login |

Rush Hour: 2 rész után

2016. 04. 11. 14:55 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

Na, ilyen sem fordul elő túl gyakran. Kezdem ott, hogy a Rush Hour pilotját human és én eléggé ellentétes előjellel ítéltük meg. Ez még nem túl ritka dolog, s talán nem is lepett meg annyira, hogy ő kihozta 7/10-re, hiszen valahol igencsak rezonál Bill Lawrence-szel, az egyik készítővel, s mivel én már a filmeket is untam, nem sokkolt, hogy érdektelen unalomtengerként értékeltem a kezdést (erős 3/10), s áldottam az eget, hogy nem én írok róla, mert nem sok mindent tudtam volna.

Mivel a pilotban nem fogtak meg a karakterek, így nem sok reményt fűztem a folytatáshoz, lévén a verekedések még kevésbé izgatnak (habár a Bud Spencer, Jackie Chan, Tony Jaa-triót mindig szívesen elnéztem), s azt előre sejtettem, hogy a krimiszál miatt sem fogok kitartani a sorozat mellett. Erre az 1×02 úgy bejött, mint a pinty – dobom is rá a saját 7/10-emet, és közben kíváncsian nézek körül, hogy vajon az, akinek tetszett az első rész, az 1×02-t vajon utálta-e.

Rush Hour - 1x02-01

Már a kezdés meglepett, 2-3 percen át egy durva bűncselekményt mutattak be cold open gyanánt, hogy nemsokára érkezzen a két főszereplő, hogy a The Prodigy Breathe-jére két percen át kergetőzzenek (ha nem verekedés az akció, akkor én is jobban fogyasztom), ráadásul előtte meg utána még viccelődtek is. Én meg, szemben a pilottal, képes voltam röhögni mindezen.

– All I’m asking for is a small window of time to pursue it with the prisoner who gave it to me.
– Like, 48 hours?
– That would be great, I mean, I was just asking for one day but two days would be perfect.
– The movie, Carter. Now we’re after a gang of killers, and you give me the plot of an Eddie Murphy movie.

10 percnél igencsak elgondolkodtam a jelenségen, nem értettem a dolgot, de ekkor jött a főcím, és minden világossá vált: hát nem elfelejtettem, hogy a sorozatot nem a készítők viszik, hanem kintről hoztak showrunnert? Nem volt semmi balhé vagy kreatív humbug, egyszerűen csak a pilot után kerestek valakit, aki vágja a vicces haverzsarus felállást és kikötöttek Steve Franks-nél, aki a Psych készítője volt, és showrunnerje 8 évadon át. Komolyan ennyi múlna a sorozatfőnök személyén?

Rush Hour - 1x02-02

Engem is meglepett a dolog, számítok is arra, hogy az 1×03 után mégiscsak kuka lesz a sorozat, de tanmesének jó volt ez az epizód, hogy még olyan pilot után is érheti kellemes meglepetés az embert, amit követően totál esélytelennek tűnik a folytatás, és feleslegesnek a maradék két epizód bevizsgálása.

I just want you to know, this is going to my Yelp review. The manager tried to kill me. Three stars out of five.

A korrekt akciók mellett a rész közepe-vége felé egyre több nevetős jelenetet hozott a rész (tök jó a ritmus), az pedig csak hab volt a tortán, hogy a pilot béna, szükségtelen és logikátlan átívelését szinte alig pöcögtették. Félő, hogy vissza fognak térni hozzá, de nem kéne erőltetni, fogadjuk el, hogy Lee Amerikába jött, és csak úgy, itt is marad.

Rush Hour - 1x02-04

A Rush Hour – 1×02 kellemesen szórakoztató volt. Egyedül az a gáz, hogy a karakterek még mindig eléggé karikatúrák ahhoz, hogy komolyan vegyem őket. Hiába komoly egy bűntény, ha az összhatás lájtos, limonádés, és ahhoz idő fog kelleni, hogy bármennyire is kötődjek a főszereplőkhöz vagy akár a mellékalakokhoz (a fekete haverkuzin hogy lesz fix szereplő?). De ameddig szinte minden figura hozza a poénokat (most még a vendégek is viccesek voltak), a rész pedig szórakoztat, maradni fogok, jelentsen ez akár egy, akár tizenegy további részt.

– I got it from Sticky.
– Sticky who? Sticky Pete?
– Not Sticky Pete. Sticky Jay.

(Egyébként az is lehet, hogy csak a CBS tett meg saját bitch-évé, mert az eredetileg másodiknak forgatott rész helyett a harmadikat adták le elvileg, mondván ez jobb lett. Ha ez volt a taktika, akkor, mint azt a fenti példa is mutatja, nálam fényesen bevált. Ennyire könnyű eset vagyok. Jövő héten jön a tizediknek készített rész. Ebből arra következtetek, hogy nem fognak szenvedni az átíveléssel, amit előre is köszönök.)

5 hozzászólás Ne habozz!

human - 2016. 04. 11. 16:04

első részt szeretőként a második is tetszett. a legjobb jelenetet nem is idézgetted ki. mondjuk szerintem érezni lehetett rajta, hogy valami kimaradt, kíváncsi vagyok a 10. rész mennyire lesz furcsa harmadiknak.

harmundu - 2016. 04. 11. 20:20

Én nem szerettem az elsőt, de nem is utáltam, mondjuk úgy, hogy kíváncsivá tett, hova fejlődhet a sorozat. Nos, a második részre fejlődött. Az elsőre adtam volna egy 5/10-et mondjuk, akkor most a másodikra egy 7/10-et.

Az első rész után szkeptikus voltam, de ha ezt a szintet tudják tartani, akkor részemről felkerült a nézősök listájára.

hallak65 - 2016. 04. 12. 07:58

Az első 3/10, a második 5/10. Még mindig bagatell az egész. A párbeszédek fejlődtek, a néger arcából visszavettek, de az akció jelentek kamera mozgása és vágása borzalmas. Vegyük az utolsó harcot. Lee-t hozzábilincseli magát az őrizeteshez. Jó kiinduló pont egy jó vicces verekedős jelenethez. Erre kapott egy rakat gyors rázkódó felvételt, hogy juszt se élvezhessük a fürge vs. dumbo kialakult komikumot és még a képünkbe is háromszor beletolják a kivégző mozdulatot, mikor ketten egyszerre behúztak valakinek. Wow such amazing!

dragon1986 - 2016. 04. 12. 12:23

Unokateso baromira ismeros volt most mar tudom vine videokban lattam.

A cold open nekem is bejott meg a filmes kikacsintasok. Bunyu lehetne tobb ugy hogy nem csak utes rugas.

Tyberius06 - 2016. 04. 12. 14:35

A második rész nekem is nagyon adta, pedig az első (mint írtam a pilot posztnál) nem jött be. Maradok még a folytatásra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz