz visszatévedő szülőként próbált közös pontot és újra köteléket keresni elhagyott gyermekével.

manseeking4

Na, éppen az ilyen okos húzások miatt tartom iszonyú bevállalósnak és egyedinek a Man Seeking Woman-t, mely ritkán ugyan célt tud téveszteni (a Woman Seeking Man epizód tavaly például jóval erősebbre sikerült), de összességében utánozhatatlan színfoltja a jelenlegi sorozatkínálatnak.

A 8,5/10-es osztályzathoz hozzátartozik, hogy igazi különc lévén nem mindenkinek lesz az ínyére, de az egészen biztos, hogy a fentebb emlegetett, újszerű romantikus komédiákhoz hasonlóan ez is egy tökéletes példa arra, hogy igenis lehet itt új dolgokat kitalálni.

manseeking5

Hála a peakTV-nek és az egyre szélesebb körű kínálatnak, bőven van gyógyír a chucklorreitisben szenvedő szitkomrajongók  problémáira, érdemes hát próbálkozni minél több pilottal, hogy megtaláljátok az igazit. Nálam a Master of None és a Mozart in the Jungle mellett a Man Seeking Woman lett az egyik ilyen nagy szerelem, és biztos vagyok benne, hogy vagytok még jó páran, akik imádni fogjátok Josh tanulóköreit a női nemmel.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 04. 07. 20:39

fájóan zseniális, de vannak szakaszok, amikor nem röhögök, de olynkor is csodálom, amit látok:) az eredetisége büntet.

Lemoni - 2016. 04. 07. 20:54

Szerintem is egységesebb, érettebb volt a 2. évad, az idei poénok is valahogy jobban megtaláltak engem. És bár a szürrealitása és abszurd humora, valamint az ötletessége önmagában is élvezhetővé teszi, de ahogy a Mozart in the Jungle, leginkább ez is a szerethetőségével vett le a lábamról.

Hiroshima32 - 2016. 04. 07. 21:07

Ebből a sorozatból bármikor, bármennyit … Messze van a következő évad.

totoro - 2016. 04. 07. 21:17

Én is imádom, bár az első évad a frissesége miatt nekem ütősebb volt. A második nehezen indult nálam, de aztán magára talált, bár sok az önismétlő megoldás, ami többedszerre már nem olyan húha. Ettől függetlenül üde színfolt az egyediségével.

Csigusz - 2016. 04. 07. 22:50

Imádtam, kész.
Annyira kellett, hogy feliratot se vártam néztem egyből – ez nálam nagyon ritkaság.
Kicsit a Josh-Mike ellentét olyan behúzó volt az évad vége felé, de az írók fantáziája kárpótolt bőven (pl az autós rész :D)

Narg - 2016. 04. 07. 23:17

Félelmetesen zseniális, nagyon remélem, hogy lesz következő évad :)

Anthonz - 2016. 04. 08. 10:02

Nem láttam az utolsó 2-3 részt, de eddig az első évad messze jobb volt, ott tényleg voltak röhögőgörcsöt okozó jelenetek, a 2-ben inkább az awkward humor megy, kicsit olyan abszurd, de nem annyira ütős.

pody - 2016. 04. 08. 11:36

nekem a Woman Seeking Man resz ugyanugy tetszett, mint a tavalyi. Britt Lower azert sokkal jobb szinesz, mint Baruchel ez ilyenkor jon ki legjobban. Lassan indult be, elejen volt par gyengebb resz, ill nem is gyenge, csak kicsi hianyzott a megszokott zsenialistol, de aztan beindult. Bar a nezettseg brutalisan alacsony meg mindig, remelem azert lesz jopar ev folytatas, mert ennel kreativabb, eredetibb, orultebb sorozatot nem igazan talalni, nagy kincs

CyClotroniC - 2016. 04. 12. 18:15

3. szezon berendelve! – *örömtánc*

GeoCucc - 2016. 04. 13. 17:05

Na, ez tényleg örömteli, és kicsit váratlan hír is. Csak teltek a hetek az évadzáró óta, és nagy volt a csönd, plusz az utolsó rész is olyan búcsúszagú volt, hogy már én is azt éreztem, hogy a készítők se remélnek folytatást.
Nyilván ez pont az a fajta sorozat, ami egy idő után kifullad, mert egyszerűen elfogynak az ötletek, a csajozós sztereotípiák. Nyilván nem lesz tíz évad belőle, de egyelőre ámulok a készítők kreativitásán, akiknek biztosan vannak még ötletek a tarsolyukban. De el tudom képzelni, hogy a cím dacára egyre több kitekintést kapunk majd az élet más nehézségeire is – a második évad közepén is volt már egy rész, ami egyáltalán nem a csajozás, hanem a munkakeresés köré épült.

Zem - 2016. 07. 05. 19:56

Tényleg kicsit koherensebb lett, nekem a medvés volt a kedvencem, az állati volt, de az utolsó 2-3 rész kicsit gyengébb lett sajna.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz