login |

Showder Klub: ez már a 17. évad

2016. 04. 18. 18:51 - Írta: Desmond Wallace

13 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, standup,

Már a 17. évad? Ez még megy? – íme kettő a kérdések közül, ami talán a nemnéző sokaságban felvetődhet.

Igen, a Showder Klub már hosszú ideje szállítja a jó, vagy elfogadható nézettséget az RTL Klubnak. Igaz, hogy mostanában már az RTLII-n van a premier, de a tévénézők túlnyomó része megelégszik a péntek esti ismétléssel – ez az országos csatornák ereje.

Showder Klub 17×01

Régen írtunk már róla, így már éppen itt az ideje, hogy leporoljuk a régi kommenteket. 2016 tavaszán tehát visszatértek a dumagépek, hogy jobbnál-jobb(nak hitt) poénokkal szórakoztassák a nézőket. Nos, a premier pont annyira volt humoros, mint ahogy azt megszokhattuk az elmúlt években: nem nagyon.

Továbbra se értem, hogy a szezonkezdésre miért nem nagyobb neveket küldenek bevetésre. Ebben az esetben talán ütősebb lenne az összkép, mert így csak egy gyenge közepes szintet tudott megütni a Showder Klub évadpremiere. A 17×01 legértékelhetőbb poénjai az arab gyerekhez (Al-Gharati Magyed) fűződtek – ennyit erről, több szót nem is érdemes áldozni erre a részre.

Showder Klub 17×02

Szerencsére a folytatás már sokkal jobb lett, köszönhetően annak, hogy itt már azért az első vonalból is akadt egy fellépő, de bármennyire is volt jól összerakva Kovács András Péter humorblokkja, a Star Wars-spoilereiért nem jár köszönet (én még nem láttam az új részt), így – mivel jelezte, hogy most lelövi az összes fordulatot, az első nagy spoiler után – pár percet ugrottam a műsorban. Ez azért nem volt túl elegáns húzás.

Showder Klub 17×02

Janklovics Péter nem túl gyakran tűnik fel a műsorban, viszont akkor legalább képes emlékezetes perceket tud produkálni, és ez most is így volt. A horrorfilmes klisékre építette fel a mondandóját, amelyeket a műfaj rajongójaként is élvezetes volt hallgatni, annak pedig különösen örültem, hogy a Péntek 13-ról se feledkezett meg, ami az én egyik személyes kedvencem.

Az újoncokkal mindig szkeptikus vagyok, de Horváth Gábor bemutatkozása egész jól sikerült. Ha később is tudja hozni ezt a szintet, akkor azt hiszem, jó páran megjegyezzük majd a nevét.

Showder Klub 17×02

Két rész alapján tehát eddig vegyes az idei összkép, és természetesen továbbra is nagyon sokat számít, hogy kik az aktuális fellépők. Nyilván mindenkinek megvannak a saját kedvencei, és erről talán fölösleges is vitát nyitni. Vagy mégsem?

13 hozzászólás Ne habozz!

Csiki - 2016. 04. 18. 19:16

Hát igen, ez már évek óta nagyon vegyes szerintem… Emígy engem talán leginkább a közéleti blokk zavar. Gondolok itt pl. arra, amikor egymás után már a huszadik Lagzi Lajcsi poént tolnak le a torkomon… Ettől eltekintve azért vannak jó pillanatai a Showder Klubnak. KAP vagy épp Janklovics valóban jók még mindig, a baj inkább az, hogy középszerű embereket pakolnak melléjük, bár az is igaz, hogy lehetne rosszabb is :D
A SW spoilerekhez csak annyit, hogy kellene deklarálni valami szabályt, hogy miből meddig számít valami spoilernek :D

dave - 2016. 04. 18. 19:27

A comedy central most nagyom beleerősített, és első vonalas standuposok saját, egész estét műsorát adja. Sokkal inkább, mint az erőltetett egyes szám első személyű saskabaré, amivé a SK vált.

Desmond Wallace - 2016. 04. 18. 19:33

“Gondolok itt pl. arra, amikor egymás után már a huszadik Lagzi Lajcsi poént tolnak le a torkomon…”

Na ige, el is felejtettem, pedig eredetileg a premier után akartam írni, és akkor ezt ki is akartam emelni, de szerencsére a 17×02-ben Lajcsit már hanyagolták.

Dantes - 2016. 04. 18. 20:03

Én meg láttam tegnap Hadházit, élőben. Nem műsorban, csak épp ottvolt ahol én.

Flanker - 2016. 04. 18. 20:16

Simán megcseréltem volna a két rész sorrendjét.
5 hónappal a SW premierje, és 1 millió magyar néző után már nem spoiler szerintem.

a_n_d_r_e_w - 2016. 04. 18. 21:08

Flankernek adok igazat spoiler ugyben, de a magyar valosag inkabb az, hogy amig nincs rendes rip addig spoiler :) Amugy valoban jo kerdes mi meddig spoiler, bemutato napjaig? DVD megjelenesig? Vagy amig a Film+ is le nem adja szerda delutan 5kor?

des - 2016. 04. 18. 21:13

Szerintem örökké spoiler annak a személynek, aki még nem látta. (feltéve, ha tervezi is majd megnézni, vagy érdekli egyáltalán az ilyen film) Az más kérdés, hogy hogy kezelik ezt pl a különböző műsorokban.

Bár engem a SW nem érdekel, de nyilván nem esne nekem se jól, ha egy olyan dologról poénkodnának spoileresen, amit tervezek megnézni majd.

Desmond Wallace - 2016. 04. 18. 21:22

A spoiler-témához.

Nem hiszem, hogy elegáns dolog lelőni például a Hetedik, a Sikoly, a Fűrész, a Közönséges bűnözők végét, de még sorolhatnám egy darabig.

KAP az SW-spoilereket elég pofátlan módon kezelte, és ez azért gáz, mert mindenkit meg lehet szívatni olyan spoilerrel, amit egyébként szeretne elkerülni.

Ezt most nem a sértődöttség mondatja velem, mert a Star Wars annyira sose érdekelt, de azért ha lehet, szeretek elkerülni mindenféle spoilert.

Csiki - 2016. 04. 18. 21:40

Spoilerek egyébként veszélyes terep… Egyik haverom múlt héten azt találta mondani, hogy kedvenc sorozata a Vikingek… Ebből nálam egyenesen következett, hogy legalább az első három évadot látta => erre én beköptem neki, hogy XY már nem él. Mondanom se kell elég durván kiakadt. Bár egy kissé sikerült megbékéltetnem azzal, hogy “nem az úti cél, hanem az oda vezető út az igazán fontos” Gondolok itt például arra, hogy GoT könyvesként, már tudtam előre jó pár szereplő sorsát, és szinte öröm volt nézni, ahogy a hülyébbnél-hülyébb döntéseket hozza meg. Vagy épp SW: Tudjuk ki Luke apja, mégis mai napig élvezem, ha épp beteszem a Birodalom visszavágot. KAP SW7 spoilere meg, ezt nekem is ellőtték a film előtt decemberben, először mérges voltam, de utólag belegondolva, az a húzás annyira nem is meglepő…

winnie - 2016. 04. 19. 04:57

“5 hónappal a SW premierje, és 1 millió magyar néző után már nem spoiler szerintem.”

most, hogy így írod le: ez azt jelenti, hogy 9 millióan nem látták:) tévében is meg fogják nézni vagy 1M-an, stb.

ha érvelünk az elévülés mellett, akkor sosem mennyiséggel kell. de ahogy írja desmond, attól, hogy 20 éve volt egy film, akkor sem lövöm el a csavarját, elegancia kérdése. persze az megint más kérdés, ha valakinek a megélhetését jelenti.

Fishy - 2016. 04. 19. 09:05

Ha a nézettséget is ugyanígy viszonyítanák, hogy hány százmillióan nem látták még az adott részt, akkor elég halovány mennyiségű sorozatot gyártanának.
Egyébként tényleg nem elegáns egy film csavarját ellőni. A Luke apja XY poén meg már rég lejárt, nem érv a spoiler mellett.

Jimbo - 2016. 04. 19. 09:24

Szerintem egy fél éve megjelent filmről beszélni már nem igazán spoiler. Mikori filmekről lehet már beszélni?
Azt már mondhatom, hogy hogy Darth Vader Luke apja? Vagy még ez is korai?

winnie - 2016. 04. 19. 11:33

Jimbo: beszélni mindenről lehet. a kérdés, hogy ki akar. én biztos, hogy beszélgetésben senkinek nem lövöm le egy film poénját, míg más ezzel kezd, ennyi. nincs olyan, hogy “lehet” vagy “nem lehet”, vagy korai, nem korai.

mint a nézőszámnál, itt is csak azt tudom mondani, hogy ez nem kilóra mérés. nincs olyan, hogy 182 napig titok, de a 183. nap után nem. aki viszont kivárja a 182 napot, és utána elmond minden adott, fél éves filmes spoilert a feleségének, azzal lehet, hogy gond van.

nyilván, ha a jövő héten, vagy egy hónap múlva meg akarsz nézni egy filmet, aminek ellövöm a poénját, akkor szomorú leszel. ha olyanét mondom el, amit láttál, akkor meg nem érdekel.

és a többségnek ez utóbbi a reakciója: ha őt nem érinti valami, akkor magasról tesz rá. de ettől még nem kell felháborodni (nem rád célzok) azon, hogy valaki, akit mondjuk ugyancsak nem érint a spoiler, neadjisten megértőbb.

mondom: én posztban biztos, hogy nem írnám le, hogy mi a síró játék vagy a közönséges bűnözők csavarja, pedig ezek 20+ éves filmek. kritikában említettem pár hete a közönséges bűnözőket, de csak nagyon félve, mert féltem, hogy nagy ráutaló lesz.

én például figyelmes próbálok lenni. más meg nem. megint más szerint én nem vagyok figyelmes, amikor hírben szereposztási hírt írok, ami valakinek spoiler lehet.

“Azt már mondhatom, hogy hogy Darth Vader Luke apja? Vagy még ez is korai?”

ez popkulturális utalás. vannak olyan spoilerek, amik beleivódtak a popkultban. az sw ilyen. a hatodik érzék ilyen, talán az aranypolgár is, de a legtöbb film nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz