login |

A Place to Call Home: a 3. évad – írta subsister

2016. 04. 20. 14:50 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

Már a harmadik szezonja ért véget ennek az ausztrál sorozatnak (itt írtunk róla korábban), ami egy cseppet sem veszített a lendületéből. Ebben az évadban is váratlan fordulatokkal tartották izgalomban a nézőket. Az A Place to Call Home különlegessége, hogy valóban drámai, érdekesek a karakterek, és ma is aktuális társadalmi problémákat boncolgat.

A Place to Call Home 4

S2 után kötelező volt belevágni az új évadba, hiszen olyan kérdéseket hagyott nyitva, mint, hogy kiderül-e Livy hazugsága, és ha igen, milyen hatással lesz az amúgy is ingatag házasságára James-szel, de kíváncsian várhattuk Carolyn szerelmének kibontakozását, illetve az is érdekelhetett sokakat, hogy milyen lesz Gino-ék házassága? Érezhető volt az is, hogy Rene megjelenésével George és Sarah szerelme nem múlt el nyomtalanul.

S való igaz, erőteljes évad lett a harmadik. A tovább mögött folytatom a történésekkel, és azzal, hogy mi várható a következőkben.

Már a kezdés izgalmasra sikerült, a George-ot ért balesettel sikerült megadni az izgalmas alaphangot, és a kis Georgie születése körül is tovább bonyolódott a helyzet, hiszen az új szobalány, Rose azt hitte, az ő babája, így még a gyerekrablástól sem riadt vissza. Andrew Swanson ugyan nem jelent meg a képernyőn, de Livy-ék és Anna életét félelemmel és kétségekkel töltötte meg pusztán egy levéllel.

A Place to Call Home 2

Regina, a megkeseredett, irigy, erkölcstelen machiavellista tovább szőtte hálóját, most már Elizabeth nélkül. Ha már Elizabeth-nél tartunk, említést kell tenni arról, milyen jellemfejlődésen ment keresztül a karaktere, és milyen jó látni, hogy intrika helyett ismét rálel a szerelem, bár kézzel-lábbal tiltakozik ellene.

George és Gino karakterének bizonyos tettei igazi csalódást jelentettek, hiszen Gino a vallásával takarózva elítélte James-t mássága miatt, és láthatóan Annát sem becsülte meg, míg George a politikai pályája végett érdekházasságot kötött a legszámítóbb nővel (Regina) a sorozatban, ami azért is meglepő, mert George egy egyenes, tiszta és őszinte jellem, aki Sir Richarddal párhuzamba állítva a politizálás ellentétes pólusát képviseli.

A Place to Call Home 3

Carolyn, mikor már egyenesbe kezdett jönni az élete, erőszak áldozata lett. Viselkedése jól tükrözte az efféle bűncselekmények áldozatainak szégyenét és tehetetlenségét. A dolog attól lesz még elkeserítőbb, hogy ez az életvidám, magabiztos nő depressziós és zárkózott lett, elutasítva azok közeledését, akik igazán szeretik és akiket ő is szeret. Bízom benne, hogy a negyedik évadban a “gonosz” elnyeri méltó jutalmát, és Carolyn-nak talán újra visszatér az életkedve.

Szinte minden szereplőnek komoly kihívásokkal kell szembenéznie, de a Sarah-t ért sorozatos fájdalom és kudarc bárki számára elviselhetetlen lenne. Először majdnem elveszítette a babáját, aztán, mikor végre úgy tűnt, Rene a sikeres műtét után újra a régi lesz, belehal a komplikációba. Ennek ellenére a nő mindig erős tudott maradni. Hogyan talál majd vissza George-hoz? Őszintén kíváncsi vagyok.

A Place to Call Home 1

Sok még a megválaszolatlan kérdés, és több bűntény is megoldásra vár. Ki lőtte le George-ot? Miért volt beteg Regina férje? Kiderül, hogy Regina mérgezi Sarah-t? Livy és James meg tudják menteni nem hétköznapi házasságukat? Vagy James hagyja kibontakozni az újonnan rátalált szerelmet? Milyen hatása lesz Anna írói karriere a házasságára? Megtalálják-e időben Elizabeth-et?

Remélhetőleg a 4. évadban választ kapunk ezekre a kérdésekre, és a színvonalt is tartani fogják, bizonyítva, hogy a Foxtel nem hiába mentette meg a sorozatot.

6 hozzászólás Ne habozz!

ayren - 2016. 04. 20. 17:45

Még a télen daráltam le mind a 3 évadot, és magam is meglepődtem, mennyire beszippantott, mert nagyon 80-as évekbeli stílusban nyomják, de épp ettől van valami ódivatú bája az egésznek (ahogy az előző posztban is írtam). De ne viccelj már ezekkel a kérdésekkel, éppen a a régies klisék miatt eléggé kiszámítható pl. hogy naná hogy kiderül, hogy Regina mérgezi Sarah-t. :)
Persze a kiszámíthatóság ezúttal nem hátrány, hozzátartozik a retró fílinghez. :)

gromit - 2016. 04. 20. 20:41

A 3. évad kiszámíthatóbb volt, mint az előzőek. vagy csak én ismertebb ki mostanra jobban a világukat, mint mikor az 1. évad közepén véletlenül belecsöppentem :) A festő, a városi orvos, az új cselédlány, Sir Richard felbukkanásakor rögtön meg lehetett mondani, mi lesz a szerepük. Na jó, a cselédlánynál csak félig találtam el :)

Azért nem derül ki mindig minden, például az első évad végi gyilkosság is felderítetlen maradt hivatalosan, ha jól emlékszem. Mondjuk Regina már a puszta jelenlétével is mérgez, szóval ott nagyobb a kiderülés esélye :D

barátfüle - 2016. 04. 20. 23:07

Köszi az írást! Tényeg van egy hangulata! :)
Várom a folytatást!

nagyisorozat - 2016. 07. 22. 09:59

Vajon mikor lesz meg a 4.évad ?! Nagyon szeretném látni !

Köszönöm , hogy megnézhettem , várom a folytatást !

Luci87 - 2017. 03. 08. 19:04

En azon csodalkozom,hogy nem kapott Olivia hullamergezest,mikor halott baba volt a meheben,ki tudja meddig…amig nem szuletett megfelelo masik baba…

dozsoka - 2018. 08. 27. 12:56

Sajnos, csak a 3. évadból láttam pár részt, sajnálom, hogy nem néztem előbb. Nagyon tetszik a sorozat, ritkán látni hasonlót, jó lenne megnézni az előzményeket, de sehol sem látok erre lehetőséget. Most már azon izgulok, hogy szokás szerint ne hagyják abba a sorozat vetítését, mert az igen rossz lenne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz