login |

Survivor – 32×09: Psychological warfare

2016. 04. 14. 16:25 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Pont, amikor beállni látszott a papírforma, egy nagyon fura, eléggé meglepő részt hozott a Survivor, ami sok tényező miatt nem is annyira jött be, illetve nagyszerű volt, csak… Szóval nem volt jó nézni benne bizonyos történéseket, de ettől még eléggé jól volt összerakva és simán lehet, hogy másnál az évad legjobbjai között lesz.

Survivor - 32x09-09

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Egy elég WTF-irányváltást követően Debbie esett ki.

Survivor - 32x09-00

Megint a részben látott narratíva alapján írok, simán lehet, hogy más is a háttérben volt, de egyszerűen nem tudok belegondolni abba, hogy Aubry-nak például mi a hosszú távú terve azok után, hogy egy szövetségestől megszabadult – pont az általa kiejteni kívánt segítségével. Nem lehetett volna várni egy kört, hogy kijöjjenek az idolok (még, ha nem is tudott róla), vagy kiejteni valaki mást az ellenségtől Debbie előtt?

Without question one of the craziest tribals i’ve ever had the pleasure of witnessing.

Persze lehet, hogy csak annyi munkált benne, hogy ne Scot-ék döntsék el, hogy ki esik ki közülük, és megszabadultak egy gyenge láncszemtől, és fel sem merült benne, hogy játékban maradnak az idolok. Akárhogy is, kissé azért kedvetlenített el a rész, mert így, a superidol miatt azt érzem, hogy az egyik oldal túlerőbe került.

Survivor - 32x09-07

Megoldás persze van a túlerős ellen, muszáj előszedni a superidolt (csak vágják, hogy mi lehet az, nem? mi lenne, ha Tai nem szólja el magát…?), de ez csakis áldozat révén lehetséges, márpedig az ember, ha tudja, hogy ő is szívhat vele, akkor nem biztos, hogy belemegy egy kvázi tombolasorsolásba, ezért is ódzkodnak a játékosok a döntetlen esetében kötelező kavicshúzástól, s választják inkább a logikátlan, számukra talán hátrányos, azonban biztos, hogy az ideiglenes túlélésükkel járó lépést. Inkább fix 3 nap, mint a kiesés apró esélye, nem?

Survivor - 32x09-08

Lehet, hogy az Aubry-ék oldalának a baja, hogy nincs egyértelmű vezér? Aubry tetszeleghet ebben a szerepben, de Debbie mindenképp agynak hitte magát, és nem hiszem, hogy Cydney bármelyikük akaratának alávetné magát, ha ő másképp gondolkodik. A másik oldalon a Jason/Scot-tandem elég fix, Tai simán alárendelt, és ha Julia odakeveredik, ő is az lesz.

Survivor - 32x09-03

Ezen kívül Scot szabotált, ami részemről pff, és szegény Tai elég gáz helyzetbe került, de legalább nem játszotta az áldozatot, hanem ő is elkezdett tüzet kioltani (Evil Tai érdekes fordulat volt), a védettség játék tök jó ötlet volt, nagyon bejött, a Julia “átállásán” való kiakadást nem is értettem. Mármint végülis igazuk volt a kiakadóknak, mert tényleg félig átállt, de valakinek akkor is a fiúkkal kellett volna játszania.

Julia egyébként, annak ellenére, hogy nem favoritom, és nem is tett olyasmit, ami előtt kalapot emelnék, azért mindenképp megérdemel egy nagy elismerést, hogy ő tényleg csinál valamit, gondolkodik, kérdés, hogy jó srófra jár-e az agya, mert végülis a BrawnSzöszi is cselekedett.

Survivor - 32x09-04

Most érzem egyébként azt, hogy a végeredmény fényében érdekes lesz visszanézni a szezonközbeni cselekedeteket, hogy vajon ki az, aki olyanokat lépett, ami elősegítette későbbi győzelmét, ki az, akinek a kétségesnek tűnő lépései 1M dollárt érnek.

És utólag valamennyire lehet röhögni Scot pszichológiai hadviselésén, hiszen ha nem csinálja, akkor még lehetett volna akár esélye is a győzelemre (mindenképp több, mint most, nem?) – tekintsünk most el attól, hogy gazdag. Bár nyilván nem tudom, hogy anélkül is így alakultak volna-e a dolgok, de ha a szabotázsok után képes lesz nyerni, akkor…, nem is tudom.

Survivor - 32x09-01 Survivor - 32x09-02   Survivor - 32x09-05 Survivor - 32x09-06    Survivor - 32x09-10 Survivor - 32x09-11 Survivor - 32x09-12 Survivor - 32x09-13 Survivor - 32x09-14 Survivor - 32x09-15 Survivor - 32x09-16 Survivor - 32x09-17 Survivor - 32x09-18

Survivor - 32x09-22 Survivor - 32x09-171 Survivor - 32x09-172 Survivor - 32x09-173 Survivor - 32x09-174 Survivor - 32x09-175 Survivor - 32x09-176 Survivor - 32x09-177 Survivor - 32x09-178 Survivor - 32x09-179 Survivor - 32x09-1791 Survivor - 32x09-1792 Survivor - 32x09-1793 Survivor - 32x09-19 Survivor - 32x09-20 Survivor - 32x09-21 Survivor - 32x09-22

17 hozzászólás Ne habozz!

Hanadix - 2016. 04. 14. 16:42

Scott és Jason olyan szinten unszimpatikusak lettek a részek folyamán, hogy azt nehéz szavakba önteni. Komolyan, bárkinek örülnék a végén nyertesként, amíg nem kettejük közül valamelyik lesz az.

Gus - 2016. 04. 14. 17:13

Nem értem, miért nem húzták ki az idolokat?
6:3 aránynál simán meglett volna nekik és még akkor is ők döntenek ki megy haza a kettő közül (Scot/Jason).
3 vote Scot-ra
3 vote Jason-re
3 vote Cydney-re
Ez után revote, 3 szavazat Scot : 2 Jason : 1 Cídney, itt valamelyik fiú használja a superidolt és már kész is:)
Ez az Aubry nem 100as.

wondorog - 2016. 04. 14. 17:20

Gus: azért nem mentek rá a döntetlenre, mert nem bíztak Juliában, pedig ez lett volna egyébként a legésszerűbb döntés, de a rewardos dolog belekavart.
Scott meg Jason egyszerűen gusztustalanok, végig azon gondolkoztam, a lányok mit tudnának csinálni (tábori élet szinten), hogy visszaadják nekik ezt. Régebben is utáltam ezeket a machete eldugás, meg kiborítom a rizst lépéseket, de amikor Scott most konkrétan vizet locsolt a tűzre, az a legalja volt. És sajnálom, hogy Tai-t is rávették erre, ő volt a legszórakoztatóbb játékos az évadban, de most kicsit lesüllyedt a szememben. Még abban reménykedek, hogy ráeszmél a dolgokra, és meglóg a super idollal.

Risi92 - 2016. 04. 14. 17:31

azt hiszem kell pár óra amíg feldolgozom ezt a tribalt… :D

pimadd - 2016. 04. 14. 17:41

Én Joe helyében a rewardon nem ültem volnam le, hanem átálltam volna, és szabotáltam volna a trió versenyét azzal, hogy nem csinálok semmit. Szép válasz lett volna.

szerintem - 2016. 04. 14. 21:31

hude nem szerettem ezt az epizodot. eppen az elozo reszhez irtam, hogy mennyire felreismertem scotot es jasont, es hogy nem is jatszanak rosszul. hat, most akkor irjam ide, hogy visszavonom a multheti kommentemet? egyszeruen nem ertem, hogy ilyen viselkedes utan ki adna nekik a penzt. nagyon nem szimpatikus a viselkedesuk, ugy gondolom, akarki megy be a dontobe veluk harmadikkent (mar ha ok ketten eljutnak a dontobe), az nyeri az evadot. scot motivaciojat kulonben alapbol nem ertem, az csak egy dolog, hogy nem kell neki a penz (kulonben meg az is lehet, hogy ez sem igaz, lehet, hogy nagyon le van gatyasodva, nem?), de egyaltalan nem tunik ugy, hogy erdekelne egy ilyen jatek vagy motivalna a kihivas. biztosan mond valamit errol a kisfilmjeben, de azt nem lattam. szoval o nekem egy kakukktojas az egesz jatekban, a 21. evados dan jut rola eszembe, a krokodilcipos maffiozo, vele kapcsolatban voltam meg ennyire meglove.

aubrey engem kulonben kifejezetten idegesit. rengeteget reppel, machinal, es a nyakatekert logikajaval hetrol hetre egyik bajbol a masikba sodorja magat. nekem ez nem tunik tul kidolgozott strategianak es egyelore nem latom, hogy egy esetleges vegjatek eseten ki tudna ertekelni ezeket a random huzasokat. raadasul challengekben vele egy csapatba kerulni majdnem boritekolhato kudarc.

ezt az uj idolos szabalyt nem ertem kulonben vagy csak tulgondolom. most, hogy egyesitettek a ket idolt, mar csak szuperidolkent funkcionalnak, vagyis mar nem is lehet oket kulon-kulon hasznalni? vagy mivel tai nem hasznalta, megy minden vissza alapallasba es barmikor lehet ujra egyesiteni oket? de meg ha igy is van, azert ez a harmas megbonthato lenne. bar, mint fentebb irtam, lehet, hogy mostantol az a kerdes, ki furja be magat harmadiknak tai helyere es megy el a dontoig a ket bully-val, hogy megnyerje a fodijat.

nadivereb - 2016. 04. 14. 22:35

Jason és Scot szerintem elrontották, hogy Tainak adták a Superidolt. Tai eddig is randomjátékos volt, összevissza dolgokat művelt, ráadásul annyira nincs is jóban velük, csak kényszerből lóg velük. Ha valamelyiküknél fennáll a veszélye, hogy megtartja a Superidolt, ha nem ő esne ki, az ő. Jasonnek meg kellett volna próbálnia szerezni Tai felét (persze lehet, h próbálta, csak kivágták).
Debbie kiesését nem bánom, idegesített (bár ebben a részben pont nem). Aubrey a másik, aki összevissza csapong, és külön vicces, hogy pont ő vádolta Debbie-t azzal, hogy érzelemből játszik… Nekem Michelle játéka a legszimpatikusabb, ő csak akkor kavar, ha kell, de a confessionaljei alapján jól átlátja a játékot. Julia győzelmét se bánnám mondjuk.

Rodney - 2016. 04. 14. 23:04

Ezek a “játékosok” elég értékelhetetlenek. Nagy kár a Neil és Caleb evakuálásért. A beauty csajok még összeszedhetik magukat, én másban már nem bízom. Mondjuk még Mark a csirke is győzhet, két nagy ellenfele a macséta és a fejsze úgyis kiestek a héten.

Riggins - 2016. 04. 14. 23:29

Imádtam a részt!

Jason és Scot a gyors kiesés helyett úgy döntöttek, hogy rámennek a 2-3. helyre, pár 10 ezer dollárral az is jobb. Próbálhatták volna beenyelegni magukat a lányok kegyeibe, de az nem az ő játékuk (=nem az ő személyiségük), nem lett volna autentikus.

Ezzel együtt sem olyan fain a helyzet, mert Tai nagyon könnyen manipulálható, és egyáltalán nem biztos tagja a klubnak. Cydney-ék nagy esélye az ő átállítása most, 8 főnél, hiszen a 4-4-es döntetlent Tai se és Julia se akarja, elég az egyiket meggyőzni. A túloldalról ki szavazna át? Szerintem senki.

Abban bízom, hogy ha Tai önállósodik is, Jason fele idolját visszaadja neki.

Cardas - 2016. 04. 15. 04:19

Eben az évadban egyszerűen nincs senki akinek tudnék szurkolni. aki volt az kiesett, aki maradt, az meg vagy hülyeségeket csinál, vagy irritáló a személyisége/tettei vagy simán nem csinál semmit. Julia korrekt játékot hozott, legalább neki van esze, eddig szerintem ő érdemli meg a győzelmet, Michelle is tudja mikor kell lépni, de mint emberek vagy egyéniségek egyáltalán nem kötnek le. Ha Tai tudna valami szépet hozni, akkor neki szurkolnék, annak ellenére hogy az évad elején még ki nem álltam. azóta már-már sikerül kedvelni, és vannak jó pillanatai amiktől emlékezetes lesz.

nadivereb - 2016. 04. 15. 08:04

@Riggins: pont erről van szó, hogy Tait kell átállítani. Julia ebből a szempontból nem oszt, nem szoroz, ha Tai marad a fiúkkal, akkor a Superidol miatt nem eshet ki egyikük se (Tai nélkül nem tudják úgy megosztani a szavazatokat, hogy ne a fiúk nyerjenek), vagyis az idol kiflusholásáért cserébe valamelyik lány (vagy Joe) megy haza, ami baromi nagy kockázat mindegyiküknek.
A következő szavazást Tai dönti el.

Riggins - 2016. 04. 15. 15:09

Az a probléma, hogy se Juliát, se Tait nem tudod azzal a címszóval áthívni, hogy az új felállásban erősebb helye legyen, mint most. Tai 3. a totemoszlopon most, Julia negyedik, de nagy upside-dal, mert Scot&Jason nem fog döntőbe menni Tai-jal. Szerintem nekik Joe kéne harmadiknak, ellene nyerhetnek.

Bár jó eséllyel final2 lesz, ami nagyon ütne egy Scot vs Jason párossal.

szerintem - 2016. 04. 15. 18:04

@Riggins
en ugy latom, hogy scot es jason mellett akarki van a dontoben, siman nyer, mindegy ki csak ne ok alapon. ez a viselkedes mint jatek elegge ertekelhetetlen szerintem.

nadivereb - 2016. 04. 15. 18:10

Mondom, Julia szavazata az alapesetben nem számít. Tai és a Superidol az egyetlen, ami számít.
(Egyébként pont emiatt nem fog Julia most még a fiúkkal szavazni, ha van esze. Még egy körig bent hagyni Tait a superidollal neki is túl nagy kockázat. Most az ő érdeke is az, hogy kikerüljön az idol a játékból.)

Menyet - 2016. 04. 15. 21:42

@Rodney “Mondjuk még Mark a csirke is győzhet, két nagy ellenfele a macséta és a fejsze úgyis kiestek a héten.”
:D :D :D

Enzo - 2016. 04. 16. 15:32

A tribal nagyon király volt, teljes WTF a super idol elővétellel meg a kő-papír-ollós eldöntéssel :D Most lett volna jó, ha Tai anno nem mondja el az idol képességét… Érdekes hogy végül nem kellett használni, és Tai-nál maradt. Nagy show lenne, ha meg akarná tartani :D

Psycho warfare: Mint szál, tetszett, nyilván unszimpatikus húzás, azért remélem nem lesz belőle rendszer. Mondjuk gyorsan rájöttek, hogy kik tették és miért :D

Látom megint bekerült egy jó Julia kép :P néha komolyan elgondolkozom, hogy 720p-ben kéne szedni a részeket :D

Az immunity tetszett, kemény lehetett mindig a végén elbukni. Amúgy a leeső darabok is mozgatták az aljáta, ami miatt aztán meg oldalra estek a dominók és nem döntötték tovább. Juliától szép volt a győzelem, kellett neki nagyon, Scot meg konkrétan seggel verte le mind2x a sajátját :D

baliame - 2016. 04. 21. 13:51

Eléggé hullámvasút ez a Julia szál nekem. Legalábbis én úgy érzem hogy hirtelen nem gondolta végig a lányok miért szeretnének pont most Debbie-től megszabadulni. Cydney pedig a végén sokkal veszélyesebb számára, egyrészt fizikailag, másrészt azért, mert sokkal jobb eséllyel kap jury voteokat is. Nyilván alapvetően teljesen mindegy mit csinál, ha a négy lány most együttáll akkor is az alján van, ha nem, akkor se biztos hogy jobb a helyzete, de szerintem jobb eséllyel jutna final 3-be. Tai neve most azért elég tiszta (úgy tűnik az éjszakai borogatást is Scottra fogták ami igazából azért lényeges mert hacsak Tai nem ismeri be senki nem fogja elhinni hogy ő volt) és mindenki alapvetően meg van vele emberileg, szerintem ezt a duó se fogja figyelmen kívűl hagyni a final 4 TCban.

But that’s just, like, my opinion man.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz