login |

Pilot-mustra: Hunters – 1×01

2016. 04. 15. 14:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

The end justifies our means. Love swings the hammer. Blood will be shed. You will bleed, you will cry, and you will die. You will not be safe. You will pay the price. We are many, we are everywhere, and we are angry. The end begins now.

Mi vaaan?

Az amerikai sorozatok rajongói számára a Syfy legújabb importja, a Hunters halmozottan hátrányos helyzetű, hiszen a kanadai produkciót Ausztráliában forgatják. De ez nyilván nem befolyásolja a végeredmény, ami kapcsán most már meg kell néznem a nagyon sokak által lehúzott (ugyancsak kanadai Syfy-import) Wynonna Earp-öt, mert nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a valamit alulmúlja.

HUNTERS – 1×01 – 2/10

Hunters - 1x01-01

A sorozat in medias res nyit (illetve egy felesleges flashforwarddal a 30. percből), egy dögunalmas 6 perces jelenetben pár katona egy elhagyatott gyár- vagy raktárépületben vadászik valamire, hogy a végén a préda és az egyik vadász is pórul járjon. Vicces módon a prédát hívják ‘hunter’-nek, és nagyon nem eviláginak tűnik, viszik is menteni boncolni. Emellé kapunk egy másik szálat, egy volt katona FBI-ügynök elrabolt, hallássérült feleségét. (A tettes a raszta Julian McMahon.)

A pilot harmadánál azért elkezd körvonalazódni a sorozat lényege, miszerint van egy szervezet, az ETU (Exo-Terrorist Unit), ami földönkívüli terroristákra vadászik. És…, ööö, ennyi. Nyilván ide beszerveződik az FBI-ügynök (aki alapból nincs rendben, mardossa a bűntudat, és még egy örökbefogadott, nehezen kezelhető gyerek is van a családban), és elindul a nyomozgatás, ami elég gyorsan eredményt is hoz.

Hunters - 1x01-02

Oké, azt nyilván a sorozat javára lehet írni, hogy a földönkívüliek nem most érkeznek, nem kell végigszenvedni az első találkozásokat, cserébe viszont nem is tudunk róluk semmit (csak annyit, hogy idegesítő módon kelepelnek és Spotify segítségével kommunikálnak), nem tudjuk, hogy mi motiválja őket, és vajon miért nincsenek hatalmi pozícióban, miért kell gerillamozgalomként tevékenykedniük.

Spill my blood, then lick it up, and then run with me likethe animal you are.

Viszont minden más, a titkos kormányügynökséggel (“még nem is hallottam róluk”), az alakváltó, embernek tűnő lényekkel, a beépített árulóval, faágakon ugrálással, na meg persze a két random karakter zuhanyzó alatti, pár másodperces szexjelenetével (inkább így mondták el, hogy járnak) ezerszer látott, nulla újdonságot nyújtó panel volt. Az egyik nagy csavar pedig végképp nem tudom, hogy kit lepett meg.

Hunters - 1x01-04

A sötét hangulatot kipipálhatjuk, de még az is érdektelen volt. Lehet, hogy a banális szövegekkel teli gyatra pilot valami nagyon zseniális történetet vezet fel, de ennyi alapján elképzelni nem tudom, hogy fogják kikerülni a megszokott sztorikat, amikbe a jelek szerint a magánéletet is megpróbálják belekeverni. (Oké, azt érdemes hozzátenni, hogy a pilotból még nem derült ki a heti szerkezet, hogy mennyire lesz átívelős és/vagy epizodikus, szóval erre kíváncsi vagyok.)

Nem érdekel a megvalósítás, nem érdekelnek a színészek, sem a költségvetés (írjuk a sorozat előnyére, hogy nem CGI-ra alapoz, hanem praktikus effektekre) – egyikkel sem volt bajom, illetve mondjuk úgy, hogy nem ezek jelentették a problémát a Hunters pilotja esetében. Az egész egyszerűen kevésbé volt érdekes, mint egy útmenti árokba behajított radiátoron lévő uborkahéj.

Hunters - 1x01-06

Direkt még egy interjút is elolvastam a készítőkkel, hogy mire fel kéne beindulnom (és közben lehidaltam attól, hogy a főszereplő a szkript olvastán beindult a karaktertől…), de okosabb nem lettem, a Hunters első nekifutásra minden porcikájában elcsépelt volt.

7 hozzászólás Ne habozz!

Mor Tuadh - 2016. 04. 15. 15:43

Hasonlókat éreztem én is. Egyedül a sötét hangulattal nem értek egyet, szerintem nem a hangulat volt sötét, hanem a film. Semmit se lehetett kinézni belőle egy csomó jelenetnél, ami még tovább rontott az “élményen”. :D

JBG - 2016. 04. 15. 15:51

A 10. percnél kapcsoltam ki, pedig ha egy pilotot bepróbálok, azt végig szoktam nézni (még ha a pilot után azonnal kaszálom is a sorozatot) de ezt egyszerűen nem tudtam elviselni. Mazochistáknak ajánlom, ugyanitt fakír készlet eladó.

schray - 2016. 04. 15. 17:55

Mennyi a fakír készlet?

(én végignéztem,szerintem ennyire nem volt tré, a második részt még megnézem)

Lemoni - 2016. 04. 15. 18:41

Igyekszem gyorsan még azt is elfelejteni, hogy belenéztem

winnie - 2016. 04. 15. 22:04

schray: egyetértek – ld. fent, írom is, hogy igazán nem volt bajom a sorozat elemeivel, nem fájtak a dolgok, a többség nem irritált, de a sok rész összeadódott egy annyira, de annyira nem érdekes valamivé, hogy sokkal negatívabb hatást ért el, mint a részek külön-külön, ha ez így érthető. néztem és nem értettem, hogy akkor ezt miért érdemes nézni.

schray - 2016. 04. 15. 23:13

@winnie jogos, amit írsz, de nekem ennyire zavaróan nem tűnt fel. Simán szórakoztató volt. Mostanában heti 2-3 sorozat epizódot nézek csak, így az ingerküszöböm máshol lehet valószínűleg :)

winnie - 2016. 04. 20. 08:02

az 1×02 is valami borzalom. tényleg nem értem, hogy miért van ez a sorozat. és közben tudom, hogy több százezren imádják.

azt aláírom, hogy ritka, hogy ennyi undormány dolgot mutassanak, ez jópofa, és az idegenek mitológiája is érdekes valamilyen szinten, de amit julian mcmahon művel, az inkább ripacskodás, mintsem szórakoztató.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz