login |

House of Lies: kezdett az 5. évad

2016. 04. 16. 18:33 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Vicces, ahogy a remek első évadot követő második évados mélyrepülés után mindig nekifutok a House of Lies új szezonjának, hogy aztán lepattanjak róla. Ez most is megtörtént (mármint a nekifutás), a rész elején rácsodálkoztam az újabb változásokra, amik végbe mentek, amióta nem találkoztunk, és azután azon kaptam magam, hogy végre nem irritált annyira az 5×01. És talán még a Showtime komédiájának második részénél is ott leszek.

House of Lies - 5x01-02

Pedig nem volt benne szinte semmi válságmenedzselés, meg átverés, igaz, a Negyedik Falat egy kicsit megcsapkodta Don Cheadle. Az évad irányát is inkább csak sejtették, de az új (mármint nekem új) dinamika egy kicsit azért lekötött, ami mindenképpen előrelépés volt az elmúlt évekhez képest.

Marty Kaan magánélete még mindig ásítós olykor, de legalább most nem irritált annyira, s amíg háttérbe tudják szorítani a céges munkájával, addig nincs gond. Csak ahhoz valamit tényleg dolgozni is kellene, mert az közel sem elég, ha Doug-ot vagy Clyde-ot szívatja.

House of Lies - 5x01-03

Még véletlenül sem volt kiemelkedő kezdés, de a Doug/Clyde-dinamika, még ha inkább csak afféle sidegag is, még mindig nagyon szórakoztató, ahogy Marty monológjai is. Ha Jeannie-t is sikerül felemelni melléjük, még ha a másik oldalon is van, akkor megint nézős lehet a sorozat. Ez így nagyjából 5-6/10 volt, ami a nézősség alsó határa.

(Nem tudom, hogy még ki van így vele, mármint, hogy nézős neki a HoL. Azt mindenesetre vicces látni, hogy az amerikai tévés sajtó számára szinte már nem is létezik a sorozat. Mondjuk a nálunk végig fanfavorit Californication utolsó szezonjai esetében is ez volt a helyzet, szóval nem jelent semmi, de akkor is.)

House of Lies - 5x01-01

A lényeg, hogy az 5×02-ben talán az irány is konkretizálódik, és akkor majd döntök a hogyan továbbról. Ami kapcsán egyébként azt is szeretném tudni, hogy mit terveznek Ken Marino karakterével, mert így, csak emberakadályként nem látom sok értelmét a létezésének.

8 hozzászólás Ne habozz!

Drebil hadnagy - 2016. 04. 16. 19:28

Az első évadban volt pár jó momentuma a sorozatnak, azóta végig totális középszer. Az ember elnézegeti 20-22 percen át, annyira nem gyenge, hogy abbahagyjam, de ennyi.

Dregnarr1 - 2016. 04. 16. 19:30

Csak Kristen miatt bírtam nézni az előző évad is, hatalmas mélységekbe zuhant a sorozat, így ezt az évadot már nem fogom nézni sajnos.

Lordan - 2016. 04. 16. 19:42

Pedig milyen jól indult az első szezonnal a sorozat. Nem tudom miért váltottak irányt a második szezonban.

Wall-E - 2016. 04. 16. 20:47

Minden évad hoz nagyon jó, és felejthetőbb epizódokat, nem egy túlzottan emlékezetes sorozat, de kellemes, a Matt Damonos epizód viszont eszméletlenül király volt, arra azóta is élénken emlékszem, az a reklám Matt Damonnal hangosan nevetős volt.

winnie - 2016. 04. 16. 21:18

matt damont en is megneztem:) es igen, ez az egyenetlenseg zavart nagyon. a 2. évadban meg toleraltam, de tovabb nem ment.

fm! - 2016. 04. 17. 08:13

Szerintem ez a sorozat a legjobb példa, hogy egy 9/10-es első évad után lehet csinálni egy 2/10-est. Ha nem láttam volna a saját szememmel, akkor el se hiszem. :) Természetesen instant kasza lett, vissza se térek, akkor volt a csalódás.

zsedan - 2016. 04. 17. 13:25

Hmm szép nő.

Vazul - 2016. 04. 17. 17:55

Az első évadot nagyon imádtam, de a második átment szappanba, és meghalt. Utána viszont visszamászott a helyére, és azóta is simán elnézem. Nem az a sorozat, ami után sírnék, ha kaszálnák, de amíg jönnek a részek, addig simán ott leszek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz