login |

Fear the Walking Dead – 2×03: Lost

2016. 04. 25. 22:05 - Írta: human

40 hozzászólás | kategória: kritika,

A rész előtt akkor mindenki megnézte a Flight 462-t? Mert a websorozat szereplői most futottak össze a hajós csapattal, csak előtte még végeztek egy kis extra vérengzést is.

fear4-1

Úgy tűnik a Fear készítői az előző évad végével sarokba szorították magukat, mivel ez sokkal inkább premier résznek tűnt, mint az eddigiek. Plusz csacsirészegek sem lettünk az “én hajóm” szlogent hallgatva. Pár spoiler a tovább mögött.

Vicces, de a Flight 462 akkor ennyi volt? Ismét egy heti kaland, ami során egyetlen karakter fejlődött. Johnny “Nick” Depp gyorsan rájött, hogy zombivérben úszva el lehet vegyülni a lények között, bár mondjuk ez Rick-éknek sem került 5 évadba, szóval nem meglepő. Itt is lehet majd belőle undorító sarokba szorított jelenetet csinálni.

fearveres

Az biztos, hogy Depp láthatóan jobban érzi magát az apokalipszis közepén, mint amikor még a szeren lógott. Ő az egyedüli, aki változott is, a többiek csak a múlt és azelőtti héten kapott pillanatukba voltak ragadva, azt ismételgették.

Na jó, igazából egy konfliktus adódott, de remélem, nem húzzák már sokáig a Strand és a többiek között húzódó hatalmi kérdést. Igen, az elmondása szerint az ő hajója, és már megint változatot a tervein, amit a többieknek csak el kell fogadni, na meg levágta a Flight 462 túlélőinek csónakját a rész végén, hátrahagyva a potyautasokat, viszont ez egyre jobban zavarja a többieket.

fearstidown

Előrejelzés volt, ahogy a Strand a tantónéniek mondta, hogy az nem ölne embert? Csak mert eléggé kitartották a képkockát a női Rick-en, és az nem válaszolt valami “ebben nem lennék olyan biztos” vagy hasonló kliséset, szóval lehet, hogy megvan, ki csap le a kaszával Strandre.

fearrepcsibeallitas

Ezek továbbra is furcsa részek, nyilván Rick-éknek is voltak heti kalandjaik, de sokszor volt egy cél, ami sínen tartotta az évadot, itt meg csak azt érzem, hogy kikötnek, átélnek valamit, a zombikaszabolás rajongóinak örömére ezúttal egy vérengzést, aztán mennek tovább, pár élménnyel, de semmi mással nem változva.

40 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 04. 25. 22:10

“nyilván Rick-éknek is voltak heti kalandjaik, de sokszor volt egy cél, ami sínen tartotta az évadot, itt me”

tippre jön majd átívelés is, de nem akartak rögtön valami hasonlóval kezdeni – nagygonoszt meg ilyen korán úgysem hozhatnak be. meg nem akarnak klisék lenne. majd próbálnak máshogy:)

sapkamacska - 2016. 04. 25. 22:20

Szerintem a sodrodas a lenyeg.

kékosztriga - 2016. 04. 25. 22:28

Ez egész jó rész volt az előzőköz képest. Végre történt valami. A végén a csónak levágás nagyon durva. Eljött a pillanat amikor ki kell állniuk Strand ellen. Salazarnek konkrétan megmentette az ázsiai csaj az az életét. Bízom bennem, hogy ő fog kiállni érte. Elvetemült egy állat de betyárbecsület talán van benne. Meglátjuk.

A csónak levágást nem lehet semmilyen taktikával indokolni. Egy sima embertelen tett volt. Nincs mentség, nincs magyarázat. Ha ezt benyeli a kis csapat akkor az a készítők célja, hogy bemutatja hogyan fejlődik ki egy Terminus szerű közösség, hogyan mennek a lejtőn.
Már a zombi ráengedés LA-re is durva, hogy azok után morális dolgokról beszélünk, de ha ez szó nélkül marad akkor onnantól nincs megállás az erkölcsi mélyrepülésben. Viszont ha ezek után szóba kerül bárki megmentése, erkölcs, emberség, akkor a FTWD önmaga paródiája lesz. Meglátjuk jövő héten…

Szaby59 - 2016. 04. 25. 22:29

Ez már valamivel jobb volt mint az első kettő, most végre tényleg érdekelt is nemcsak beletekertem mint az első két részbe amit simán kilehetett volna hagyni amúgy…
Az a jelenet amikor hagyják, hogy kint maradjanak és a hajó után kötik a két szerencsétlent elég erősre sikerült.

Rezsidémon - 2016. 04. 25. 22:30

Ebben a részben (és úgy általában az eddigiekben) az tetszik, ahogy a túlélés-önzetlenség témájához nyúlnak. Most kivételesen nem az erkölcsi megítélésről akarok vitát gerjeszteni, mint a TWD kibeszélőiben, hanem arról, ahogy ezt az egész széthúzás-segítségnyújtás problematikát ábrázolják.
Szerintem sokkal átgondoltabban és jobban, mint az anyasorozatban. Ott össze-vissza csapongó a “dilemmázás”, amit eleve sokkal később kezdet el.
A FTWD viszont jól teljesít (ebben): sallangmentes, szikár (de nem eltúlzott) dráma a természetes életösztön/önérdek és humanizmus/altruizmus/civilizációs beidegződés konfliktusáról.
Minden más viszont…

kékosztriga - 2016. 04. 25. 22:39

Valami elindult drámailag az biztos és van miért várni a következő részt.

szpojleres mókus - 2016. 04. 25. 22:46

Azért néztük az öt peces flightot hogy vége legyen 20 percen belül?

Nem étek azzal mint páran mondták, hogy Strand ellen fel kéne lázadni. Egy olyan világban azért hogy megmaradj el kell veszítened az emberségedet. A csónakot azért vágta le, hogy bemutassa még mindig ő itt a főnök. Embertelen tett volt de már a fejére nőttek, következő az lesz hogy befogadunk 20 kiskutyát mert megsajnáljuk őket.

Soldierdsgn - 2016. 04. 25. 22:56

Azért benedvesedett az a pohár :D

nadi - 2016. 04. 25. 23:03

Hát én még mindig reménykedem, hogy jó lesz. Egyelőre nem az. Az a baj, hogy nincs egy olyan szereplő sem, akiért izgulni tudnék. Sőt, lassan tényleg a holtaknak szurkolok, hogy szabadítsák már meg ezt a hülye bandát a szenvedéstől.
Max az zavarna picit ha Alycia csinos kis pofijának baja esne. Egysíkú karakterek, már-már barátok közt szintűen természetellenes dialógok, totál ritmustalan részek. Eddig sajnos ennyit mutatott.
De mint mondtam, még reménykedem, hogy jó lesz.

Spencer - 2016. 04. 25. 23:14

A Fear the Walking Dead következő részének (2×04) magyar szinkronos előzetese: https://youtu.be/xdwc9p25V5o

dvflls - 2016. 04. 25. 23:26

Szerintem nagyon jó rész volt, piszkosul izgalmas. Strand pedig magasan a legerősebb karakter az egész TWD franchise-ban és nem feltétlenül a birtokában lévő eszközök és a titokzatossága miatt, simán Negan súlycsoportjában mozog, úgyhogy egy darabig ő oszlopos karakter marad ha tippelnem kellene, az S4 végéig minimum itt lesz, az összes többi egyelőre kiszolgáltatott helyzetben van, bár Daniel és Nick kezdik felvenni a tempót és alkalmazkodni a fennálló helyzethez. Madisont Rick-hez hasonlítani ég és föld bár S02-t vs S02-vel illő összehasonlítani, akkor lényegében láthatjuk, hogy nem hülyeség, ugyanez volt a szitu Hershell-el (aka. ‘my Farm’), amikor még Rick se volt Rick.

Jöhet a következő, egyáltalán nem szar ez, nem értem az elégedetlenkedőket. Remélem nem lesz season halftime szünet.

8/10

asterix - 2016. 04. 25. 23:37

Pont ez motoszkált a fejemben, hogy ez inkább elment volna évadnyítónak :)
A repülős csajt sajnálom, hogy nem maradt a csoporttal.

Sunabubus - 2016. 04. 25. 23:50

“Előrejelzés volt, ahogy a Strand a tantónéniek mondta, hogy az nem ölne embert? Csak mert eléggé kitartották a képkockát a női Rick-en”

Mert Strand nem tudja, amit mi tudunk, hogy Madison pillanatok alatt, különösebb gondolkodás nélkül elintézte a dirit (Artie) a suliban.

Sunabubus - 2016. 04. 26. 00:09

A csónakos csajért annyira nem izgulok, 2 embert már megölt, hogy a fiút életben tartsa, s szeme se rebbent, mikor a megharapott férfit mellőle ütötték ki a csónakból.
Nem tudom mennyire tűnt fel nektek, de a csíkos pólós csónakostárs (Michael, Dan Donohue) dugította el a hajó rendszerét, az, aki rá akarta venni Charlie-t/Alexet, hogy végezzen a fiúval…
Vajon mennyi az esélye annak, hogy éppen annak a srácnak a hullája dugítja el a hajó rendszerét, akivel a csaj egy csónakba keveredett? Elnézve, hogy a csaj láthatóan nem fél kötőtűvel embereket nyirbálni szerintem nem merő véletlenségből.

human - 2016. 04. 26. 00:17

Sunabubus: igen, ő nem tudja és mi tudjuk, viszont maga a jelenet vagy beszólásra volt kihegyezve, vagy foreshadowingra.

Enzo - 2016. 04. 26. 00:33

Jó kis rész volt ez, akár évadnyitónak is elmehetett volna valóban, bár nekem az előző kettővel se volt bajom.
Tetszett, hogy nem csak az ázsiai csajt kaptuk meg, hanem a kissrácot is behozták, jó nyilván nem húzza sokáig azért.
A supply run kiugrás olyan szempontból jó ötlet volt, hogy most egy darabig nem lehet abba belekötni hogy “há’ honnan van még mindig ruhájuk/gyógyszerük/konzervük”…ja és meghallgattatott az imátok: Nick átöltözött! (Aztán gyorsan össze is vérezte a tiszti ruhát)

Voltak azért negatívumok is:
-A “Travis lemegy búvárkodni” résznek semmi tétje nem volt, tudtuk hogy nem fog meghalni, kicsit fölösleges jelenet volt Madison aggódása.
-Salazar vicc hogy nem veszi észre negyedóráig, hogy Chris eltűnt, amikor előtte mondta, hogy ne menjenek ki a látóköréből.
-Salazar egy pisztollyal nekiáll lődözni a zombikra, amikor látja hogy azok jönnek alsó hangon harmincan. Eh.

Random pozitívumok:
-A Madison-Strand beszélgetés egész erőteljes lett, pluszpont.
-Chris egyre gyakorlottabb az agyonverésben, ebből még valami tuti lesz.
-A rákos-zombis jelenet király volt, még mindig tudnak újfajta gusztustalanságokat kitalálni a TWD-ben meg itt is.
-Véres Arcú Nick szerintem marha jó lett, meg ahogy felfedezte a beolvadós trükköt és ott hörgött a zombinak, az szerintem a rész legjobb jelenete.
-A vontatás ügyes kompromisszum…Strandnek ezekszerint mégsem tetszett. Remélem azért Alexet (vagy mi a neve) nem most láttuk utoljára…

És a legjobb: amikor ott állnak 5-en sarokba szorítva, megjelenik VérNick, snitt, jelenetváltás, és Chris mondja hogy “Go! Go!” akkor utána kb 35:32-nél látszik, hogy Nick majdnem pofánveri Alyciát, ahogy fejbesuhint egy zombit :DDD háromszor visszatekertem, marha vicces :D
-> ÉS életszerű is! én folyton ilyen jelenetre vártam, mert nem hittem el, hogy sose másznak bele egymás suhintásának az ívébe.

sepörd - 2016. 04. 26. 01:25

na most utáltam meg ezt a Strand-et is, képzeld el hogy téged vág le. a tesókat viszont már szeretem.

Quantumleap - 2016. 04. 26. 03:55

“Vicces, de a Flight 462 akkor ennyi volt?”

A csajról tudni lehet, hogy állandó szereplő lesz, nem? Meg nyilván nem azért vezették fel, hogy egy részig lássuk, és kész. Valami úton módon szerintem rövidesen ismét találkozik a főszereplőkkel.

Zs - 2016. 04. 26. 03:57

Ès a nyaklánc a kereszttel feltünt? Ugyan olyan mint ami Caroll nàl van. Hacsak nem ugyan az? :)

rapguruz - 2016. 04. 26. 07:10

Még mindig nem tudjuk hogy igazából mi a Strand terve én nem hiszem hogy ennyi embert elvinne a házába..
AZ a rész nagyon vicces volt amikor a repülő roncsok között kutattak–de olyan lassúak voltak mintha a bolhapiacon nezelodnenek és az egyik srácnak persze el kell koborolnia.. :D
Aztán amikor leallnak a zombikkal harcolni, na az volt a legviccesebb!
Japán csajnak meg sztem ennyi volt ha jól emlékszem a csónakban nem volt lapát sem azt meg nem hiszem hogy utána úszik a hajónak

Csilla0422 - 2016. 04. 26. 08:19

Sokkal jobb rész volt, mint az előző kettő és nem azért, mert “zombivadászat” volt. Hanem az olyan apróságok miatt, hogy pl.: kimentek a partra ellátmányért, Nick felfedezése, Alcia kiállt az igazáért, Chris hasznosította, amit az előző kiszállásnál tanult, Trevis szerelése stb. Tetszik ahogyan a “gyerek” karaktereket elkezdték hasznosítani.

Strand viszont annak ellenére, hogy jó karakter ezzel most nagyon elvágta magát. Ironikus értelemben felnőtt az utasai egy részéhez. Simán ledobhatnák a hajóról. Csak azért nem teszik meg, mert bíznak abban, hogy Bajaban minden szép és jó még?

A csapat felnőttjeit erkölcsi és morális kérdésekben már nem tudom komolyan venni.

karit - 2016. 04. 26. 08:21

De felszedheti például az őket üldöző hajó.

dexike3 - 2016. 04. 26. 08:43

SPOILER!!!

WTF Strand strandolni megy, ez most komoly vagy csak porhintés? Nélküle tuti meg lesznek lőve, hacsak nem a svájci bicska ázsiai csaj vissza nem tér az 5. részben és kiderül vágja a hajóvezetést, navigálást.

Quantumleap - 2016. 04. 26. 08:46

karit: Mondom, azt nyiltakozták, hogy állandó szereplő lesz. Persze ez olyan dolog, az első évad előtt meg azt nyilatkozták, hogy szépen, részletesen be lesz mutatva a vírus terjedése, és a civilizáció összeomlása. :)

karit - 2016. 04. 26. 08:58

Quantumleap: épp ezért. Ha felveszik és utolérik Strandéket, még a megmentőjük is lehet akár.

Nina - 2016. 04. 26. 09:54

Én rettentően élvezem, hogy más koncepció alapján mutatják be az egész zombiapok elejét, folytatását, mint az “anyasorozatnál”. Lehet, hogy céltalan, lehet, hogy csak tapogatóznak, de olykor jobban élvezem, mint a WD-t. Lehet, hogy csak az újdonság varázsa, az óceán, a másféle kalandok miatt, valószínűleg bele fogok fásulni, ha nagyon nem fog egyéb történni, de fog, ebben biztos vagyok.
Részemről nem bántam meg, hogy egyáltalán belekezdtem, pedig szemétállat módon szkeptikus voltam, ahogy kell.

bauxit - 2016. 04. 26. 09:57

Feldobom itt a kerdest: a sorozat tempoja miatt talan jobb lenne nem hetente nezni, hanem daralni.

ti hogy vagytok vele?

winnie - 2016. 04. 26. 10:33

bauxit: ha nem akarod kaszálni, akkor igen. de ha olyan, hogy kaszálni kéne, akkor szerintem nem kell nézni, szóval a heti nézés lehet, hogy idő spórol neked, amit másra fordíthatsz.

egyébként én úgy vagyok vele, hogy amíg epizodikus(abb), addig szerintem nem számít annyira. bár tény, hogy ez nem úgy epizodikus, mint egy krimi.

bár igazad lehet a tempó kapcsán, de akkor megint inkább az a kérdés, hogy megéri-e egyáltalán időt áldozni rá.

_Peter - 2016. 04. 26. 10:43

A Strand titokzatosság, feszültség jó, ezenkívül elég kevés a rész maradékát mindig csak Alycia szépsége viszi el, mert különben nem tudom miért nézném. A csatajelenet látványos volt, Nick álcával csapkod, Alycia mellből suhint, csak kicsit bénán teremtették meg a sarokba szorított helyzetet:

Ne kóborolj el – elkóborol
Hol van XY? – nem tudom
Gödör szélére áll – beleesik
Jönnek a zombik fuss! – megvárja őket

kékosztriga - 2016. 04. 26. 11:54

bauxit – 2016. 04. 26. 09:57: Ez minden sorozattal így van egy junkienál. ;) De amúgy igen. Én általában megvárom az évadpakkot vagy 8-10 részt és úgy kezdek bele. Most nem bírtam ki. :) Ennek a résznek a vége elérte a célt: nagyon nézné az ember egyből a következő részt.

Az ázsia lány tutti visszakerül a hajóra vagy karit által kitalált módon, de inkább azt látom esélyesnek, hogy kiállnak érte és felveszik.

Sunabubus – 2016. 04. 26. 00:09

Miért kellett volna a szemének rebbennie? Akit megharaptak annak vége, ezt már tudják. A másik rá támadott álmában, önvédelem, a 3.-al nem tudjuk mi történt? Ez nyitott kérdés. Semmi gond ezzel a karakterrel erkölcsileg. Tökös és kemény. Pedig én ugrom az erkölcsi vonalra.

szpojleres mókus – 2016. 04. 25. 22:46
Nem lázadásról van szó csak a dolgok helyre tételéről. Én abból indulnék ki, hogy ha ezt tette velem is bármikor megtenné. Nyilván nem a máltai szeretett szolgálat újra nyitása a cél, de akkor is. Pont ez az üzenet ennek az univerzumnak mennyire tudsz ember maradni. Oké fontos a túlélés nézzük abból a szempontból: ki értékes a közösségnek? Az ázsia csaj az lenne? Egyértelműen! De Strand esélyt sem adott, hogy kiderüljön. A túlélés szempontjából is rossz döntés volt. Strand olyan szempontból erős “jó” karakter, hogy kell a drámához és kell a sorozatba.

kékosztriga - 2016. 04. 26. 12:01

_Peter – 2016. 04. 26. 10:43

Jogos. ;) Amin én kiakadtam jön a horda de ölelkezünk a csónak mellett. Nem bele egyből hanem ölelkezünk és várunk. ÁÁÁÁÁ! A másik dolog, de erre majd talán idővel rájönnek benne lehet a fejlődésükben, hogy taktika hibák halmazát követik el. Nincs olyan, hogy nem jó valami, gyógyszer ügy ezek semmit nem érnek mondja Nick. Ez hülyeség, ami jónak tűnik azt vinni kell, majd kiderül jó e, meg ügye egyből pakolni be a csónakba ami van. Szvsz a cuccok nagy része ott maradt, sőt. Nem érte el gyűjtögető célját kirándulás.

De el kell ismerni ez a rész Nick miatt is jó volt. Badass volt a szembenézős rész, elborult. Chris úgy tűnik élvezi ezt a világot, bár most kapott egy pofont, de szerintem durvulni fog a karaktere.

Rodney - 2016. 04. 26. 18:12

Nekem az első két rész bejött, de ez valahogy nagyon nem. Sokszor túl gagyinak találtam a megvalósítást, pl a különválást lényegesen szebben is meg lehetett volna oldani.

Egyébként adott volt azért három egész jó külsejű hölgy (Alycia, Ofelia és az ázsiai) és most komolyan Madison “románcot” kapunk? Nem értem a készítőket.

goettin - 2016. 04. 26. 18:47

JohnNick Depp túl sokszor látta a Warm Bodiest… :)

hummel - 2016. 04. 26. 19:14

Egy dolog berohanni a zombik közé, hogy a húgodat mentsd, és egy másik azért ott maradni a horda közepén, hogy teszteld nem tépnek-e szét, ha van rajtad a saját vérükből.

Elég sokszor fordul elő, hogy gondolkodás nélkül tesznek dolgokat. Mint egy álmos gyerekcsapat, nem tudni, hogy épen enerváltan kóvályognak éppen, vagy felriadva követik az első gondolatszilánkot.

Sunabubus - 2016. 04. 28. 02:12

@kékosztriga
A harmadik fickót is kinyírta, az ő hullájával tömődik el a hajó rendszere.
Szemrebbenés nélkült nem is azért mondtam, mert baj lenne, csak van emitt egy csoport nyuszikánk (minusz Strand), amott a csaj meg már full Darylben nyomja. :D Ez nem baj, ezért mondtam, hogy nem féltem őt.

Bra - 2016. 04. 30. 22:03

Egyszer régen egy messzi messzi országban, még a The Walking Dead és a Fear előtt volt egy anime.
A HIGH SCHOOL OF THE DEAD, amiben csöcsös csajok és tökös pasik irtották a zombikat, gyönyörűen kivitelezett módon. :P :P :P
Az ilyenek hozzánk miért nem jutnak el? :(

Kis ízelítő annak aki már unja a lassú folyású amerikai zombisorozatokat :)
https://www.youtube.com/watch?v=FYFMRaXfSQM&index=45&list=PL8lZieNFgOdmrNGTqwjqYJpJ_2nw_O_M2

Enzo - 2016. 05. 01. 12:21

Eljut, csak le kell szedni :)
Amúgy életem egyetlen animéje, amit néztem, azóta is várom a 2.évadot :D

r1v3rk1ll3r - 2016. 05. 03. 06:10

Nem is tudom miért nézem ezt a sorozatot. Kim Dickens és Cliff Curtis vállalhatatlanul szarok de annyira, hogy agyonverik az egészet. Gondoltam, hogy csak a szinkron rossz de nem! Eredeti nyelven is hulladék a színészi játék. Ez nem tűnik fel senkinek?

Halkeksz - 2016. 05. 03. 18:05

Gyanítom, ez lesz a kibeszélő az évadértékelésig! :D Ami érthető is, sok szempontból. Nem nagyon akar beindulni a sztori.
Ok, Strandről kiderült pár dolog, pl. hogy a Mission Impossible 2 főgonoszával jár. Már csak Tom Cruise hiányzik. Nick agyamenten badass karakter. Salazar és a csapat többi tagja csőre töltött fegyvert fognak két személyre, akik simán leverik őket. Ezzel kb. mindent elmondtam róluk. Az új karakter viszont érdekes lehet, de gyanítom, hogy hamar elhullik, mert a FTWD-ben kötelező unalmas karaktereket szerepeltetni/írni. Azt, hogy honnan van a hajókba a benzin még mindig nem tudom felfogni – talán a zombikon kívül a benzin is teleportálódik. Fura, de még mindig nincs jobb dolgom, minthogy hetente megnézzem a friss epizódot. Jövőhéten, biztosan jön, valami sablon megmentős sztori, de talán egy-két karakter elhullásával meglódul a történet… talán… :)

winnie - 2016. 05. 03. 18:51

ha nincs epizodkibeszelo, akkor mindig az evadnyito kritikaja a kibeszelo, az van oldalt linkelve.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz