login |

Pilot-mustra: Dice – 1×01

2016. 04. 13. 21:44 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kezdem azzal, hogy az 1×02 tényleg nagyon vicces; egyszerű, de muszáj volt többször is hangosan röhögnöm, de ez nem Andrew Dice Clay-en múlott, hanem azon, amit Adrien Brody művelt. Úgyhogy a Dice-től könnyű szívvel válok meg, mert Brody csak vendégszereplő volt, amit viszont a főszereplő, illetve az írók hoznak össze, az maximum középszerű.

A Showtime vasárnap elérhetővé tette az új komédiája összes részét (mind a hatot), így akár egy délután alatt kipörgetheti az ember az egykori Ford Fairlane új kalandjait. Andrew Dice Clay, mint nemrég Rob Schneider a Real Rob-ban vagy George Lopez a Lopez-ben, sajátmagát, illetve énjének egy változatát alakítja, egy lecsúszott humoristát. (Sőt, nem humoristában ott van David Hasselhoff és a Hoff The Record is tavalyról.)

Dice - 1x01-02

DICE – 1×01 – 4/10

A különbség annyi, hogy itt (egyelőre) nem tesz kísérletet a visszakapaszkodásra, pusztán csak éli régi barátnője mellett az életét Las Vegas-ban. Olykor elver egy rahedli pénzt, máskor meg csinálja a galibákat. Kábé azt a figurát hozza, ahogy az egyszeri ember elképzeli magának Andrew Dice Clay-t, a komikust: faragatlan, nagypofájú, kőfejű, makacs, igazi brooklyn-i suttyó, akinek isten felvitte a dolgát.

Igazából már itt megbukhatna nálam a sorozat, mert nem nagyon éreztem, hogy ez a harsány, unszimpatikus alak egy pillanatig is érdekelne. Persze csábító az alapfelállás, miszerint láthatom őt szenvedni és szívni, de annyira sem hatott meg a figura, hogy bármilyen érzelmet pazaroljak rá. Zéró mélységgel nincs biznisz.

Dice - 1x01-01

Pedig Dice Clay tényleg odateszi magát, még akkor is, ha lehet, hogy csak sajátmagát adja, vannak nagyon jó pillanatai, ez elvitathatatlan. Alapjába véve eredetinek is mondhatnám a figuráját (bár azóta vannak klónjai, de ő simán hitelesebb náluk), azonban amikor túlzásokba esik, a humor pedig túl egyértelműen sulykolttá és kiszámíthatóvá válik, ott a sorozat is szétesik.

A pilot túl egyenetlen volt, és valahol tipikus is, hiszen a “Dice-t nem ismerik fel”-poént, vagy a kínos összenézéseket előidéző, reakciókat kiváltó Dice-húzásokat az ember szinte várja. Bármennyire is Dice-t várja el a néző a humoristától, talán jobban működhetett volna a sorozat, ha olykor megmutatja, hogy mi van a felszín alatt.

Dice - 1x01-03

Pont úgy, mint a Real Rob vagy a Lopez, a Dice sem nagyon fogott meg, bár ebből lehet, hogy az derülhet ki, hogy talán ez a műfaj nem a stílusom, amit nem értek, mert előzetesen egy efféle szatirisztikus pillantás mindhárom sorozat esetében érdekelt. Viszont, mivel a humor a három sorozat esetében teljesen különböző, és más karaktervonásokra koncentrál, simán lehet, hogy a Dice is bejön annak, akinek a másik kettő nem annyira.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz