login |

iZombie: vége a 2. évadnak

2016. 04. 17. 19:33 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Here is Major.

Ez egy kicsit fárasztó évad volt, mert a megnövelt epizódszám nem tett jót a sorozatnak, ellenben az utolsó 8 rész a legszebb Veronica Mars-os hagyományokat emelte át 2016-ba.

livek

Sajnos úgy tűnik, hogy az iZombie sokkal jobban működik 13 részes szezonokkal, bár igazából már tavaly is lehetett panaszkodni a töltelékre, szóval lehet, hogy ez sem jelenthető ki teljes bizonyossággal. Az biztos, hogy én valahol a 2×09 környékén feladtam egy időre, hogy most egy dara keretében intenzívebben pattanjak vissza a néző közé.

Azzal még most is egyetértek, hogy a heti ügyek lehetnének jobbak, bár van közöttük pár használható, de a szezon végére szinte minden apróság fontos lett a fő szálban, nem semmi cliffhangeröket hozva (a Blaine-es, a letartóztatás, ááá!). A Veronica Mars-ban is az előbbit imádtam, és ezt arra is értem, hogy a főszereplők állandóan a már ismert vendégszereplőkbe botlanak, de nem önismétlő módon, hanem azok másik oldalát megismertetve ezekkel a találkozásokkal.

brainsss

A legnagyobb problémám amúgy Liv, a főszereplő, mivel nem annyira fejlődik. Furcsa, hogy a gonoszokat és mellékszereplőket mennyire tudják árnyalni két évad alatt (a rosszfiúk voltak a Veronica Mars erősségei is ugye), miközben a fő zombink néha csak sodródik közöttük. Talán pont most lesz ebben változás.

Nem azt mondom, hogy az iZombie új klasszikus, de összességében a második évadja is remek volt. A finálé például kifejezetten jól sikerült, hiszen azt szállította, amire a nézők egy része vágyott, bár a legjobb akciójelenetet Blaine villantotta, de azért az őrjöngő zombikkal való összecsapás is ütött, miközben lezárták a főszálat.

Aztán meg jött a meglepetés cliffhanger. Ehhez képest a The Walking Dead szűzk****s megoldása nevetséges.

supamax

Bevallom, nem túl nagy lelkesedéssel ültem neki az évad folytatásának, hiába bírtam az iZombie-ban több dolgot is, de basszus, újra berántottak, a premiernél meg aztán főleg ott leszek!

Összességében persze legfeljebb 7/10 a szezon, de ezt úgy kell tényleg elképzelni, hogy pár 5/10-közeli epizód után jöttek a 8-9/10-ek, egy nagy hullámot alkotva.

boom

A végére csak egy apróságot akartam, ami lehet, nem tűnik annyira erősnek, de imádom amikor magadban már elkönyvelsz valamit, hogy “újabb időhúzás” lesz belőle, és erre villámgyorsan pofáncsapnak egy poroltóval. Ködösebben nem tudom megfogalmazni, aki látta az évadot, az talán kommentben egyet fog érteni velem.

Még egy utóirat: a főzős montázsok milyen jók már!

11 hozzászólás Ne habozz!

Drebil hadnagy - 2016. 04. 17. 20:13

Az évad közepe nagyon nyögvenyelős volt, már majdnem feladtam. A záró epizódok elmentek, de azért olyan hűde zseniálisak azok se voltak.

A popkult-utalásokat (mint a fönt idézett) szerintem kicsit túl direktbe nyomják bele, ha értitek, mire gondolok.

Egyébként miért nem tudta Liv megcsinálni a késes mutatványát 20 epizóddal ezelőtt? Akkor minden sokkal egyszerűbb lett volna…

Wall-E - 2016. 04. 17. 20:18

Az évad első fele tényleg furcsa volt, mintha új irányt akartak volna adni a sorozatnak, vagy szimplán időt húztak, de nem működött igazán, viszont az évad második felétől nagyon nagyon jó lett, és megint hozott egy emlékezetes finálét sok pörgéssel, jó dumákkal. Talán az volt a baj az évad elején, hogy túl epizódikusra sikeredtek a részek, volt haladás az átívelésben, de túl kevés percben, az esetek meg nem voltak elég izgalmasak a hosszabb játékidőhöz, akkor működik a sorozat, amikor kiegyensúlyozott a heti epizodikus eset, illetve a történet folyása.

Liv karakterénél még erősebbé tették az agyak hatását talán, és kicsit nehéz látni, hogy mikor mennyi ideig önmaga, szerintem talán jobb lenne, ha kicsit enyhébb lenne az agyak hatása, mert hosszú távon így Livből kevesebbet látunk.

Az első 5-6 epizód után elment kicsit a kedvem a sorozattól, de a teljes évadot nézve nagyon örülök a folytatásnak, remélem, hogy tanulnak a hibákból.

Dalmayr - 2016. 04. 17. 21:11

Nekem bejött ez az évad is, tetszett ahogy összeért minden szál a végén. Egy dolgot sajnálok, Drake halálát. Szerintem nem kellett volna elvenni Livtől még egy srácot. Major elég sokat fejlődött szerencsére, nálam ő volt a gyenge pont sokáig. Ravit csak szeretni lehet. És a “gonoszok” tényleg a legjobbjai a sorozatnak. Blaine és a csatlósai és Stacey Boss is remek volt. A kajamontázsok tényleg királyok :D

Dalmayr - 2016. 04. 17. 21:14

Ja a gonoszok közül kihagytam Vaughnt aki szintén nagyon jó volt :)

jessm - 2016. 04. 18. 08:16

Nekem tetszett az évad, a finálé meg ütött nekem annyira mint a tavalyi.
Az évad valóban hullámzó volt és tényleg voltak heti esetek amik nem voltak olyan jók. Nekem viszont tetszett egy- két töltelék rész a vicc faktor miatt.
Szerintem a heti esetek még mindig jobbak mint Veronica MArs esetei, azok sokkal érdektelenebbek voltak a 22 rész miatt. Szóval Rob szerintem már tanult belőle, hogy kevesebb jobb.

chocojoy - 2016. 04. 18. 09:32

Nem tudom mi okból, de nekem az első évados finálé jobban tetszett, ettől függetlenül az egyik kedvenc hétről hétre nézős sorozatom volt. Várom a 3. szezont! :D

Szaby59 - 2016. 04. 26. 22:26

Clive-ot már ideje volt bevenni, az évad közepén majdnem kaszáltam, de nem bántam meg, hogy végül “unalmamban” folytattam, mert az évad második fele jó lett.

Emiatt viszont csak 6/10, rövidebb 13 részes szezonra való ez is.

Enzo - 2016. 05. 04. 15:05

2×18
Hű, mennyi minden történt itt. Liv elmesélte az első 2 évadot Clive-nak, aztán indokolatlan gyorsasággal visszaállt minden a helyére, és mindenki happy, együtt a Liv-Ravi-Major-Peyton négyes.
Jogos amúgy a duplarész, ez az epizód is tisztára évadzáró hangulatú volt.

Egyebek:
-Első reakcióm erre a Brandt Stone nevű fickóra: “hé, ez volt már!”
De aztán rájöttem, hogy csak az Agent Carter-ből ismerős.
-A Ravi-Major beszélgetésnél a rejtjelekben beszélés (fagyott zombis pálya :D) zseniális volt :D de amúgy hogy nyitották ki a tárolót? Major cuccait gondolom lefoglalták…

#hétidézete:
“Hello, body.
Hello, beakers.
Hello, bone saw!
*telefon*
Hello, Ravi.”

2×19
Egész jó kis finálé volt, végre rendes zombikkal, de azért elszigetelt outbreak volt csak, különben átfordulnánk ZNationbe.

Már megijedtem, hogy minden évadvégi dilemma-feloldás az lesz, hogy Liv megkarmol valakit, de szerencsére megjött a felmentő sereg. Amúgy elsőre úgy láttam, hogy Dale mentette meg őket, mondjuk az elég klisés lett volna.
Vaughn szépen eljátszadozott velük, ajtókat nyitogatva és nagyképűsködve, amíg üvegfal mögött volt, aztán meg elérte a végzete, egész stílusos lett így Major által badass-tálcán felszolgálva.

Chief, Drake, Vauhgn és Rita is kinyírva (-1 eyecandy), Don-E gondolom túlélte, azért trükközött a fejbelövéssel, mint a nyuszika a viccben.
Most hirtelen minden szál lezárult és megfogyatkozott az amúgy is belterjes társaság, úgyhogy a következő évadban ez a Vivian Stoll lesz így tippre a főellenség. Ja jó, még Mr.Boss ott van azért.

Zárójelben: levágott kézzel amúgy a valóságban tudtommal nem működne az ujjlenyomat-felismerés, halott szövetet észlelné a berendezés, nem? (Vagy csak szemnél és keverem?)

#hétidézetei:
“Ah, Detective Babineaux and…Daft Punk.” :D
“Here’s Major!”
meg persze a “This is how a skull breaks.”, a Sleepy Hollow utalás meg Rob Thomas vendégszerep is poén volt :D

heidfeld - 2016. 05. 05. 19:13

Nagyon kellemes csalódás a sorozat, Határozottan fejlődött a második évad, Kb 4 rosszabb rész volt, az elsőben is annyi. Felőlem maradhat 19 rész. Liv, Ravi nagyon rendben van, de messze David Anders a legjobb, kurva jó színész… Sajnos Major alakítója már nem, de kicsit fejlődött. Lesz még lehetősége, mert a zombi-prosti elő fog kerülni.
7.5 a második évad 2/13 nagyon tetszett. Ja, az FBI-csajjal szívesen ‘működnék’ együtt…

dragon1986 - 2016. 05. 12. 19:50

enzo

b. stone veronica marsban volt sokat meg a zsaru is ott vm apja

szerintem rita még él, nagyon fura volt a kamera állás ahogy mutatták ott a földön én vártam hogy felkeljen
amugy zombie versiojában meg jobban tetszik a színésznő :)))

Tamara - 2016. 06. 06. 08:47

Egyik legjobb finálé volt idén szerintem. Poénos, tökös. Én biztosan maradok a 3. évadra is :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz