login |

CSI: Cyber: vége a 2. évadnak

2016. 04. 20. 16:29 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

– Are you Wizard?
– Achilles? From the movie Troy, right?

Ha van sorozat az idei országosak közül, aminek a fináléjának úgy mehetett neki az ember, hogy szinte biztos, hogy semmi újat nem fog mutatni, akkor az a CSI: Cyber volt. A készítők az évad elején Ted Danson behozásával még megpróbáltak úgy tenni, mintha változtatnának, frissítenének a pár rész után már megfáradtnak tűnő formátumon, de nem éreztem, hogy sokat módosult volna, maximum egy ismerős arcnak örülhettek a D.B.-rajongók.

A fináléra persze fogadkoztak a készítők, hogy majd megmutatják, a rajongókat a kasza árnyékában pedig az érdekelte, hogy lesz-e lezárás, ami pár éve meghökkentett volna, hiszen mit lehetne lezárni egy CSI-sorozaton? De mivel itt már az első évadba is bevontak felületes személyes szálakat, ezért lógott egy-kettő a finálé előtt is a levegőben. Amiket kvázi egy gombnyomással le is zártak.

CSI Cyber - 2x18-02

De ezek a részenként pár percet felölelő személyes történetek a nem túl izgalmas karakterek esetében nem sok vizet zavarnak, felületesek, jelzés értékűek, az írók maszatolnak valamit, amire rámondhatják, hogy karakterizálás. (Írnám azt, hogy évadonként adnak egy Emmy-re jelöltethető epizódot Patricia Arquette-nek és Ted Danson-nak, de nyilván ők is tisztában vannak, hogy felesleges elküldeniük a jelölőknek a screenerjüket.)

This is Snowden all over again.

Maradnak tehát az ügyek, amik megmenthetnék a sorozatot. És aláírom, a készítők bújják szorgalmasan a sajtót és a szakirodalmat, sok, a valóságban jelenlévő motívumot dolgoznak fel eléggé fikcionalizált módon, de basszus, hogy ezek zömét nem képesek érdekessé tenni, mert folyton túlságosan rugóznak a technikán.

CSI Cyber - 2x18-03

Valahogy vicces nézni, hogy a laboros pipettázás helyett itt billentyűnyomogatós és a képernyőre krikszkrakszolós montázsokkal múlatják az időt a készítők, mondván, hogy az milyen kúl, s valóban, a 76-83 éves korosztály lehet, hogy oda van huszonsokadjára is egy ilyen hátradőlős percért. De ezek repetitívek és közel sem annyira menők, mint ahogy a készítők hiszik.

De persze nem kell ahhoz montázs, hogy a képernyőre irkáljanak, ha pedig finálé, akkor adja magát, hogy funkciótlan flashforward-dal kezdjenek és még valaki életét is veszélybe sodorják, mely utóbbi szál tényleg mindennek az alja volt. Lehet, hogy így akartak az érzelmekre apellálni, de fel nem tudom fogni, hogy ment át a szűrőn ez a sztori.

CSI Cyber - 2x18-05

Az ügy a hacker jófiúval közepes volt (13 éves! kormányhack!), nem annyira nyomozást, hanem kergetőzést, kommandózást meg légből kapott következtetgetést kívánt meg – utóbbin már fenn sem akadok, manapság a krimisorozatok egyre inkább használják azt, hogy alkotnak egy random elméleti modellt, ami alapján következtetnek, de meg sem fordul a nyomozók fejében, hogy a tettes nem követi a modellt.

You know, when you you’re young and you wish you were older because you could do whatever you wanted? And then you get older and then you wish you were younger because, if you knew then what you know now, you could’ve done anything you wanted.

CSI Cyber - 2x18-04

A CSI: Cyber-t nemcsak a röhejesen rossz magánéleti sztorik, hanem a nagyon egyenetlen krimiszálat sem támogatták, én már nem sok reményt látok arra, hogy egy stábfrissítés vagy bármi megmenthetné a szememben a sorozatot. Ha ugyan folytatódik. Kérdés, hogy a CBS be mer-e vállalni 2000 óta először egy CSI-mentes évet?

So this is what happily ever after looks like.

3 hozzászólás Ne habozz!

pddchris - 2016. 04. 20. 21:13

Remélem lesz 3.évad, mert szuper a sorozat!

ragnar - 2016. 04. 20. 21:32

Szerintem sokkal jobb volt ez az évad, mint az első.
Remélem, lesz folytatás. :D

Viki - 2016. 05. 04. 11:55

Szerintem jó a sorozat és egyáltalán nem unalmasak a karakterek sem. Ez az egyetlen CSI, amely számomra érdekes. A cybervilág már önmagában vonz, már az Eye Candy-ben is szerettem, de az, hogy érdekesek az ügyek és jók a szereplők, az nálam favorittá tette a sorozatot. Szeretném, ha lenne 3. évad is!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz