login |

Fear The Walking Dead: kezdett a 2. évad

2016. 04. 11. 21:35 - Írta: winnie

116 hozzászólás | kategória: kritika,

Hááát, mit ne mondjak, elég merészek a Fear The Walking Dead készítői, hogy ennyire alapozó (ez sokak szerint kritikusi eufemizmus arra, hogy ‘unalmas’), az első évados megközelítésre igencsak hajazó kezdést produkáltak, és meg sem próbálták a csalódott, esetleg a sorozatnak utolsó esélyt adó nézőket meggyőzni. Persze lehet, hogy erre nincs is szükség, hiszen újonc kábelsorozat még nem volt olyan nézett, mint a Fear, de azt is mindenki láthatta, hogy közel sem övezi akkora áhítat a sorozatot, mint anno a TWD-t.

Persze ellentábor ide vagy oda, nekünk bejött az első szezon, a frissesség, a koncepció, és igen, a karakterek is (itt legalább vannak – más kérdés, hogy kinek, hogy jönnek be) simán az anyasorozat fölé helyezték a Fear The Walking Dead-et, mint ahogy a 2×01-gyel sem volt gondolom, bejött (bár csak 6/10-nyire), viszont az mázli volt, hogy az AMC elérhetővé tette a sajtónak a 2×02-t, ami szerencsére adott némi megerősítést arra vonatkozóan, hogy érdemes bizakodnom. (Mármint nekem. A kétkedők lehet, hogy sírni fognak.)

Fear The Walking Dead - 2x01-05

A Fear új szezonja, mint az a finálé eseményeiből is következett, a vízen kezdődik, és jó ideig ott is fog maradni – persze nyilván pár szárazföldi megálló kíséretében, ld. 2×02. Mondhatnánk erre, hogy csak annyi a különbség a TWD-hez képest, hogy itt nem a monoton erdőben mászkálnak, hanem a monoton hullámok között, de azért ez a tengeri, óceáni körítés ad valami egyedi hangulatot az egész sorozatnak.

Nem mondom, hogy különösebben akciódús vagy izgalmas a hajókázás, de teljesen más nézni egy fák között bandukoló társaságot, akik lesik a neszeket, mint a vízen ringatózókat, akik simán belátnak majdnem minden maguk körül. És, ha közelít is valaki, akkor arra jó eséllyel fel tudnak készülni. Más, de ugyanúgy lehet paranoiával teli.

Fear The Walking Dead - 2x01-04

Az évadnyitó az S1-es finálé utózöngéit mutatta még meg, makro, illetve mikro aspektusban – láthattuk, hogy mi lett Los Angeles sorsa, és azt is, hogy alakulnak a túlélők viszonyai. Ugyan a sorozatot nem kedvelőket biztos, hogy nem tudom meggyőzni erről, de utóbbi tényező tényleg érdekes, ugyanis (még mindig) nem harcosok a karakterek, még mindig emésztik a város (vagy a világ?) összeomlását, és még mindig nem biztosak abban, hogy mi a franc történik.

És szerintem ez az egyik kihívás a sorozatban: nekünk nem egyszerű kezdő szemmel nézni azt, ami történik, főleg, hogy bizonyos események eléggé kottaszerűek. Például amikor a hajót egy túlélőkkel megrakott tutaj közelíti meg, a gyakorlott TWD-néző azonnal kiadná az eliszkolási ukázt, és nem biztos, hogy érteni fogja, hogy a karakterek többsége miért nem így áll hozzá. Vagy ki az, aki nem tartaná hülyeségnek, hogy az egyik karakter egy ismeretlennel rádiózgasson? (Mert egyébként miért ne tette volna?)

(Nyilván a TWD világában is a nagy többség normális ember, aki csak élni és élni hagyni akar, kommentben mégis volt, akin látszott, hogy azt hiszi, hogy az a világ szemét gyilkosokkal van tele, és mindenki ártani akar a másiknak. Közel sincs így.)

Fear The Walking Dead - 2x01-03

A Fear összességében, és a mostani kezdését nézve is nem feltétlenül azért fog ismételt csalódást okozni sokaknak, mert szörnyen lenne megvalósítva, egész egyszerűen a készítői koncepció, az, hogy ennyire különbözni akarnak az anyasorozattól, nem talál rá sokakra. Ez többek között abból is áll, hogy szép lassan mennek végig az összeomlás fázisain, fedeztetik fel azt a karakterekkel, de nem úgy, hogy az a nézőnek is érdekes legyen.

Oké, szép dolog az elveszettség és a reménytelenség ábrázolása – átvitt értelemben, és szó szerint is, mert remek képek vannak az évadnyitóban. A baj csak az, hogy amikor komolyabb történeti elemeket próbálnak bevinni a történetbe, azt nagyon gépies módon csinálják, főleg a második rész információadagolása sántikál nagyon.

Fear The Walking Dead - 2x01-10

Az évadnyitóban ismét bebizonyosodott, hogy a karakterek (talán a street smart Strand kivételével) nagyon távol állnak attól, hogy igazi vezetők vagy badass-ek legyenek, nincsenek túlélő üzemmódban (korai szakaszban vannak, Rick még mindig kómázik), sima átlagemberek, akik sokkal természetesebben viselkednek, mint a TWD, évek tapasztalatával megáldott, éberséget szem előtt tartó figurái.

Ez persze nem is baj, a gond csak az, hogy ennyire szürkén sem lenne szabad hagyni a karaktereket. Én abba a csoportba tartozom, aki számára a többség szimpatikus, még akkor is, ha pont a fő-főszereplők igen passzívak a 2. évadban (Ofelia meg csak ágyútöltelék, szegény), viszont rohadtul nem izgalmas egyik figura sem – kivéve a már említett Strand-et és a borbélyt, de ők is csak azért, mert rejtélyesek, nagy kérdőjel a múltjuk.

Fear The Walking Dead - 2x01-06

Korrekt volt a kezdés, jobb a folytatás, de nem érzem azt, hogy sokan hirtelen ismét beleszerelmesednének a sorozatba, ha korábban kiszerettek belőle – sem a 2×01, sem a 2×02 láttán. A sodrás lassú, sokkal többet beszélgetnek és bámulnak benne, éppen ezért egy überjunkie-nál a Fear főleg hetiben nézve sikkadna el.

Aki pedig akcióra vágyik, az végképp kerülje el (egyelőre) a Fear-t, mert ugyan kötelező jelleggel mutatnak zombikat és ölnek is, de (részemről szerencsére) nem ez az aspektus dominál, inkább a feszültség, a minden jelenetben ott bujkáló bizonytalanság. (Itt a fenyegetettség érzete sem annyira hangsúlyos egyelőre.)

Fear The Walking Dead - 2x01-08

Szerintem a Fear-t továbbra is maximum az fogja igazán élvezni, aki valamennyire át tudja érezni, hogy mit élnek át ezek a kvázi magukra maradt karakterek. Ha átjön a kétségbeesésük, a hasztalan tenni akarásuk, illetve az, ahogy tompán rádöbbennek az őket körülvevő világ tragikus sorsára, akkor gond nélkül élvezhető lesz a sorozat is. Mint ahogy akkor is, ha a személyes történetek jelentenek nekünk valamit.

És az azért pozitívum, hogy spinoff ide vagy oda, ez a sorozat nem szimpla The Walking Dead-másolat, hanem önmagában is megáll. Bár hiszem, hogy csak idő kérdése, hogy a nézői reakciókra reagálva az AMC kiadja az utasítást, hogy sima TWD-klónná tegyék.

116 hozzászólás Ne habozz!

Drebil hadnagy - 2016. 04. 11. 21:50

Ez a rész konkrétan szar volt. Az égő város a háttérben hangulatos volt, de onnantól egy értékelhető momentum sem volt az epizódban.

ejzen - 2016. 04. 11. 22:00

“alapozó (ez sokak szerint kritikusi eufemizmus arra, hogy ‘unalmas’)”

ennél szebben én sem fejezhettem volna ki magamat :D
ez egy évad közepi résznek tökéletes lett volna, de spinoffként első résznek elég szánalmas. bár kicsit emlékeztet a Walking Dead farm ahol élünk részére, csak itt most kapunk egy fél szezont vajon hajón töltve?

szpojleres mókus - 2016. 04. 11. 22:14

Borzalmasan unalmas.

Ott kezdünk hogy a lúzerbandánk aki kiengedte a több ezer zombit, az egész város és a katonai stáb halála az ő lelkükön szárad, na ők elkezdenek moralizálni hogy ugyanmár miért nem vesszük fel az embereket mekkora szemétség már amit teszünk irgum burgum. :D
Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek-e.

Aztán jön a tipikus walking dead sírás 40 percen át.

Nem nagyon értettem, hogy beugrunk fürödni, ott vannak hozzánk közel a hullák a vizen, de nem látjuk őket csak 2 perc múlva amikor megköveteli a forgatókönyv író.

dukyka - 2016. 04. 11. 22:18

Én csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A karakterek ennél érdektelenebbek nem nagyon lehetnének.

seven - 2016. 04. 11. 22:29

ha már a premier ennyire erőtlen és bénán megírt, akkor mi lesz itt később?

Rodney - 2016. 04. 11. 22:29

Engem az első évad második fele nem igazán fogott meg, de ez a rész most tetszett. Meglátjuk, mit tudnak kihozni ebből a hajózós felállásból.

Subaru Brat - 2016. 04. 11. 22:30

Tele volt olyan logikatlansagokkal, mint amik a TWD épp véget ért évadjában az agyunkra mentek. A csúcs az úszkálós-művészieskedős rész volt.

LatinLever - 2016. 04. 11. 22:36

Már értem, hogy miért nem hagyják a forgatókönyvírók, hogy működjön a természetes kiválasztódás a sorozatban… nem tenne jót a nézettségnek ha már a második évad első részében mindenki meghalna a csapatból.
És ez totál nem csak kezdőség kérdése, halálra ítélt a csapat. Ha pár nappal azelőtt pár fura mozgású figura leakarja csócsálni az arcomat, széttép előttem pár embert, akkor nyilván nem fogok beúszni közéjük, pláne nem idegeneket a hajómra fogadni.

Gondolom megérkezik majd a badass fosztogató csapat, akik Alicianak köszönhetően találták meg őket.
Majd szépen a két értelmes karakter segítségével (Strand és az öreg mexikói) elintézik őket.
Végül Strand bácsi pedig szépen elmagyarázza újra, hogy nem szállunk be idegen bácsik kocsijába, nem engedünk be idegen bácsikat a lakásba, és nem rohanunk be idióta módon a zombik közé.

Lui - 2016. 04. 11. 23:00

Hangulatos, de csalódást keltő. Még akkor is, hogy tudom, ettől a sorozattól nem szabad azt várni amit a TWD képes nyújtani (volt, a fénykorában), teljesen más stílusú, tempójú sorozat. De ez így akkor is unalmas volt.
Ami talán felfele emelte a pontszámot, hogy nekem kicsit “A bárka” hangulata volt :D
5/10

_Peter - 2016. 04. 11. 23:06

Strand és Salazar karaktere mentik a menthetőt. A rádiós-tutajos bízzunk ne bízzunk kötelező moralizálós köröket elfogadom, bár vicces kicsit miután a szomszédoknak nem segítettek. Nagy baj a központi család nem köt le még mindig. Azonkívül, hogy Alycia szuperszép.
Talán még az jó, hogy itt nem képregény figurák vannak, szabadabb a mozgástér.

Csilla0422 - 2016. 04. 11. 23:28

Egy picit több izgalomra számítottam. Talán az 5. részre beindulnak az események.

Hasonló helyzetben szerintem két lehetőség van:
1. parázni mindentől és mindenkitől
2. úgy viselkedni, mint az 1-3 éves gyerek, aki felfedezi a számára ismeretlen világot.

Nekem pl. nem volt furcsa, hogy Alicia rádiózott. Mióta tart az egész? 1 hete 10 napja?

Az viszont furcsa volt, hogy a csapat, aki simán hátrahagy szomszédokat, esetleg barátokat most meg idegen emberekkel bratyizna. Ha otthon figyelmeztetik őket, akkor azt mondom oké. De így?

Kicsit fáj Travis karaktere, mert Ruben volt az egyik ok, amiért várós volt a Fear.

A fiatalokban reménykedem. Hátha sikerül felnőniük Papa Salazar és Strand mellé.

mirdal - 2016. 04. 11. 23:45

Nem tudom, miért, de nekem nem volt annyira borzalmas ez a rész.

Az égő város látványnak jó volt, az elhúzó vadászgépek csak fokozták a világvége hangulatot – már csak az hiányzott, hogy odategyenek némi napalmot a maradék városra, de mivel amúgy is égett már, jó lett volna pár kazettás bomba vagy egy olaj-levegő bomba is letakarítani azt a keveset, ami megmaradt belőle.

Nekem azért nem tűnt gyengének a rész, mert az jutott az eszembe, hogy hőseink – képletesen és valójában is – maguk mögött hagyták előző életüket, ami porrá égett. Egy új, még ködös jövő felé indultak el, a végtelen lehetőséget magában rejtő, tiszta víz hátán. A két srác úszása is mintegy a megtisztulást jelentette számomra.

No, persze a felborult és szitává lyuggatott hajó, meg a zombik azért mutatják, hogy nem az ígéret földjén – azaz vízén – járnak épp. A felborult bárkából kimentett hajónapló még érdekes lehet, az Alicia által sztárolt Jack pedig lehet a jó öreg félszemű változat is, akik nem lesznek betojva attól, hogy szétcsapjanak Strand hajóján az ellátmányért… Annyira senki sem lehet itt vak, hogy ezt ne lássa meg. A badass csávók jönnek, Strand meg előkapja Abigail rejtett csodáit, csak azért, hogy megmutathassa, milyen tökös srác is ő.

Ráadásul kiderül majd az is, hogy minek cipeli magával lúzer családunkat – akik közül az öreg muchacho a legéletrevalóbb és leghasználhatóbb karakter a gyilkolásra – mert az is lesz előbb-utóbb.

Amúgy Alicia tényleg gyönyörű, a szája meg… anyááááám! :)

sapkamacska - 2016. 04. 11. 23:48

nekem nagyon bejott, iszonyu feszult volt vegig.
aki hentelest var, az keressen egy masik sorozatot.

dvflls - 2016. 04. 12. 00:00

“a vízen kezdődik, és jó ideig ott is fog maradni – persze nyilván pár szárazföldi megálló kíséretében, ld. 2×02.”

Ezt azért jó lett volna nem ellőni, de mindegy, sebaj’.

Az égő városról annyit, hogy kb a Paint-ben szebbet rajzoltam volna, annyira ocsmány volt, legalább a CGI-ért felelős “szakember” egy OKJ-s képzést végzett volna el mielőtt elvállalta volna a melót, de gondolom egyazon személyről beszélünk aki, a TWD kőfejtőben “lezuhanó” kamiont “renderelte” még az S6 elején.

Mindezek ellenére én piszkosul izgalmasnak találtam az egész részt, pikk-pakk el is repült ez a 40 perc, sajnáltam is, hogy vége, nem is értem a kevés kommentet.
A tavalyi finálé után izgatottan vártam is, egy efféle világban milyen veszélyek leselkednek a túlélőkre a nyílt vízen. Bár remélhetőleg nem ugyanazt a körforgást látjuk majd itt is, mint Rick-éknél a szárazföldön, magyarán kapunk egy Karib-tenger Kalózai – TWD mixet.

Maradok végig, ezzel kihúzzuk Negan-ékig.

8/10

mirdal - 2016. 04. 12. 00:19

@dvflls

Jogos, a látvány ratyi volt. Itt is meg a TWD-ben is. Ha van egy OKJ-s bizid, kérlek, hogy jelentkezz be a sorozatnál, csak jobb lehet a végeredmény.

Én nem is magára “A” látványra gondoltam, hogy ütős, hanem az apokaliptikus mivoltára.

Olvasok sokat, mozog az agyam, élénk a a fantáziám és kapásból elképzeltem a városban rekedt, életéért harcoló egészséges embert. És szinte már láttam is magam előtt meghalni őket a zombik tömegében. Kábé úgy, mint anno Rick-et Atlantában, mikor lazán belovagolt és a tank alatt kötött ki.

Nekem is várós a folytatás.

seven - 2016. 04. 12. 00:27

a cgi tv-hez képest teljesen rendben van..

human - 2016. 04. 12. 00:37

“alapozó (ez sokak szerint kritikusi eufemizmus arra, hogy ‘unalmas’)” és mennyire nincs igazuk? mondjuk ez unalmas volt, hiszen senkinek a karaktere nem fejlődött igazán.

ldani7492 - 2016. 04. 12. 02:27

Nekem tetszett az első évad, de az valami borzalom volt. Az első dolog ami eszembe jutott, az az volt, hogy ugye nem húznak be a készítők itt is egy farmos évadot, csak még ha lehet annál is sokkal ingerszegényebb környezetben?

Ne legyen igazam, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez a hajókázós dolog működjön.

Quantumleap - 2016. 04. 12. 06:44

Van egy tippem: Majd egyszer kikötnek egy lakatlan(nak tűnő) szigeten, és minimum fél évadot ott töltenek. :)
Arra kíváncsi vagyok, hogy az anyasorozathoz képest itt milyen gonosz vezér karaktereket hoznak majd össze.

dexike3 - 2016. 04. 12. 06:45

Jó szerintem ez a spinoff, más szemszögből tekinthetjük az eseményeket. De máris behozni a Savior-okat nagyon nem cool.
Akkor már azt is mutassák meg, hogy pl. Daniel rájön, hogy tetőtől talpig láncingben a zombik között sebezhetetlen.
Viszont a zene még mindig idézi a régi horrorok hangulatát.

bëiz - 2016. 04. 12. 07:13

Gyenge volt nagyon. Ha ilyen marad, akkor kiszállok, guilty pleasurenek ott az anyasorozat, annyira nem hiányzik, hogy be kellene töltsem az űrt valamivel. :) Konkrétan untam a részt, számomra ezek a karakterek érdektelenek. Még a második részt megnézem, adok egy utolsó esélyt. Ha nem élnek vele, akkor ennyi volt. Jóindulattal 5/10 eddig.

ProMixer04 - 2016. 04. 12. 09:36

Az elején annyira tudtam, hogy a motorcsónak motorjával ölik le a zombit. :D
Az egésznek valahogy teljesen más hatása/hangulata van eddig mint a sima TWD-nek, és az is jó, hogy egyelőre nem akar arra hasonlítani.
6/10-nél nem volt több ez a kezdés valóban, de a folytatásra kíváncsi vagyok.

Amúgy, úszó zombik?? Hát ennél azért borultam. :D

Sheriff Hood - 2016. 04. 12. 09:53

winnie: az elején azt írod, hogy az első évad bejött a karakterek miatt, aztán meg azt, hogy “ennyire szürkén, unalmasan hagyni nem szabadna a karaktereket…, rohadtul nem izgalmas egyik figura sem”, mínusz a kivételek. Csak én érzek ebben ellentmondást?

Szerintem a TWD egyik fő erénye, hogy a legjobb formájában érdekes dolgokat művelt a karakterekkel vagy éppen jól árnyalta őket, lásd Carol sztorija, Abrahamék kis közössége (főleg Eugene), a kislányok sztorija Carollal és Tyreese-zel, Rick vívódásai (volt már a gyásztól megzavarodott, elveszett embertől a badassig sok minden), Daryl és Beth, illetve Daryl és Carol kapcsolata, vagy vegyük mindjárt Rick, Shane és Lori “édeshármasát” és viszonyrendszerét.

Az más kérdés, hogy volt legalább ennyi ostoba, karakteridegen szál is az anyasorozatban, egyes szereplőkről vagy elfeledkeztek vagy lógnak a semmiben, esetleg felszínes, érdekesnek gondolt, de igazából tartalmatlan dialógusokkal szúrják ki a szemünket, de azért az “itt legalább vannak”-ot túlzásnak érzem, ha ezzel arra akartál utalni, hogy “ott meg nincsenek”.

A Fear alapkoncepciója érdekel, de pont az a bajom, hogy a főszereplők semmilyen karakterek. A drogfüggő srác problémája nem tudom, hogy lehetne itt faktor, az anyját elveszítő másik fiú drámája meg olyan lapos és közhelyes eddig (lásd a jelenetet a pótmamival), egyszerűen súlytalanra sikerült a tálalás, de legalábbis Travis eléggé gyorsan túltette magát rajta (a búcsúbeszédes jelenet sem volt valami nagy szám).

Madison morcos és kemény, Alicia kétségbeesett vagy réveteg, de ettől még nem érdekesek. Marad Salazar és Strand, de velük kapcsolatban meg az az ember érzése, hogy úgy is ők lesznek a drámai áldozatok, nagyjából Shane, Hershel vagy Dale szintjén vannak, Ofelia meg simán ágyútöltelék. Nincs kiért izgulni vag lelkesedni, így viszont hiába érdekes a korai világ, ha nem érdekelnek a karakterek.

winnie - 2016. 04. 12. 10:08

“Amúgy, úszó zombik?? Hát ennél azért borultam. :D”

max lebegő, nem?:) ha egyszer vízbe kerülnek, akkor nem tudnak mit tenni. idővel egyre több vízihulla lesz.

winnie - 2016. 04. 12. 10:12

Sheriff Hood: “Csak én érzek ebben ellentmondást?”

mint írom, szimpatikusak a karakterek. látom én is, hogy nem túl izgalmasak, de ettől még érdekelnek, és a színészek is eladják őket. ennyi elég, hogy foglalkozzak velük. de ahhoz nem, hogy felvillanyozzanak.

a twd-nél többen emlegetik a karaktereket, de amikor belegondolok abba, hogy egy 16 részes szezonban a többség csak 8-10 részben szerepel, a részek felében pedig csak 1-2 mondatot kap, akkor azt kell mondjam, hogy az az egy félévadra szánt mini story arc, ami jut nekik nagyon vázlatos és minimális (ld. 6. évad és carl, glenn vagy akár abraham)

olykor valóban 1-2 karakter többet is kap (és persze rick karakterizálásával nincs gond), de ez nekem édeskevés.

jarodfree - 2016. 04. 12. 10:17

Nekem is nagyon tetszett, ezt vártam és meg is kaptam. A karakterek is fejlődtek.
Még gyászolta az anyját a kölyök, de a végére érezte, hogy erre már később nem lesz idő és energia.
A kiscsaj most fogja majd fel, hogy “It’s a jungle out there”. Hogy ez a Jack nem az Jack és a hajóját és az életét akarja. Túlélő lesz belőle, ha felnő. Ha felnő. Remélem igen.
Az öreg bajban van, mert már nincs elég információja, hogy mindenre felkészüljön. De ott lesz, ha ölni kell.
Strand-en is látszik, hogy bár vannak tervei, még nem biztos benne, hogy jó döntés volt magával hozni a tanítány családját is.
A kábszeres tanítvány is kezd magára találni. Ha dolog van, eszébe se jut az anyag.
Az anyuka mondjuk megrekedt a pár nappal ezelőtti múltban. Ez nekem azt mutatja, hogy előbb utóbb ott is marad. Persze ha elég intelligens, ő is lehet túlélő, csak a lelkét kéne elzárnia valami sötét szobába pár évre.

Szóval nekem tetszett. A zombik minden WD sorozatban, csak kellékek. Ha vírus miatt halt volna ki az emberiség, akkor is jó sorozatok lennének. Aki hentelést akar, annak ott a “Z a hangya” vagymi.

ProMixer04 - 2016. 04. 12. 11:13

winnie: ha jól emlékszek két jelenet is volt, az egyikben mentőmellény nélküli zozo a másikban meg mentőmellényes zozo erős csapkodásokkal haladt a vízen 1-1 szereplő után. Enyhe túlzással, úsznak ezek. :D

sepörd - 2016. 04. 12. 11:28

“ugyanis (még mindig) nem harcosok a karakterek, még mindig emésztik a város (vagy a világ?) összeomlását, és még mindig nem biztosak abban, hogy mi a franc történik.”

máshogy láttam, engem meg pont ez zavart hogy már most félig átmentek TWD-be, Strand mintha onnan lépett volna ki, pedig neki is teljesen új ez az egész, de a többiek sem akartak már senkit felvenni mert hát az veszélyes. TWD-ben ez egy hosszabb folyamat volt ha jól emlékszem, először a hátizsákos faszit hagyták az út mellett. és itt még igazuk is lett mert a végén kiderült hogy már öldösik egymást az emberek. ugyan már.

kíváncsian várom Nick meddig lesz még az öregtől lopott ruhában.

winnie - 2016. 04. 12. 11:49

ProMixer04: mozogni mozog, mert él, és akkor megy előre:)

winnie - 2016. 04. 12. 11:51

sepörd: felvenni nem is tudnának olyan túl sok embert, de nem mindenki állt a “nem felvevők” pártján. és nem azért, mert nem járna jó tett helyében jó. mondjuk már nem tudom, hányan voltak a tutajon, de ha magukhoz is vesznek valakit (biztos, hogy sor fog kerülni rá), akkor egy idő után telt ház lesz.

dexike3@freemail.hu - 2016. 04. 12. 12:01

de szívesen megkérdeztem volna a talking dead-ben Dave Erickson-t, hogy mi a fityfenét van még mindig a nagypapa göncben Nick? bár tegnap volt róla szó, hogy a srác túltolta a lesz*rom tablettát és ugye a világ is utolérte az apokalipszissel. szóval most lavirozik, ahogy drogosan is tette csak már mindenki partner ebben. de akkor is furcsállom, hogy ennyire nihil legyen… bár Rick is x évadon keresztül tolta egyenruhában.

rapguruz - 2016. 04. 12. 13:27

Annyira nem izgulok a szereplokert hogy 3 nevet ha tudok a sorozatbol..Felőlem aztán a Strand meg az öreg csávón kívül meghalhat akármelyik is.. Nem jó ez így

Thunder - 2016. 04. 12. 13:32

pár dolog
a parton, mikor várták a motorcsónakot, a lenti sziklák tövében random tüzek gyulladtak a víz mellett – mi égett? Ja, és robbant is? Értem én, hogy érzékeltetni akarják LA pusztulásást, de ez sa bullshit szimplán hiteleteleníti ezt a próbálkozást.

Utána fent a háznál megjelenik pár zozo, majd a parton a messzseségben szintén van pár imbolygó /szintén elég távol/, erre a következő pillanatban kézitusa bontatkoik ki. Tehát addig a zozók hörögtek, de az utolsó 100 méteren felöltötték Frodó láthatatlanná tevő tündeköpenyét és fegyelmezetten hőseink mögé sompolyogtak /mondjuk, ha már Gyűrűk ura, akkor inkább ‘szompolyogtak’ : ) / Ultragáz, hogy az anyasorozat legrosszab beidegződéseiból merítenek, lopakodó zombikat. Ott ugye az erdőben jelentek meg hirtelen a semmiből többször ….

… és akkor hogy ezt a vonalat ne hagyják kihűlni, mint zs kategóriás riadalomkeltés, a vízben szintén hipp-hopp jelenik meg pár zozó, akik ugye hörögnek, meg csapkodnak, de vmiért amíg el nem érik a szereplőt, mindezt síri csnedben végzik.

Ennyi évvel és filmkészítői tapasztalattal a hátuk mögött, miért van szükség erre? Az ördög a részletekben van és ha ilyen elemi és banális dolgokban hibáznak, nem tudnak hiteles környezett teremteni.

a waterworldnél még a vízi forgatás költséges volt, de azóta sokat fejlődött a digitális technika, ezért sok mindet jóval olcsóbban ki tudnak hozni, mégis az az érzésem, hogy költségvetési okai vannak, hogy ide terelték a történetet. Ezzel mondjuk az egész spinoff vonal egyik esszenciáját veszti el, nevezetesen nem fogja tudni bemutatni, hogy a világ hogyan dől össze – csupán egy nagyon szűk szemüvegen keresztül –> egy-két rádióadás, pár tengeri túlélő, egy kis kikötés és annak mikorkörnyezete, egyébként kamaradráma … A Last ship pl ezt sokkal ügyesebben kezelte, csomó szárazföldi vagy más hajón/tengeralattjárón játszodó jelenet, flashback ….

Nyomell - 2016. 04. 12. 13:34

Tetszett. Én ezt vártam. Az anyasorozatot a 3. évadig bírtam nézni, azt is inkább a megszokás miatt. Itt ebben a felállásban az jön be, hogy a karakterek valóságosnak hatnak számomra. A lassú folyása a dolgoknak és a dialógok is erre erősítenek rá.( Tudom , hogy nem mindenki van ezzel így. Ízlés kérdése, hogy kinek a nyugodt építkezés kinek a gördülékenyebb jön be egy sorozatnál.) Én biztosan maradok mind addig amíg nem nyernek az átlag TWD nézők és a moralizáláson lesz a hangsúly ,nem a hentelésen orrba-szájba. 7/10

Thunder - 2016. 04. 12. 15:47

https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Darabont

Frank Darabont–> Ferenc Darabont – ez egyébként megvolt? :), hogy ’56-s magyar család sarja?

Quantumleap - 2016. 04. 12. 18:10

Most nem lesz Fear fórum a részek után?

asterix - 2016. 04. 12. 21:57

Nekem is ez a lassabb tempó jön be. Maradok a FTWD-nél, egy zombis sorozat untig elég :)
Egyenlőre a két jó karakter Strand és Salazar, de biztos vagyok benne, hogy a többiekkel is kezdenek valamit.
Említették, hogy a TWD-nél a rajongóknál felmerült, miért nem mennek a tengerre és most ott vannak.
Hát, mint kiderült … ott sem egyszerűbb az élet.
Én nem vagyok rutinos TWD néző, így simán később esett le, hogy a rádión nem barátkozni akarnak.
8/10

csirmi - 2016. 04. 13. 00:24

Na, de jó, hogy épp csak itt a világvége, de egyből megjelentek a gonosz kalózbácsik. Tényleg ebből áll a wd-univerzum? Folyton kreálnak valami főellenséget, akin aztán 1 évadon keresztül lehet rágódni, hogy aztán jöjjön egy új? Sok dolog nem derült ki sem a járványról, sem a világ pusztulásáról. Ez így nagyon kevés, ráadásul irreálisan ábrázolja az ilyenkor elvárható emberi reakciókat (ezt a bugyuta webizódokban is lehetett látni). Számomra nagyon erőltetett, kezd elfáradni a zombis téma, pedig jóval többet kihozhatnának belőle. Nyilván a büdzsé sok ötletnek gátat szab…de akkor is, kevesebb pénzből is lehetne igazán maradandó zombis témát alkotni, nem folyton az unásig szajkózott, pc-klisékkel teletömött nagy igazságokat ismételni.

winnie - 2016. 04. 13. 05:01

quantumleap: a hivatalos ftwd-kibeszélőt adják elvileg.

winnie - 2016. 04. 13. 05:02

“a waterworldnél még a vízi forgatás költséges volt, de azóta sokat fejlődött a digitális technika, ezért sok mindet jóval olcsóbban ki tudnak hozni, mégis az az érzésem, hogy költségvetési okai vannak, hogy ide terelték a történetet. ”

azért terelték ide többek között, mert a twd-nél is sokan kérdezték a vizi lehetőségeket. csak költségvetés miatt nem mentek volna fél évet mexikóba forgatni a titanicos tartályok stúdiójába.

winnie - 2016. 04. 13. 05:07

csirmi: valami alternatív univerzumban lehetsz – lehet, hogy vannak dolgok, amiket elképzelsz, de várd ki, hogy mi lesz a sorozatban.

“egyből megjelentek a gonosz kalózbácsik.”

igen? akkor mégiscsak bealudtam.

“Tényleg ebből áll a wd-univerzum? Folyton kreálnak valami főellenséget, a”

tényleg ebből áll. a walking deadben 3 éve nem volt ilyen szerintem, vagy mikor is tűnt el a kormányzó. eddig ebben a sorozatban sem volt ilyen, és most sem úgy néz ki, hogy lenne. legalábbis az első pár részben biztos, hogy nem volt semmi főellenség.

Quantumleap - 2016. 04. 13. 08:39

winnie: És az megnézhető valahol magyar felirattal?

dexike3 - 2016. 04. 13. 12:49

Talking Dead ment a sorozat után érdekes dolgokat dobtak fel, pl. hogy Strand mit is akar kezdeni a bagázzsal, mert nyugodtak lehetünk nem a jó szándék vezérli…

asterix - 2016. 04. 13. 16:49

Én Strand-ből bármit kinézek, ha a saját írháját kell mentenie.
Az engem is érdekelne, hogy alakult ki a járvány. Konkréten honnan indult el ez az egész….. mondjuk egy laborból?
Bár az is igaz, hogy pont az a része, hogy senki nem tud semmit fokozza a feszültséget.

Enzo - 2016. 04. 13. 18:04

Valóban elég alapozó jellegű volt a kezdés, de ez az új, tengeri környezet ad egy olyan körítést az egésznek, ami miatt azt mondom rá, hogy jó ez így. Mondjuk kicsit El Barco hangulatom volt, pláne amikor Chris beugrott a vízbe, és jött a füst. :D A vízizombiknak örülök, a lángoló város engem nem fogott meg, viszont a végén a golyólyuggatta csónakon belül marha jó fények voltak.

L.A. gyorsan háborús övezet lett, hőseink meg nemtom miért pont este szálltak át Abigélre, de végül megoldották. A csónakmotorral ledarálós zombiölést az anyasorozat is megirigyelné egyébként.

Karakterek:
Travis átvette a kellő gondolkodásformát, szinte hozzáállást cseréltek Madisonnal az 1.évad eleje óta, akkor még a nő volt a tökös.
Egyébként én simán elnézném a sorozatot egy Strand-Nick-Alicia-Papa Salazar-Ofelia ötössel, a többiek kevésbé érdekelnek. Mondjuk Ofelia remélem jobban ki lesz bontva, mert eddig valóban “ágyútöltelék”.
Alicia Debnám-Karéj meg itt is gyönyörű :3 A rádiós beszélgetős szál nekem tetszett, ahogy szép lassan talán a lány is ráébredt, hogy bizony rossz emberek is lehetnek a vonal túlvégén.

A sorozat kaphatott volna egy normális főcímet a 2.évadra BTW.
ja és #hétidézete rovatba: “I filled my mercy quota” :D meg az is poén volt, amikor Salazar Ahabnak nevezte Strandet :D

Bajan - 2016. 04. 13. 21:18

Vegig azon jart az agyam hogy miert nem nezem inkabb a Vikings 4 evadat (ami megint jonak tunik ugy mint az elso). Ez egyertelmuen jelzi nekem hogy untam ezt a reszt. Nem tudom hogy lehetne izgalmas, de maajd meglatjuk hatha az iroknak megy.

kékosztriga - 2016. 04. 13. 22:03

szpojleres mókus – 2016. 04. 11. 22:14

“Ott kezdünk hogy a lúzerbandánk aki kiengedte a több ezer zombit, az egész város és a katonai stáb halála az ő lelkükön szárad,…”

Szívemből szóltál! Írják többen, hogy látványos LA lebombázása. Amit miattuk kell bombázni mert kiengedtek egy stadionnyi zombit. :)

Viszont az unalmasságban nem értek egyet. Annak ellenére, hogy sok bajom volt az 1. évaddal ez a rész tetszett. Olyan fezsültség keltő volt, megágyazott a 2. rész akciójának. Amit winnie kicsit el is spoilerezett, hogy kikötnek. :(
Érdeklődve várom mit hoznak ki karakterekből, kiből mi válik. De a moralizálás meg a segíteni akarás tényleg röhej LA szétzúzása és egy halom ártatlan ember halálának okozása után.

Itt nem lesz haláltotó?

csirmi - 2016. 04. 13. 22:49

winnie, a TWD-vel kapcsolatosan elég gyorsan felejtesz, csak, hogy felfrissítsem az emlékeidet: Shane, Kormányzó, Gareth, Dawn, Farkasok, Negan, hogy akkor még a kisebb ellenekről/köcsögökről (Ed, Martinez, Lizzie, Dwight). Mindezt 2 év alatt, mert a sorozat időszámítása szerint kb. ennyi idő telt el. Tényleg csak szerintem szánalmas, hogy nem tudnak mást kitalálni? A felvezető/tölteléksztorik sokkal élvezhetőbbek, mint az ember-ember küzdelem, amihez teljesen felesleges világvégét kreálni, és amit egyébként is látunk minden nap, sorozat sem kell hozzá. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy az első évad első felét, plusz néhány valóban zseniális részt leszámítva ez egy zombis barátok közt. A FTWD-ben is elkezdték már az első évadban, vagy a katonák nem rémlenek? Mert ott meg ők voltak a főgenyók. És biztos vagyok benne, hogy folytatni fogják. Akkor viszont minek az egész? Mert ez minden, csak nem előzménysorozat.

Rammschein - 2016. 04. 13. 23:24

Nem hiába hívják kvázi ezt is Walking Dead-nek… néha ugyanazok az elemek vannak megjátszva kis módosítással: gondolok itt arra, hogy a tinilánynak meg lett mondva, hogy ne beszéljen velük…erre beszél… ki tudja, milyen szál lesz még ebből. De számomra ez már ilyen sokszor megjátszott unalmas klisé… Szal emiatt, annyira nem jött be a dolog… majd a 2. rész után eldöntöm mi legyen a sorsa. :)
Ha Papa Salazar meg Captain Strand maradna + a junkie maradna, imádnám… így meg megint ez a morális családi huzavona, ami nagyon hangsúlyos… nem tetszik. :)

Mark Bolt - 2016. 04. 14. 00:02

“(Nyilván a TWD világában is a nagy többség normális ember, aki csak élni és élni hagyni akar, kommentben mégis volt, akin látszott, hogy azt hiszi, hogy az a világ szemét gyilkosokkal van tele, és mindenki ártani akar a másiknak. Közel sincs így.)”

:-D Carol is ebben hitt, de 1-2 óra autókázás a környéken szerintem kijózanította. :-D Rickék elég nagy területet tartottak megfigyelés alatt, szerintem reprezentatív mintának tekinthető a statisztikájuk, és bizony igen nagy arányban botlottak erőszakba. Nyilván nem mindenki mindenki ellen harcol, de a TWD világa az tulajdonképpen Mad Max, virginiai háttérrel. Nincsenek törvények, és mindenki az utolsó ceruzaelemekért harcol, és ez csak rosszabb és rosszabb lesz, mert az alapvető szükségleteket nagyon nehezen teremtik elő, és vannak olyan fogyóeszközök amiket nem is tudnak újra legyártani. Például gyógyszer. Az idő előhaladtával szükségszerűen mindenből ki fognak fogyni, egy normális ruhájuk nem lesz, ez pedig egyre nagyobb erőszak felé viszi ugye történetet.

A Fear világa az még azért más, mert még csak most kezdődött az egész, még sokkal több az olyan ember, aki még kontroll alatt tartja magát. Ezért is volt kicsit furcsa, hogy meg sem próbálták megmenteni a hajótörötteket. Ez a csapat szerintem még nem tart ott, hogy egy ilyen döntést meghozzon. Még Rick is megmentené őket. Vagy legalábbis tenne egy kört, megszaglászná hogy kik ezek, és ha meggyőződne róla hogy nem jelentenek veszélyt, akkor kivinné őket a partra szerintem. Ezek meg úgy hagyták őket ott rohadni a tengeren lelkiismeret furdalás nélkül, mintha legalább már a felét átélték volna már, mint a Rick csapata. :D

kékosztriga - 2016. 04. 14. 08:00

csirmi: Azért Shanet nem tekinteném fő ellenségnek, mint pl a kormányzót, sokkal inkább egy belső konfliktus volt. Mondjuk akkor még volt dráma a TWD-ben. Meglátjuk a FTWD-ben van egy merszük komoly drámát csinálni.

Mark Bolt
Minél rosszabbak a körülmények az ember annál nagyobb állattá válik. Lásd Az Úton c. film. A véleményem a tiéd és winnie között van. A TWD univerzumnak pont az az üzenet ki tud jó maradni a körülményekhez képest is, ki őrzi meg a józan eszét. Mert a józan ész azt diktálná és mindenki érdeke az lenne, hogy fogjanak össze az emberek és indítsák be újra a civilizációt pl. ruha és gyógyszer gyártás. De az ember sajnos nem tud józanul hosszútávon gondolkodni.

Abban egyetértek winnie-vel, hogy nehéz ezt a sorit szűz szemmel nézni. Óhatatlanul azt várjuk a TWD-ben megszokott emberi reakciókat. A szereplőkre is rá lehetne fogni, hogy úgy viselkednek mintha már lenne TWD univerzum Rick szerű tapasztalatuk. Látszólag csak. Szerintem meg pont hitelesek a reakciók. Illetve lennének, ha nem lett volna a kis LA re szabadított zombi horda húzása a kis csipet csapatnak. Az belefért most meg megy a hiszti pár ember miatt egy csónakban? Na ne már…
Strand hiteles pontosan átlátja a helyzetet tovább lát az orránál. Simán lehet egy ilyen ember az életben is. Talán magából indul ki?

kékosztriga - 2016. 04. 14. 08:37

Összességében jó ötletnek tartom ezt a hajós vonalat, ki lehet hozni belőle valami. Ez az úszó menedék egy komoly kincs, lesz érte harc…:))

Benzin - 2016. 04. 14. 14:29

“csak idő kérdése, hogy a nézői reakciókra reagálva az AMC kiadja az utasítást, hogy sima TWD-klónná tegyék”

Hol lehet rá szavazni? Megyek azonnal

Dögunalom volt ez…

chulo - 2016. 04. 14. 21:50

hátizé…vártam pedig (bár még most kerültem elé, szóval nem tűkön ülve vártam :D)
a végén egy mehhh és egy ennyi volt? hagyta el a számat

az idiótaság zavar…nagyon zavar. Gyászoló srác beugrik a vízbe “úszni” – ez oké, hála az égnek nem tudom, hogy ilyen helyzetben mit tennék. De utána a többiek sorban ugrálnak utána, beúszik a hajó alá a drogos, rádiózik a kiscsaj, stb.
A feka az egyetlen értelmes arc a társasásgban, bár nem tudom miért épp őket vette fel. (mondjuk ügyesen kiválasztották azt a 10 szerencsés flótást, akik épp összefutottak egy milliárdossal aki zombi apokalipszisre készült :D )
Ha már ennyire felkészült (ház, jacht), akkor inkább vittem volna a fedélzetre 3 kommandóst meg 6-7 playboy cicát, szóval a koncepciót nem igazán értem.

Veszett unalmas volt egyébként a rész…a Z nationig elleszek vele, csak történjen valami, mert ez tényleg csak rész utáni fikázást fog kiváltani belőlem

kékosztriga - 2016. 04. 15. 14:01

chulo az 1. évadot láttad?

Mark Bolt - 2016. 04. 15. 16:53

kékosztriga, én a Fear-ben pont aszerint vizsgálom a szereplőket, hogy teljesen újoncok ebben a zombis történetben, és pont amiatt kritizálom őket általában, hogy túl profik. Előző évadban sok olyan jelenet volt, amiben olyan érzésem volt, hogy ez a csapat Walking Dead epizódokon nevelkedett, és mindent tud. :D

A TWD-ben meg szerintem mindaddig amíg néhány tucat- néhány száz fős kolóniákban gondolkodnak, addig nem másznak ki a kakából, mert be kellene indítani az ipar egy jelentős részét, a mezőgazdaságot összerakni, a gyógyszergyártást, és még egy halom dolgot, ehhez pedig agyak kellenek és munkaerő, több tízezer ember. Szerintem egyébként valami ilyesmi lehet a sorozat vége, találni fognak egy várost, ami kicsiben úgy működik, mint egy ország.

Rammschein - 2016. 04. 15. 19:16

Ne féljetek (a halottaktól), berendelték a 3. évadot. :”D

Rammschein - 2016. 04. 15. 19:20

Pff tudjátok mi ugrott még be erről a hajókázásról? A Last Ship nevű sorozat. :”D Hajókáznak ezek is, meg azok is a világ végén. :”D… mondjuk másban nem hasonlít a 2. :)

kékosztriga - 2016. 04. 15. 19:34

Mark Jogos a vizsgálatod. Persze így kell őket tekinteni. Vegyünk két szereplőt.
Salazar: Polgárháborús körülmények között élt, vélhetően katona is volt azon belül valami vallató, kapott kiképzést. Teljesen normális, hogy az ő tapasztalatival jobban boldogul ebben a világban, kiszagolja a kakit előbb mint egy átlag ember.
Strand: Simlis üzletember szerű arc, bróker, tőzsde cápa ilyesmi lehetett. Eléggé dörzsölt ahhoz, hogy tudjon manipulálni embereket. Az új világ nem sokban különbözik az usa üzleti világától. Csináld ki a másikat mi előtt ő téged.
Nick: Drogos. A függők leleményesek bármire képesek, hogy megszerezzék a cuccot. Ezért a túlélő rafkójuk elég magas.

Mondom ezt úgy, hogy szvsz 100x jobb potenciál volt az 1. évadban mint amit kihoztak.
“Előző évadban sok olyan jelenet volt, amiben olyan érzésem volt, hogy ez a csapat Walking Dead epizódokon nevelkedett, és mindent tud. :D”

Mond melyikek? Lehet igazad lesz, elismerem majd. ;)

Az utolsó bekezdéssel teljesen egyetértek TWD ügyben. Ez lenne az ideális és a megoldás. De sajnos az ember nem ilyen. Rövid távon nézi az előnyét. Sajnos a TWD univerzum sokszor hitelesen adja vissza hogyan viselkednének az emberek egy ilyen szitumban.

Mark Bolt - 2016. 04. 15. 22:30

Nem nagyon emlékszem már az első évadra, de például idegesítő volt mikor vagy 3 részen keresztül készültek a sivatagjukba, de még messze nem tartott ott ez a járvány, hogy indokolt legyen elhagyni a lakhelyet és kiköltözni a semmibe. Úgy tettek, mintha tudnák mi fog következni. Az meg a másik, hogy szerintem itt nem a sivatag a megoldás, hanem valamiféle szervezett, fertőtlenített zóna, szóval csak annak jut eszébe a sivatag, aki úgy gondolja vége a civilizációnak. Márpedig ezt ők néhány esetből nem következtethették ki.

kékosztriga - 2016. 04. 16. 09:21

Szerintem ennyire nem vészes logikailag a dolog. Nekem ez a menekülés projekt bele fér, eltudom képzelni amcsi gondolkodással azt is, hogy valaki egyből elkezd menekülni és azt is, hogy vakon bízik a hatóság megoldó erejében. Azt ne felejtsük el, hogy bár ebben az univerzumban a zombi stroy nem ismert, de azért usa. Nagy hagyománya van a túlélésnek és egy egész generáció nőtt fel a hidegháborúban a világvége félelemben, ennek nyoma maradt.

Jobban bosszant a stadionnyi zombi kiengedése, csomó ártatlan ember kinyírása ez által morálisan.

Sheen - 2016. 04. 17. 17:52

Szerintem ez egy szuper sorozat azoknak akik nem szeretik a gyors tempójú filmeket, kerülik az erőszakos képsorokat, depresszívek lesznek bármiféle drámától, a történéseket pedig nem kívánják követni mert csak néha belenéznek, időhiányban. Valamint nem szeretnének izgulni senkiért. Ez az ő sorozatuk, mivel nincs kedvelhető szereplő és nem történik semmi.

kékosztriga: ebben az univerzumban a zombi story ismert, a walking dead első füzeteiben (az eredeti kiadásban) simán zombinak hívták a zombikat, másrészt nem olyan nagyon bonyolult az hogy hopp, járkálni kezd aki meghalt, amíg fejbe nem ütöd.

kékosztriga - 2016. 04. 17. 19:39

Sheen: ” ebben az univerzumban a zombi story ismert”

kb.5:00-5:40

https://www.youtube.com/watch?v=tDz9hA2XYyE

seven - 2016. 04. 18. 11:12

Na, a 2. rész azért jobb volt.
Viszont a vágás helyenként katasztrófa, a rész egyik potenciálisan legjobb jelenetét teljesen elrontotta.

coffee - 2016. 04. 18. 12:47

“Nem nagyon emlékszem már az első évadra, de például idegesítő volt mikor vagy 3 részen keresztül készültek a sivatagjukba,”

Már akkor is félreértetted, és valahogy azóta sem javult a helyzet.

Fogd fel így: el akarták hagyni a várost.

valyinagye - 2016. 04. 18. 15:34

Szerintem hogyha az ember kikapcsolja magában azt, hogy kb a Walking Dead 2-t akarja látni, és teljesen azt a hangulatot meg hasonlókat várja, azért ez így még mindig egy marha jó sorozat.
Igen, nem olyan akció dús mint az eredeti, de szerintem a kérdések amiket boncolgat elég érdekesek és én személy szerint pl élvezem hogy nem onnan kezdjük hogy mindenki már rögtön egy gyilkológép.
Mikor először hallottam hogy hajóra tervezik az évadot, egy picit sajnáltam, mert kiváncsi vagyok még hogy egy nagyobb városban hogyan lehetne megélni egy ideig, de szerintem amit eddig kezdtek ezzel a helyzettel az tök jó, és el tudom képzelni hogy elég jó is marad.
A karakterek pedig szerintem sokkal reálisabbak, mint ha mindenki úgy kezdene hogy marha jól tudja kezelni az egészet, és semmilyen hatással nincs rájuk az, hogy minden amit ismertek eddig elpusztult. Szerintem az hogy próbálnak a normalitásba kapaszkodni, egy elég emberi dolog, és biztos vagyok benne hogy sokan így tennének közölünk is. Glenn nehézsége hogy embereket öljön a másik sorozatban pontosan ugyanolyan struggle, mint az övéké hogy megmentesenek e bárkit, vagy például hogy megöljék e a szomszédot, akiről annyit tudnak hogy beteg.

Én összességében azt mondom hogy elég jó eddig az évad, bár örülnék ha Aliciának és Oféliának is találnának valami jó történetszálat majd.

Rammschein - 2016. 04. 18. 17:43

Igen, de a morális “hülyeségek” itt is előjönnek, mint a WD-ben…nagyon felhúzott a 2. részben is ez.

Értem ezalatt, hogy 600x-szor el lett mondva, hogy Capt. Strandnek már a defektes család Papa Salazarékkal is sok!! Erre az anya, még 2 kis gyereket még oda akar vinni, csak mert a nő szarul érzi magát, a férjével, aki kitalálta azt, hogy maradjanak ott. Itt jön a logikus Travis, aki ugyanazt mondja, hogy de ők is csak az időt cseszik a tengeren, semmivel sem különb. De nem, te tedd meg értem! OMG. Kiválóan manipulál az asszony.

Strand helyébe meg ott hagynám a családot is a szigeten, ha nem fogják fel a rohadt szabályokat.
Az asszonynak egyetlen szerencséje volt, hogy a halott család utolsó tagja eljött a gyerekért, és a konfliktus kezelte magát… mondjuk ahogy a család is meghalt tipikusan véletlen Walking Dead-es, hogy a gyerek megtalálja a pirulákat, aztán az asszony meg hagyja magát megöletni, mert nem akar élni, és így a férje sem akar már élni… meh.

De ez is milyen már, Strandé a hajó, akkor csináljanak egy puccsot vagy akkor azt, amit ő mond! :DD
Lehet ezt Papa Salazar fogja megtenni a géppisztollyal, amit talált… ő meg Mejikóba tartana… :)
Strandnek rohadt sok titka van, ami feszkót fog szítani…és szerintem a lerázott hajó is vissza fog még térni.

A legnagyobb problémám a sorozattal, hogy a drogos gyereken kívül a család komplett idióta és logikátlan dolgokat csinál…ha ez a 4 karakter meghalna (nyilván nem fognak), még Salazarral, Stranddel meg a junkieval értelmes is lenne…valszeg már rég zombiek lennének a többiek nélkül, de akkor meg nem lenne plot, meg történet, meg az egész :D

sapkamacska - 2016. 04. 18. 19:29

Nagyon unalmas akkor lenne, ha mindent bebiztositananak, es nem kerulnenek ilyen szituaciokba.

A csalad szerintem teljesen emberien viselkedik. Kivancsi vagyok, a sorozatkritikusok mennyire lennenek toppon minden elet-halal dontesi helyzetben.

@seven melyiket?

Neaira - 2016. 04. 18. 21:14

1. évad 1. fele, eléggé tetszett. Izgalmas is volt.
2. fele leült és hülyeségeket is csináltak, de elment.

2. évad 1. rész: :O Atya úr isten!!! Ilyen elképesztően unalmas részt még életemben nem láttam. A TWD 6 évadának a legunalmasabb részében is több történés volt. Konkrétan nem történt semmi. Nem tudtunk meg semmit. Nem haladtunk semerre.Majdnem föladtam. Ha Alycia nem lenne szép, mér nem nézném. :(

2. évad 2. rész: – ll – +0,5 (azaz ugyan az, mint az 1 rész csak egy féllel jobb)

Nem TWD expertként nézem őket. Nem várom, h tudjanak mindent. A sima életösztönt hiányolom belőlük. Ez esetben pl azt, h ne rádiózzanak össze-vissza, de ha mégis, kb még a hajszínemet sem árulnám el, neh véletlenül kiadjak vmi fontos infót.
Jam ha a tini lány nincs ezzel tisztában, akkor meg kell magyarázni neki, h miért ne. Nem letiltani kell, hanem megértetni.
Meg azt, h rájöjjenek arra, h a feka hajóskapitány rosszban sántikál. Pont nem annak az embernek tűnik, aki irgalomból magával visz pár szegény (túléléshez nem értő) rászorultat.

A gyerekek egyébként tényleg csak koloncok lettek volna, ám mégis megértem Madisont. Szerintem az ösztön hajthatja azért az embereket arra, h gyerekeket mentsen.

Egyelőre egyébként nem borultam ki a szereplők viselkedésén (kb egyikén sem) nagyon, úgy, mint a TWD-ben, ahol egytől egyig mindenkit tönkretettek az írók. A FTWD-del egyelőre az a bajom, h ku**a unalmas és semmi nem történik.
Nem akarok hentelést!!!!!!!! Nem akarok árkon-bokron való menekülést, gödörben megbotlást, teleportáló zombikat! Nem! Csak bármiféle TÖRTÉNÉST akarok.

u.i.:
R.I.P.
Dawn

Geza Kovacs - 2016. 04. 18. 21:45

Ez az Elementary mellett a másik olyan sorozat, ami mellett netezek, és közben max hallgatom az egészet, hátha történik valami.

De nem történik semmi. Ez a sorozat remélhetőleg kihal ezzel az évaddal.

winnie - 2016. 04. 18. 22:14

“Ez a sorozat remélhetőleg kihal ezzel az évaddal.”

nem, ez nem úgy működik. neked kell abbahagyni. mondom ezt attól függetlenül, hogy most rendelték be a 3. szezont, és 6-7 évig tuti, hogy menni fog, hiszen nagyon nagy siker.

(egyébként mennyivel logikusabb lenne, hogy ehelyett és az elemenatry helyett egy 10/10-es sorozatot néznél:) bér akkor kevesebbet neteznél.

Geza Kovacs - 2016. 04. 18. 23:21

Akkor bizony nyújtania kell valamit. Ennél többet, amit itt most szenvedeznek. 6-7 évad nem jön össze puszira meg arra, hogy egy testvérsorozat hírneve megelőlegez neki némi nézettséget.

A remény hal meg utoljára.

Enzo - 2016. 04. 18. 23:48

“a másik olyan sorozat, ami mellett netezek, és közben max hallgatom az egészet”
fú, kevés dolog b@sz fel jobban, mint amikor ilyet olvasok – kaszáld el a francba a sorozatot, mindenkinek jobb.

Rammschein - 2016. 05. 02. 19:47

Mi van gyerekek, lement az új rész és semmi hozzászólás?
Kétlem, hogy ennyien kaszálták volna velem együtt… viszont a kommentekből legalább megtudnám, hogy javult-e valami egy kicsit is. :”D

Geza Kovacs - 2016. 05. 02. 22:11

Hát miért kellett erre ennyit várni? Több mint egy egész évadnyi nyomorékoskodás után kiderül, hogy tudnak itt cselekményt készíteni, ha akarnak. Ez már frankó lett eléggé. Hát még ha nem papás-mamás szereplők lennének benne, vagy kicsit merészebb lenne az egész.

asterix - 2016. 05. 02. 23:09

Ez a rész jól össze volt rakva. Milyen lett volna már, ha Strand-et Alex szedi össze a gumicsónakkal.
A mexikói kapcsolattól azért mást vártam, bár még nem derült ki miért vitte magával Strand a többieket az elején a hajóra.

rapguruz - 2016. 05. 03. 07:06

Na végre történt valami cselekmény is! EZ fasza rész volt!!

Divexa - 2016. 05. 03. 16:53

Amennyire unszimpi volt Nick a sorozat indulásánál, mostanra magasan a legjobb karakter nálam. Az sem zavar, ha olykor optimistán barmok (engedjük fel a terhes nőt és társait) mert lássuk be, a tenger elég ingerszegény környezet. Még buzog bennük az emberség, könyörület. Azért elég szépen odavágnak ha rájönnek a tévedésre. Nekem tetszett a rész: 8/10

sepörd - 2016. 05. 03. 16:56

na ha ez jó rész volt akkor most kell kaszálnom, Strandes jeleneteknél ásítoztam de nagyon, pedig az anyasorozatba mindig is szerettem volna flashbackeket. azt meg nem is értettem a gyerek mit keresett a parton végig és hogy került oda.

Benzin - 2016. 05. 03. 18:04

– az egyetlen kedvelhető karakteremet (repülős gizi china girl) hamar jégre tették a készítők
– a hullámok tetején suhanó csónakból az a két headshot, szóval az elég fülöp-szigeteki dzsungelkommandós volt
– a mexikói az a jég hátán is megél, alig szemhunyásnyi idő telt el a világösszeomlásból, és máris megszervezték a határzárlatot, szárazföldön és tengeren is, haszonszerzési célból

ésatöbbi

sledge - 2016. 05. 03. 18:21

Most komolyan? Ez azért nagyon gáz. Nyilván nézem a brand miatt, mert ritkán kaszálok sorozatot (Egyedül a Búra alatt volt ilyen.), de minősíthetetlen. Olyan, mintha nem lenne ötletük a történetre, aztán össze-vissza sodródnak.

A szereplők nagyrészt jellegtelenek, Nick és Alycia még úgy ahogy.

winnie - 2016. 05. 03. 18:32

elég értékelhetetlen lett a 2×04, a felénél már nem nagyon tudtam mit kezdeni magammal. azt hittem, hogy majd az évad felénél végiggondolom, de nem, most sújtott le a kasza.

winnie - 2016. 05. 03. 18:33

“Amennyire unszimpi volt Nick a sorozat indulásánál, m”

ne már, a kezdetekben is ő volt a legjobb, nagy merészség volt egy drogos tinivel indítani, de már ott is jó arc volt:)

winnie - 2016. 05. 03. 18:59

enzo: aki altala gyengenek tartott, vagy kozepes sorozatot nez, az meg is erdemli, foleg, hogy o fog sirni amiatt, hogy nincsenek jo sorozatok. egyre kevesebb az ilyen “nem kaszalok” robotnezo, de sok sorozatot ok is tartanak eletben.

en tovabbra sem latom annak az okat, hogy az elmegy vagy a siman csak jo kategoriara fecsereljem az idomet, ha zsenialis sorozatok s vannak, de nem vagyunk egyformak, masoknak a megszokas sokkal tobbet jelent, nekem meg pont nem. mindenki latja, hogy az atlag nezo 5 uj sorozatot probal be evente, amik mellett persze, hogy kenytelen lecovekelni.

Enzo - 2016. 05. 04. 03:26

winnie: egyetértek abszolút
annyi kikötéssel, hogy a “nem kaszálok” hozzáállás még nem feltétlenül predesztinál valakit arra, hogy középszer sorozatokat nézzen tömegével: mégpedig akkor jöhet ki jól ebből, ha nem kezd el minden sz@rt, hanem megválogatja hogy csak olyat próbál be, ami valszeg tetszeni fog neki és/vagy minőségi lesz.
(been there, done that)

Enzo - 2016. 05. 11. 23:03

Senki nem ír se ide, se a 2×04-hez, se új poszt nincs. :D

Szóval, 2×05:
1. Na, a kajakészítős kezdést eltanulták a TWD-től :D
2. #hétidézete Salazaré, hatalmasat röhögtem, amikor beoltotta a keménykedő Reed nevű csávót:
“In my time, I’ve known men who inspire fear.
Do you know what they have in common?
They never say how frightening they are.”
:DDDD kész, ennyi, apply cold water to burned area, ennél jobb ma nem lesz :D
3. Amúgy Salazarnak és Madisonnak is jól állt a főnök szerep, nem kell ide Travis (meg Strand) :)
4. Alycia kicsit érthetetlenül viselkedik, nem tudom hogy Stockholm-szindróma-e, vagy micsoda. Meg az is fura volt, hogy elrabolják, aztán meg befogják ilyen fontos munkára, mi van?
5. Az ázsiai csajon (Alex) amennyire meglepődtem, annyira meh volt a beszélgetése Travisszel, aki ismeretlen okból meg se próbálta Strandre hárítani a felelősséget a csónak levágásáért. Mondjuk lehet, hogy tényleg úgy gondolkodott anno, hogy “kikötjük őket, aztán max Strand levágja, azért már nem én leszek a hibás”. Remélem azért még viszontlátjuk Alexet, van potenciál a karakterében.
6. Várható volt, hogy Chris megöli a foglyot, viszont reméltem, hogy elsütik a Holly-trükköt a fejre húzott csuklyával. Mondjuk Connorék annyira hülyék, kimennek fegyver nélkül embert cserélni, és még le se szedik a fejéről a csuklyát, mielőtt odaadják Travist? Eh.
7. Salazar hangokat hall. Na ebből még tuti lesz valami később.
8. Alycia lecsúszása a hajó oldalán mennyire menő volt már, mint Legolas a Gyűrűk Ura tetszőleges részében :D

Benzin - 2016. 05. 12. 11:27

@Enzo:

+1

– a Chris-t alakító “színész” annyira rossz, hogy sír a monitorom tőle
– a kalózokat meg simán lerendezte két pedagógus, úgy, hogy ebből 1 fő bölcsésznek hátra volt bilincselve a keze :D

asterix - 2016. 05. 12. 21:09

Connor a főnök egy szakács volt, a pedagógusnál talán a késsel jobban tud bánni, de csak ennyi.

Szaby59 - 2016. 05. 12. 21:17

Maddisont amennyire nem bírtam az első évadban, most legalább annyira bejön a karaktere. Sokkal magabiztosabb lett, simán meghoz akár nehezebb döntéseket is Travis meg átment picsogósba :D
Salazar, Madison, Nick meg talán Stand akik nélkül a sorozat kevesebb lenne, a többit viheti a kaszás :D

Balee - 2016. 05. 15. 15:08

Nem olyan rossz ez, de remélem max félévadnál mennek ki a szárazföldre. A tengeren nem látok már semmi érdekeset. Okos döntés volt, hogy nem voltak túl nehéz ellenfeleik, még nincs a világ abban a fázisban, hogy durván kiszelektálódjanak és csoportba verődjenek az igazi ultimate túlélők. A pszichopata kisköcsögből pont elég volt ennyi.

Az meg jó lenne, ha nem lenne az első perctől itt is a legnagyobb ellenfél az ember. Nem kell minden szezonra egy új főboss, akit le kell raidelni…. A TWD-ben is kezdem unni. Legyen szimplán a környezet kihívás és ne a szemétláda gyilkosok.

winnie - 2016. 05. 16. 05:42

“Nem kell minden szezonra egy új főboss, akit le kell raidelni…. A TWD-ben is kezdem unni.”

a twd-ben a 3. évadban volt utoljára főboss a mostani előtt, ezen nem lehet mit unni:) arról nem is beszélve, hogy ő sem “leraidelhető” lesz, hanem olyan, aki mellett meg kell próbálni élni.

_Peter - 2016. 05. 16. 14:54

Everybody hates Chris :D jöhetne neki már egy look at the flowers jelenet. Különben nem úgy volt a repülőgépben ahogy megölte a fickót az volt a felnő jelenete? Aztán elvitték psycho irányba. És Alicia, Nick mellett a színész srác is gyenge.

És ezek most komolyan újra hasznosították a TWD farmos részét? Ki lepődött meg a zombik a pincében dolgon? Legalább nem húzták sokáig. Valahogy el kell rontani az idilli és védett haciendát. A vallási fanatikusuk pedig untatnak, ez a bagoly motívum is valami babona? (érme, faragás)

tomex - 2016. 05. 17. 11:40

Hát nem tudom mondtam e már ilyet sorozatra, de ez már a nézhetetlen fos kategória. Pedig nagyon küzdöttem eddig h lesz majd jobb, már az első évadnál is. Most viszont úgy döntöttem h elengedem magamtú… :)

bkitten - 2016. 05. 17. 12:03

eléggé uncsi lett, várható volt, hogy vhol dugdosnak zombikat.. már csak azt vártam, hogy kiderüljön esetleg a mami miből főz olyan finomat.:D
de most komolyan kérdezem, vki tud infót arról merre tart a sori? visszamennek talán a vízre, ellopják a hajót és elhúznak? mert maradni nem fognak, az százszázalék szerintem.

BotondB - 2016. 05. 17. 12:14

Ez a Chris szál most megmenterte nálam a kaszától egy ideig de évad végéig nem tudom kitartok e

Dav3883 - 2016. 05. 17. 16:35

egy rész van már csak aztán félévad szünet.

sledge - 2016. 05. 17. 17:11

Ez továbbra is nagyon gáz. A sztori is, a színészek zöme is. Az amikor Strand pizsamában siratta a barátját, az mindennek az alja volt. Ezek után baromi komolyan lehet venni a karaktert.

Chris meg… Atyaúristen. Nagyon gáz. Madison legalább észnél van, viszont Travis hatalmas papucs, a szerepe eddig nagyon nagy nulla.

Nem tehetek róla, Mexikó logikus választás, főleg a semmi közepe, de utálom. Egyébként Salazar sem rossz, főleg a többiekhez képest. Ő legalább hiteles, róla elhiszem, h tényleg ilyen. Nick is teljesen jó karakter, pedig félő volt az elején a junkie mivolta.

Egyébként a szereplők meg a környezet és sajnos a színészek játéka plusz a történet színvonala is totál olyan, mintha valami brazil vagy mexikói szappanoperát néznék. Egyszóval nagyon gáz, de a kíváncsiság egyelőre itt tart.

coffee - 2016. 05. 17. 18:39

Brh. Számomra a legelejétől kiemelkedő “probléma”, kérdőjel nélkül, Chris. Nincs különösebb bajom a történet haladásával, esetleg laposabb részekkel, nem keresek benne mást, nem hasonlítgatom, kiváncsi – Türelmes? – vagyok és a többi, de…

Arra, hogy valaki ennyire irritáló, ennyire tenyérbemászó, arra objektíven lehetne azt mondani, hogy egy sikeresen összerakott idegesítő karakter, csak az a baj, hogy a bosszúságnak bőven része az, hogy mind a színész, mind a szereplő építése kritikán alulinak tetszik.

És akkor most elvezettek minket oda, hogy Chris lett egy fontos mozgatórugó vagy konfliktuspont. Elképesztően nem működik.

Enzo - 2016. 05. 18. 02:45

2×06
Sok dolog tetszett a részben, sok dologgal pedig nem voltam kibékülve, de azért összességében pozitív a kicsengés. A feszültséget szépen építették, cliffhangerből volt már jobb is.

Pozitívabb oldal:
-Madisonból remek vezéregyéniség alakul, Travis kárára. Kicsit az az érzésem, mintha a családfőt szándékosan háttérbe helyeznék – azon se lepődnék meg, ha kiírnák. A nő viszont mennyire gyakorlottan szedte össze a rész elején például az embereket a gépházba.
-Fejlődik a zombiölésben a csapat. Az ilyen apró dolgok feltűnnek, mint hogy pl Chris és Nick a templomnál hogy elkezdte továbbdobálni a fegyvereket azonnal, ahogy a zombik feltűntek. Mondjuk a gyerekek fejbeszúrása még egy következő szint egyeseknek.
-Christ szépen viszik az elborult irányba, a megfelelő lépésekben, adagolva. A végén már nagyon para volt, ahogy állt ott a késsel az ágynál.
-Érdekes volt Celia elmélete a halottakról, hogy eddig is itt voltak, csak most látjuk őket. Mivel tud a pincéről, így nyilvánvaló, hogy tényleg eszerint él. Emiatt fontos lesz, hogy Strand viszont fejbe lőtte Thomast. Ja és Salazarnak a “megbékélés a halottaival” a pillanatnyi flashback alapján nem fog olyan könnyen menni.

Negatívabb oldal:
-Kicsit unalmas már ez a szokásos “megérkezünk egy új helyre, ami nem az, aminek látszik” történetvezetés. Csak az anyasorozatból említhetném a farmos szálat vagy épp Alexandriát, kíváncsi voltam, melyikre fog hajazni: hát a pince “tartalma” alapján ez Hershel’s farm all over again. Még az elhelyezés is stimmel, 2.évad első fele. :D
-Apropó pince, gyakorlottabb nézők már bőven kitalálhatták, hogy a kisgyerek anyukája, akivel beszélget, bezombult. Salazar is gyakorlott néző, mert szinte a szeme se rebbent.
-Az érdekes volt, hogy Strandnek egy másik, törődő és gyengéd oldalát is láthattuk (többrétegű karakterek fákkjee), de a Tommal való búcsúzkodós szálat kicsit vontatottnak éreztem. Még az hiányzott volna, hogy Strand is beveszi az ostyát, és meghal – nagyon méltatlan vég lett volna, szerencsére nem így tett.
-A Travis-Madison beszélgetés, te jó ég, nagyon gáz volt. Visszautalnék az első pontra: itt lassan már Madison a családfő, Travis a mellékes.

#hétidézete: “Someone said ‘asshole’ in Spanish.” :D
Meg azon is röhögtem, amikor Ofelia megkérdezte Nicket, hogy mikor volt utoljára templomban :D
(Nick amúgy csak nekem tűnik pont olyan kicsit kívülálló, kicsit flegma, kicsit a nézőt megtestesítő karakternek, mint Murphy a The 100-ban?)

Ja és nekem eddig abszolút kimaradt, hogy midseason finálé lesz jövő héten :O

Benzin - 2016. 05. 18. 09:12

Hamar megtalálták a “TWD” feliratú gombot a készítők, tetszik

Tippre ezt a Krisztián gyereket fogják kiírni elsőnek, az is tetsző

Divexa - 2016. 05. 18. 18:53

Nekem úgy tűnt Chris az ágynál nem akart semmi rosszat. A kés Salazar szívszerelme miatt kellett biztos ami biztos. Nick miatt viszont aggódom. Kedvenc karakter lett, és most kezd be fordulni. Értem én miért, remélem nem tart sokáig.

_Peter - 2016. 05. 18. 20:48

“Nick miatt viszont aggódom. Kedvenc karakter lett, és most kezd be fordulni. Értem én miért, remélem nem tart sokáig.”

Ne legyen igazam, de tartok tőle aggódhatunk.

Nick: ahogy írod most jön a befordulás, eddig pont azt mutatták végig jobban alkalmazkodik az új világhoz mint a szülei. Cselekvő karakter, hősködik, ne legyen belőle depiDepp.

Salazar papával is kezdik az írók, ugye először a repülőgép roncs részben az elhülyülés amikor futás helyett megvárta a zombikat, aztán a hajón kezdődött a haluzása hangokat hall, most a templomnál lefagyott harc közben mert a fejében előjött a kétes múltja a hazájában. Háttérsztori kell, csak ne vigyék túlzásba mert nekem nem tetszene a legpragmatikusabb karakter úgy kerülne veszélybe épp haluzik a múltjából és nincs ott a jelenetben ahogy csoszog felé egy zombi.

Strand: adtak neki is háttérsztorit, de most jön a gyász és könnyek a frappáns dumái és probléma megoldás helyett? Remélem nem és rövidre zárták a nincs miért élnie már dolgot azzal nem vette be azt ostyát.

Alyciát kicsit butították a rádiós dologgal, most Chris ellenében még érdekes lehet a szála.

Remélem egyiknél se tart sokáig a bűntudat befordulás téma. Többieket hagyjuk, nekem ez a 4 karakter érdekes. Azért egész jó le vannak osztva a lapok, Madison a vezér női Rick, Travis olyan Dale típus megszerel ezt azt és közben moralizál.

Divexa - 2016. 05. 21. 12:42

Peter, én is így gondolom. Azt hiszem a köv. résznél türelmeseknek és elnézőeknek kell lennünk. :)

sherlock20 - 2016. 05. 23. 08:52

Én ezt most kaszáltam.

winnie - 2016. 05. 23. 09:17

sherlock20: remélem, nem a “halál” miatt.

sherlock20 - 2016. 05. 23. 10:59

Nem, egész egyszerűen felcseszte az agyam, hogy gyakorlatilag ugyan azokat a köröket futjuk le, mint a TWD szintúgy 2. évadában. Semmi újat nem ad igazából ez a spinoff… TWD karakterek közül legalább van akit megkedveltem, itt viszont.. Meh..

Ginevra - 2016. 05. 23. 12:31

winnie: “a twd-ben a 3. évadban volt utoljára főboss a mostani előtt, ezen nem lehet mit unni:)”

Ez mondjuk igy nem helytallo.
3. evad: Governor
4. evad: Governor (miert, miert, miert nem lehetett lezarni a 3. evadban?)
4. evad: Gareth (Terminus)
5. evad: Gareth
5. evad: Dawn (korhazi kisboss)
Minden evadban van fogonosz. Ha ugy vesszuk, az elso ket evadban Shane. Sot allando belso konfliktus, hogy Rickbol lesz-e Governor2.
Persze lehet ezekre azt mondani, hogy nem fobossok, hanem csak “kicsik” Governorhoz kepest (de o meg a 4. evadban is volt)…

Igazabol elegge ez a tematika a TWDben, ujabb fogonosz, vagy kis gonosz, aki ellen kuzdeni kell es kozben “begonoszul-e” Rick.

Ginevra - 2016. 05. 23. 12:34

En maradok a Fearnel, nem mintha annyira extra szuper sori lenne, de hatha egyszer kepesek lesznek elni a potenciallal, es kokemeny dramat csinalnak belole (alom-alom edes alom…)
Vegeredmenyben egyszer sikerult a TWDnek is, egyetlen reszben (Look at the flowers…).

winnie - 2016. 05. 23. 12:40

Ginevra: a 3. évad a kormányzóról szólt. az, hogy némiképp átlógott, az egy dolog, de a fősztori ott volt. és ha őt 3. évadosnak nevezzük, akkor áll, amit mondtam.

de garethet ne nevezzük már főgonosznak, amikor szerepelt…, nem tudom, 3 epizódban? annyit a claiming banda is szerepelt talán. dawn meg pláne nem semmilyen boss, lévén egyrészt nem is igazán gonosz, másrészt pedig egy mellékszál volt, amire pontot tettek, szinte senkivel sem volt kapcsolata a szereplők közül.

szóval, eddig az egész sorozatban egyetlen egy főgonosz volt. egy. mellettük meg több kisebb senki – most jön a második főgonosz. azzal egyetértek, hogy voltak rosszfiúk, de inkább az volt a jellemző, hogy a fenyegetést nem Big Bad-ek jelentették, hanem hol a zombik, hol akár Shane, hol pár kannibál, hol a farkasok – én arra gondoltam, hogy ilyen nagystílű figura nem nagyon volt eddig jellemző a sorozatra.

“Igazabol elegge ez a tematika a TWDben”

mivel kell valami konfliktus, és általában a “jókkal” nincs, ezért természetes, hogy vannak a sorozatban “rosszak”, de ez minden sorozatra jellemző, mindig kell akadályokat támasztani.

hummel - 2016. 05. 23. 13:44

Salazar papát kedvelem a lököttsége ellenére. Kár, hogy egy darabig nem látjuk. Nick-nek vissza kellene adni a bogyóit, hogy észhez térjen, de talán majd ha valaki kihozza a frászt belőle, akkor némileg helyrerázódik. Chris viszont …. a srác folyamatos figyelmet igényelne, teljesen szét van csúszva. A törődésre nem éppen Travis lenne a megfelelő személy, aki számomra elég elvarázsolt figura. A felelősség lerázása és az illúzió kergetés a legjellemzőbb a karakterére. Ofelia és Alicia úgy ahogy rendben vannak. Hibázgatnak, de tanulnak is közben, és a világ sem törte össze őket. Strand hű önmagához, egy túlélő. Madison pedig adaptálódik a helyzethez, képes kemény döntéseket meghozni, fokozatosan válik a kis csapat vezérévé.

Ami számomra probléma a sorozat kapcsán, hogy sok az üresjárat benne, a készítők nem igazán találják még a ritmust.

_Peter - 2016. 05. 23. 21:43

Együtt a család, nincs együtt a család, szünet után várhatjuk együtt lesz-e a család. Érdekes. És a többi szál:

Chris: “Fater a többiek őrültnek tartanak” – túszul ejt random gyereket, fegyvert fog az apjára és meg akarja szúrni, felismeri tényleg őrült, hurrá

Nick: “Mutter megint úgy beszélsz velem mintha junkie koromban” – hát rákattant a szektás nyanya szövegére csak heroin helyett most zombivér az anyag és filozófiát fűz hozzá, hurrá

Madison most milyen állásponton is van? Tudja a zombik veszélyesek, hülyeségnek tartja a nevelgetésüket, de azt se akarja a gyerekei harcoljanak? Nicket osztotta a fegyver miatt múltkor, húzta a száját Alycia cselekedni akart a repülő roncsnál stb.

Strandnél tetszett visszament segíteni és mégis szentimentális, hiszen Madisonékon kívül nem maradt senkije Abigail halálával. Újra észnél van, ez a lényeg. Túl sok most a kettyós.

Salazar hallucinálása ismét nem tetszett. A “halála” is milyen…

Alycia alig szerepelt sajnos. Kicsit puffogott a szüleinek és integetett Strand száműzetésekor, az jó volt. Nick zombifestékes jelenetei úgy nem ütnek ha minden részben elsütik. TWD-ben sok évad alatt nem használták ennyit az álcázást. Ofeliáról nem tudok mit mondani, annyira nincs vele semmi.

tanaka - 2016. 05. 24. 00:31

azért ez a 7. fasza volt

Melcsi85 - 2016. 05. 24. 13:40

Kíváncsi lennék valaki olyan véleményére, aki nem nézte az anyasorozatot. Sajnos én sem tudok teljesen objektív lenni, várom azokat a dolgokat, amik TWD-ben megtörténtek, aztán, ha itt is ellövik (lásd zombik a pincében) mégis csalódott vagyok. Összességében azért tetszik. Más karakterek, más események, más reakciók. És ha nem hasonlítgatom folyton a két sorozat karaktereit, még élvezem is. Várom a folytatást.

Divexa - 2016. 05. 24. 20:55

Valóban türelemre kellett intenem magam, főleg Nicknél. Vártam hogy anyuci lecsapja, be a furgonba, és hajrá. Nem igen tudtam hová tenni a reakciójukat. Főleg azután, ahogy elintézte a házvezetönénit és legfőképp Nick miatt. A másik ami nekem picit sok volt, hogy 1szerre 3 főszereplőnek is elmentek otthonról. Azért várom a folytatást, most már kiváncsi vagyok mi lesz.

Roli - 2016. 05. 24. 22:33

A 6.resz érdekelhetetlen volt.

Daniel - 2016. 07. 04. 08:12

Jó az atmoszférája, ezért sokáig eltudnám nézni, alapjában véve tetszik. De valami mégis hiányzik belőle. A Connor félékről se tudtunk meg semmit, a “Baha” jelenet is elcsépelt, a sok szereplő inkább csak statiszta, nem tudtunk meg semmit, hogy miért gondolják a halottakról az amit,…Ja, és valóban sok a bámulás és a lelkifröccs. A legtöbb usa filmben és sorozatban az a borzalom számomra, amikor elkezdenek egymásnak vallomásokat tenni, meg hogy apád-anyád mennyire büszke lenne rád, vagy hogy mennyire jól-rosszúl döntöttél…stb, mindezt a legnagyobb golyózápor, invázió…pörgés közepette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz