login |

Banshee – 4×03: Special occasions

2016. 04. 17. 21:37 - Írta: superpityu

33 hozzászólás | kategória: kritika,

Meglepő, de a Banshee továbbra sem gyorsította be a sztorit, viszont míg az előző két rész elég jól használta fel a szokatlan stílust, addig a heti rész elég semmilyenre sikeredett. Pedig volt pár komolyabb fordulat is, és az egyik szálat valószínűleg fel is oldották, azonban ez így még mindig kevés.

bscap0580

Némiképp az az érzésem, hogy ezt az egész évadot nem feltétlenül ilyennek tervezték, amíg nem jött a hír a kaszáról. Átjárja az egészet valami furcsa átgondolatlanság, amit mintha ezzel a lassabb történetmeséléssel próbálnának fedezni. Jöjjenek a spoilerek a tovább után. 

Szóval 1,5 év után Job előkerítése végül iszonyatosan gyorsan lett lezavarva. Ráadásul elég nehezen tudnék erről a szálról bármi jót is írni, mert leginkább vicces, hogy ezt az egészet így kaptuk meg, mi nézők. Persze kell a csapatba, de ettől függetlenül valahogy jobban is készülhettek volna erre az egészre, vagy kicsit dolgozhattak volna még ezen a szálon. Bár a rész végi csavar miatt pedig még most meg kellett lépni ezt.

bscap0584

Közben Bunker is kapott egy kis karakterizálást, és kiderült miként repült be az asszonyka az ő ágyába. Proctor kezd becsavarodni, miközben van egy belső embere a rendőrségen (ezt is messziről lehetett látni már).

És arról is jött némi infó, hogy a Brotherhood vezetése nem Calvin kezében van. Biztos még fontosabbak lesznek az a szálak később de ezek most mind nagyon súlytalanul helyezkedtek el a részben.

bscap0587

Rebecca gyilkosáról még mindig nem tudni semmit, max amit pluszjelenetben láttunk. Viszont most Hood lett belekeverve a mixbe, mint lehetséges gyilkos. Bár mi nézők egyből ki is zárhatjuk ezt, de talán csak egy apró közjáték lesz ez ahhoz, hogy újra elővegyék azt, hogy Hood ki is valójában.

Az egyetlen érdekes adalék az Rebecca terhessége, amivel lehet még mit kezdeni. Csak ne egy eszközként használják, hogy drámaibb legyen a lány halála. Jövő héten talán jobb lesz a dinamika, mint most, és talán kevésbé sablonosan forgatják ki a kártyákat. Bizakodni mindig lehet. 

33 hozzászólás Ne habozz!

Happy Zoidberg - 2016. 04. 17. 22:52

Nagyon gáz ez az utolsó évad. Minden Rebecca körül forog, amivel alapból talán nem is lenne gond, de Simmons kisasszony nagyon-nagyon szar. A következő részben biztos az is ki fog derülni, hogy már csak egy hétre volt attól, hogy rátaláljon a rák ellenszerére is. Nevetséges.

Narg - 2016. 04. 17. 23:18

Nem tudom basszus, nekem nagyon Dexter utolsó évad hangulata van az egésznek. Egy unalmas vacak az egész… Az előző évadban ilyenkor Nola meg Burton már bunyózott egy epikusat, most meg csak megy a szerencsétlenkedés… Nagyon szomorú vagyok, mert a Banshee-től nem ezt vártam.

sebien - 2016. 04. 17. 23:24

az az utolsó jelenet! miért? tudom, hogy 1% esély volt rá, de akkoris: legalább eljátszottam volna a gondolattal, hogy mi van, ha tényleg Hood tette és ha igen, vajon miért? erre azonnal el is rontják a saját cliffhengerüket / a játékomat. komolyan, mi értelme volt annak az utolsó jelenetnek?

bvr - 2016. 04. 17. 23:25

a hátralévő 5 részben valami qrvanagyot kellene villantani hogy legalább nézhetőre kijöjjön ez az évad mert ez eddig (leginkább a mostani rész miatt) egyszerűen minősíthetetlen…

apost - 2016. 04. 17. 23:37

Nah a múltheti elméletem meg is dőlt. :)

Amúgy nekem ez a sorozatgyilkos témakör valahogy nagyon idegennek tűnik így a sorozatban. A sorozat évadok óta tele van elborult arcokkal, de egy ilyen határ átlépése soha fel sem merült.

Job megtalálása és megmentése is eléggé wtf…
De nekem a legnagyobb fájdalmam az volt, hogy mikor mentek a hacker srácért az előadásra, senkinek sem jutott eszébe, hogy be kéne keríteni…
Ott voltak hárman, illetve a fekete csávónak a csapata valahol a háttérben megbújva. Erre fel egy ilyen egyoldalú szituációból csináltak egy nagy kergetőzést és a legszomorúbb, hogy Hood majdnem el is vesztette szem elől.

Stiel - 2016. 04. 17. 23:37

Olyan lelketlen az egész, mintha kötelező köröket futnának. Hiányzik az az átütő nyers erő, ami korábban megvolt.

sevenside - 2016. 04. 18. 00:50

engem abszolút nem zavar a lassú tempó vagy az időugrások…az átgondolatlan megoldások és a korábban jelenlévő adrenalinfröccs hiánya már inkább. most komolyan, sokkal több van Proctor polgármesterségében, mint amit látunk. Bunker karakterében is sok a mesélni való, erre már csak 5 rész maradt – bár a nácik szála kifejezetten tetszik. a készítők nem akarták a kaszát, teljesen zsúfolt volt az évadbeli 3 rész, nem ilyen volt korábban.
de legalább Hood már nem öltözködik úgy, mint egy csöves télen, miközben a többiek rövid ujjúban rohangálnak. azért jöhetne már a következő…

sepörd - 2016. 04. 18. 02:13

ahogy tudta mindenki a Job szál feloldása egy jó nagy baromság lett, 2 év után jött is a fekete buddha aki megkínzot valami pentagonost mert azt csak úgy lehet és már meg is van Job, akit ki tudja minek tartottak eddig életben.
ide már pont csak egy kapucnis gyilkos hiányzott az utolsó évadra :D
mi a szar akar ez lenni?

sepörd - 2016. 04. 18. 02:15

rendkívül érdekes az is hogy mit ügyködött a kis ribi a halála előtt, ha mégegyszer megmutatják a hulláját akkor meg kinyomom.

vérnarancs - 2016. 04. 18. 07:04

Elég Dexteres, csapjuk össze sajnos. Ez a Job téma, pitty-patty megoldás is szánalmas lett, azt véltem, hogy ha már befejezik a csúcson, akkor tényleg mindent beletesznek, lehet, hogy tévedtem. Eddig ez a Banshee, nem az a Banshee, amibe beleszerettem.

tobias88 - 2016. 04. 18. 10:23

Húzhatnának valami izgalmasat, merészet.

mohoyoyo - 2016. 04. 18. 11:21

Nekem a legnagyobb bajom ezzel a résszel az volt, hogy értem én, hgoy ki kellett szabadítani Job-ot, meg azt is, hogy a pénzt is el kellett valahogy pattintani, de hogy ezt ilyen gagyin adják elő? Már akkor az is jobb lett volna, ha simán lemegy a biznisz és mindenki hazamegy szépen egyik a pénzzel, másik a vásárolt portékával…
Fel vagyunk készülve a rajtaütésre, de arra nem, hogy majd a kocsival esetleg el akartok menekülni…. Plusz egy rakat lövész van fent az épületen, de csak Hood lő a furgonra, a többinek biztos pont lejárt a műszak, mentek kávézni… szóval az a jelenet több sebből is vérzett szerintem, eddig nem láttam ebben a sorozatban ilyen gagyin kivitelezett szükségmegoldásokat

Kissur - 2016. 04. 18. 13:07

Én azt hittem, hogy a csatorna és a készítők közös megegyezése volt a kasza/történet lezárása. De ezek szerint nem. Teljesen elvettétek a kedvem attól, hogy elkezdjem az utolsó évadot.

Narg - 2016. 04. 18. 13:11

@Kissur Jonathan Tropper írta azt, hogy már nem tudnak többet kisajtolni a sztoriból, és ezért ez lesz az utolsó évad, ami epikus lesz, és nem stúdió döntés volt. Egyelőre az epikusságot nem igazán látni…
http://tvseriesfinale.com/tv-show/banshee-cinemax-tv-series-ending-but-not-cancelled-37611/

Rezsidémon - 2016. 04. 18. 15:21

Sorozatjunkie-n ritka az ekkora egyetértés. Szerintem is rossz az évad. Ez a sorozatgyilkos szál egyszerűen érthetetlen. Akkor lenne értelme, ha még mindig Hood lenne a sheriff (elvégre a Banshee legjobb pillanatai mindig is azok voltak, amikor a bűnöző antihős “igazságot szolgáltatott”), de erről az előző évad végén már látványosan lemondtak. Így viszont a sorozatgyilkos vagy:
1. egy random új villain, ami méltatlan egy olyan sorozat záróévadában, ahol egy annyira karakteres főgonosszal való végső összecsapást késleltetnek már 4 éve, mint Proctor.
2. egy hajánál előrángatott, idétlen csavarral egy már ismert szereplő lesz az.
Mindkét lehetőség kétségbeejtő.
Továbbá szintén felfoghatatlan ez a két év erdei remeteség is, ha végül egy ennyire triviális húzással szerzik vissza Job-ot. Ezért kár volt 3 értékes részen keresztül polémiázni.
Cserben hagynak a közelharc jelenetekkel is. Eddig semmi emlékezetes. Olyan, mintha az új Halálos Iramban filmben nem lenne autósüldözés.
Ráadásul egyre antipatikusabbak a főszereplők. Carrie teljes szereptévesztésben van, a meggyalázott jusztícia szobor sértett igazságérzete süt minden pillantásából, holott anyukám, ti fegyveres rablók lennétek, vagy mi.

Carlo Blaine - 2016. 04. 18. 15:43

Leginkább Bunker érdekelt már ebben az évadban… De hát ez viccnek is rossz, a jelenetei 50% szex a másik 50 meg tök súlytalan…

guppi - 2016. 04. 18. 17:05

Azt hittem izomból végig tolják az utolsó évadot! Hát csak pislogok hogy most Bansheet nézek vagy sem. Sokkal több Burtont, Burtont és Burtont kérek!!!!

Hegedda - 2016. 04. 19. 09:15

Mostanra olyan érzésem van a sorozattal kapcsolatban, mintha kiherélték volna, a helyszínváltás, a felezőbe kapcsolt tempó, érzelgősség, a karakterek teljes megváltozása, az elnagyolt gyengén kivitelezett akciók, mind mind erre utalnak.

Sheriff Hood - 2016. 04. 19. 09:20

Ez a sorozatgyilkosos szál csak egyféleképpen legitimálható: ha Deva lesz az!

A lány teljesen bekattan Gordon halálától, láthattuk, hogy elment meglátogatni Hood-ot, tehát tudta, hol van. Rajtakaphatta Rebeccával, elárulva érezhette magát, mert Hood nem foglalkozik se vele, se az anyjával. Hogy ettől miért kezd random gyilkolni, azt nem tudom, de így meglenne a motiváció Hood-nak, hogy a lányáért szembeszálljon a rendőrséggel, Proctorral, ráadásul még saját magával is, mert a gyilkos és a lánya egy és ugyanaz, de mégsem adhatja fel csak úgy. Na ez kábé elég merész lenne (és tippre Ryann Shane nem csak dísznek szerepel a főcímben). Vagy lehetne Calvin, aki így vezeti le az agressziót, de akkor meg miért kizárólag fehér nőket gyilkol, és egyébként sem lenne nagy szám.

De jön még egy FBI ügynöknő (Eliza Dushku), hogy kedvenc törvényen kívülink idén is ágyba vihessen valakit, és az első előzetesben láthattuk, ahogy Brock lepaktál Hood-dal, az egyik plakáton meg – ha jól emlékszem – épp összeverekednek. Szóval ez a nyomozás központi szál lesz egészen a végéig.

5 adrenalinbomba epizóddal számomra még simán menthető az évad, az összes konfliktust jól ki lehet aknázni (Hood-Brock, Hood-Proctor, Brock-Proctor, Proctor-Calvin, Calvin-Kurt Bunker), de nem volt még olyan évad, amiben szerepelt 3 ilyen fillerszagú epizód.

Ha ez volt az időugrás és a kellő alapozás ára, ám legyen, de innentől csak és kizárólag Banshee-színvonalú folytatást tudok elfogadni.

JKJ - 2016. 04. 19. 10:15

Megint nem értem a fanyalgókat. Ez olyan mint egy mozifilm. Végig kell nézni, mert sokszor úgy nyer értelmet sok furcsaság az elején. Szerintem a készítők bőven kiérdemeltek pár résznyi bizalmat maguknak.

bab1lon - 2016. 04. 19. 13:45

Szerintem is túlzás ennyire lehúzni. A Banshee mindig is meglepő dolgokat húzott, és én ezért is szeretem. Most sincs ez másképp. Szerintem tökös dolog volt tőlük, h a múlt évadban túltolt badass-séget ebbe az irányba vitték. Pl. tök durva volt a mindig hihetetlenül laza Job-ot ilyen megtörten látni. Sztem baromi szívszorító volt, akármennyire is gagyi annak a szálnak a feloldása. Apropó gagyiság. Ne feledjük, h még mindig ponyvát nézünk.

noodles - 2016. 04. 19. 15:53

azért remélem csak kiderül miért tartották fogva Job-ot, persze már bíztam benne, hogy ebben a részben meglepnek ezzel. szerintem a sorozatgyilkos vonal se lesz ennyire egyszerű.

Miss Keamy - 2016. 04. 19. 19:51

ugye ez a rész valami vicc akart lenni? nagyon kapkodnak, Job-ot 1 rész alatt kimenekítették hurrá :) következő részben fogadjunk önmaga lesz, nem a megtört Job.
valamiért bugyután és nem logikusan vannak felépítve a részek.
Bunker és Proctor is szarul van karakterizálva. Az új csajszit remélem beépítik Rebi pótlására.
következő részben elég lenne ha csak Burton 1 napját mutatnák be kis flashbackekkel megspékelve :)

Sheriff Hood - 2016. 04. 20. 10:25

bab1lon: szerintem a többségnek itt legkevésbé Hoon Lee-vel vagy Jobbal magával van baja, sokkal inkább az egésznek a megvalósításával. A harmadik évadban részeken át készültek Camp Genoa kirámolására (Job és Sugar magánakciója, Carrie és az ezredes “kézfogója”, megnézték az alagutat), most meg két epizódon keresztül mantrázta Hood könnyes szemmel, hogy Job halott, aztán megjelenik Fat Au (aki lehet egyébként a legbadassebb a badassek között, annyira semmit nem tudunk róla) és hipp-hopp megvan a kulcsinfó.

Utána jött az üldözés, ami tényleg abszurd volt, hogy 3, elvileg képzett arc a “lelátóról” figyeli a célszemélyt, a hátsó sorokból, ahelyett, hogy az összes kijáratot lefedték volna. Pláne, hogy volt egy egész hit squad háttértámogatásnak, így aztán nem izgalmas, inkább nevetséges lett az egész jelenet.

Az, hogy a fickó 5 perc alatt megtört, az még hagyján, lehet, hogy egy gyáva, de kapzsi tech geek volt mindig. Az viszont, hogy a telefonjában csak úgy benne van a legtitkosabb rosszarcok telefonszáma, ráadásul azt az infót kapja, hogy Jobot már viszik eltüntetni, és a semmi közepén mégis csak úgy elérhetőek egy üzletre, na az – ponyva ide vagy oda – szimplán gagyi.

A helyszínváltoztatást tudtommal a költségvetés csökkentése indokolta, de úgy látszik, nem csak azon spóroltak. Eleddig egyetlen tökös, izgalmasan kivitelezett akciójelenetre sem futotta, pedig ez elvileg kreatívan is megoldható. Az egyetlen igazán klasszikus Banshee-sre sikerült jelenet a második epizód flashbackjében volt a kutyával és a sarlóval. És itt most nem a gore-ról van szó, hanem hogy mindenféle beteg szemétláda lófrál Banshee-ben, akiket Hood-nak ki kell pucolni onnan.

A Banshee-recept számomra: adrenalinfröccsben úszó, túlpörgetett akciók, intenzív karakterdinamika, csúcsra járatott tempó, Hoon Lee beszólásai és karakteres, eredeti antagonisták. Ehhez képest a tempó lassú, a karakterek eleddig “szanaszét voltak” (ez most talán változik, hogy újra együtt a brigád), ebből kifolyólag konfliktusaik, karaktereket mélyítő jeleneteket sem nagyon láthattunk, az akciójelenetek rövidek és ritkák, vagy éppen fantáziátlanok, mint Job kiszabadítása (maga A jelenet, bár a viszontlátás pillanata Job és a banda között valóban megrázó volt és volt érzelmi súlya). Proctor és Sugar eddig nagyon súlytalan, előbbi leginkább őrjöng és/vagy gyászol, utóbbi szimplán végszavazó biodíszlet.

Ettől még egyetértek azokkal, akik azt mondják, az egészet látni kell és 3 ilyen évad után meg kell előlegezni a bizalmat az ütős lezárásnak, de aki hangot ad a nemtetszésének, azokat sem tudom hibáztatni. Én biztos, hogy maradok a végéig.

lacus - 2016. 04. 20. 12:46

és igazuk volt a készítőknek amikor azt mondták tavaly hogy elfogytak az ötletek ezért inkább nem húzzák tovább

Norbert - 2016. 04. 22. 07:55

Nem értem, hogy miért kell elkaszálni egy ilyen különleges és páratlan sorozatot. Felépítették a különböző iszonyat beteg karaktereket, aztán törlik az egészet. Sajnálom, mert hasonló sorozat nincs a most futók között, és korábban sem volt ilyesmi. Az IMDB értékelések is nagyon jók, nem értem, miért erre esett a választás, miközben vannak sokkal gyengébb sorozatok, amikért nem lenne kár, ha mennének a sülyesztőbe. Biztos most a zombik a menők, ezért kell zombis sorozatból is legalább 4 (csak hirtelen fejben számoltam), amiből egyre mondható (TWD), hogy nézhető. Minden műfajból a legjobbakat kellene életben tartani, és akkor a Banshee sem tűnne el a képernyőről. Ott van például a House of Cards, ami szintén páratlan a saját műfajában, nem is indul hasonló sorozat, mert felesleges, minden műfajbeli igényt kielégít. Ilyen a The Walking Dead is, felesleges mellé a többi zombis sorozat. Ugyanígy a Banshee is a legjobb a saját műfajában, hatalmas tátongó űrt hagy majd maga mögött, legalábbis számomra…

Geza Kovacs - 2016. 04. 23. 19:19

Én nagyon elfogult vagyok ezzel a sorozattal szemben, óriási kedvenc, de ez a rész most már mindenféle mércével nézve szar volt. Majdnem kínosan. Még a 2-3. részben ki lehetett bírni, viszonylag érdekesen alakult minden a történeti építkezéssel kapcsolatban, de a 4. részben ezt már nem tudom, hogy merték így.

(Jó, tét nélküli a készítőknek, tudom, de akkor se kellene megsemmisíteni az eddig összehozott
érdemeiket.)

Ez egy új sorozatnál 22 részes évad esetében még elmenne így esetleg, de nem itt.

Gondolom ezek után az 5-7. rész is ilyen lesz, a 8. meg végig mészárlás. Vagy ki tudja, lehet, hogy minden szereplő csöndben belehal az unalomba a fináléban.

Hor1 - 2016. 04. 23. 23:57

Hát ez 4. rész már önmaga paródiája volt.
Rebecca, aki fucking dangerous, Carrie futása, a methhead FBI-os.. áhh. Súytalan szar lett az egész.
Még szerencse, hogy már csak 4 rész, talán így még a szépre fogok tudni emlékezni.

leila - 2016. 04. 24. 13:48

Inkább azt nem értem, hogy a 4. rész ment le és rögtön bejött a játékba még három szereplő: a fősátánista, a főnáci és az FBI-os drogos csaj. Innentől kezdve hamar el kéne kezdeni a szálak elvarrását, mert így nem lesz vége.

Amúgy ezek szerint senki sem nyert, mert sem Burton vagy Hood vagy Proctor volt a gyilkos, hanem a nehezen bárhova tehető szekta. Ez eléggé erőltetettnek tűnik.

Sheriff Hood - 2016. 04. 24. 17:01

Ízlések és pofonok, de számomra ez a negyedik rész inkább visszahozta a Banshee érzést, mint hogy önmaga paródiája lett volna.

Carrie futása tényleg vicces volt, de legalább előremozdultak a dolgok: a náci Nagy Gonosz Farkas előbújt a rácsok mögül, így Calvinnek konfrontálódnia kell. Proctor valószínűleg megtudta, hogy Hood megszegte a “Rebecca tabut”, így elszámoltatás lesz. Megérkezett az FBI ügynöknő és megmutatták a gyilkost is, újabb beteg, Banshee-be illő gonosz.

Mondjuk az egyre rejtélyesebb, hogy ez a szál minek kellett, mert a frontvonalakat anélkül is remekül fel lehetett volna húzni és így is volt elég lezárandó dolog. Nyilván kellett valami új, az eddigieknél is betegesebb szarság Bansheebe, de Sugar így gyakorlatilag elkallódott a végére, mert nincs hova beletenni és nem is lesz, ahogy nézem. És lettek volna jobb dolgok is, amire ezt a játékidőt fel lehetett volna használni, illetve Rebeccát is el lehetett volna tüntetni enélkül is, de remélhetőleg lesz valami hozadéka a későbbiekben, hogy a készítők így döntöttek.

Az viszont egyre nyilvánvalóbb, hogy nem így tervezték a lezárást és a helyszínváltás sem szolgálta a történetet eddig, de ebből kellett kihozni a maximumot. Viszont még mindig hatalmas potenciál van a felvezetett rosszarcokban, kérdés, lesz -e idő szépen végigvinni mindent, vagy az utolsó részben lesz egy 50 perces “mexican standoff”, amiben mindenki elhullik, akinek el kell, és mikor eloszlik a füst a végén vagy áll majd ott valaki, vagy nem.

Jani gogolak - 2016. 04. 24. 21:07

Ezt a sorozat gyilkost mr.rabbit vagy chayton a seggébe dugta volna álmàban is.
Kb. mintha batman joker után Klapk györgyel harcolna :)

ffyxc - 2016. 04. 25. 11:13

Van még négy rész. Epizódonként ezt várom.

4/5 Hood és a drogos csaj megtalálja a szektát. Proctor karba tett kézzel nézi ahogy Burton kibelezi őket.

4/6 Carrie és a spicli rendőrcsaj péppé veri egymást, majd a csapat megtalálja az elvitt váltságdíjat. A csávót Job heréli ki.

4/7 Körbeverés az indiánok, a neo nácik, a rendőrök és Hood csapata részvételével. Mindenki meghal a gonoszok közül, a párharcokat ki-ki döntse el (Calvin az apósát, Bunker Calvint, az indián rendőr Burtont stb… ) Kai persze megmarad.

4/8 a legszebb az lenne ha Proctort valamelyik amish nyírná ki, Hood asszisztálásával. Majd boldogan élnek Carrie és Hood meg a gyerekek a felújított házban. :-D

ffyxc - 2016. 04. 25. 22:03

Miért nem tudok hozzászólni?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz