login |

Arrow – 4×18: How I Killed Your…? – írta LaCRossE

2016. 04. 19. 16:26 - Írta: vendegblogger

34 hozzászólás | kategória: kritika,

– I was gonna give up being the Black Canary, but I realized I didn’t know how I could because going out there and fighting alongside you guys, that’s what makes me feel alive inside. And I love you guys so much.
–  We love you.
–  We love you.
–  We love you.

A sorozat, ami újra útjára indította a szuperhősös képregényes szériák dömpingjét már lassan a negyedik évadját is befejezi. Az Arrow – 4×01-ben, a sorozatnál nem megszokott módon, láthattunk egy jövőbe való tekintést is, amiben kiderült, hogy valaki meg fog halni az évad során – elvileg örökre. Számunkra az előző rész (a spoilerfüggők számára pedig a lesifotósok képei) derítettek fényt a dologra

arrow418_1

Nem is húzom tovább az időt, a tovább után spoilerekkel folytatom.

Nyugodj békében, Laurel Lance. Pont, amikor már kezdtelek megkedvelni…

Laurel2

A legjobbb része az első epizódban belebegtetett halállal természetesen a tippelgetés volt. Felmerült többek között: Felicity, aki mára átvette a legidegesítőbb karakter szerepét, Lance papa, aki talán az egyik leglogikusabb lépésnek nézett ki egy ideig, vagy éppen Oliver titkolt fia is. (Bár bevallom, kissé durva lett volna kinyírni a sorozatban egy kisgyereket.)

arrow418_2

Az a helyzet, hogy több szempontból is elégedetlen vagyok a szereplő halálával.

Először is, ahogy már mondtam, Laurel kilépett abból a szerepből, ami alapján a legtöbb néző tűzre vetette volna, és már-már szerethető lett. A másik, hogy nem építették fel rendesen azt, amit láttunk: Laurel karakterének nem volt sok szerepe ebben az évadban, így semmilyen ívet nem kapott, ami elég lehangoló. Továbbá Sara-t sokkal jobban kihasználták, mint a testvérét, igencsak hanyagolták Laurelt Black Canary-ként.

Az pedig, hogy egy kvázi nem sok vizet zavaró karaktert nyírtak ki, mindennek mutatja a készítőket, csak épp nem tökösnek. Nem tudtak kitalálni semmilyen sztorit Laurelnek, hát megölték? Ja, és arról már ne is beszéljünk, hogy a rész első felébe beleerőszakolták az egész “Black Canary vagy DA?”-történetszálat, és mégis minek? És még mondja valaki, hogy ne legyünk csalódottak…

arrow418_3

Persze nagyon szép, hogy Damien Darkh beváltotta az ígéretét, miszerint ha Lance papa ellenáll neki, akkor a lányának vége, de ez nem sokat segít a csalódottságomon, csak egy picit tudom értékelni a dolgot.

Apropó, Darkh. Egyelőre még ő lenne a évad gonosza (persze ott van még Merlyn is), de ő is kezd egyre nagyobb csalódássá válni. Amíg az első részben egy karizmatikus figurát ismertettek velünk, addig az évad további részében sikerült egyre inkább egy olcsó sith utánzattá silányítani

arrow418_4

Azonban nemcsak Laurel halála és Darkh karaktere keltett csalódást a 4. szezonban, a készítők idén szép fokozatosan mindent “elrontanak”. Egy újabb csalódást keltő gonosz az előző évben szereplő Ra’s Al Ghul után? Pipa. Felicity átváltoztatása és a nézőkkel megutáltatása? Pipa. Unalmas visszatekintések a múltba, amiket görcsösen próbálnak úgy megírni, hogy rímeljenek a jelen eseményeire? A karakterek sokszor kvázi feleslegessé tétele? Pipa, pipa, pipa.

Az évad utolsó részei úgy tűnik, arról fognak szólni, hogy birkózik meg mindenki Laurel halálával, hogy fogják legyőzni Darkhot, és miképp fog Star City ismét túlélni valami eszeveszett rombolást.

Laurel1

Sajnos az eddigi összképre nem tudok 5/10-nél jobb pontszámot adni. Már csak abban lehet reménykedni, hogy a maradék pár epizód borítja a papírformát, és egy kis javulást hoz.

34 hozzászólás Ne habozz!

Edrick - 2016. 04. 19. 16:42

Yep, csak egyet érteni tudok. Az első rész még nem tetszett, aztán fokozatosan javult, és egészen jó lett.. majd zuhanórepülésnek indult, mint egy ólomszárnyú betonbagoly. Darhk, az eleinte potenciális főgonosz is, a szerelmi szál is, aztán minden. Valahogy meg lesz még mentve ez az évad, én úgy érzem, de én túlságosan bizakodó vagyok

kecskebégető - 2016. 04. 19. 17:01

Elvárásaim nincsenek felé ha a felicsitát és alove storyt hanyagolják én elvagyok az olcsó shittel vagy sith ?
:D

Scott21 - 2016. 04. 19. 17:06

Tavaly kiszálltam mikor mint az “Arrow” sorozat maga megszűnt létezni, és ez az új spinoff vette át a helyét a “Felicity Diaries”, néha még így bejegyzésekbe nyomon követtem az eseményeket, hátha visszatérhetek, de mindenhol csak megerősítenek, sajnos, hogy jól tettem a kaszát :( Szégyen amit az Odaátból még közönség kedvecnek ismert Katie Cassidy-vel tettek

Hádész - 2016. 04. 19. 17:22

Teljesen egyet értek az írással, Laurel halála teljesen értelmetlen volt így szerintem. Bármennyire is kedveltem az elején Felicityt,bedarálhatták volna őt, vagy Diggle-t, kezdenek fárasztóak lenni. Laurellel meg épp, hogy elkezdtek normálisan foglalkozni.

Szaby59 - 2016. 04. 19. 17:22

Laurel kb. a 3. évad óta egész kedvelhető lett. Legalább annyit fejlődött a karaktere mint amennyit Felicity-é “butult”.
Nem örülök neki, de ha már halott maradjon is az, Sara, Thea után nem kéne még egy Lazarus pit…

Gyula - 2016. 04. 19. 17:32

Én mindvégig kitartottam a sorozat mellett, amíg minden ismerősöm elkaszálta, de ez az évad már tényleg nézhetetlen. :(

Joco1114 - 2016. 04. 19. 17:33

Remélem, ez már ráébreszti a csapatot arra, hogy a jófiús (nem ölök meg senkit, akkor sem, ha ez további sokezer ember halálát okozza!) felállás nem tartható. Bár ahogy az írók haladnak, ez nem biztos. Olyan szerepeket játszatnak el a csapattal, amit értelmes ember sosem fogadna el. :( Persze ez csak az én véleményem, de gondoljatok bele, voltaképpen csak azokat a problémákat próbálják megoldani, amit a töketlenségükkel ők maguk okoztak saját maguknak, meg a környezetüknek.

Egyébként Laurel halála egy bitet sem mozdított meg bennem. Sajnálatos. De azt hiszem, bárki halála ugyanezt (nem) váltotta volna ki belőlem.

Mizumono - 2016. 04. 19. 17:35

Nekem az évad eleje nagyon tetszett, de amikor újból behozták az Olicity drámát, kaszáltam az egészet. Már az előző évadban is rossz volt nézni, amit Felicity karakterével csináltak, de a múltkori szakítás maszlag elvette a kedvem az egész sorozattól.

Piemaker - 2016. 04. 19. 17:39

Nincs az az iró aki ezt innen felrántja egy jó évadra.
A végét megvárom,de valószinüleg kiszáálok én is

sherlock20 - 2016. 04. 19. 17:45

Hacsak nem húznak valami nagyot és kukázom a fenébe, lesilányult az egész gagyira…

Rammschein - 2016. 04. 19. 17:52

Én is kaszaszinten vagyok már…

jessm - 2016. 04. 19. 17:54

nekem még mindig tetszik, és szerintem jobb mint az elöző évad. Nem mondom, hogy tökéletes a sorozat, mert hibák vannak bőven, de ettől még élvezhető .
Nekem a visszaemlékezés is kivételesen tetszik az elöző évadokkal ellentétében. Mondjuk nekem a misztikum miatt tetszik kivételesen a mostani flashback.
Darhk valóban jobb elenfélnek indult, egy kicsit veszített a varázsából, de még mindig jó fő gonosz.

Poghy - 2016. 04. 19. 18:06

A kritikával egyetértek (bár szerintem Darkh már az elejétől kezdve egy hangyákat taposó kisgyerek szintjén volt), viszont felmerült egy kérdés Laurel halálával kapcsolatban. Nem lehet, hogy az egész (a készítői/színészi interjúkkal együtt) csak egy nagy megvezetés? Lehet, hogy mégsem ő halt meg? Végül is a kórházban nem tudjuk, hogy mit mondott Olivernek a kamerák mögött, szóval ez gyanús nekem.

moony - 2016. 04. 19. 18:09

“Pont, amikor már kezdtelek megkedvelni…”
konkrétan a számból vetted ki a szót.

“nekem még mindig tetszik, és szerintem jobb mint az elöző évad. Nem mondom, hogy tökéletes a sorozat, mert hibák vannak bőven, de ettől még élvezhető .”
ezzel is nagyon egyet értek.

LaCRossE - 2016. 04. 19. 18:32

Írás közben fel sem tűnt, hányszor használtam a “csalódás” szót és annak toldalékozott formáit. :D De nem bánom, sajnos tökéletesen lefesti a helyzetet. :D

Silver-sama - 2016. 04. 19. 18:35

Nekem a visszaemlékezések őszintén jobban tetszettek, mint maga a fő történet :D Csak amiatt néztem eleinte az évadot, mert annyira érdekelt, hogy mi lesz ott még a szigeten, aztán behozták a misztikus-totemes szálat, és az is sz*r lett…:S
Darkh-al úgy vagyok, hogy még jól is elsülhetett volna, ha nem szerepel minden részben :S. Nagy wtf-nak hatott (sztem) amikor bemutatkozáskor használta az Erőt :D. Egy ideig legyőzhetetlennek is érződött.
A mágiáról azt, hogy túl sok volt. Eléggé elszállt a sori, ami nem jó, inkább maradjon a földön.
Karaktereket egytől egyig mindet kivághatnák felőlem… :S Felicity volt az egyetlen szerethető, de őt is elb*szták.
Már ha Felicity, véleményem szerint Soha nem kellett volna összehozni Oliverrel. Max legjobb barátnak kellett volna megmaradnia.
Diggle köré nem tudtak egy történetet összeütni, csak állt legtöbbször kusba… Laurel meg még annyit se kapott (örülök is, hogy meghalt, még ha nem is szép ilyet mondani, de Ujjongtam és repestem a boldogságtól :D)
VIszont, ami talán a legkevésbé tetszik, az az hogy Oliver nem öl :S (bár ez már az előző évadban is fent volt). Ugye milyen jó volt még a régi időkben, amikor volt a napló, és sorba ölte a célpontokat? Hiányzik az az Arrow ._.

ecsillag - 2016. 04. 19. 19:18

Nekem továbbra is tetszik az évad, és értem, mit akarnak ebből kihozni, mi lesz a 4. szezonban Oliver fejlődése.
Laurellel kapcsolatban már leírtam a véleményemet a “nagy” kibeszélőbe, hogy azért tették szerethetővé a karakterét, hogy sajnáljuk a halálát. Ha a 2., netán a 3. évadban ölték volna meg (amikor ugyebár sokan a haláláért könyörögtek), akkor pezsgőt bontottunk volna örömünkben. A 4. évadra vált teljessé a története és ért véget. Azért vált BC-vé, hogy Sarának emléket állítson, elérte a célját, a húga visszatért a halálból (az ő szeretetének és ragaszkodásának köszönhetően), majd maga Laurel tette tönkre azt az egyedüli dolgot, ami őt is megmenthette volna. Az ő történetében ennyi volt, látszott is, hogy rajta kívül mindenki kapott sztoriszálat(Thea vérszomj és az apjával való “örökös” harc, Diggle-Andy, Felicity apaszál,lebénulás, CEO, Lance megkapta Donnát, Darhkot), egyedül Laurel maradt ki, és nem véletlenül, mert tudták, hogy őt fogják kiírni. Az évadban amúgy feltűnően sok Oliver-Laurel jelenet volt, amikor tőle kapott jó tanácsokat, biztatást. Azért vált kedvelhetővé, mert most ő kapta ezt az “angyalka” szerepet, aki mindenkit mindenen átsegít.
Ami Oliver-Felicity párosát illeti, én szeretem nézni a jeleneteiket, még korábban nyilatkozta Wendy (producer), hogy láthatjuk majd a kapcsolatuk hullámvölgyeit, hát most az utóbbi részekben kaptunk belőle. És bár valóban idegesítő a szakításuk oka, de ha tényleg az esküvőjük 100. epizódig való elhúzásuk miatt kellett ezt bedobni, akkor ám legyen. :D Az évad végén úgyis össze fognak jönni, már ha figyelembe vesszük az eddigi szezonok keretes szerkezetét.
Darhkkal nekem nincs bajom, a feleségében viszont sokkal több potenciált látok. Akiből viszont már kezd elegem lenni, az Merlyn, főleg azzal, hogy mindenre azt a magyarázata, hogy ő Ra’s al Ghul. Tudnék neki örülni, ha a fináléban két gonoszunk is elhullana, egy Oliver által, egy pedig Thea által.

Iceman - 2016. 04. 19. 19:24

Évek óta az első dolgom volt csütörtök reggel hogy megnézzem az aktuális részt de most a méhecskés rész előtt kaszáltam az egészet. Erre a halálhírre meg csak legyintek már, borzalmas amivé vált ez a sorozat.

Tr7 - 2016. 04. 19. 20:31

Orulok nagyon, hogy meghalt, habar a sorozatot nem nezem….de a szinesznonek ez a sorozat a veszte lett. Remelem felepul szineszileg es ismet alakit egy nagyot. ( Harper sziget)

sinyster - 2016. 04. 19. 22:32

Beleolvastam, mert igaz, én szinkronosan követem, és jelenleg a harmadik évadnál tartok, de annyi helyen olvastam, hogy valaki fontos meghal, hogy nem bírtam ki.
És én örülök, mivel Katie Cassidy nem elég hogy szép, de jó színésznő is. Hátha végre kap egy jó sorozatot magának amiben tejesíthet is.

jovic - 2016. 04. 20. 07:54

“A sorozat, ami újra útjára indította a szuperhősös képregényes szériák dömpingjét”
khhmmm… Smallville…anyone?

winnie - 2016. 04. 20. 07:56

jovic: a smallville-t semmilyen domping nem kovette. szuperhosos sorozat pedig elotte is volt.

phoenix - 2016. 04. 20. 08:55

Azzal úgy mindenki tisztában van hogy kinyírták Oliver ( későbbi ) feleségét??? :O
Teljesen egyetértek hogy az íroknak halvány kósza gondolatuk sincs hogy mi legyen, hogyan tovább….. és még lesz egy 5.évad is….. bár én már kaszáltam a sorozatot. egy sorozatzáró epizódba azért befogok csatlakozni

Anthonz - 2016. 04. 20. 10:23

Olivér hogy lehetett ennyire buta, hogy az idolnak, vagy mi az a fej a kisebbik részét nem volt képes eldugni, amikor pontosan tudta, hogy mekkora hatalma van. Az egész évad során Darkh kinyírhatta volna vagy ötször az egész Arrow csapatot, de nem tette, mert ugye akkor vége lenne a sorozatnak..megint bűnrosszul van megírva az egész, most akkor behoznak egy új karaktert, vagy egy fél éven keresztül megint nézzük a depis hangulatot?

exCat - 2016. 04. 20. 10:50

Hol van már az első két évad hangulata?

Más kérdés, hogy tőlem az összes női karakteret kinyírhatnák végre, olyan szinten idegesítőek. Igaz, ebben az évadban Felicity az akit leginkább kilőnék az űrbe. Elég unalmas már, hogy minden évadban valamelyik csajt kirívóan idegesítőnek kell megírni. Nekem nem fog hiányozni Laurel, hiába kapott most kevésbé tenyérbemászó részeket. De ami szomorú, hogy lassan már a sorozat se fog hiányozni. :( Ezt az évadot még végignézem, de a következőt, már nem hiszem hogy elkezdem. Kár érte.

idioty - 2016. 04. 20. 12:28

Én a kevesek közé tartozom azzal, hogy én ezt az évadot szívesen nézem. Igaz tökéletesen egyetértek a kritikával, de számomra azért még mindig hozza a 7/10 pontot. Egyetértek azzal is, hogy Laurel szerethetőbb lett, Felicity meg idegesítő. Jobban örültem volna, ha tényleg Felicity hal meg. Dig halálának nem örültem volna, mert a karaktere szintúgy érdektelen, mint Laurelé. Érdekelné a francot, hogy meghal. De kell a “férfi” a csapatban, mert már nagyon egyedül lenne Arrow…
Viszont remélem nem akarják újra összehozni Felicityéket. Maradjanak így, sőt el is tűnhetne egy időre a sorozatból. Menjen Sziszkózni.

ecsillag - 2016. 04. 20. 15:06

phoenix – 2016. 04. 20. 08:55

Azzal úgy mindenki tisztában van hogy kinyírták Oliver ( későbbi ) feleségét??? :O

Erre csak Marc Guggenheim nyilatkozatát tudom beszúrni:
“Green Arrow has had so many different interpretations over the years that we never felt you know beholden to one particular interpretation, and this is our interpretation, like it or not”.

Laurel és Oliver “romantikus” kapcsolata már a 2. évad elején véget ért, mivel nem működött, ellenben (ki ért egyet, ki nem), Felicity-Oliver igen. Ha Laurel maradt volna életben, akkor sem hozták volna őket újra össze. A képregény és a sorozat mára már szerintem ég és föld.

vismajor - 2016. 04. 20. 18:17

Én azok táborát gyarapítom, akik Olicity miatt már el se kezdték a 4. évadot. Egy sansza lett volna még a sorozatnak egy utólagos darára, ha most meglépik a bátrat, és zsidó – nem zsidó, mégis csak Felicitynek szólnának a harangok. De ahogy olvashatom a hozzászólásokat, nem maradok le egy észveszejtően jó évadról…

Ftamas - 2016. 04. 27. 19:26

Én nem vagyok biztos benne, hogy “végleg” meghalt. Ha jól emlékszem, ebben a szériában volt már kamuhalál.Mi van, ha ezt is csak megrendezték? és ugye olyat is láttunk, hogy valakit már visszahoztak a halálból. Gondolok Sarára. Oké nincs már meg a forrás, de azért Nyssa felbukkanása még okozhatna meglepetést. Vagy azt sem tatom kizártnak, hogy a Legends of Tommorow sorozat valahogy megváltoztatja ezt az idősíkot… Ha már Oliver is vendégszerepelt náluk korábban. :)

Marciii - 2016. 04. 29. 10:55

Hey emberek, Senki nem vette észre, Barry villámként futott? Bocsi, ha hülye vagyok de Flashnek jelenlegi állapotában nincs képessége és a két sorozat mindig is napra pontosan egy időben zajlik. Valaki segítsen ki lécci :D

meggy - 2016. 04. 29. 20:39

Pont emiatt kerestem fel ezt a postot, hogy én is megkérdezzem amit Marciii. Ha jól tudom eddig úgy volt hogy időben egyszerre játszódik az Arrow és a Flash, különben hogy lehettek volna a crossoverek. Sőt időrendben ugye a héten előbb van Flash mint Arrow, de a heti Arrow rész végén volt képessége Barrynek, holott elvileg jelenleg nem kellene. Vagy annyira sz*rtak bele a készítők hogy ugyanazt a jelenetet lenyomták a végén mint amit az évad első részében? Csak hogy így egy kicsit fail a dolog :D

idioty - 2016. 05. 01. 09:00

Változott a sorrend. Az Arrow 4×18 hamarabb kijött (2016-04-07), mint a Flash 2×18 (2016-04-20). Tehát az Arrow most hamarabb volt, mint a Flash. De a héten a sorrend ismét visszaáll, hiszen a Flash 2016-04-27-én jelent meg, míg az Arrow 2016-04-28-án ment le.

Becky - 2016. 05. 24. 11:13

Azt hiszem, pár epizóddal a nagy karakterhalál után kijelenthetjük, hogy kb nulla hatása volt annak, hogy Laurel meghalt. Thea és Felicity mintha nem is zavartatnák magukat, Oliver és Diggle szenvedtek egy részig miatta… és így kb ennyi, nem?

idioty - 2016. 05. 25. 18:29

Amúgy visszatérve az ezelőtti írásomra, akkor még nem láttam az 19. részt egyikből sem, és utána esett le, hogy tényleg hibáztak az írók, hiszen tényleg nem lett volna szabad gyorsan a temetőbe érnie Barrynek.
Szóval kicsit benéztem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz