login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – 3×17: Secret Warriors

2016. 04. 23. 15:21 - Írta: superpityu

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Screw S.H.I.E.L.D.!

El kell ismerni, hogy nem mindennapi, amit az Agents of SHIELD csinál. Párszor megemlékeztem már arról, hogy ebben az évadban tényleg magára talált a sorozat, és így utólag még a Bobbi-Hunter fiaskót is megbocsátom nekik, mert azóta durván pörögnek az események.

bscap0621

Egyik jó rész után hozzák a másikat, alig van idő némi szusszanásra, hisz minden részre jut valami őrületesen nagy WTF, amit sok más képregény-sorozatban meglépni sem mernek (innen is csókoltatom az Arrow készítőit). Az pedig csak hab a tortán, hogy képesek úgy felborítani a status quo-t, hogy közben központi karaktereknek baja sem esik.

Ráadásul a héten először végre tényleg összeállt a Secret Warriors. De jöjjenek a spoilerek a tovább után, mert van mit kivesézni.

Szóval a mentőakció túl gyors volt, ami nem gond, csak ebből már lehetett tudni, hogy szar van a palacsintában. Viszont olyan remekül lett megoldva az egész, ahogyan elkezdtek bizalmatlankodni az inhumanekkel, hogy közben maga a néző is többször elgondolkozott azon, hogy kit is manipulálhat Hive.

bscap0624

Féltem, hogy túlságosan papírforma lesz és Joey az „áldozat”, hogy nem lesz elég töke a készítőknek valami durvát meglépni. Közben pedig tényleg attól tartottam, hogy Daisy került bele Ward hálójába. Tipikusan az a helyzet, amiből nem hittem, hogy jól jönnek majd ki.

Szóval Daisy találkozója Ward-dal nem sült el jól, hiszen most kvázi agymosáson esett át a sorozat legjobb karaktere. De maga a megoldás, ahogy a csaj lerombolja a SHIELD hangárját, az annyira epic lett, mintha valamelyik Marvel-film sorsfordító jelenetét láttam volna. Libabőr. Még akkor is, ha baromi gagyin vette ki magát az, hogy senki nem akadályozta meg a szökését. Mégis hány ember van a hadiszálláson, hogy sehol senkibe sem futott bele?

Utólag belegondolva már nem is tűnik akkora meglepetésnek a fordulat, hiszen Hive a korábbi gazdatestek emlékeit is megszerzi (Willként tudott a Jemma-s kalandról, Malick-ot pedig az öccse történetével rémítette meg), így a Ward-os emlékek miatt biztosan bosszút akar állni Coulson-on. Mi lenne nagyobb csapás miután már Rosalind-ot elvesztette, ha “lányát” is sikerülne kiiktatni.

bscap0641

Tényleg jó volt látni, hiszen a leglojálisabb karakter esett ki a csapatból, ki tudja, mennyi időre. Ráadásul arról sem tudni, hogy mennyire van képben a döntéseivel, mennyi önálló gondolata maradt. De biztatónak tartom, hogy visszament Lincoln-ért. Sőt ugye ott van a látomása is, amiről kevesen tudnak.

Kíváncsi vagyok miként sikerül megbirkózni a most kialakult helyzettel, de tippre szerintem gyorsan feloldják majd az agymosás szálat, persze csak azután, hogy kellően nagy hülyeségeket fog csinálni. Gondolom kifecseg pár belsős infót és a kristályokat is rossz kezekbe adja majd, hogy legyen elég probléma.

Kicsit olyan az egész mintha Ward gyűjtené maga köré az apokalipszis lovasait. Tudom az X-Men jogok a Fox-nál vannak, de nagyon arra hajaz az egész, ahogy gyűjti az erős metahumánokat.

bscap0627

Összességében meglepően jól muzsikál a SHIELD a visszatérés óta, bőven akadnak meglepő fordulatok, Malick és a lányának halála a felvezetésük mellett durván meglepett.

Emellett pedig Lash is szem előtt van tartva, mert minden bizonnyal fontos lesz Ward legyőzésében. Vajon kapunk valami új magyarázatot arra, hogy milyen séma alapján ölte az Inhumaneket, lehet, hogy az egésznek már a kezdetektől köze van Hive-hoz és azokat nyírta ki, akik nem elég erősek ahhoz, hogy felülkerekedjenek az akaratán? Majd meglátjuk.

10 hozzászólás Ne habozz!

Nézőke - 2016. 04. 23. 15:35

kiváló rész volt, de a szavazásnál is írtam,hogy az az egy nem tetszett,amit ide is írtál,miszerint: Nem figyelte senki a karanténban lévő Daisyt.
Azért ez elég hihetetlen volt.

zsedan - 2016. 04. 23. 15:42

Igen, bakik akadnak, de basszus szó szerint mintha 1 film lenne sok részben, nagyon durván jó lett.

kovg1987 - 2016. 04. 23. 16:00

messze ez volt a sorozat legjobb része, darkos hangulat, a kis hibákat leszámítva jó történetvezetés, bátor húzások – megérte eddig kiböjtölni a rosszabb részeket! :D

Szaby59 - 2016. 04. 23. 16:55

Azért igazán beszerezhettek volna több Inhumant is a nagy “csapatba” kissé nevetséges volt amikor behívja azt a +2 embert :D

Enzo - 2016. 04. 23. 18:57

Akkor ide:
3×17
Húb@zmeg…ha ilyen részeket nyomnak évad közben, mint a 3×08, a 3×15 meg ez, milyen minőségű lesz az évadzáró?

Az elején kicsit gyorsan lezavarták a Secret Warriorst meg az előző rész végén kialakult konfliktust, de ezek szerint azért, hogy beleférjen a többi tartalom.
A feszültségépítés remek volt, szinte érezni lehetett, ahogy hihetetlen ütemben nőtt a bizonytalanság, egyedül azon húztam a számat kicsit, hogy Malick ennyire simán elültette a gyanút Coulsonban, a főni valahogy túl könnyen hitt neki – kisétált és már gyanúsan nézett még Skye-ra is, akivel pedig min keresztülmentek már. A felvezetés Lincoln leleplezéséig is tetszett, de sejthető volt, hogy ez nem a vége, és ó igen, ezek a jelenetek mindig a legjobbak, amikor kiderül a második csavar! Most is ott volt a szeren az egész, főleg a kellő flashbackekkel megtámogatva – szóval amikor Ward azt mondta, hogy “van egy belső emberünk”, azt nem Malickra értette!
Hát most szépen összerombolta Skye a bázist…mi lesz itt még?

Szinte kár (de jobban megnézve tendencia..), hogy egy ilyen amúgy is remek részben szinte mellékjelenetként lőtték el Fitz és Simmons végtelenül cuki és megérdemelt és feelgood és vidám jelenetét. De jó volt látni :3 (az első csókjelenetet persze nem übereli, de akkor is :))

Jojó és Mack is milyen aranyosak voltak együtt, mindegyik a másik nyelvén tanulgatva^^ (….”voltak”.)

#hétidézetei
“-You can’t even walk.
-I can still fly.” /May/

“No, not fascinating. Quarantine.” /Simmons/

“I met gods. Gods bleed.” /Coulson/

Éva - 2016. 04. 23. 22:20

Valami hihetetlen jók az utóbbi részek, most még azt is elérték, hogy habár Daisy és Lincoln kapcsolata és karaktere anyira nem hatott meg, most végig a hátukon vitték a nagy jeleneteket (a remek Fitzsimmonst leszámítva persze), nagyon jól játszott Chloe Bennett és Luke Mitchell is, le a kalappal.

Skye217 - 2016. 04. 23. 22:36

Ezzel az évaddal én is így vagyok, ez a rész meg lazán az eddigi legjobb belőle (vagy legalábbis benne van a top 3-ban). Esküszöm a végén a könnyeim jöttek, hogy “Úristen Skye mi a fenét csinálsz”…. (És legalább Hive még mindig Skye-nak fogja szólítani :D )
Azért remélem a Secret Warriors csapatba még jó pár inhumant beszerveznek, mert eddig ez így elég kevés (bár menő képességeik vannak, azt aláírom).

Hiroshima32 - 2016. 04. 24. 09:27

Lash-sel kapcsolatban nem értek egyet a poszttal. Túl erősnek tartom ahhoz, hogy Hive megengedhesse magának, hogy ne csábítsa maga mellé. Ráadásul Skye vélhetően pontosan tudja, hogy hol tartja fogva a SHIELD.

A sorozat egyre jobb, a CW DC-univerzumát kenterbe veri éppen.

Hádész - 2016. 04. 24. 10:13

superpityu, érdekes, hogy Joeyt gondoltad papírforma áldozatnak, nekem valahogy végig úgy tünt, hogy Yoyot akarják úgy feltüntetni, mármint a pisztolylopás, neki mutatták, melyik fegyver a halálos, stb.
Amúgy érdemes megemlíteni Lincolnt is, szerintem sokat fejlődött a minden elől menekülőből a Daisyt maradásra bírni akaró karakterré.

MT90 - 2016. 04. 25. 15:43

Messze van még, de a Marvel helyében az 5. évadtól (közepétől) elkezdeném felvezetni az Infinity War I-et pár órás minieseményekre felbontva Sólyomszemmel, Quakekel, Furyval, Hillel, Coulsonnal, Deathlokkal, YoYoval és a Defendersszel.

Forgassák együtt a filmmel, így nagyobb lehetne a büdzsé :D A MCU Black Order lehetne az ellenfél, Blonsky visszahozatala is jó lenne.

Az 5. évadban a sorozat címe lehetne ‘Agents of SHIELD: Race to Infinity’.

Esélytelen, de legalább van plusz egy kommentem :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz