login |

Pilot: Wynonna Earp

2016. 04. 07. 14:50 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Ilyen az, amikor valaki nem ért a munkájához és még kevés pénzt is kap rá? Vagy a Wynonna Earp készítői az utómunkák után kézhez kapott részt megnézve érezték, hogy mit tettek?

wynonna-e1

Tudom, sokan azt hiszik, hogy a kritikusok minden utálni akarnak, ami elé leülnek, mert velejéig cinikusak meg a többi baromság, de ez nincs így. Itt a Junkie-n például igyekszünk a közepes sorozatokat is valamennyire ajánlani azoknak, akiknek szerintünk bejöhet.

Hát, a Wynonnánál el sem tudom képzelni, hogy ki az, akinek esetleg tetszhet. (Pedig biztos van ilyen, hiszen kapott pozitív kritikákat is.)

wynonna-e0

Egy ideig filóztam azon, hogy mi volt benne a legrosszabb, de szerintem a megvalósítást kell elővennem. Az egész olyan, mint valami amatőr film. Vagy vizsgafilm, amivel épphogy átmegy valaki. Már a rendezés se semmi, hiszen a legtöbb jelenet mindenféle elképzelést nélkülöz, mintha egy random helyre leszúrták volna a kamerát, hogy hadd szóljon. Ezen a vágás se sokat segít, hiszen emberek csak úgy feltűnnek néha a jelenetekben.

A történet amúgy Wyatt Earp egyik leszármazottja körül bonyolódik Purgatory-ban – ez a kisváros neve, ahol a nő él. Az események beindítója a legidősebb Earp-leszármazott 27. születésnapja, mivel ekkor minden az öreg által megölt démon visszatérhet a Földre. Hogy ki tudja őket újra a pokolba küldeni? Persze, hogy az ükükükük-unoka, méghozzá egy legendás colttal.

wynonna-e4

Rövidebben összefoglalva a sorozat lényeg: a Supernatural egyik része sokkal kevesebb pénzből. Eddig nem is vettem elő a költségvetést, de a démonokkal való harc olyan siralmas volt, hogy még egy vizsgafilm is elszégyellné magát. Ami pénzük volt, azt is elpazarolták egy darab szerintük tényleg látványos jelenetre.

Sajnos még mindig nem fejeztem be, hiszen a színészgárda még hátravan. Igazából nekik tényleg az a mázlijuk, hogy több helyen a rendező “hiánya” látszott, avagy nem is túlzottan instruálták őket. Szóval a főszereplő csaj esetleg még elmegy, egy rejtélyes idegen lubickol a szerepében, de például a törvényt képviselő fekete zsarunál egy fadarab is jobban alakítana.

wynonna-e2

Ha eddig nem esett le, akkor most pontszámba is öntöm: 2/10. Talán két jelenet van, amit valamennyire meg lehetne védeni. Nyilván “kaja mellé”-felkiáltással (vagy hasonlóval) bárki meg tudja védeni, de inkább ezt ne. Ha van felesleges 40 percetek, akkor nézzetek valami értelmesebb popcornt. Vagy régi klasszikust. Vagy egy kedvencet újra.

wynonna-e5

Úgy tűnik a Syfy belenyúlt a tutiba. Igen, bár kanadai importról van szó, de elsősugárzásként megy náluk, viszont láthatóan a Sharknado-rajongókat akartják kiszolgálni. Ennél még a náluk futó, szintén kanadai, viszonylag kisköltségvetésű Killjoys is klasszisokkal jobb, pedig az is jó messze van a mesterműtől.

16 hozzászólás Ne habozz!

wirth6 - 2016. 04. 07. 15:28

Pedig a trailer ígéretesnek tűnt.

GodBadka - 2016. 04. 07. 15:38

Hihetetlen, hogy szinte mindenben egyet tudok érteni humannal, de mégis olyan simán lecsúszott mint a sicc.

Amíg tart azt hiszem én nézni fogom. Számomra volt valami bája az egésznek.

Bullseye - 2016. 04. 07. 15:43

Én kaja mellett néztem. Jobban emlékszem a szendvicsre, és sokkal élvezetesebb is volt.

Talán azt gondolták egy női supnat annyira menőség lenne, hogy bármit ki lehet adni a kezükből?

Tyberius06 - 2016. 04. 07. 16:27

A kritika nem téved sokat, tényleg semmi maradandó nincs benne és még gagyi is… Egyáltalán nem érdekel a folytatás. Nemrég talán a Second Chance volt annyira leoltva (ott nem a megvalósításon volt a hangsúly, hanem az érdektelenségen), de pl. azt simán végig néztem mert a karakterek valamiért érdekeltek…
Hát itt egyáltalán nem…

majsz - 2016. 04. 07. 16:29

Na mostmár érdekel hogy miért lett ennyire lehúzva :)

Neoprimitiv - 2016. 04. 07. 16:53

A főszereplő szerintem jó. Nem zseniális, de szerintem jó a casting (csinos, de nem babaarc) és hát ebből az anyagból ember nem hozott volna ki többet. Volt egy-két jó szöveg, de annyira azért nem voltak jók, hogy emlékezzek rájuk. A sztori is csak klisé klisé hátán.

A kivitelezés viszont tényleg förtelmes. Nem vagyok egy látványbuzi, sok mindent elnézek (ha egyébként a sztori vagy az alakítások megérdemlik), de ez tényleg a vérgagyi szint. A hetvenes években voltak magyar “fantasy” tévéfilmek, amelyekben az volt a közös, hogy Sáfár Anikó melleit lehetett látni bennük – na azoknak a színvonalát idézte.

Lemoni - 2016. 04. 07. 17:26

Olcsó gagyi, amatőrnél is rosszabb színészi teljesítményekkel. 1/10, kuka.

Avera - 2016. 04. 07. 18:02

Nem tudnám megfogalmazni hogy miért, mert látszólag semmi magyarázat nincs rá, annyira összecsapott valami – a párom mondta a végén, hogy olyan, mint egy rossz képregény, két tucat “kocka”/jelenet egymás után, ész nélkül – de én simán végignéztem és folytattam is volna a következő résszel, ha daráról lenne szó =)

Balumedve - 2016. 04. 07. 19:10

Engem már az előzetes sem győzött meg, de mivel természetfeletti, ezért mindenképp be akartam próbálni. A napokban sort is kerítettem volna rá, de ez az írás elvette a kedvem, plusz az eddigi vélemények sem túl biztatóak. Viszont a sorozatban démonok is vannak, és ahol démon van, ott nagy eséllyel angyalok is lesznek. Az angyal téma az egyetlen, amiért biztos belekezdenék a sorozatba.

Ha már angyalok: ha esetleg valaki nézte a Dominiont is, ahhoz képest mennyire jó vagy rossz?

majsz - 2016. 04. 07. 19:26

A színészi teljesítmény túlságosan le lett húzva, mai színvonalon igaz elég gyengus, de inkább tűnik lehetetlennek az alapanyag. A főhős csajszi elmegy, a nyomozó se annyira gáz, sajnos a többi ennél gyengébb. Ez a démon harc kivitelezése viszont tényleg förtelem. Nem értem a csajszi honnan tud ilyen szaltókat ugrálni meg lőni, de ez még hagyján is, de ahogy megvalósították az vállalhatatlan.

mSO - 2016. 04. 07. 19:56

Ebben a “démonok” nem démonok, hanem visszatérők – vagyis feltámadt lelkek (nem zombik, de pirosan izzik a szemük és a Wyatt Earp idejéből valóak).

galocza - 2016. 04. 08. 09:14

én közepesen jól szórakoztam rajta.
nem mintha valamennyire jó lenne, de komolyan kár venni amúgy is: inkább ash vs evil dead, agy kikapcs oszt szemrágógumi.
egyelőre marad, de teli a táncrend, kicsit jobb lesz, maradhat, kicsit rosszabb, kasza. gyanús, hogy hamar kikopik.

mse - 2016. 05. 16. 15:56

Na, én meg azt nem értem, hogy miért lett ennyire lehúzva. Azon túl, hogy nagyon csúnyán látszik a Syfy költségvetés, nekem teljesen bájos a többi része. Kicsit syfyos, na, vannak benne agymenések, de nekem simán és örömmel lecsúszott.

Krityu - 2016. 06. 04. 23:54

Spoiler!

A boszi magyarul varázsol! :D

highwaycat - 2016. 06. 05. 20:10

Ma darálom én is, és valóban!

“En vagyok a koboszorkany!” :D

Shalafi - 2016. 06. 14. 18:08

Én nem látom ilyen siralmasan a helyzetet, nálam megér még 1-2 részt a dolog

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz