login |

Pilot-mustra: The Detour – 1×01

2016. 04. 18. 16:42 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A The Detour azért nem teljesen ugyanolyan, mint mondjuk amerikai sorstársai közül az Impastor vagy a Big Time in Hollywood, FL, hirtelen mégis ez a két sorozat jutott eszembe a tavalyi termésből, ugyanis ezek azok, amelyeket nem ódzkodnak az elvetemült, korhatáros, olykor szemét humor alkalmazásától. De persze a párhuzam, ami adja magát a TBS komédiája esetében, az természetesen a Vacation. A tavalyi reboot.

A sorozat ugyanis arról szól, hogy egy klasszikus család (apu, anyu, kisfiú, kislány) felkerekedik, hogy (a tervek szerint) 24 órás autókázás révén eljusson Florida-ba. Az első évad tíz epizódja ennek az útnak a krónikája lenne, de azért a helyzet nem ilyen egyszerű, hiszen idővel kissé csavarodik a sztori.

THE DETOUR – 1×01 – 7/10

 The Detour - 1x01-03

Persze annak ellenére, hogy a szereplők autóznak, természetesen a történet lényege nem az autóban zajlik, hanem a random megállóhelyen (1×01), vagy egy szálláshelyen (1×02), de az alapfelállásnak köszönhetően a The Detour nagyon hamar meg tudja alapozni a szereplőit pár párbeszéd (vagy marihuánás cigi) révén.

Ez a fajta durvább humor eléggé hit or miss-stílusú, vagy kontrollálatlanul elkezd röhögni egy baromságon az ember, vagy fapofával néz, hogy mégis hogy képzelte ezt bárki is az íróstábból, hogy vicces. És végig efféle a pillanatok olykor váltják egymást, persze néhol mosolygós átmenettel, viszont az elborult poénok rajongójaként velem igen könnyű dolga volt a sorozatnak, hiszen egy-egy telitalálat simán felülírhat két-három luftot.

The Detour - 1x01-01

A fent említett két komédia egyébként azért is jutott eszembe, mert a The Detour is kapott egy bűnügyi szálat, ami…, nos, nem feltétlenül hiányzott, de egye fene, keretnek megteszi, kíváncsi vagyok, hogy mire megy ki a játék, de félő, hogy semmi extra az egész. (Első blikkre kissé feleslegesnek tűnik a flashback és flashfoward bevonása, hangulatilag is más, mint a sorozat többi része, de az sosem baj, ha írnak sztorit is.)

A The Detour kezdésre még véletlenül sem hoz végig kiemelkedő színvonalat, de már a második részre megszoktam, megkedveltem a karaktereket, ami például a Vacation film esetében nem ment – azzal 40 percig szenvedtem, pár zseniális húzásán kifeküdtem, de a szereplők egy cseppet sem érdekeltek, inkább irritáltak. Itt viszont Jason Jones és Natahlie Zea is benne van a buliban (kőkeményen), ráadásul a két gyerek is jópofa, sőt, gonosz.

The Detour - 1x01-05

– I’m trying my best.
– That’s the disappointing part, Honey.

Ha már a gyerekek: ez tényleg egy családi komédia, azonban semmiképp sem családi közönségnek szól. Főleg, hogy sokszor épp a gyerekeken csattan az ostor. És ez fura volt számomra, hogy “élveztem”, mert ugyan nem bírom, ha egy sorozatban fizikailag bántják őket, vagy veszélybe sodorják, de úgy tűnik, ha “csak” alázzák vagy szívatják az aprónépet, azt valamiért tolerálom, márpedig a The Detour első két részében pedig nem fukarkodnak ilyesmivel.

7 hozzászólás Ne habozz!

fireblade - 2016. 04. 18. 16:50

Erről a Családi Vakáció c. film jut eszembe..annak volt 2 hasonló része

winnie - 2016. 04. 18. 16:55

ld. első bekezdés.

LoGi - 2016. 04. 18. 17:58

Nagyon bejött mindkét rész eddig, mind a 4 főszereplővel.

David191 - 2016. 04. 18. 22:47

A gyerekek meglepoen jol jatszanak, Natalie Zea pedig nagyon jol erzi magat a szerepben.

matyi - 2016. 04. 19. 11:16

help we`ve kid
us been napped

wtf?:D:D:D

goodjohnwin - 2016. 04. 19. 11:58

Nagyon kell már az a humor, amiben szívatják a kis- vagy nagykamaszokat. Egyrészt mert ők gyakorlatilag idegenekké váltak az elmúlt évek technológiai átalakulásának köszönhetően, egy párhuzamos – online – világban élnek, másrészt túlimádjuk, túlféltjük a kölkeinket. Vmelyik Jimmy-talkshowban szokás Halloween és karácsony körül a gyerekekkel gonosz tréfákat űzni, és ezekből is jól látszik, milyen kiskirályokat nevelnek egyesek, kitör a hiszti, ha nem a legújabb iSzar van a dobozban a fa alatt…

FrankLuck - 2016. 04. 21. 21:56

Ez nagyon durván jó, amikor a kissrác a ‘hogyan születik a gyerek’-témát magyarázta, konkrétan fuldokoltam. 8,5/10 az első rész, nálam simán az évad legjobb szitkompilotja volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz