login |

Banshee – 4×04: Cut the bullshit

2016. 04. 24. 21:49 - Írta: superpityu

49 hozzászólás | kategória: kritika,

Talán itt az ideje, hogy elfogadjuk, hogy a Banshee 4. szozonja már valószínűleg sosem lesz annyira durva, mint az előző évadok, hiába szeretnénk. Ha pedig így nézem, akkor simán rámondom, hogy ez a szezon egy közepesnél jobb és véresebb krimi. De tényleg ezt szeretnénk, egy The Following 2.0-t?

Banshee - 4x04-02

De baromi érdekes, hogy tavaly féltávnál már milyen komoly húzásokon voltak túl, idén pedig még mindig csak építkeznek, új karaktereket hoznak be.

Igaz a héten először már úgy éreztem, hogy kezd beindulni a végjáték, kár, hogy igazából az előjáték sem volt még meg. Ráadásul a héten lett egy tipikusabb, kevésbé Banshee-s epizódunk, azért Eliza Dushku érkezése sok kellemes emléket váltott ki belőlem.

bscap0680

Jöjjenek a spoilerek a tovább mögött.

Tudom, nem lehet az én kedvemben sem járni mindig, de míg eddig azon panaszkodtam, hogy mennyire szét vannak húzva a szálak és mennyire nem feszes semmi, most kvázi az ellenkezőjét kell mondanom. Nem öröm, hogy az évad felénél bedobank egy új sztorit és Dushku karakterét, miközben láthatóan a többi is rengeteg sebből vérzik.

bscap0695

A sorozatgyilkos szekta hiába lenne érdekes, egyszerűen nem érzek bennük erőt, főleg, hogy valószínűleg majd csak egy jó kis vérfürdőnek lettek behozva.

Bár érdekes, hogy így Rebecca tök random eshetett bele a hálójukba, ennél pedig kábé minden megoldással jobban jártunk volna. Nem tetszik, hogy nem egy bosszúhadjárat része volt a lány halála, hanem csak pár elvont tag nyitott szívműtétet végzett rajta. Mert miért is ne? (Persze benne van, hogy valaki így próbálta a gyilkosságot “elrejteni”.)

Banshee - 4x04-01

Ráadásul megjött a FBI is, hogy kicsit elvigye még tipikusabb irányba az egész nyomozást. Tény, hogy Dawson karaktere megnyerő, van benne kellő kraft és szemtelenség ahhoz, hogy egy ligában játsszon olyan szereplőkkel, mint Proctor és Hood. Sőt a Dawson/Hood-dinamika is tetszik, főleg, hogy elég egyértelmű, hogy mire megy majd ki a játék.

bscap0691

Proctor közben egyre súlytalanabbá válik, pedig nem kellene, hogy ennyire látszódjon rajta, hogy felemészti a gyász, vagy akármi.

A Brotherhood belső ellentétek elé néz, miközben Calvin egyre többet akar. Carrie pedig egyre jobban belemélyed ezekbe az ügyekbe és heti egy cool jelenetben folytatja az önbíráskodást. Szegény Job pedig szenved, hiába jutott ki, azért a kínzások elég mély nyomott hagytak benne.

bscap0689

Ha egy újonc sorozat lenne a Banshee akkor biztosan elégedetten állnék fel a részek végén, így viszont még mindig savanyú a szőlő. 

Ui.: Elég furcsa látni minden héten, hogy Ryann Shane (Deva) benne van a főcímben, pedig eddig csak egy alkalommal láttuk, akkor is flashbackben, viszont a héten amikor megtalálták a hullát és kimondták a “18-25 közötti vonzó nő” dolgot, akkor arra jutottam, hogy talán ő lesz a következő, csak ahhoz meg is kellene jelennie a városban.

49 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 04. 24. 21:53

nyilván carrie + lángszóró állat volt (de hát bárki+lángszóró állat, bár milicevic meggyőző arcot vágott), a menekülés whatever.

és összességében maga a rész is lehet, hogy simán elfogadható lett volna, de mivel banshee-t akartam nézni, így rohadtul hidegen hagyott. nem ismételni kell mindent újra, hanem megmaradni a világon belül. de ez…

tök jó, hogy a kínzáspornó már két szálon is megy, de a sátánista szektára kifejezetten nagy szükség volt (miközben mutatják őket, arra gondolok, hogy most lehetne ám mást is, ha nem lennánek), és a két rész alatt behozott kábé fél tucat új karakterre is – gyorsan be is börtönözték hoodot, mert minek törődjenek a főhőssel, amikor már csak 5 rész van hátra.

ha elkaszáltam volna az évadnyitó után nem vesztek semmit, max egy gyökér following-klónt. (egy dolog, hogy sorozatgyilkos rejtélyt írnak bele, már a ki a gyilkos? játék is feleslegesnek tűnt volna, de az, hogy nem is ez a lényeg, hanem csak egy criminal minds-epizódot vágnak 8 részre, az nekem is sok. még akkor is, ha nyilván összeérnek a szálak, vagy a végén kiderül, hogy van valami kavar vagy akármi.)

én megpróbálom letesztelni a keménységemet, azzal, hogy kiszállok. utálom, amikor egy általam kedvelt sorozat epizódja után úgy állok fel, hogy bárcsak mást néztem volna. elég volt ezt egymás után kétszer vagy háromszor átélni…

riskaa - 2016. 04. 24. 21:54

99%-ban nem szoktam elaludni sorozatnézés közben. A Banshee 4×01-et harmadikra tudtam csak végignézni, nem hiszem, hogy az én hibám lett volna. Óriási csalódás.

hor1 - 2016. 04. 24. 21:54

Hát ez 4. rész már önmaga paródiája volt.
Rebecca, aki fucking dangerous, Carrie futása, a methhead FBI-os.. áhh. Súytalan szar lett az egész.
Még szerencse, hogy már csak 4 rész, talán így még a szépre fogok tudni emlékezni.

Geza Kovacs - - 2016. 04. 24. 21:54

Én nagyon elfogult vagyok ezzel a sorozattal szemben, óriási kedvenc, de ez a rész most már mindenféle mércével nézve szar volt. Majdnem kínosan. Még a 2-3. részben ki lehetett bírni, viszonylag érdekesen alakult minden a történeti építkezéssel kapcsolatban, de a 4. részben ezt már nem tudom, hogy merték így.

(Jó, tét nélküli a készítőknek, tudom, de akkor se kellene megsemmisíteni az eddig összehozott
érdemeiket.)

Ez egy új sorozatnál 22 részes évad esetében még elmenne így esetleg, de nem itt.

Gondolom ezek után az 5-7. rész is ilyen lesz, a 8. meg végig mészárlás. Vagy ki tudja, lehet, hogy minden szereplő csöndben belehal az unalomba a fináléban.

leila - 2016. 04. 24. 21:55

Inkább azt nem értem, hogy a 4. rész ment le és rögtön bejött a játékba még három szereplő: a fősátánista, a főnáci és az FBI-os drogos csaj. Innentől kezdve hamar el kéne kezdeni a szálak elvarrását, mert így nem lesz vége.

Amúgy ezek szerint senki sem nyert, mert sem Burton vagy Hood vagy Proctor volt a gyilkos, hanem a nehezen bárhova tehető szekta. Ez eléggé erőltetettnek tűnik.

Sheriff Hood - 2016. 04. 24. 21:55

számomra ez a negyedik rész inkább visszahozta a Banshee érzést, mint hogy önmaga paródiája lett volna.

Carrie futása tényleg vicces volt, de legalább előremozdultak a dolgok: a náci Nagy Gonosz Farkas előbújt a rácsok mögül, így Calvinnek konfrontálódnia kell. Proctor valószínűleg megtudta, hogy Hood megszegte a “Rebecca tabut”, így elszámoltatás lesz. Megérkezett az FBI ügynöknő és megmutatták a gyilkost is, újabb beteg, Banshee-be illő gonosz.

Mondjuk az egyre rejtélyesebb, hogy ez a szál minek kellett, mert a frontvonalakat anélkül is remekül fel lehetett volna húzni és így is volt elég lezárandó dolog. Nyilván kellett valami új, az eddigieknél is betegesebb szarság Bansheebe, de Sugar így gyakorlatilag elkallódott a végére, mert nincs hova beletenni és nem is lesz, ahogy nézem. És lettek volna jobb dolgok is, amire ezt a játékidőt fel lehetett volna használni, illetve Rebeccát is el lehetett volna tüntetni enélkül is, de remélhetőleg lesz valami hozadéka a későbbiekben, hogy a készítők így döntöttek.

Az viszont egyre nyilvánvalóbb, hogy nem így tervezték a lezárást és a helyszínváltás sem szolgálta a történetet eddig, de ebből kellett kihozni a maximumot. Viszont még mindig hatalmas potenciál van a felvezetett rosszarcokban, kérdés, lesz -e idő szépen végigvinni mindent, vagy az utolsó részben lesz egy 50 perces “mexican standoff”, amiben mindenki elhullik, akinek el kell, és mikor eloszlik a füst a végén vagy áll majd ott valaki, vagy nem.

sepörd - 2016. 04. 24. 21:55

fúh gyerekek ezt az évadot nem kellett volna.. egy rossz paródia, hatalmas WTF.
kedvenc jeleneteim:

-Rebecca megdugja a félholt Hoodot

-utolsó évad felénél behozunk egy Gyilkos elmék szálat mert az úgy ideillik (mikor kivették a csaj szívét akkor már majdnem kinyomtam a fenébe)

-“IM FUCKING DANGEROUS!!!” (ez volt a best)

-megjön a klisés FBI ügynök, sehol semmi 2 perc után “Hood ártatlan”. Brock: “ok, akkor ki is engedem”

-az FBI-os kizavar pár koszos drogost hogy cucchoz jusson!?

-Terminátor Carrie Macskanőnek öltözve ölni megy a megtört Jobbal. a három kopasz elszalad ahelyett hogy a nagy gyújtogatás közben simán lelőnék a nőt.

-Carrie nagyon nagyon kemény arcot vágva Michael Dudikoffot is megszégyenítő futása

szerintem ez simán rosszabb még a Dexter zárásánál is, az legalább Dexteres volt valamennyire. én már csak azért szurkolok hogy a náci legyilkoljon mindenkit oszt függöny, komolyan már az a legszimpatikusabb.

Lemoni - 2016. 04. 24. 21:55

Amennyire örültem, hogy Eliza Dushku is bekerült a sorozatba, annyira elkeseredtem, milyen hülyén megírt karaktert és szövegeket kapott, de még inkább a kifejezéstelenre botoxolt arca miatt. Úgy tűnik, a seriffjelvénnyel együtt a tökösség is átkerült Brockhoz.

szpojleres mókus - 2016. 04. 24. 21:56

Valaki meg tudja mondani mi értelme volt a sátánista jeleneteknek hogy több mint 10 percet töltsenek ki? Nekem olyan érzést adott, hogy…”hmmm…hát őő negyedik évad…mit tegyünk bele….na jó mindenki letargikus hangulatban van…de már 3 rész óta. kell valami új! ó megvan, legyen rituális gyilkosság! ezaz!”

Carrie maga hirtelen a feminista armageddon, senki sem tudja őt legyőzni.

Azt a jelenetet meg amikor a fbi ügynök bemegy a lepukkadt aidses drogtanyára beszívni, na azt aztán nem tudtam sehova se tenni.

C-DEF - 2016. 04. 24. 21:56

hát 4 rész alatt volt true detective, hannibal, sons of anarchy feelingem csak nem banshee…sajnos

eClipse - 2016. 04. 24. 21:56

Hát ez katasztrófa volt. És az, ahogy Carrie futott ki a felrobbanó raktárból! Jó Isten! Ez a fajta megoldás már tíz éve is übergagyi volt, lassan már az Asylum sem használ ilyen megoldásokat. Elég szomorú, hogy ide korcsosult ez a sorozat…

Morgan - 2016. 04. 24. 21:57

4×04 Kasza. A főhős totál elvesztette karakterét. A főhősök mind maguk alatt vannak. Rossz nézni ezt a szenvedést.

Iceman - 2016. 04. 24. 21:57

Nem hittem volna hogy valaha is visszakérném az elvesztett 50 percemet egy Banshee rész után. Borzalmas volt. Nem tudom mennyire van szüksége egy sorozat záróévadának egy ilyen sátánista gyilkosos szálra. Carrie lángszórós akciója meg a legalja volt.

Gariss - 2016. 04. 24. 21:57

Háát.. az a helyzet, hogy 4 ilyen rész után számomra elképzelhetetlen, hogy jó évadként záruljon ez a negyedik évad, ennek ellenére nem vagyok dühös, mert ez az évad nem idegesítően szar mint pl a Sons of Anarchy záróévadja, hanem csak melankólikusan szenvedős. Hood szenved, Proctor szenved, Ana szenved,Job szenved,az egész falu szenved, de a Banshee eddig nem erről szólt és nem értem ez az irány kinek jutott az eszébe. Mindenesetre az első három évad miatt sosem fogok haragudni erre a sorozatra, mert így is több élményt kaptam a Bansheetól, mint a legtöbb tv sorozattól.

Rezsidémon - 2016. 04. 24. 21:57

Ahogy Carrie slow motion-be futott, tűzzel-robbanással a háttérben, azt még Lorenzo Lamas is letagadná. Igazi Film Plusszos ZS-kategória. Halálos Végzet 2. Hát persze, hogy idióta fejet vágott közben. Ilyen jelenetet nem is lehet másképp.

Happy Zoidberg - 2016. 04. 24. 22:19

4 résszel a vége előtt már nem fogom elkaszálni, de ha vége, úgy fogok csinálni, mintha a 2. évad lett volna az utolsó.

Neoprimitiv - 2016. 04. 24. 22:31

na, az előzeteseket láttam, a kommenteket elolvastam, az elejébe egy picit belenéztem és azt hiszem ezzel pont annyi időt töltöttem ezzel a résszel, amennyit megérdemelt.

Azért amikor az előző rész után azt írtam, hogy lehet a gyilkos egy random pszichopata, azt nem gondoltam teljesen komolyan. Erre a szálra csak egyetlen, picit enyhítő körülményük lehet, ha a következő részben lekapcsolják őket és kiderül, hogy Rebeccát nem ők ölték meg. Ha tovább húzzák ezt a Cobra stílusát idéző vérgőzt, akkor hülyék.

apost - 2016. 04. 24. 22:46

A rücskösfejű sátánista csávó miért olyan ismerős? Volt már valamikor korábban a sorozatban?

Amúgy nekem is elég wtf volt az egész. Kb minden korábbival egyetértek, illetve ami engem még külön zavart hogy Carrie jobban ki volt sminkelve a harchoz mint úgy a hétköznapokra. Talán tetszett ott neki valamelyik munkás, ezért is nem ölte meg őket mind, mert mi más oka lett volna rá miután még maszkot sem volt hajlandó húzni…

Hood-ot sajnáltam mikor Rebecca megerőszakolta :)

Tusika - 2016. 04. 24. 22:47

Banshee hol vagy???
most komolyan az összes szereplő ki van fordulva magától, egyszerűen nem értem mit akarnak kihozni a szálakból.
Na és a főszektás csávó csak bennem keltett vörös sárkány utánérzést??? Nem voltam hajlandó visszatekerni, de mintha ugyanaz a kép lett volna felvarrva a hátára mint amit kedvenc önjelölt sárkányunk is nézegetni szokott….

Nézőke - 2016. 04. 24. 22:54

hát ez …. f*s volt.
és komolyan…csak annyit látunk Burtonból,hogy ül a hátsó ülésen és ettől már ki kell engedni a nácit? Meg sofőrt játszik,és fagyizik?

Proctor meg kiherélt tata lett?
És megint visszaemlékezések? 4 hónappal ezelőtt, 3 hónappal ezelőtt, jövőre? mi?
Mi a halál ez??? És szekta? minek? Elég lett volna az egész évadban Job kiszabadítását felvázolni,meg egy Burton-Proctor bunyó,és mindenki elégedett.
Ezt hogy lehet ennyire elszúrni???

szpojleres mókus - 2016. 04. 24. 22:57

Nem hiszem hogy a bansheenak az lenne a jellegzetessége hogy durva.

én inkább azért szerettem meg, mert a főszereplő olyan volt, hogy mindent megtesz a céljának érdekében – ez nem jelent egyett a durvasággal.

De így is úgy is ez az évad olyan mintha egy whiskeyt rendelnék és üditőt kapnék. Egyszerűen kifogyott az íróknak a szusz. Két részre még tuti maradok de ha ez lesz tovább is én a hatalmas banshee fan aki több mint 20 havert már rábeszélt hogy nézzék tuti kiszállok.

fuj…de tényleg..

Rezsidémon - 2016. 04. 24. 23:00

Elméletileg ez eleve lezáró évadnak készült, nem? Akkor miért hanyagolják azt a megannyi témát/szálat/lehetőséget/konfliktust, amit évek óta építgettek? Miért új story line-okra fókuszálnak? Szegény Burton-nel mikor kezdenek már valamit?
Netán úgy gondolják, hogy “epikus vég” lesz, ha az utolsó 50 percbe belesűrítik az összes szál elvarrását? Akkor majd elfeledjük az addig tartó depit?

Addig is, vegyük számba, hogy mi minden is lóg itt a levegőben:
– összejön-e végül újra Carrie és Hood?
– rendeződik-e Hood és a lánya kapcsolata?
– visszakapja-e Carrie a gyerekeit?
– fény derül-e Hood valódi személyazonosságára?
– “jó útra” tér-e Hood, vagy megmarad bűnözőnek?
– visszaszerzik-e a pénzt/lesz-e végsó heist?
Ne feledkezzünk meg a konfliktusokról se:
– Hood vs. Proctor
– Hood vs. Brock
– Brock vs. Proctor
– félkezű hillbilly vs. Hood
– hillbilly drogfőzők vs. Proctor
– Carrie vs. Banshee minden gaztevője
– Bunker vs. a zsebnáci
– a zsebnáci vs. a főnáci
– a zsebnáci vs. Proctor
– a főnáci vs. Proctor
– Proctor vs. a kartell
– Rebecca idegesítő post mortem jelenléte vs. a néző idegei (mint Lori a TWD-ben; végre meghalt, de a szelleme visszajár kísérteni)
– sátánista szekta vs. ? (Hood lenne ugyebár a főszereplő, de amióta nem sheriff, és nem is érdekli Banshee közbiztonsága, azóta ez a szál egyszerűen irreleváns).
És persze ott vannak még a bizonytalan/rejtélyes karakterek:
– Proctor besúgó rendőrnője (kit érdekel?)
– crack-es FBI ügynöknő (ha nem az utolsó felvonásban érkezett volna, talán nem zavarna, hogy lopja az értékes játékidőt nálánál sokkal kedveltebb/érdekesebb karakterektől)
– Burton (a sorozat legnagyobb mézes madzagja. Mikor? Végre mikor???).

Nézőke - 2016. 04. 24. 23:02

hát ez …. f*s volt.
és komolyan…csak annyit látunk Burtonból,hogy ül a hátsó ülésen és ettől már ki kell engedni a főgenyót? Meg sofőrt játszik,és fagyizik?

Proctor meg kiherélt tata lett?
És megint visszaemlékezések? 4 hónappal ezelőtt, 3 hónappal ezelőtt, jövőre? mi?
Mi a halál ez??? És szekta? minek? Elég lett volna az egész évadban Job kiszabadítását felvázolni,meg egy Burton-Proctor bunyó,és mindenki elégedett.
Ezt hogy lehet ennyire elszúrni???

Happy Zoidberg - 2016. 04. 24. 23:12

Az I AM FUCKING DANGEROUS! legyen a hét idézete. Percekig szakadtunk a röhögéstől, bazd meg.

LaCRossE - 2016. 04. 24. 23:38

A csaj Eliza Dushku? És nem ismertem fel? Szégyen és gyalázat.
Először komolyan azt hittem, hogy Krysten Ritter kisasszony az.

sepörd - 2016. 04. 24. 23:47

az nem csoda mert nem nagyon hasonlít magára. amúgy hol vannak a bunyók? Bansheeban azért szokott lenni..

Geza Kovacs - 2016. 04. 25. 00:24

És amúgy erősen hiányoznak az amishok, akik nagyon érdekes jelleget adtak a sorozatnak eleinte, és sokat szerepeltek, és nagyon hiányoznak az indiánok is.

Helyettük jönnének most a sátánisták. Értitek, egy isten háta mögötti szarfészekben egy sátánista elitszekta-csoport hirtelen emberáldozatos sorozatgyilkosságba kezd a semmiből. Láthatóan nagyon gazdag emberek, akik természetesen egy darab kisvárosból válogatják az áldozataikat, iszonyatosan kegyetlen és egyedi módon ölik meg őket, mert az végül is sosem kelti fel akár a legmagasabb szintű hatóságok figyelmet, és főleg senki nem fog rájönni a tettes(ek) kilétére egy Banshee méretű legalább 15 milliós gigapoliszban, ahol kétségtelenül minden 2. embernek szarvai vannak a homlokán. Természetesen az FBI csak a sokadik áldozatnál küld 1 db kiégett kábszerfüggő ügynököt (mert mint tudjuk, ők egyedül dolgoznak, mint Raylan Givens).

Az igazságosztó Carry kilétére sosem derül fény, pedig következetesen maszk nélkül dolgozik.

A polgimester Proctor teljesen nyíltan és személyesen találkozik a droglaborját üzemeltető nácikkal a drogtelepen fényes nappal, de amúgy nem szabad a nevét sem kimondaniuk a náciknak, nehogy kiderüljön, hogy összejátszanak, és az előző részekben még inkább Burton ment egyedül intézkedni hozzájuk.

Totál elgurították a pöttyöst, és valami hihetetlenül következetlenné váltak magukhoz képest, akár csak a 4 részen belüli dolgokat nézve is. Nagyon gáz.

payskin - 2016. 04. 25. 00:31

Ugyanezt csinálták a Strike Backkel is. :( Volt a Cinemaxnak két eszement, tökös akciósorozata, és az utolsó évadra sikerült mindkettőt totál kiherélni, kifordítani saját magából, önmaga paródiáját előállítani.

Kiábrándító.

Poghy - 2016. 04. 25. 01:57

Én úgy tudtam, hogy április elsején kezdődött volna az új Banshee évad. Az eddigiek alapján ez csak rossz tréfa volt. :(

winnie - 2016. 04. 25. 05:18

“A rücskösfejű sátánista csávó miért olyan ismerős? Volt már valamikor korábban a sorozatban?”

az in plain sightot szerintem nem sokan nézték, de ő volt a person of interest budapesti részébe is az egyik évadnyitóban:)

winnie - 2016. 04. 25. 05:20

egyébként az sem volt eddig jellemző a banshee-ra, hogy ennyire ne legyen eredeti. lehet, hogy eddig sem volt az, de egymás után a kajafőzés, majd a szadizás hannibalosabb nem is lehetett volna. miért nem volt ott valaki, hogy azt mondja, hogy közelítsék meg másképp, ne hannibalozzanak?

Peter7 - 2016. 04. 25. 08:22

Én örülök Eliza Dushku felbukkanásának mivel nem csak drogozni fog, hanem vetkőzni is.:D

Brynden Rivers - 2016. 04. 25. 09:13

@Rezsidémon: köszönjük az összefoglalót :)

Szerintem itt jobb évadot tudnánk írni mint a sorozat készítői. Pár ötlet:

– Deva bűnözővé vált volna
– Burton megöli Rebeccat (végre)
– Burton vs. Proctor
– sok Bunker jelenet
– Hood természetesen meghal a végén

Jimbo - 2016. 04. 25. 09:45

Bakker, ha nem utolsó évad lenne, akkor most kaszáltam volna el. Pluszban Dushku mint badass FBI-os, hagyjuk már….

winnie - 2016. 04. 25. 09:49

jimbo: ne már, pont dushku? de hisz neki ez a tipikus szerepe, egy csomószor játszott hasonló badasst, eleve ezzel a karakterrel lett ismert:)

sepörd - 2016. 04. 25. 11:15

ja meg ismeri pár perce Hoodot azt már hívja is a kocsijába..

“végre meghalt, de a szelleme visszajár kísérteni”

pontosan :D

_Peter - 2016. 04. 25. 12:32

Sajnos én se tudok jót írni. Baromi idegesítő 5 percenként 3 hónappal ezelőtt, 4 hónappal ezelőtt…
Rezsidémon felsorolta mennyi szálról lehetne szó, Brock és Hood vs Proctor, (Brock a drogügyek mellett még az exfelesége miatt is, volt valami olyasmi nem amikor a nő ápolta Proctor anyját) aztán Proctor vs kartell, Bunker és a nácik. Két év után az is hogy?
Most behoztak egy új őrült gyilkost, minek? Hát volt bőven alapanyag így is. Vagy csak nem bírnak leállni, indiánok, nácik után kell még egy sátánista is? Miért kell sorozatgyilkosság? Elég lenne csak Rebecca az áldozat és úgy nyomozni, Proctor agya szállt el, ellenségei tették? Akármi. De random pszicho? Ha úgy csinálják Rebecca gyilkosa csak lemásolta a sorozatgyilkost még talán jó lesz. Csak sem az átívelő nem jön be most, sem ez a laposság:
A két év után két perc alatt megtalált Job és a poénjai félretéve, Burton is alig, Sugar 4 rész alatt 4 szót kapott, Catwoman magára gyújtja a raktárt, Rebecca holtában flashbackben érdekesebb, Hood pedig egyenesen unalmas. Eliza Dushku nekem se esett le elsőre, de legalább érdekes lehet. Csak nem túl késő most behozni? Én régen már az indiánt is nagyon untam, szerintem túltolták ahogy előtte Rabbit bácsit, de legalább volt egy ív és közben olyan tipikus Banshee részek mint pl. a dagadt kamionos fickó.

Jimbo - 2016. 04. 25. 13:47

winnie: Michael Keaton is volt Batman, nem is egyszer attól még teljesen hiteltelen volt számomra a szerepre, pont annyira, mint Dushku. Michelle Rodriguez, vagy Clara Paget, esetleg Noomi Rapace például szerintem sokkal hitelesebb lenne.

bvr - 2016. 04. 25. 15:35

Hm, elolvasva az eddigi kommenteket, én most kisebbségi véleményt fogalmazok meg: nekem az előző 3hoz képest (azok rettenetesek voltak) ez kimondottan felívelés volt. A fele jelenet persze továbbra is rettenetes, de legalább a másik fele (Hood, Brock és az FBI-os csaj jelenetei) az nem is volt olyan rossz. A sorozatgyilkosos szál: nyilván valszeg jobban járunk ha bele sem teszik a sorozatba, de ha már igen, szerintem az sokkal nagyobb marhaság lett volna ha egy már eddig is ismert szereplő állna mögötte.
Mondjuk fogalmam sincs hogy lehetne ezt a sorozatot lezárni (de hát őket meg ezért fizetik, ugye…), főleg hogy szerintem ez az egész már az első évad fináléjától el lett rontva (persze attól még voltak utána is jó dolgok, csak egyre-egyre kevesebb) Szóval nem tudom milyen lenne egy jó sorozatlezárás, de 3 év után (hogy a kommentekből felmberülőkből szemezgessek) egyszercsak mondjuk egy Hood – Proctor leszámolás biztos nem (hiszen ha eddig nem, miért pont most) Én egyébként a Brotherhood-ért sem vagyok kicsit sem oda, ez megint a készítők sara: negyedik évada építenek olyan superhero karaktereket hogy egy ilyen noname tagokból álló banda az ágyútölteléknek jó csupán.
Ugyan nincs kidolgozva (amit meg mégis léttunk belőle az eléggé meh…) de még az a dél-amerikai drog-kartell lehetett volna valami értelmes potenciál.
Mindegy, nyilván műfajilag (meg minőségben is…) eléggé más, mégis van közben annyi hasonlóság hogy a készítők kacsingathattak volna folyton a Justified felé, hogyan kell évadról évadra új konfliktust és főellenségeket felépíteni, miközben van teljes sorozaton átívelés is – pluszban a legeslegvégén minden sorozatok történetének talán egyik legjobb teljes sorozatos lezárásával.

karit - 2016. 04. 25. 16:09

Miért törvényszerű, hogy egy képregény-feldolgozás végén Rezsidémon 42 (jogos) lezáratlan szálát el kell / el akarják varrni, kerékbe törve a rosszcsontokat, és feneketlen pénztarisznyát adva a jófiúklányok-groupnak?

Miért ne lovagolhatna el Proctor és Burton a lángoló kokainföldeken át a naplementébe? És miért ne haldokolhatna kedvenc seriffünk mondjuk Bunker ölében?
– Haver, sajnálom. Véletlenül sült el, hidd el. Akarsz még valamit mondani a nézőknek?
– I… ii… igen. Az igazi nevem… a nevem…..
– Hé. Hood! HOOOOD! A francba.

Malachi - 2016. 04. 25. 19:23

Eredetileg a karaktereket bírtam és jó látni őket ilyen új helyzetben. Mindenki nagyon megrogyott, hát ez van. A régi menő csapat már nem tér vissza, talán csak az utolsó részben.

Én arra számítok, hogy miután már az összes szereplő felkerült a táblára, az ötödik résztől indul a véresebb móka. Nem baj ha nem, nem is a véren van a hangsúly, de most már muszáj lesz akcióba lendülnie valakinek és akkor elkezd dőlni a sok dominó.

Ja a dangerous beszólás az egy sértődött gyereklány hisztije volt, nem pontosan értem mi volt rajta nevetséges. Vagy hát ja, annak szánták persze, de gondolom ez mindenkinek leesett. A robbanásos lassítva futás, na az nem kellett volna. De a lényeg, hogy én nem temetem a sorozatot csak mert nem hentelnek le benne mindenkit minden részben, meg mertek lassítani rajta a végjáték előtt.

Jimbo - 2016. 04. 26. 08:50

Én azért remélem legalább egy Carrie-Cruz csajbunyót bevállalnak, érezhetően visszafogottan szimpatizálnak egymásssal.

winnie - 2016. 04. 26. 12:30

Jimbo: de keaton előtte nem volt szuperhős. elhiszem, ha nem hiteles, de ha egyszer folyton ilyen szerepet kap, akkor az ember tudja, hogy mire számíthat, meg egyébként is, a néző azt várja el, hogy ő szokásos módon badass legyen.

rznkbrn - 2016. 04. 26. 13:41

Én személy szerint igencsak reménykedem, hogy ez az a bizonyos vihar előtti csend…

Quantumleap - 2016. 04. 26. 16:42

Annál a résznél, amikor a sorozatgyilkost meg a csaját mutatták, ahogy a lányt kínozzák, tiszta Dexter utánérzésem támadt. Bár gondolom, nem csak nekem.

Sawyer - 2016. 04. 26. 21:31

Ez a visszaemlékezős stílusváltás engem is zavar. Nagyon nem tett jót a sorozatnak a kasza, bár örülök is neki, mert már az előző évad is egy erőltetett Banshee-sablon volt.
Teljesen felesleges ennyi új arcot behozni, az eddigiek alapján ugyanúgy fogja a sorozat végezni, mint Dexter, ott is ennyire lebutult a színvonal, behoztak pölö Masuka lányát, aminek értelme nem volt, a végét szégyenletesen összecsapták, és már csak egy rossz emlék. Eddig a Banshee-re a legmegfelelőbb szó, amit már korábban leírtak: önmaga paródiájává kezd válni. A régi karaktereket kiherélték, a sztori erőltetett, bele nem illő elemekkel. És én még azt hittem, hogy a helyszínváltás miatt nem fog annyira tetszeni…
Én még bízok benne, hogy Proctor áll a csaj megölése mögött, mert annyira kavarta az üzletét. Ha valóban ez a beteg párocska a ludas, a maradék 3 rész csak döcög, a végén pedig lerendezik egy gagyi tömegmészárlással, akkor életem egyik legrosszabb sorozatai közé könyvelem el.

Sawyer - 2016. 04. 27. 01:32

Ja és a Breaking Badben a náciknak volt stílusuk, itt agyatlan bengáknak tűnnek, családi drámával, ami még nem is len e akkora gond, csak manapság Bansheeben mindenki depis lett. A legjobb befejezés az lenne, ha az összes karakter kibékülne egymással, majd közös öngyilkosságot követnének el :D
Viccen kívül, kifordult karakterekkel egy ponyva értelmét veszti, és úgy látszik, még a zseniális operatőri munka sem menti. Nha eszembe jut, hogy ezek a készítők egy bitang erős, populáris sorozatot is alkothattak volna, a képi világ mozifilmeket aláz, kár, hogy annyival beérték, hogy az akció dominál, a sztori pedig köré ìródik :/

Sheriff Hood - 2016. 04. 27. 10:29

Emlékszem, amikor először kijöttek az előzetesek és a plakátok a Banshee-hez: “Kisváros. Nagy Titkok”. “Egy börtönviselt tolvaj kisvárosi sheriff lesz”. Nagy dolog. Ráadásul a plakát sem tetszett.

Már nem is emlékszem miért, de végül mégis kíváncsi lettem az első részre. Marcona arcú, az élettől meggyötört férfi lép ki a börtön ajtaján. Körbenéz, a rács becsukódik mögötte, ő meg elindul. Betér egy italra egy kiskocsmába, rögtön levarrja a picérnőt, majd elköt egy kocsit és benéz a transzvesztita hacker haverjához. Összetör pár monitort, elhangzik néhány mogorva szó, de érzed, hogy a karaktereknek múltja van. Odakint már várják a póktetkós bérgyilkosok, instant leamortizálnak egy utcát, elköt egy motort és elszelel. ÉS MINDEZ MÉG A FŐCÍM ELŐTT!

Azonnal függést okozott, és nekem a harmadik évad volt a kedvencem, még ha a Chayton szál elvarrása után volt is egy kis törés és a finálé pont nem ütött akkorát. Nagyon betaláltak a karakterek, baromi jó kis antagonistákat írtak (Mr. Rabbit mondjuk nem volt a kedvencem, de Proctor, Burton, a seggfej MMA bajnok, a betonkemény angol behajtó, a kamionos XXL főnöke, és persze Chayton), színfoltként ott volt a poros kisvárosi körítés, az amishok és az indiánok a maguk öntörvényű kisközösségeivel, és a rabló-pandúr főhőssel. Mindezt olyan tempóban, hogy leviszi a fejed, az elején felbőgő motor hangja jól jelképezte, hogy mire számíthatsz.

Ebben a miliőben üde színfolt volt a Carrie szabadulását követő rész, amikor Hood elvitte a házhoz, amit kettejüknek szánt és kicsit nyugi volt. De a Banshee-t nem ezért szerettük, én legalábbis biztosan nem. Az egy dolog, hogy minőségi ponyváról beszélhettünk, ami az akció mellé helyenként olyan hangsúlyos drámát tudott tenni, amit sok, magát drámai sorozatként aposztrofáló széria megirigyelhetett volna, de a ponyva mégis úgy jó, ha van benne akció, van tempó és a cselekmény nem egy helyben topog, hanem rohamléptekkel halad előre.

A helyszínváltástól tartottam, mert a helyszín nagyon fontos része volt az ún. “Banshee-életérzésnek”, pláne, hogy az amishok és az indiánok teljesen el is tűntek a periférián. Az, hogy a nácik mellett feltűnnek a sátánisták is, az egy dolog. Ha viszont egy 8 részes záróévad negyedik részében bukkannak csak fel, amikor amúgy is van/lenne minimum 4 hangsúlyosabb és évek óta építgetett szál, lezárandó konfliktus, akkor minimum megkérdőjelezhető, de ezt majd akkor lehet megítélni, ha az egész kifutott valahova.

Az viszont, hogy a remek karakterek papírmasé figurává válnak vagy egyenesen mellékszereplővé, és tempó meg nincs és SEMMIT nem kapunk cserébe, na az nem megy. Az átívelős-nyomozós szál meghintve némi misztikummal, az olyan True Detective-es. A 4×04 cold openje Hannibal-os, a flashbackelés meg kései Lost. Olyan is a sorozat, “lost”, azaz elveszítette önmagát. A karakterek közötti dinamika megtört, a régi konfliktusok és viszonyok hangsúlytalanok az új status quo-ban, az új szövetségek (Bunker és Carrie) megalapozatlanok, Hood kispados, Sugar még az se, Carrie Punisher, Job meg csak van. Proctor dettó.

Olyan ez, mintha a Hannibal harmadik évadára Hannibal eldöntené, hogy vega lesz és már csak a kertben “mészáról”. Vagy Dexter nem gyilkol többé, mindenkit törvényes tárgylás keretében csukat le innentől. Vagy a Breaking Bad-ben faltól falig akció van minden részben. Nem is önmaga paródiája a sorozat, inkább más sorozatokból összelopkodott fércmunka, pedig ahogy winnie írta, az EREDETISÉGre eddig nem lehetett panasz. A Banshee pont az a széria, amit nem kellett volna megváltoztatni vagy megújítani, csak emelni a téteket, amihez meg is volt minden alap már az előző évad végén.

Egyedül a Brotherhood-on belül van építgetve egy érdekesnek tűnő belső konfliktus, de – ismét csak – egy 8 részes záróévadban, az évad felén túl még mindig nem történt igazából SEMMI. Ez se nem minőségi, se nem ponyva. Műfajváltásról beszélhetnénk legfeljebb, de az meg kvázi öngyilkosság 3 remek, adrenalinpumpáló évad után. Ha nem érdekelnének a karakterek az előző 3 évad után, lehet, én is kaszát kiáltanék. Így viszont “már csak négy rész” és bízom benne, hogy ez még elsülhet jól, de ahhoz minden szinten és téren gyökeres fordulatokra van szükség.

_Peter - 2016. 04. 28. 11:18

Sheriff Hood – 2016. 04. 27. 10:29

Én nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni a korábbi kommentemben, nagyon jól összefoglaltad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz