login |

Banshee – 4×02: A concerned citizen

2016. 04. 10. 22:09 - Írta: superpityu

39 hozzászólás | kategória: kritika,

A dangerous man in Banshee, to the cartel, is still nothing but a mosquito.

Érdekesen alakul a Banshee utolsó szezonja, s bár a héten még többször felcsillant a korábbi évadok brutalitása, mégis megmaradt az évadnyitó aprólékos és nyugis tempója. Bár a lassúságot nem mondanám gondnak, de érdekes látni, hogy a régebbi pörgés után mit tudnak ezzel kezdeni.

bscap0569

Kicsit még mindig soknak tűnnek a felvázolt szálak. Hiszen egyszerre haladnak a flashback és a jelen eseményei is, ami ismét csak kissé megtörte a rész dinamikáját. A jelenben pedig legalább 3-4 szálat mozgatnak, és apróbb dolgokat csöpögtetnek, amelyek biztos fontosak lesznek később.

Banshee - 4x02-06

De jöjjenek a spoilerek a tovább után. 

Kissé viccesnek tűnik, de Rebecca izgalmasabb karakter lett holtában, mint korábban bármikor.

Banshee - 4x02-05

Sőt mintha Lili Simmons is kicsit jobban odatenné magát, feleannyira sincs karót nyelt, mint tavaly. Bár a halálával kapcsolatban nem lettünk okosabbak, de legalább arra úgy néz ki kapunk választ, hogy Hood miért is hagyott fel a remeteléttel, amikor értesült a történtekről.

bscap0572

Carrie továbbra is folytatja az éjszakai igazságosztó szerepét, viszont izgalmas csavar, hogy Bunker adja neki az infókat a rosszfiúkról. Az efféle dolgok az időugrás jótékony hatásai közé sorolhatóak, hiszen kábé nulla magyarázattal összerakhattak két teljesen különböző karaktert.

Nyomozás ide, törvényen kívüli igazságszolgáltatás oda, Proctornál (a moszkitónál) továbbra sincs nagyobb játékos a sorozatban. Hiába polgármester és kevesebb dolgot intézhet szabad kézzel, talán most, hogy nagyobb figyelem hárul rá, még nagyobb volumenű dolgokban gondolkozik.

bscap0575

Viszont a Brotherhood simán beleköphet még Proctor levesébe, kíváncsi vagyok, hogy mikor eresztik őket össze, hiszen ez most látványosan a “két dudás egy csárdában” esete. Bár az évad végére vizionálnám, ahogy kinyírják egymást és valahogy erre a szálra fűzik fel a többi a sztorit is.

Egyelőre szerintem az is adja magát, hogy Rebecca megölésében is a Brotherhood keze van, szóval kötődne a nyomozáshoz. Bunker és Carrie duója pedig azokra fickókra “specializálódott”, akiket Proctorék miatt szabadlábon kell engedni.

Banshee - 4x02-02

Sőt Job-ról sem szabad elfeledkezni, hiszen a rész végén kaptunk egy cliffhangert is vele kapcsolatban. Annyi biztos, hogy tömény lesz a folytatás, ha mindent rendesen le akarnak zárni, de egyelőre jó arányban adagolják az infókat és az akciót is. Csak ne nyúlnának annyiszor a hatásvadász jelenetekhez… Azok nélkül is ment eddig.

39 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 04. 10. 22:17

kicsit néhol ugyan úgy éreztem, mintha kilóra mérnék a brutalitást (“ide még kell egy kicsi”), de egy cseppet sem zavart, bejött a rész, persze még mindig nem látom, hogy mire megy ki a játék, miért van szükség arra, hogy ennyire visszavegyék a jelen sztorit a múlt miatt. de amíg érdekes a múlt, addig hajrá.

viszont a lemoszkitózott proctort nagyon jó volt látni, ahogy türtőztette magát…, vagy nem is annyira türtőztette, hanem kapott egy reality check-et a nagyfiúktól. valahol tragikus hőssé is vált, hogy ráébredt (ha eddig nem lett volna tisztában vele) arra, hogy ő valójában egy senki, egy saját kis szemétdombján kapirgáló kakaska.

vagy lehet, hogy mégsem?

Iceman - 2016. 04. 10. 22:25

Valóban kicsit sok a szál de én bízok bennük. Igazából a részek vége a legrosszabb mikor beugrik hány már csak pár rész van hátra:D Érdekes viszont hogy újra elővették Proctor és Rebecca “fura” kapcsolatát.

Nézőke - 2016. 04. 10. 22:42

engem kifejezetten zavar a visszaemlékezés szál. Nemcsak megtöri,de idővel teljesen kuszává teszi a képet,és nehéz összerakni mi miért történik voltaképp.

Desmond Wallace - 2016. 04. 10. 22:42

Nagyon remélem, hogy Proctor – meg a herélt verőlegénye – lenyeri a végén a méltó büntetését.

Jobb rész volt, mint az előző, de még mindig van némi hiányérzetem.

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 04. 10. 22:50

“Egyelőre szerintem az is adja magát, hogy Rebecca megölésében is a Brotherhood keze van”

Szerintem az egy nagyon gyenge megoldás volna, ha valami ilyesmiről lenne szó. Az előző évad után nekem “Burton” a fő gyanúsítottam :)

winnie - 2016. 04. 10. 22:52

de miért sorozatgyilkolna bárki is a szereplők közül, ez a kérdés. már, ha nyilván nem csak elrejteni akarják a valódi indítékot. de akkor meg sokkal egyszerűbb lett volna egy ellenlábasra rákenni, hogy ők ölték meg.

sepörd - 2016. 04. 10. 23:32

remélem Burton ölte meg és látunk egy Proctor Burton bunyót, na az mindent vinne.

Diapolo - 2016. 04. 10. 23:35

Nekem is Burton az első számú gyanúsítottam. Rá nem gyanakodna senki, végig Proctor mellett van, tudja mi történik a nyomozásban. Az előző évad alapján pedig ismerjük Burton és Rebecca viszonyát. Rebecca amúgy mostanra kedvelhető lett, bár nekem eddig se volt vele bajom. Nekem Sugar tűnik rettenetesen tompának. Kedvenc sorozatom lett a Banshee mostanra és bízom továbbra is a jó lezárásban.

Happy Zoidberg - 2016. 04. 10. 23:51

Szerintem Bunket tesója a tettes. Biztos gyanítja, hogy valami gebasz van az asszonnyal, és így éli ki magát.

Vagy… Indiánok.

Happy Zoidberg - 2016. 04. 10. 23:51

Bunker. Franc.

vérnarancs - 2016. 04. 11. 06:00

Én az elejétől néztem a sorozatot és már az első résszel megfogtak. A környezetemben jó sokat kellett könyörögni, hogy ugyan próbálják ki. Láss csodát, azóta meg vannak őrülve érte. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy 3-4 éve még bátrabban lehetett új szériákat bepróbálni.

Jimbo - 2016. 04. 11. 09:12

Job másfél év alatt csak ekkora szakállt tudott növeszteni? Hood-nak azért jobban ment:)))

Miss Keamy - 2016. 04. 11. 09:56

Burton? nemár :D Szerintem a Bunker tesó a hunyó.
Proctort nagyon kedvelem, úgyhogy remélem nem murdel meg a végén.
Carrie túl sok játékidőt kap a Brotherhood rovására.
Nekem gyengécske volt ez a rész.

JKJ - 2016. 04. 11. 10:05

Bízom a készítőkben. Eddig tudták mit csinálnak. Durva lesz ez az évad.

payskin - 2016. 04. 11. 10:24

Az a legdurvább, hogy nézem-nézem, és hirtelen az arcomba tolják az epizódvégi BANSHEE feliratot, és ott hápogok a székben, hogy de-de… hát… hova lett 40 perc?!

Mi van, ha a Job-jelenet csak flashback, már rég kiszabadult, és ő sorozatgyilkol?

Nok3dli - 2016. 04. 11. 10:51

Nekem ez a Brotherhood elég súlytalannak tűnik… Nem érzem azt a bizonytalanságot, hogy Proctor bármelyik pillanatban olyan összetűzésbe kerülne velük amiben könnyen alulmaradhatna.

Poghy - 2016. 04. 11. 11:07

Korrekt volt az eddigi két rész, de ettől a sorozattól mondjuk kicsit többet várok. Szerintem a gyilkos egy amish lesz, aki nem nézi jó szemmel a bűnös életet élőket, és valószínűleg Proctor rokona.

wondorog - 2016. 04. 11. 11:55

Nálam is Burton a gyanúsított kezdetek óta. Vagy játszik egy, egy Agatha Christie féle ABC gyilkosságot (aki olvasta/látta tudja miről beszélek), vagy pedig csak copycat-ként berakta Rebeccat a sorba elterelésként.

Nézőke - 2016. 04. 11. 14:10

Emberek, ha Burton tette volna,akkor sosem találják meg. Ilyen megoldással pedig közszemlére van kirakva + a hasa is felvágva, hogy az egész világ tudja. Ez nem Burton-ra vall.

Cruz lesz az.

Nézőke - 2016. 04. 11. 14:11

+ amikor ráugrik a támadó Rebeccára, na az sem egy korábban szétlőtt, mozgékony Burton test.

Lemoni - 2016. 04. 11. 14:40

A veszélyes ellenségektől nem félt Rebecca, fel volt rájuk készülve, szerintem olyan valaki ölte meg, akiben megbízott, akit ismert, akit közel engedett magához vagy gyengébbnek gondolt magánál. Lehet ez a valaki egy amish is, de még a Brock családnak (Emily) is lehetett bosszúvágya, bár elismerem, ez utóbbi nagyon elrugaszkodott teória. Nekem semmi bajom nem volt ezzel a két résszel, változott a status quo, így változott a felállás, a történet, a hangsúly. Nem rosszabb lett, hanem más. Viszont Carrie szenvedő mártírképe helyett inkább Bunker és a Brotherhood csörtéit nézném.

Piemaker - 2016. 04. 11. 14:52

Rebeccát Proctor ölette meg,mert rossz útra tért.Ha nem akkor is valamelyik ismertebb karakter volt.Az üt majd igazán.
Bárki is legyenaz,azon Hood fog elégtételt venni és az kemény lesz.

Acheron - 2016. 04. 11. 17:47

Szerintem az Alien ölte meg Rebecca-t. Pont.
Nekem nagyon tetszett ez a rész is. Ez a “lassú, nyugis” tempó tőlem megmaradhat, hogy aztán a legvégén durranjon egy nagyot, és jöhet a vérgőzös lezárás.
Kedvelem a szereplőket is. A rossz fiúktól/lányoktól a még rosszabbakig, mindenkit. Elég brutális ahhoz, hogy felszisszenjek egy-két jelenetnél, de ettől még jobban tetszik. Nem tudom, hogy ez mit mond el rólam. Bűnös élvezet ez. :-)
Sajnálni fogom, hogy vége lesz. Ráadásul csak nyolc részes az évad?

Quantumleap - 2016. 04. 11. 21:57

Hood a sorozat folyamán most először követett el olyat, amiért 100%-ban elítélem, és egyben érthetetlen is számomra a dolog. Mire volt jó, hogy a zenész fickót Proctor kezére játszotta? Talán a sorozat végére negativizálni akarják a karaktert? És mondjuk meghalasztani, és akkor az előbbiekhez hasonló dolgokat tetetni vele, hogy ne sajnáljuk annyira?

Sawyer - 2016. 04. 11. 22:10

Csodálom, hogy ez a verzió még nem hangzott el, de én mindenképp Proctorra szavazok a kiscsaj megölésével kapcsolatban.
Ahányszor ezzel kapcsolatban kamera elé kerül, sunyul, lerí az arcáról, hogy titkol valami ezzel kapcsolatban. AZ előző évadban már volt gond Beccával, mikor beleugatott Proctor bizniszébe, most kiderült, hogy a meth-főzéssel is majdnem ráfázott, szerintem nagybátyónak elege lett belőle és megöl(et)te. De szerintem az a személy, aki a +jelenetekben elkapja az erdőben Rebeccát, az PROCI.

Az évadról annyit, hogy örülök is meg nem is, hogy hamarosan vége, sorozatnak túl rövid, viszont a 3. évad elég gagyira sikerült, ez a Killing-beütésű utolsó szezon pedig elég érdekes. A flashbackek egy idő után idegesítőek, a helyszínek miatt más a hangulat, a sok brutalitás egy kicsit már önmaga paródiájává alakul. Ami viszont bitang jó, az a képi világ.

Eddig 6/10

apost - 2016. 04. 12. 02:29

Nekem akkor jött a megvilágosodás, mikor Carrie megkapta bunkertől a rosszfiúk papírjait:
Mert ugye ki volt még rosszfiú, azaz rossz lány?

Rebecca :) A rendőrségen nyilván vágják, hogy ő viszi proktor üzletét és tudták, hogy az ő keze van a Boedick-ék (a meth készítő család) lemészárlásában. Carrie megkapta az infót és levadászta, mert a Rebecca Proctorral szemben ugye eléggé védtelen volt, így ez belefért neki.

És ez úgy fut majd össze a Job szállal, hogy akkor robban majd ez az infó bomba Hood és Carrie között, mikor épp Job-ot kéne kimenekíteni.

apost - 2016. 04. 12. 02:34

Egyébként a rész végén azért kicsit fura volt hogy vizzel locsolják hátulról a valakit (kb a hátsóját), az meg sikít…mert miért sikít? egy bidétől is bepánikolna? Ennél még Doug Stamper is mutatott durvább kínzást a House of Cards-ban :)

winnie - 2016. 04. 12. 04:54

“Hood a sorozat folyamán most először követett el olyat, amiért 100%-ban elítélem, és egyben érthetetlen is számomra a dolog. Mire volt jó, hogy a zenész fickót Proctor kezére játszotta? ”

a kezére játszotta volna? miért? újra meg kéne néznem a részt, de akkor nekem eszembe nem jutott, hogy ez lenne a célja. az, hogy az infóval mit kezdett proctor, más kérdés, nekem az sem volt tiszta, hogy azt miért tette.

Quantumleap - 2016. 04. 12. 07:50

winnie: Proctoron kívül senki más nem dughatja (most már csak dughatta) meg Rebeccát. Ezért ölte meg Jason Hoodot is. És utóbbiról Hood ugyebár konkrétan tud, csak bizonyítéka nincsen. Ergo tisztában lehetett vele, hogy ha Proctor tudtára adja az infót, akkor a srác már nem él sokáig.

Sheriff Hood - 2016. 04. 12. 09:29

Quantumleap: túl sokat képzelsz Hood-ról. Ő sosem volt az a fajta, aki nagyon végiggondolta a dolgokat és a tettei következményeit, inkább fejjel ment a falnak. Ha volt valami hátsó szándéka, akkor az sokkal inkább az volt, hogy bosszantsa Proctort a ténnyel, hogy egy paraszt kefélte a drágalátos unokahúgát.

Egyébként az a fura, hogy egyelőre ez a nyomozós szál a legkevésbé érdekes, legalábbis most még nem látom, hogy miért olyan fontos a történet egésze szempontjából, hogy ki ölte meg Rebeccát. Miközben ki kell szabadítani Jobot, el kell intézni a Brotherhood-ot és nyilván lesz összetűzés Proctorral is. Ha innen nézem, akkor Kai keze benne kell, hogy legyen, mert kell egy ürügy, amiért Hood nekimegy a nemezisének. Ha egy noname senki intézte el, abból legfeljebb team up lesz, nem leszámolás. Akkor viszont valahogy még össze is kell ugrasztani őket, ami még egy szál.

payskin - 2016. 04. 12. 09:47

“kicsit fura volt hogy vizzel locsolják hátulról a valakit (kb a hátsóját), az meg sikít”

Víznek lehet ám hőmérséklete is. ;)

Marcipáncica - 2016. 04. 12. 12:46

Meg ha már hónapok óta locsolgatják, és egyéb módokon kínozzák akkor már van olyan idegállapotban hogy bármitől sikít. Fakk. :(

apost - 2016. 04. 12. 12:46

Jah igaz is.. az elméletem mellett szól, hogy ha Carrie tette akkor ez belső ellentét Carrie és Hood között, de ellentét Kay és Hood között is mert Carrie-t meg majd védenie kell Kai-tól :) És így értelmet nyer miért is kellett Carrieből megtorlót csinálni.

apost - 2016. 04. 12. 12:49

A vizes rész meg nekem akkor is fura :)
Ha a hőfokkal lett volna valami nagyobb gond, akkor gőz látszott volna, vagy ha túl hideg akkor jégkockák :)

Az meg hogy milyen idegállapotban van, ha tényleg évek óta kínozzák akkor sztem már nem sikít. Jó példa erre a Mártírok.

Tusika - 2016. 04. 12. 22:21

Ugrottál már hasast vízbe??? Irtó nagyot üt. Ahogy az is ha egy tűzoltócsővel (ha jól rémlik) meglocsolnak. Nem véletlenül használnak vízágyút tömegoszlatásra. :)

Amúgy nem volt rossz rész és a végére rá is jöttem h mi bajom vele:
a múltbeli sokkok hatására az összes szereplő önmagán kívül viselkedik. Ami valahol érthető is csak nekem szokatlan h nem azokat a reakciókat hozzák mint eddig.

Malachi - 2016. 04. 13. 16:59

félve mentem neki a második résznek, mert az első nem rántott vissza, hosszú volt a szünet. de a végére minden összeállt, állati jól adagolták a hangulatot, a brutalitást meg az új infókat. végre, végre megint várom a Banshee következő részét!

akárki lesz a lány gyilkosa, valamiért olyan előérzetem van, hogy egy hatalmas végső leszámolással zárul majd a sorozat és kb. mindenki otthagyja a fogát. annak örülnék nagyon, hogy Bunker túlélné és seriff lenne. :D iszonyú jól eltalált karakter, minden perc ajándék remélem lesz olyan rész is, ahol ő lesz a középpontban.

Malachi - 2016. 04. 13. 16:59

öhöm, valamiért beragadt a kommentom, hát majd talán kiszabadul.

Neoprimitiv - 2016. 04. 16. 21:42

Nem értem ezt a pörgést a “ki ölte meg Rebeccát” témában. A gyilkosa mellékes (még akkor is, ha a végén valamelyik kulcsszereplő lesz az), nem erről szól a történet.

Job-on kívül szinte bárki lehetett: Proctor, Burton Proctor megbízásából, a Brotherhood Proctor megbízásából, a Brotherhood azért, mert belepiszkált a meth üzletükbe, Brock mert csak, Hood, mert az váratlan lenne, Carrie mert így üthetett Proctoron, noname sorozatgyilkos, amish fanatikus, stb. Innen kezdve az, hogy a végén kire böknek rá a készítők, az legfeljebb egy nagyjelenetet jelent majd, de nem ez a történet.

Mivel Hood-ot elzavarták favágónak másfél évre (ami nekem még mindig hülyeségnek, fölöslegesnek tűnik), kellett valami ok, amiért egyrészt kibújik a barlangjából, másrészt ha nem is teljesen, de a korábbi hévvel kezd igazságot osztani.

Ehhez kellett egy áldozat, aki mindkét főszereplőnek fontos és ennek kapcsán újra összeakaszkodhatnak. Proctor lehet, hogy nem örülne, hogy Hood a birtokán növeszti a szakállát, de a kartel biznisz közben nagy ívben tojna rá – így viszont, hogy Hood vére van a kocsiban, garantáltan előjönnek majd a “régi szép idők”.

Sheriff Hood - 2016. 04. 17. 18:30

A harmadik részben sajnos kijött az, amitől tartottam – a Job-szálat nem sikerült kielégítően feloldani, elég ad hoc jellege volt az egésznek. Két évig semmi, erre “pont most”, hogy Hood visszatér, megjelenik Fat Au és kezében a mindent nyitó kulcs. Aztán telefonon simán el lehet érni egy szupertitkos halálbrigádot, akik épp “szállítanak”. Aha. Sugar továbbra is szigorú tekintetű biodíszlet…

A nyaktörő tempó helyett elkapkodottnak tűnt az egész rész, mert a flashbackekkel hirtelen elég sok szálat fel akartak hozni. Tegye fel a kezét, aki nem sejtette az epizód végét (a WTF infón kívül, hogy “mit hagyott” még Hood Rebeccánál, de már legalább az indítékai érthetőek, hogy miért mozgatja ez az ügy annyira). Pluszban még bedobtak egy extra jelenetet, ami előre vetíti, hogy nagyobb volt az egész füstje, mint a lángja és átmegyünk átívelős-nyomozósba jövő héttől.

Ennél azért kicsit többet vártam az utolsó évadtól.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz