login |

Masters of Sex: a 3. évad – írta kateelee

2016. 04. 08. 14:45 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Az évadnyitó kritikában kiemeltem, hogy a fantasztikus mellékszereplők rengeteget pluszt adnak a sorozathoz. A harmadik szezonban már nem csak a szex tanulmány, kutatás volt a lényeg, mint az előzőekben, hanem csupán háttérül szolgált, egy alap volt, amire a MoS épül.

Ennek következtében nagyobb hangsúlyt kaptak a kiegészítő karakterek és azok szálai. Gondolok itt Bill és Virginia gyerekeire, Libbyre, valamint Mr. Loganre és Mr és Mrs Scullyra is, és még idesorolnám Virginiai szüleit, valamint Betty, Hellen és Austin háromszögét is. Ezek a kisebb történetek megfűszerezték az alap szituációt, ezzel emelve annak színvonalát.

Masters of Sex-2

Nagyon jót tett a sorozatnak, hogy miképp “kinyílt” a kutatás – már részesei az egyedülálló problémás férfiak és nők is -, úgy nyílt ki Virginia, Bill és Libby háromszöge is, először négyszögé, majd ötszögé, legvégül pedig majdnem hatszögé.

Az első évadban Bill partnere a munkája során Libby volt, mert általa ért el bizonyos számára kellő és fontos dolgokat. A közvetlen folytatásban ezt a kulcsfontosságú szerepet már Virginia töltötte be, míg tavaly ez a tökéletesnek és harmonikusnak hit kapcsolat már nem a régi, kezd szétcsúszni, olyan érzése van az embernek, hogy bizony elindultunk a lejtőn és elengedhetetlen, hogy csúnyán érjen véget.

Masters of Sex-3

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Virginia és Bill is az a típusú ember, aki mindent feláldoz a munkája sikeréért. Érdekes volt látni, hogy a családjaik hogyan küzdenek meg ezzel, főleg azért mert a könyv nyomtatásba kerülésével még inkább felhalmozódtak a problémák.

Az S3-ban semmi se úgy alakult, mint ahogy arra karaktereink számítottak vagy szerették volna. Éppen ettől lett teljesen élet szagú és hiteles a sorozat.

Masters of Sex-4

Szegény Libby egyik elfuserált dologból lép át a másikba. Először Bill-lel fuccsolt be a házassága, amit pedig nagyon szeretett volna, ha működőképes, majd meghal Robert, akivel egy komolynak mondható viszonya volt még a második évadban.

A szomszédjával való románca se éppen úgy alakult, ahogy azt szerette volna, pedig igazán megérdemelt volna már egy kis boldogságot. A gyerekei az elsők, még ha ez azt is jelenti, hogy folytatja nyomorúságos házasságát Bill-lel, amíg a férje be nem vallja viszonyát Virginia-val. (Libby reakciója szívemből szólt mikor kinevette, és azt hiszem, pontosan erre a beszélgetésre volt szüksége ahhoz, hogy végre bátorságot szerezzen ahhoz, hogy otthagyja.)

Masters of Sex-5

Ugyanebben az ördögi körben van Virginia lánya Tessa, és Bill kisfia Johnny is. Majd meggebednek azért, hogy némi figyelmet sajtoljanak ki maguknak a szüleiktől. Példának okáért míg Virginia minden követ megmozgat Vietnamban állomásozó katona fiáért, addig a szeme előtt sínylődő lányát észre sem veszi, csak mindig, mint egy problémát “megoldja”

Amikor felfüggesztették, elvitte magával dolgozni, vagy mikor kiderült a Matt-tel való kapcsolata, lerendezte egy anyja-lánya „beszélgetéssel”. Ugyanez a helyzet Johnny-val is, aki éhezik apja elismerésre, annak csöppnyi figyelmére, de az őt eleinte zaklató Denis a befutó helyette, amiből probléma is adódott az évad végére, de nem is akármilyen.

Masters of Sex-8

Tessa erőlködése, hogy lebuktassa az anyát, nem éppen úgy alakul, ahogy várta volna. Virginia igencsak kettős személyiség, és ebben az évadban ezt jobban ki is hangsúlyozták az írók. Míg titokban lehet Bill-lel addig minden rendben, de amint valaki is megtudja, illetve helyesli, abban a pillanatban rádöbben mit is csinál valójában és belerohan Dan karjaiba, hogy elkezdjen vele egy viszonyt, amit ismét hazugságokba csomagol be.

Miközben Dan egyrészt frissítő fuvallat, aki szembesíti Gin-t, az igazsággal – nemcsak ő tud Bill és Virginia kapcsolatáról, viszonyáról, hanem a lánya Tessa is -, addig másrészről bonyodalmak egész sorát indítja el, amikor ki jelenti igényét Virginiára.

Masters of Sex-6

Az évad legrosszabb része volt a 3×11: mikor két házas férfi marakodott egy „házas” nőért, egyszerűen röhejes volt. Az utolsó rész pedig ugyancsak nagy csalódás volt, mintha Virginia karaktere szembe ment volna saját magával. Az élete volt a munkája, rengeteg embert félre rakott miatta, erre egy Dan miatt mindent felad…, csak úgy. Ráadásul meg is kapta, amit mindig is akart Bill szerelmet vallott neki.

Érthetetlen, és az utolsó két résznek hála kicsit keserű szájízzel búcsúzom MoS-től, és sajnos egyelőre még nem tudom, visszatérek-e a következő évadra. Talán ha kicsit leülepedett bennem a sorozat, akkor kíváncsiságból az első részre. De tartok a folytatástól.

5 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2016. 04. 08. 16:38

Ennyi alapján örülök, hogy nem néztem tovább a harmadik évadot. Számomra sokkal érdekesebb volt a kutatás szál.

Csigusz - 2016. 04. 08. 18:13

A második annyira gyenge volt az elsőhöz képest, hogy azt végignéztem tisztességgel, de azóta se tudom rávenni magam a folytatásra :S

justy - 2016. 04. 08. 19:43

Hoppá, erről el is feledkeztem, pedig nem kaszáltam…

Dhomasson - 2016. 04. 08. 21:23

Lehet, hogy összességében nem olyan már a minőség, mint az első évadban, de a mélyebb drámai pillanatok kevés sorozatban ennyire életszagúak és emberiek.

A nagy időugrások és az eközben mit sem öregedő színészek viszont nagyon zavaróak. (persze a más szempontból örülök, hogy Lizzy Caplanen nem öregítenek :) )

ayren - 2016. 04. 09. 11:31

Én az első évadot még nagyon szerettem,aztán a második már valahogy érdektelen volt. Pár rész után kaszáltam. És úgy tűnik, a harmadikba se érdemes beleszagolni.
Nem is tudom, lehet, hogy ebben a koncepcióban csak egy évadnyi érdekesség van?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz