login |

Survivor – 32×10: Bigger people

2016. 04. 21. 16:25 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Amikor az előző részről írtam és azt ecsetelgettem, hogy mi történhet a folytatásban, s hogy nem vagyok oda azért, ha valamelyik oldal túlerőbe kerül, akkor egy szcenáriót elfelejtettem említeni, de még a főcím alatt véletlenül eszembe jutott ez a megoldás, hogy utána gyorsan el is felejtsem. Nem is sejtettem, hogy ez a játékosoknak is eszébe fog jutni.

Survivor - 32x10-00

Mondjam azt, hogy szokás szerint ismét egy elég kiszámíthatatlan epizódot sikerült összehoznia a játékosoknak? A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Scot esett ki.

Survivor - 32x10-000

We’re unstoppable.

Ó, de szép volt! De szép volt! Minden idők kiszavazott-koppanási, blindside listáján tuti, hogy előkelő helyre kerül a mostani epizód záró momentuma. Az, ahogy Scot a szuperidolért rimánkodik, és ahogy Tai nemet mond, priceless volt, még akkor is, ha utóbbi nem nagyon tehetett mást, hiszen magát ejthette volna ki, ha segít a társának. (Bizarr egy szituáció volt, na!) Kérdés, hogy volt-e értelme a húzásnak?

Az pedig, hogy Scot-nál ottragadt Jason idolja… (muszáj volt odaadnia?), komolyan nem tudok rá jelzőt mondani. Nem szívesen általánosítok, de tippre a többség nem a Brawn-bagázs pártján állt, így kivételesen nagy elégedettséget jelentő momentum volt az, hogy kvázi kettő, de minimum másfél legyet ütöttek egy csapásra.

Survivor - 32x10-08

Scot és Jason továbbra is hozta a túlzottan is magabiztos karaktert, de annak ellenére, hogy Peter vagy Debbie esetében ez a hozzáállás kiesést vont maga után, itt egyszerűen elképzelhetetlennek tartottam, hogy megtörténjen. Így inkább irritált ez a kivagyiságuk, lehet, hogy meg kéne néznem a zárás ismeretében ismét a részt, hogy végigröhögjem az összes mondatukat. (Megjegyzem az, amit az elején Scot Aubry-nak mondott, döbbenetesen bicskanyitogató volt. Vajon komolyan gondolta?)

No turning back.

És mégis megtörtént, az, ami a korábbi esetekben, mert másoknak is eszébe jutott, hogy a vert helyzetből is lehet olyan előnyt kovácsolni, ami miatt megéri valakinek oldalt váltani. Esetünkben Aubry, aki sikeresen dolgozta meg Tai-t, aki eleve nem túl határozott és könnyen befolyásolhatónak tűnik. Bár nem tudom, hogy mennyire győzte meg őt azonnal, és mennyire számítottak azok a behatások, amik később, esetleg a tribal során érték Tai-t.

Survivor - 32x10-19

Aubry-ról, a deranged llama-ról, egyébként már a 2-3. részben írtam, hogy lenyűgözött a challenge-beli teljesítményével, most is igencsak kitett magáért, nehéz nem szorítani neki így, hogy minden fronton próbál helyt állni, még akkor is, ha nyilván csinál hülyeségeket. De csak az nem hibázik, aki nem is próbálkozik. Kérdés, hogy vajon ennek nem lesz-e nagyobb a füstje, mint a lángja, hiszen ahogy a jutalom-, illetve védettség játékban is alulmaradt az utolsó pillanatban Aubrey, úgy a social game-ben is alulmaradhat, és kizúghat a cél előtt.

A chellenge-ek, amikre elég sok fazék jutott (túl sokat hoztak magukkal?), elég hasonlóak voltak, de egy apró ötlet, a három nyertes és háromféle nyeremény ötlete az elsőt kellemesen megbolondította. Meg egyébként is: nem most volt először ilyen nagy kettes csata a végén a győzelemért.

Survivor - 32x10-12

Most mindenesetre nagy változás állt be a status quo-ban, Jason ijedezhet, Julia sem érezheti magát biztonságban, de Tai sincs a totemoszlop tetején. Neki viszont még mindig ott van az idol, plusz ott a plusz szavazata is. Ami még sokat jelenthet, de attól függetlenül, neki marha nehéz lesz megúsznia a kiszavazást, mert mindenki tisztában van azzal, hogy esélyes – még talán így is, hogy talán bukta a Brawn-fiúk szavazatát.

A kérdés persze még mindig az, hogy ki irányít? És ki lesz képes arra, hogy mondjuk Jason-t és Joe-t magával vigye a döntőbe, hogy nullára nyerjen? (Főleg azért, mert szívesen meghallgatnám, hogy Joe mivel próbálná meggyőzni a jury tagjait, hogy adják rá a szavazatukat.)

Survivor - 32x10-01 Survivor - 32x10-02 Survivor - 32x10-03 Survivor - 32x10-04 Survivor - 32x10-05 Survivor - 32x10-06 Survivor - 32x10-07  Survivor - 32x10-09 Survivor - 32x10-10 Survivor - 32x10-11  Survivor - 32x10-13 Survivor - 32x10-14 Survivor - 32x10-15 Survivor - 32x10-16 Survivor - 32x10-17 Survivor - 32x10-18  Survivor - 32x10-20 Survivor - 32x10-21 Survivor - 32x10-22  Survivor - 32x10-24 Survivor - 32x10-25 Survivor - 32x10-26 Survivor - 32x10-27 Survivor - 32x10-28 Survivor - 32x10-29 Survivor - 32x10-30 Survivor - 32x10-31 Survivor - 32x10-32 Survivor - 32x10-33 Survivor - 32x10-34 Survivor - 32x10-35 Survivor - 32x10-36 Survivor - 32x10-37 Survivor - 32x10-38

14 hozzászólás Ne habozz!

Hanadix - 2016. 04. 21. 16:39

Wow :D Úristen de jó volt ezt nézni, pedig amikor Jason megnyerte a immunity-t, akkor nagyon esélytelennek tűnt, hogy a fiúk közül bárki is kieshet. Hát ez zseniális volt. :D

A 3 különböző nyeremény amúgy tényleg nagyon jó ötlet volt, ez az egész rész úgy ahogy van nagyon jó volt :D

Risi92 - 2016. 04. 21. 17:16

azok az emberek, akik eddig fanyarogtak Aubry miatt, most nagyon nézhetnek, hogy igen, ilyen jó social game-el rég rendelkezett játékos. gyakorlatilag a lehetetlenből hozta át Tai-t magukhoz, így: 1) megszabadult a szuper idoltól 2) megszabadult egy sima idoltól 3) kitette Scottot. na persze nem minden az ő érdeme, ehhez Tai is kellett, de ő az aki a legjobban dolgozik, és aki a leginkább küzd szerintem. tényleg csodás volt a TC, és zseniális volt látni a fiúk pofára esését.

(ja amúgy először volt “trending” a survivor facebookon, annyian posztoltak róla a rész után. hát igen, 32. évad és még mindig csak egyre jobb lesz.)

Natale - 2016. 04. 21. 20:23

Ehh, ez most mire volt jo Tai-nak? Eddig az egyik legbiztosabb pozicioban volt, most meg amint lehet, megy. A plusz szavazata is csak akkor er valamit, ha vannak szovetsegesei, egyedul eselytelen. Pont emiatt azt hittem hogy megprobal Jasonnel es Scottal vegigmenni, ha odaadja az idoljat akkor biztos hogy a masik kettore celoztak volna vegig.

Aubry nagyon jo, innentol szamomra o a legnagyobb eselyes a gyozelemre, es nem is mondom hogy nem orulnek neki. Szerintem eleg jol menedzseli a szovetseget, es ha sikerul mindig talalnia egy villaint (Jason, Julia, Tai adjak magukat) akkor szerintem el tudja kerulni hogy szervezkedjenek ellene.

Jasont kicsit sajnalom azert, siman odaadta az idoljat, ami nem kis dolog, es sokkal erdekesebb lenne a kovetkezo resz ha megmaradt volna neki. Es valahogy ugy erzem hogy Scot elrontotta a jatekat, a szemetsegeket mind o csinalta (de o tudta hogy ugysem fog nyerni) es most emiatt ot mindenki utalja. Csak probalt jo szovetseges lenni, es teljesen ertheto modon Cydney-t kitenni, akinel meg mindig nem ertem hogy mi volt az a random sertodes.

Joe es Michelle jo nagy birkak, Aubrynak szerintem veluk lenne a legnagyobb eselye a dontoben, mert akkor kapna szavazatokat a loyalty-faktor miatt is.

sapkamacska - 2016. 04. 21. 21:03

Volt mar olyan, hogy valakit annyira keveset mutattak, mint Joe-t? Nem mintha hiányozna vagy szimpatikus lenne.

LorelaiLeigh - 2016. 04. 21. 21:26

En azt nem ertem, hogy mire szamitottak amikor nem kulon jatszottak ki a ket idolt.
Juliatol tudtak, hogy a Cidney terv nem jott ossze, az Aubry-ra szavazasrol meg nem is szoltak senkinek. Igy nyilvanvalo volt, hogy nincs olyan szcenario mint mult heten, amikor megtarthattak a szuperidolt. Ha ugyis kijatsszak mindkettot, akkor nem mindegy? Nem lett volna egyszerubb biztosra menni es kijatszani a kettot kulon-kulon?
Ennyire fontos lett volna a ‘show’? (Vagy arra szamitottak, hogy Tai-ra mennek a voksok tenyleg es Scott sem adta volna oda a sajatjat, de ebben nem hiszek igazan)
Amugy Tai-t en sem ertem. mondjuk eppen meg lehet indokolni, hogy miert volt ez jo strategia, csak nem ugy nezett ki, hogy o ezert csinalta. (persze ez boven lehet edit)

Hanadix - 2016. 04. 21. 21:32

Natale: Hogy miért volt jó Tai-nak? Ha kijátsszák a superidolt, akkor elveszíti a sima idolját, és ott marad egy 3 fős szövetségben, ahol nyilvánvalóan legalul van. Ő is megjegyezte a részben, hogy semmi döntésbe nincs beleszólása, megmondják mi lesz, és az lesz. És igaza is van, hisz hallottuk a fiúktól, hogy amint nem nyerne tai védettséget, kiteszik.
Így megszabadult egy nála erősebb játékostól, jason-nek kiejtette az idol-ját, neki megmaradt a sajátja. Plusz ha eljut a final-be, akkor ez a lépés elég rendesen építi az önéletrajzát, mint “big move”.

Riggins - 2016. 04. 21. 22:39

Én a gonoszoknak szoktam szurkolni, így szomorú voltam ma reggel.
Tai jó lenne ha megosztaná, hogy ez neki miért volt jó, mert én nem látom, hogy innen hogyan fog nyerni.

Tény az is, hogy eleve gyökér terv volt a SuperIdol kijátszása. Ennek kellett volna lenni a vészmegoldásnak, de itt az A-terv volt.

És akkor most jön az, hogy nem fejezik be a munkát és teszi ki Jasont, hanem túlokoskodják és erőtlenként túléli a szavazásokat. Nyerni nem fog, de többen kiesnek még előtte, akik ezt elkerülhetnék szerintem.

Scot meg Jeff Kent mellett minden idők tán legjobb ex pro atlétája volt a Survivorben.

Natale - 2016. 04. 21. 22:45

Hanadix:

Ez oke, de mar igy is neki volt az egyik legjobb a CV-je, mindenki szerette es challenge-ekben is jo volt. Plusz ott az advantage, amitol mindenki fel, es igy csak meg jobban felnek tole a big move miatt. Tehat a “big move” megemeli a hatranyat, de az elonyet nem.

Szovetsegek tekinteteben pedig ha marad meg egy korig Scot, akkor maradnak a regi vonalak, es ha Juliat a fiuk oldalara szamoljuk, akkor 4 a 4 ellen, nem akkor fogjak hatbatamadni. Ujabb egy kor, es az osszes lehetoseg bent van meg. Ha akarja, hasznalja az elonyet es vezerre valik, ha akarja atugrik a masik oldalra, szoval ugy rengeteg opcioja maradt volna, es nem feltek volna tole annyira.

Az mondjuk lehet, hogy felt attol hogy mi van ha 2 idol is visszakerul es nem talalja meg egyiket sem, abbol lehetnek gondok.

Enzo - 2016. 04. 21. 23:17

Wow, ez a rész adta.

Reward:
Ez a felosztás zseniális volt, ilyen lehetne még, nekem tetszett hogy különböző dolgokért játszottak. Na, megint extra vote a képben, én azért a többiek közül valakinek a helyében az immunity elején megkérdeztem volna Tai-t, hogy nem oda vonatkozik-e az előny, mert ugye úgy szokott lenni néha, és akkor Jeff is megkéri, hogy mondja be -> rutinosabbak ebből akár asszociálhatnak akár az extra vote-ra is.

Immunity:
Aubry és Jason meglepően jól nyomták (előbbi nagyot nőtt a szememben a rész során, emlékszünk még a kb első részes kifakadására? akkor még azt hittem hogy nem fogja bírni sokáig…), eddig nem szerepeltek jól az ilyen “ki bírja tovább” játékban. Amúgy most 1 körben ellőni 2 ilyet elég uncsi volt, őszintén szólva.

Social game:
Julia a saját szempontjából egyébként teljesen jól gondolkodott, hogy a srácokkal megy, ők majd kiejtik Tai-t, döntőbe mennek 3an, és megnyeri. Kérdés, hogy “mi lett volna ha”, mondjuk Jasonéknak az a tervük, hogy behúzzák Joe-t, és úgy final 3, úgy még lett is volna esélyük :D
Tai-tól is ilyen szempontból érthető lett volna, ha Scotékkal tart – jó játék lett volna, de nem “good television”.
(Joe meg…kár rá szót pazarolni, 0 social game és mind2 challenge-ben bőven elsőként esett ki.)

#hétidézete:
“I’m spitting back at him like a deranged llama” :DDD

Tribal:
Na ez megint a legjobbak között volt. Tai mennyire kemény volt, amikor rázta a fejét, hogy nem adja oda…SAVAGE!
(Julia arca priceless, látom be is került :D Az egymásra nézések meg még így képsorozatként is ütősek :D)
Amúgy érdekes szitu jött össze, mert így ha megmenti Scot-ot, a saját bőrét viszi vásárra, ebbe elsőre bele se gondoltam…fura hogy pont így oszlottak meg a szavazatok. És Jason idolja is kiesett, hihetetlen mekkorát fordított a játékon ez az egy döntés, ez több mint másfél légy volt egy csapásra. Most 5v2-ben nem tudom, mit tud csinálni Julia és Jason, a csaj visszaugorhatna, és kiejthetnék Jasont, de utána hogyan tovább? szóval gondolom új határvonalak fognak alakulni…

Egyebek:
-Jason konkrétan azt mondta az elején, hogy ők ejtették ki Debbie-t a gyerekes káoszcsinálásukkal, holott ugye más volt az indok. A “szavazzátok ki Cydneyt, akkor visszahozzuk a fejszét” jelenet meg tényleg döbbenetes…
-Scot a tábori élet szétcseszésével példálózásnál Russell Hantz-et mondott Brandon Hantz helyett, figyeltétek?
-Egyszer kéne valami olyan csavar, hogy a sima immunity idol érvénytelen valamiért.

Riggins - 2016. 04. 22. 09:51

Az extra vote nem ismert ezen játékosok számára.
A 30. évadban még nem került képernyőre Dan Foley-é amikor elindult Kambodzsába, a 2nd chance meg utánuk lett leforgatva, tehát Tai előnye teljesen unikum a versenyzőknek.

Enzo - 2016. 04. 22. 10:22

@Riggins: miket tudsz :D de tök jogos egyébként.
azt viszont nemtom, hogy volt-e korábban olyan advantage, ami nem az immunityhez kötődött.

Menyet - 2016. 04. 23. 16:59

Tai nem adhatta oda az idolt, mert akkor hazamegy azonnal.
Ha kijátszák a superidolt, akkor a 4 szavazat Scotton érvénytelen lett volna, marad 2 Aubrey – 2 Tai.
Mivel döntetlen, ezért mindenki újraszavaz Tai és Aubrey között és Tainak sincs már idolja.

Julie talán kihozta volna döntetlenre a szavazást, de nem hiszem, hogy megkockáztatta volna a kőhúzást Tai kedvéért.

FrankLuck - 2016. 04. 24. 12:21

@ Menyet igazad van, arról nem is beszélve, hogy esze ágában sem volt odaadnia az idolt, eleve ellenük szavazott emlékeim szerint (2 ment Aubrey-ra, gondolom Jason és Scot volt az – tehát Tai eleve Scotra szavaszott, nyilván nem azért, hogy odaadhassa neki az idolját).

Dregnarr1 - 2017. 09. 14. 18:44

Én az előző rész tribalját is kimagaslóan élveztem, és ment is a kedvenceim közé.

Ennél a résznél az ötlet felmerülése után végig reménykedtem, hogy Tai meglépi a dolgot, mert ilyet még nem láttunk, és hát, nem kellett csalódni, így nekem top3-as triballá vált a mostani! IMÁDTAM, hangosan hahotáztam az élvezettől a végén (mondjuk az ilyen nagyobb mozdulatoknál sokszor szoktam :D ), bele tudom élni magam, na :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz