login |

Unbreakable Kimmy Schmidt: kezdett a 2. évad

2016. 04. 19. 14:50 - Írta: superpityu

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly elég nagyot durrantott a Netflix, amikor átvette az NBC-től a premierje előtt elkaszált, de már leforgatott Unbreakable Kimmy Schmidt-et, és nemcsak azért mert Tina Fey, az egyik készítő, akinek a neve elég jól cseng sorozatos berkekben (bár a 30 Rock kedvelői közül többen is csalódtak a sorozatban). Hanem mert valószínűleg ők sem gondolták, hogy ekkora kritikuskedvenccé fog válni a sorozat. Annyira bejött nekik ez a vétel, hogy már jó régen berendelték a 3. évadot is.

unbreakable4

Nehéz lenne bármi újat is írni a Kimmy Schmidt kapcsán, tavaly itt és itt írtunk róla negatív és pozitív előjellel is, könnyen be lehet lőni, hogy milyen stílusú a komédia, azt pedig szinte pár perc után el lehet dönteni, hogy ki kíváncsi erre a szinte már túlságosan is pozitív, valamint roppant színes sorozatra tovább. A 2×01 kapcsán pedig nagyjából ugyanezek a dolgok állnak, mint korábban.

Igaz a szektás lét (Kimmy Schmidt, ugye, sok-sok föld alatti év után szabadul ki) most nem igazán volt feszegetve, viszont cserébe kaptunk egy-két kiemelt szálat, amelyek mentén majd halad a sztori. Mármint arra célzok, hogy van konkrét történet is, nem csak random kapjuk a részeket, mint az országos csatornák felcserélhető epizódsorrendű szitkomjainál.

A premier egy flasfoward-dal indít. Érdekes volt, hiszen akadt benne pár új szereplő is, akiket majd később ismerünk meg.

Kimmy2

Ellie Kemper továbbra is belevalóan hozza Kimmy karakterét, mondjuk még így több hónap után is WTF, hogy szinte csak ő nem kapott a stábból Emmy-jelölést (oké, Carol Kane sem, bár ő elég tipikus, azt viszont piszok jól hozza), bezzeg például Tituss Burgess.

Kemper-ben tényleg nagyon megkapó, ahogyan átadja ezt a ragályos jókedvet, pozitív életszemlélelet a nézőnek. Miközben sokszor csak elhadar egy mondatot, olyan testbeszédet és grimaszokat produkál, amitől sokszor hangosan felröhög az ember.

unbreakable

Tényleg nehéz ennél többet írni róla, nem volt kiemelkedő rész a 2×01, de kezdésnek tökéletes, könnyen visszarázódtam a hangulatba. Ráadásul kíváncsi is lettem, hogy hogyan alakul majd a történet. Legyen 7/10 a nyitány – igen, a Kimmy Schmidt-nél ennyi egy “nem kiemelkedő” rész.

6 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2016. 04. 19. 15:15

tényleg nehéz elhinni hogy ugyanaz írja mint aki a 30 Rockot, mert annál sokkal kevésbé vicces, de azért elvoltam az első évaddal, volt benne elég aranyos jelenet ahhoz képest hogy elég “hit and miss” a stílusa, és tán még missből is több van benne mint hitből. de ettől még aranyos.

Shyllard - 2016. 04. 19. 22:09

Első évad is néha nyögvenyelős volt nekem, de végére összeszedte magát, itt viszont az első rész valami katasztrofális élmény volt a számomra. Kasza is lett.

mark - 2016. 04. 20. 08:16

Első évadot imádtam, de ez a nyitány nem igazán jött be. Sőt, az új szezon első 3 részén vagyok túl, és eddig eléggé vérszegénynek érzem.

liz - 2016. 04. 20. 09:05

Én is azok közép tartozom, akik szerették az első évadot, az elmúlt pár hónap során rengetegszer újra is néztem, viszont a második szezon csalódás volt. Lehet a fő oka az volt, hogy számomra Jane Krakowski a bomba a sorozatban, és belőle valahogy nem kaptam eleget. Tina Fey jelenléte és karaktere pedig kifejezettem idegesített.

clegane - 2016. 05. 05. 18:14

de most hogy így nézegetem, azért a második évadban is van sok jó vicc.

FrankLuck - 2016. 06. 02. 15:26

Húú, valahogy az első évad jobban csúszott. A hetedik résznél tartok, hála a nyárnak, végig fogom küzdeni ezt az évadot is, a harmadikba viszont már nem fogok belekezdeni. Az első évad is az over the top-határon táncolt, de itt már nagyon gyakran átesnek a ló túlsó oldalára.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz