login |

Második blikk: The Catch

2016. 04. 13. 18:27 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

(Pilotkritika itt.) Ehh, de szomorú vagyok, hogy bevált a jóslatom és tényleg arra indul a sorozat, amerre nem kéne…

De ez a pilot, illetve az alapkoncepció “hibája”, ami rögtön a legelején szétkapja a két főszereplőt, a Mireille Enos által alakított magánnyomozót, illetve a Peter Krause által játszott szélhámost – de mivel tudjuk, hogy az ABC és főleg a Shondaland-es sorozatok abból élnek, hogy a főhősök megannyi forró momentumot produkálnak, ezért ezt mesterségesen kell megoldani. Tehát, jöhetnek a flashback-ek, a nem túl érdekes sztorikkal, de sok fülledt erotikával.

The Catch - 1x02-03

Ráadásul, mivel szétszedték a fent nevezetteket, ezért mindkét oldalt el is kell látni történettel. A nyomozó kapott is egy epizodikus ügyet (gyilkosság, mert miért ne? pedig lenne lehetőség másra is), a szélhámos pedig egy több részre átívelő átverést készíthet elő. És persze negyedik szálnak a közös, jelenbeli sztorit is tovább kell vinni, márpedig ez nagyon úgy tűnik, hogy a “sokat akar a szarka”-esete, ahol a madár farka, ha nem is szakad le, de iszonyú felületes lesz, hiszen négy kábé 10 perces minisztori az epizód.

De még ez is lehetne élvezetes, fun. És szó se róla, ezeknek akadnak érdekes pillanatai, a készítők mindent megtesznek, hogy feldobják őket, de a mesterségesen tupírozott feszültség, a vágótrükkök és más képmanipulálások továbbra sem a coolságot sugallják, mint a Scandal vagy a How To Get Away with Murder esetében, inkább csak kötelező jelleggel kerülnek bele, mert az a menő manapság. (A pillanatpause-olást továbbra sem értem, hiszen azzal elspoilerezik, hogy melyik momentumnak lesz jelentősége.)

The Catch - 1x02-01

A szereplők miatt például még mindig lehettem volna elnéző, de az esetlegességet már nehezem bocsátom meg. Oké, főleg a csavar miatt, a heti nyomozás kimenetelét még elfogadtam, hogy a nyomozó egy random jelből rájött az egyetlen megoldásra (mert más szóba sem jöhet!), az azonban más sok volt, hogy az átívelő, macska-egér szálon egyetlen véletlenszerű hirdetés feladására és annak fogadására építenek mindent. Ez így lusta írói munka és kész. (És akkor a “hamis vagy nem hamis a kép?”-hülyeséget nem is említettem.)

Nyilván a világ barma, aki ilyesmin fennakad, suspension of disbelief, vagy mi, de engem mindig rosszul érint, ha az írók “jó lesz ez a nézőnek!”-felkiáltással nem is erőltetik meg magukat. Akkor én miért erőltessem meg? Az meg ahogy Enos a végén kvázi a kamerának mosolyog végképp ráerősített erre, mert ugye a nézőnek, ha addig nem volt egyértelmű, hogy bevált a terve, akkor onnantól az lett, pedig a karakternek erről fogalma sincs még.

The Catch - 1x02-02

Már csak azért sincs nagy kedvem a sorozattal tartani, mert annyira, de annyira sejtem, hogy inkább előbb, mint utóbb, ismét egymás mellé kerül a két főhős, hogy némi durcizás után kibéküljön, majd összeálljon egy nagy főellenfél (nyilván Sonya Walger) ellen. Akkor lehet, hogy kifejezetten érdekes lesz majd a The Catch, végre nem kell annyi részre darabolni egy epizódot, de nincs az az isten, hogy csak a készítők szép kék szeméért ezt kivárjam. Pedig akartam szeretni a sorozatot.

Ja, és, ha már a bevált recept követése: Mireille Enos még smink nélküli jelenetet is kapott, mint Viola Davis. Ennyi.

7 hozzászólás Ne habozz!

nospam - 2016. 04. 13. 19:03

Három rész után kaszáltam. Kár, hogy nem maradtak az eredeti koncepciónál.

blueberry - 2016. 04. 13. 19:22

Valóban kár.
Ami még idegesít, hogy miért kell a főhősnőre ez az állandó két kiló smink és főleg az a fekete tus… pláne ha anélkül is szerepel (és nem úgy, mint Viola Davis akinél ez mindig érzelmes pillanat, hanem csak szimplán az otthoni jeleneteiben nincs rajta).

jessm - 2016. 04. 13. 19:33

2 rész után én is dobtam. Nekem ez az unalmas, feleségem megöli a csajt, ha rájön, hogy beleszeretem az áldozatba fordulat volt, ami után azt mondtam, hogy nem kösz…

garcon - 2016. 04. 13. 19:44

Sonya Walger-nekem nagyon nem adja Margot-ként!
Idősnek is néz ki..engem irritál. Az eredeti pilot sokkal izgibbnek tűnt.

Marci - 2016. 04. 13. 22:57

Nem dobtam el az agyam és fix, hogy az eredeti concept jobb lett volna, de szerintem maradok. Hűség.

Rammschein - 2016. 04. 13. 23:20

Megláttam Mireille Enos-t és rögtön ez ugrott be:
“Yo, Linden!” :”DD

vérnarancs - 2016. 04. 14. 07:57

Két részt bírtam, több esélyt nem adok neki. Pedig milyen jó volt az alapkoncepció. Na és persze az eredeti pilotnál nem voltak idegesítő kamerakezelések, vágások, szerintem szörnyűek a második felvonásban. Oké, érdekelnek és imádom a különleges operatőri munkákat, de akkor ott van a Breaking Bad, ami eme szempontból is kimagasló eredményt ért el szerintem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz