login |

House of Cards – 4×05 – írta: BotondB

2016. 04. 15. 19:10 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Az előző rész hatalmas izgalmait követően egy igazán összetett és szerteágazó epizódot kaptunk, amiben nem történtek ugyan rendkívüli jelentőséggel bíró dolgok, mégis szépen kezdik kibontani a legfőbb eseményeket és azok mozgatórugóit, miközben szinte minden apróbb mellékszál is egyre növekvő feszültséget hordoz magában.

House of Cards-4x05-02

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Frank állapotáról röviden annyit, hogy mostanra egyértelművé vált, hogy az elnöknek szervátültetésre van szüksége, ahhoz hogy életben maradjon, méghozzá mielőbb. Ezt persze a rész végére az egész világ megtudja (túlzás nélkül) hála Claire tevékenykedésének, aki közben lényegében elnökké avanzsált.

(De tényleg kezdem azt hinni, hogy ha azt mondaná Donaldnek ugorjon a kútba, megtenné. Kicsit többet vártam a karaktertől egyébként, de már az pozitív értelemben meglepő volt tőle, hogy bevállalta a kínai helyzetet.)

5.1

Doug totális elborultsága pedig újabb csúcspontot ért el: elég erőteljes fenyítést alkalmazott az egyébként számomra egyre unszimpatikusabb Seth esetében, majd a First Lady-t és a legfőbb ügyészt is elég magabiztosan, neurotikus tünetek sorát produkálva tette helyre.

Apropó legfőbb ügyész: Doug mesterkedésének köszönhetően az élet-halál között lebegő Frank nagy lépést tehet a jelöltség megszerzése felé, Dunbar pedig felkészülhet, arra hogy ha nyilvánosságra kerül a kis találkozója a merénylővel, akkor bizony jó eséllyel elköszönhet a küzdelemtől.

Eközben persze Claire sem tétlenkedik: az USA elnökének irányítása mellett a First Lady szakít időt arra, hogy igazán szívhez szóló beszédet tartson férje állapotával kapcsolatban, és ismét hódol új hobbijának a kompromittáló fotók sokrétű felhasználásának. Rá aztán senki nem mondhatja, hogy eseménytelenül telnek a napjai.

5.2

Ezúttal pedig Remy kerül az áldozati bárány szerepébe, aki kénytelen cselekedni, ha nem akarja, hogy kapcsolata Jackie-vel napvilágra kerüljön. Így meg is érkezik a nap visszatérője, Raymond Tusk. A milliárdos üzletember sem önnön akarata szerint cselekszik, de ezt már azt hiszem, kezdjük megszokni. A remélt megállapodás értelmében az USA és kínai energetikai vállalatok fűznék szorosabbra a viszonyt, ami a Milkin-ügy miatt vált hirtelen prioritássá.

Őszintén szólva remélem, hogy erre picit több hangsúly kerül a jövőben, jó lenne kicsit visszatérni a tisztán politikai ügyekhez, noha az eddigiekre nem igazán panaszkodhatunk. Azért a rész végi jelenetről (Frank fulladozik, vagy mit csinál) csak annyit, hogy ennél azért szerintem többre képes ez a sorozat feszültségkeltés terén, de persze kötelező elem volt, így megbocsátható.

House of Cards-4x05-01

Folytatódnak, sőt újabb fokot érnek el tehát a cselszövések, ármánykodások minden irányból, miközben az elnökért is aggódhatunk a továbbiakban, vagyis bőven várnak még ránk izgalmas események.

1 hozzászólás Ne habozz!

Zoli221 - 2016. 09. 08. 13:49

Engem kezd zavarni,hogy egyre több embert visszahoznak a múltból-már csak Russo meg Zoe hianyzik :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz