login |

Life in Pieces: vége az 1. évadnak

2016. 04. 13. 14:50 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Úgy jött ki, hogy rám maradt a Life in Pieces fináléja, hiába szereti winnie jobban a sorozatot. Ő már többet is írt róla évad közben, sőt, nála konkrétan maradós is lett, én viszont az újabb próbálkozások közepette valahol az 1×15-nél elszálltam. Ezután a 40 perces befejezés igazi maratoni élmény volt.

lifefin1

Igazából pont a finálé közben kristályosodott ki, hogy miért nem leszek ott a várható őszi évadnyitónál, erre jobb volt a két befejező rész által alkotott hosszabb játékidő. Pedig a színészeket bírom, és tényleg mindegyiknek volt egy baromi jó pillanata. Rendben, a nagymamának nem annyira, de az belefér, ha mellette 7 felnőtt és pár gyerek is szállított valamit.

lifefin2

Nekem valamiért nem működik, hogy minden történet el van “kerítve”. Ugye a sorozat alapja az, hogy mindenkiből látunk egy szeletet, ami olykor össze is függött a többiekkel. Mármint belefolytak valamennyire az egyéni ügyekbe, igazi nagy családként viselkedve. Viszont ehhez nem működik ez a szétválasztott megoldás.

lifefin3

Minden sitcomban vannak A, B és C-történetek, a főszál mellett az aktuális részben mellékkarakterré válók intézik a kis ügyeiket, míg a kiemelt sztorira több idő jut. Például Chandler összejön Joey csajával, miközben Ross szendvicsét megeszi valaki. Csak a hasamra csaptam, de értitek.

Na, a Life in Pieces ennél érdekesebben rakja össze a sztorikat, ezt elismerem, hiszen a 4 részre vágott részben a három kis sztori néha ki is fut a negyedikben, de ettől még számomra nincs eléggé összefésülve a sorozat.

lifefin4

Tudom, hogy túlmagyarázom a bajaimat, főleg, hogy tényleg vannak érdemei a sorozatnak, és nagyon jó a szereplőgárda, de túl…, hogy is mondjam, izolált és tömény minden. Nem össze vannak vágva egy nagy résszé a sztorik (2 perc ez, 1 perc az), hanem 5 perces rövid részeket, izé, darabokat (ehh) kapunk a koncepció alapján.

lifefin5

Attól még, hogy passzolom, a Life In Pieces nem olyasmi, amit semmiképp nem ajánlanék, szerintem bőven vannak benne jó dolgok, és kicsit merész is a fő elképzelés, így akinek bejön a stílus az simán ott ragad majd előtte.

Viszont nálam 5/10 lett csak, hogy valami pont is legyen, bár ebben az esetben tényleg félrevezető kicsit az értékelésem.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 04. 13. 15:02

én tényleg csak ismételni tudnám magam, szóval nálam mindenképp maradós, ami nem sok idei újoncra mondható el. örülnék a második évadnak.

Malachi - 2016. 04. 13. 15:39

imádom, hogy ilyen darabokra szabdalt. :D nem trollkodom, komolyan. egyrészt szokatlan, de működik, másrészt pont olyan mint a családi hétköznapok. vagy hát nem pont, de valahogy hasonlít, életszerű az egész. sok kis izolált történés nap mint nap, szűk csoportban, amiből összeáll az élet. a karaktereket imádom, a végére Joant (a nagyi) is megszerettem, vagy úgy mondom inkább, hogy nem kapok hülyét a sápítozásától. a többiek meg hibátlanok mind. Samantha (a nagyobbik lány) kicsit gyenge. de ennyi. Jen zseniális, John, Matt, Tim, Greg, a kedvencek. a többiek simán jók.

olyan kispolgárinak érzem magam. :D de nagyon bejön.

ayren - 2016. 04. 13. 17:12

Nekem simán 7/10. Abszolút nem zavar a szétdaraboltság, sőt üdítő változatosság. Olyan, mint egy mozaik, a sok színes darabkából távolabbról nézve összeáll egy harmonikus egész.
És habkönnyű és feelgood, aminek nem tudok eléggé örülni. :)

harmundu - 2016. 04. 13. 17:16

Én is pont azt bírom, hogy picit összefüggenek a sztorik, de alapvetően különállóak.

Féltem tőle nagyon, hogy csak egy “Modern Family v1.1” lesz belőle, de nem, baromira rákaptam az első pár rész után, és végig nagyon bejött. A nagyszülők nálam kicsit sántítanak, de mindenki más nagyon jó.

Bár a kislány nevével nem tudok megbékélni, Lark, szerintem nagyon béna, és kicsit sem vicces. Inkább gáz. :-)

VanillaSky - 2016. 04. 13. 18:17

Én is lepörgettem pár nap alatt. A nagyival szemben vannak aggályaim, de a többiek nagyjából rendben vannak. Moscato kisasszonyt kifejezetten bírom, valamint Tim és a család is remek, nameg Clem:D

El-ahrairah - 2016. 04. 13. 22:15

Egy pont jól sikerült évadzáró volt egy nagyon kellemes kis sorozathoz.

sesztei - 2016. 04. 13. 22:21

A feldarabolt koncepció nekem sem ütött nagyot, de nem is vont le semmit a sorozat értékéből. A karakterek imádnivalóak, a sztorik könnyedek, pont azt adja ami nekem egy szitcomtól kell.
Maradok. :)

Zizi - 2016. 04. 13. 23:58

Én is nagyon bírom, egyáltalán nem zavaró a koncepció, Colin Hanks-t ugyanúgy bírom, mint a papát, a Sophiát alakító kiscsajt imádom, egyedül a nagymama lett számomra zsákutca… de őt meg elviselem. :)
Jöhet a 2. évad.

cukorka - 2016. 04. 14. 08:41

Mi szinkronosan követjük, de a család kedvence, még a hét éves kislányunk is jókat tud kacagni rajta, és pont az életszerűségéért szeretjük, illetve talán azért is, mert a szereplők korban/szituációban közelebb vannak hozzánk. Illetve az olyan apróságokért, mint például az Alien film, a Jedi ruha vagy a csoportos favágás :)

totoro - 2016. 04. 15. 13:02

Ez egy remek sorozat, nagyon várom a folytatást!

Ricsi - 2016. 10. 16. 20:52

Sziasztok.
A 11. rész óta miért nincs magyar szinkron? Nem is folytatják már?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz