login |

Hírhétfő

2016. 04. 25. 09:05 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek

 • Mai magyar premier: Trónok harca 6. évad (hajnalban megvolt), Lucifer 1. évad, Az alelnök 5. évad, Szilícium-völgy 3. évad, Ádám keresi Évát 1. évad
 • Premier: Game of Thrones S6, Veep S5, Silicon Valley S3, Anthony Bourdain: Parts Unknown S7, Sports Detectives S1 + Finálé: Saints & Sinners S1, I Am Cait S2, Long Lost Family S1, United Shades of America S1 + volt Flower Shop Mystery: Snipped In The Bud-tévéfilm
 • Magyar premier – Comedy Central: 05.31 Black-ish 1. évad
 • A The Powerpuff Girls szinkronhangjai.
 • A Lucifer szinkronhangjai.
 • Az Aggódó Szülők szerint az amerikai korhatár rendszer csúfos kudarcot vallott. Egyrészt főműsoridőben országos csatornán nincsenek G-besorolású sorozatok és a PG is eltűnik, másrészt s 14-es karikás sorozatok egyre több, 14 éveseknek nem való erőszakos és szexuális jeleneteket tartalmaznak. Itt lehet olvasni a tanulmányt, melynek címe Protecting children or protecting Hollywood? (Még videó példák is vannak benne, hogy mi minden kap manapság 14-es karikás sugárzást, illetve videós kvíz, hogy mi milyen besorolást kapott.)
 • Josh Safran, a Quantico készítője, beszél a legutóbbi epizódról.
 • Dave Erickson, a Fear The Walking Dead készítője, saját sorozata új részéről beszél.
 • Romance TV néven új tévécsatorna indul itthon május 3-án, és bár adni fog sorozatokat is, szerintem nem vág majd a profilunkba. Ahogy nézem, elég sok a német darab: itt az első napi műsora.
 • Pilotszkript: Midsummer’s Nightmare – Lifetime, készítő: Anthony Jaswinski. Antológia, mely minden évadban egy-egy klasszikus Shakespeare-történetet adaptálna modern horrorsztorivá. Az első szezon a Szentivánéji álom című darabot venné alapul. A sztori két szerelmesről szólna, akiknek erdei kirándulása fura fordulatot vesz, mikor barátaik megérkeznek és megpróbálják őket visszacsalni. Azonban ezt, valami erdőben rejtőzködő dolog nem engedi, és elkezdi tizedelni a csapatot.
 • Megvan a Sky Magyarországon forgatandó 8 részes sorozatának, az amerikai telepesekről szóló Jamestown-nak a szereplőgárdája: Max Beesley, Jason Flemyng, Dean Lennon-Kelly, Naomi Battrick, Sophie Rundle, Niamh Welsh. Készítő: Bill Gallagher.
 • Nem konkrét tévésorozatos hír, de közvetve mégiscsak az: a Marvel 2019-ben tervezte bemutatni az Inhumans-mozifilmet, azonban ez lekerült a tervek közül. A bőség zavara?
 • És a Warner stúdió 2017. 08.11-re belőtte a premierjei közé a CHiPs-mozifilmet. A tévésorozat-adaptáció egyik főszereplője Dax Shepard lesz.
 • Interjú: David Mandel + még egy (a Veep új showrunnerje), Liam Cunningham (Davos – Game of Thrones), Temesvári Marietta (a Sony Pictures Television Networks régiós programigazgatója), Makranczi Zalán (szinkronhang), Vicki Madden és Vincent Sheehan (a The Kettering Incident készítői),
 • Baz Luhrmann elmondta, hogy Netflix-es sorozatához, a The Get Down-hoz nagyban hozzájárul Nas is, aki a sorozat rappes/rímes narrációját készítette többek között.
 • Pár forgatókönyv-oldal fotó a soha el nem készült Prince-es The Simpsons-epizódból.
 • A CNN most indult dokusorozata, a United Shades of America W. Kamau Bell, komikus, műsorvezetésével a faji és kulturális kérdéseknek megy utána.
 • Új sorozat: Fleabag – BBC3, angol, komédia, 6 rész, készítő és főszereplő: Phoebe Waller-Bridge – saját színdarabja alapján. Egy száraz humorú, dühös, pornónéző, nélkülöző nőről, akit nemrég tragédia ért, s ezzel kényszerül szembenézni. További szereplők: Olivia Colman, Bill Paterson, Hugh Dennis, Hugh Skinner, Jamie Demetriou, Jenny Rainsford, Sian Clifford és Brett Gelman.
 • Új sorozat: Delicious – Sky1, angol, komédia, 4 rész, készítő: Dan Sefton, főszereplő: Dawn French. Cornwall-ban játszódó történet egy szenvedélyes szakácsnőről, szerelemről, szakításról, ételekről és a női barátságokról. A főhős mellett a hoteltulaj ex-férj, annak új felesége, valamint egy titok áll, ami fejére fordítja említettek életét.
 • Pilotszkript: cím nélküli dráma – Lifetime, executive producer: Selena Gomez – saját élete alapján. Egy fiatal színésznőről, aki Hollywood-ban próbál befutni, s mindez barátai szemszögéből, akik elég hamar bizalmasaivá is válnak. Szóval afféle Entourage.
 • Michelle Wolf, standup komikus csatlakozott a The Daily Show csapatához íróként és közreműködőként is. Eddig Seth Meyers talkshow-jában dolgozott.

18 hozzászólás Ne habozz!

Brynden Rivers - 2016. 04. 25. 09:15

Aggódó Szülők maguknak köszönhetik hogy így történt.

Amíg egy női mell megmutatása nagyobb kihágás, mint egy gyilkosságé, addig nem lesz normális a rendszer.

zajrus - 2016. 04. 25. 09:15

Az Inhumans nem került le a tervek közül csak megfelelő dátumot nem találtak neki, mivel a Disney/Lucasfilm a film környékére jelentette be az új Indiana Jones filmet… és sajna az Inhumans húzta a rövidebbet… amúgy a 4. Fázis és 3 névtelen MCU film már be van jelentve az Inhumans utánra detto dátummal, amik detto változhatnak addig még – a 3. Fázis filmjeinek dátumai is rendszeresen változtak legutóbb az Ant-Man and the Wasp bejelentésénél.

winnie - 2016. 04. 25. 09:41

Brynden Rivers: aki érvelni akar pro vagy kontra, az jól teszi, ha nem ilyen érveket használ, mert épp lejáratja a saját “oldalát”. ráadásul egyik sem kihágás. jézusom.

de mekkora butaság már, hogy kvázi arra utalsz, hogy ha az egyiket nem mutatják, akkor a másikat se mutassák. ahelyett, hogy “örülnél”, hogy az egyiket legalább javarészt mutathatják.

meg eleve, mintha azt hinnéd, hogy a készítők ész nélkül női melleket akarnak mutogatni érdekes gondolkodásmód:), és a csatornák ezt nem engednék…

olyan nincs, hogy normális rendszer, a csatorna a készítőkkel egyetértésben majd megszabja, hogy mit mutat és mit nem.

winnie - 2016. 04. 25. 09:45

zajrus: eddig megvolt a dátuma, és most meg már nincs meg. ez jelenti azt, hogy lekerült a tervek közül – erre utaltam. ettől még lehet ilyen film, de terv-tervként, “a lehet, hogy lesz ilyen filmünk” dobozban nagyon sok cím van, amik közü nyilván sok meg sem fog valósulni. még az inhumans sem kapott például zöld lámpát, tehát sokat nem változott a státusza, csak eggyel sorolódott vissza.

ha majd a belső fejlesztésű szkriptre ráeresztenek egy írót, akkor kerül közelebb a megvalósításhoz.

zajrus - 2016. 04. 25. 09:52

winnie: Igen, mert ha egy filmet csak úgy szimplán bejelentenek, majd forgatókönyvírót is ráállítanak majd elmondja a stúdió elnöke, hogy az a dátum sajnos kiesett és még nem tudtak két perc alatt a kalapból új dátumot előrántani, de a film ettől függetlenül érkezni fog, akkor fixen csak a “lehet, hogy lesz ilyen filmünk” kalapba rakják… cirka 2028-ig megvan a tervezetük filmek terén most a Disney/Marvel Studiosról beszélünk nem a Sonyról :D

winnie - 2016. 04. 25. 10:04

zajrus: viszont a tervezet épp azért tervezet, mert… tervezet. sok minden boríthatja, sok minden változhat (szerződések, filmes viszonyok, stúdiófők – vagy, mint itt, nem tervezett sikerek borítják fel a menetrendet a folytatásigényük miatt), stb. a lényeg, hogy sok éves fejlesztések során csődölhetnek be projektek, amire rengeteg példa van, még a legnagyobb stúdióknál is, ha a disney-t nézzük, akkor a pixar is valami 3 év után lőtte le (talán végleg) a newt-ot, mert valami nem klappolt, mint ahogy képregényes projektek is haltak el.

a development időszaka sok mindenre rávilágíthat, főleg egy ilyen univerzumban – simán lehet, hogy jön egy b-terv vagy c (ld. a sony, ami attól, hogy így említed, még a nagyok közé tartozik). plusz a kapacitás véges. a disney hiába menetrendezik, ha vannak originál projektjeik, amikben van fantázia (vagyis pénz), akkor mint az ant-man, borítani fognak sok mindent. és ugye jön a doctor strange, a black panther és a spider-man is, de például adja magát a guardians of the galaxy is, hogy 2020-ig kapjon egy harmadik részt, ha a második még nagyobbat kaszál, és akkor elég szűkös lesz minden.

ráadásul ki tudja, hogy a tévés színtér, aminek ugyancsak kihatása lehet a filmekre, hogyan alakul – mármint univerzálisan. már három év múlva is elég nagy változások jöhetnek el. akár gyártói, akár fogyasztói oldalról.

energy - 2016. 04. 25. 10:07

Aggódó Szülők
Én azt hittem 13-as a korhatály.
Amúgy mintha tényleg több szex és káromkodás lenne a tv-ben mostanában, bár a káromkodást bárhol felszedheti a gyerek.
Nekem rémálmaim voltak az x-aktáktól gyerekkoromban, meg a Dredd bírótól is:) Alkonyattól pirkadatigtól is… mindez 10 éves kor alatt, tudtam, hogy nem szabadna.
Tanulság: ha a gyerek meg akar nézni valamit, azt meg fogja nézni. Ki is dobhatják az aggódó szülök a tv-t, vagy csak gyerekcsatornákra fizessenek elő!

Deny - 2016. 04. 25. 10:11

Energy: 13 a filmeknél van (PG-13), a tévében 14 van (TV-14)

zajrus - 2016. 04. 25. 10:33

winnie: Ez szép és menő, de rohadtul nem erről van szó, a Disney bejelentette oda az Indiana Jones új részét és ezért tolódik az egész:

Feige a hivatalos “nope, nem találtunk még új dátumot” bejelentés előtt mondta: “Since we made our initial phase three announcement, we added Spider-Man, which was a big joyous coup for us. We added Ant-Man and the Wasp, which was a big fun continuation of that story for us. Walt Disney Company has announced an Indiana Jones film for right around that same time. So I think it will shuffle off the current date that it’s on right now. How far down it shuffles, I’m not sure yet.”

És nem ez az első alkalom, hogy a Disney projekt tologatásai borítottak dolgokat pl mikor a Star Wars VIII-at rakták át májusról decemberre, akkor még a Sony által gyártott Pókember film is előbbre került egy hónappal – amellett, hogy csomó Disney és még pár Sony projektre szintén kihatással volt a dolog… a legnagyobb gond, hogy ugye a Disney nem akar öngólt lőni, tehát nem küldenek két franchiset egymás ellen így elég nehéz helyet találni, mert ugye nem mehet Star Wars, másik Marvel Studios, Indie, Karib Tenger film közelébe az új dátum ráadásul a konkurenciával sem szeretnének egy dátumon osztozni főleg egy új franchise esetén elvégre az komoly pénzügyi érvágás lenne és az Inhumans pont az a projekt, amit amúgy is bonyolultabb beindítani – ezért van most az AoS-es “felvezetés”, hogy az emberek szokják/tudják, hogy kik és mik az Inhumanok…

Amúgy meg a legutóbbi projekt, amiről azt híresztelték, hogy a Marvelnek gyártási nehézségei vannak és kaszálják a dolgot az az Iron Fist volt, amit menetrendszerűen ebben a pillanatban is forgatnak…

winnie - 2016. 04. 25. 10:45

zajrus: de akkor most mást mondunk, vagy nem értem, hogy miért a párbeszéd? szerintem mindenki olyat mond, amit tud a másik:

1.) eddig volt dátuma a filmnek, most nincs. ez a hír. sok helyen megjelent. ezt írtam le.

2.) eddig sem volt biztos, hogy lesz ilyen film, mint ahogy még most sem az. ez két olyan dolog, ami tény. (ezen pedig nem érdemes vitatkozni, mert parttalan. ha valaki azt mondja, hogy nem is, mert biztos, hogy lesz ilyen film, akkor azzal nem mond semmi kézzel foghatót, hiszen évek múltán, amikor tényleg kiderülhet, hogy igaz-e, nem fogja senki visszanézni.)

a többiről: az indiana jones-t a lucasfilm gyártja, a marvel filmeket a marvel studios. az, hogy a disney mit mikor mutat be, egy dolog, most is gyártanak olyan filmet, ami ősszel kerül a moziba, és olyat is, ami 2017. végén. egy film, ha elkészül, csücsülhet dobozban akkor is, ha nincs vele a világon semmilyen gond.

a lényeg, hogy a marvel studios függetlenítheti magát a bemutatók dátumaitól. nekik gyártaniuk kell a filmet, és erre írtam, hogy csak annyit tudnak gyártani, amennyi belefér nekik. akár van indiana jones, akár nincs, van egy fizikai limit, amit meg tudnak valósítani. mint ahogy, ha nincs közeli dátum, de van kapacitás, akkor a marvel studios nem hiszem, hogy leállna.

“amiről azt híresztelték”

ilyenről szerintem csak az tud, aki nem igazén megbízható oldalakat olvas, én is például csak itt, kommentben értesültem erről, ami jól mutatja, hogy sokan mennyi félretájékoztatásba futnak bele.

DonMaros - 2016. 04. 25. 10:58

Ez az egész korhatárosdi egy vicc. Aki volt fiatal vagy van gyereke az tudja, nem lehet ilyentől se megóvni se tiltani. Egyrészt ami tilos az úgy is jobban csábítja, másrészt egy 14 éves gyerek a mai világban már látott mindent. Szomorú vagy nem de így van. De ezt nem lehet elismerni mert akkor rossz emberek lennénk, inkább hisztiznek fölöslegesen, hogy a lelkiismeretük nyugodt legyen, mikor pontosan tudják, hogy a gyerek Lexi Belle-el kel és Game of Thrones-al fekszik.

Casey Novak - 2016. 04. 25. 11:13

Horror Shakespeare? Jöhet.

zajrus - 2016. 04. 25. 11:17

winnie:

Te azt írtad le, hogy “a Marvel 2019-ben tervezte bemutatni az Inhumans-mozifilmet, azonban ez lekerült a tervek közül.” <- ezt egyetlen oldalon sem olvashattad, elvégre egyáltalán nem biztos, hogy az új dátum, mikor végre megtalálják nem 2019-es lesz sőt minden valószínűség szerint az elsődleges céljuk továbbra is 2019-ben bemutatni a filmet.

A Marvel Studios évente három filmet mutat be 2017-től… nem hiszem, hogy azért növelték a filmjeik számát mert nem bírnának el velük.

Óóó ne Latino Review-ra gondolj vagy ilyesmire, rendes viszonylag ismertebb oldal kezdett – "megbízható források"kal "alátámasztva" – cikkezni az Iron Fist "kálváriájáról"… mikor a kaszás híreket nem zabálták a rajongók – vaj miért – átváltottak arra, hogy akkor filmet csinál a Netflix mert sorozatot nem tud… az egész mögött meg annyi állt, hogy Loebék addig tartják vissza az infókat míg nem létszükséglet bejelenteni pl másnap forgatás vagy ilyesmi, az adott oldal meg nyíltan ekézte már többször a Marvel Studiost és Feiget, szóval nekik nem okozott gondot a rajongók kétségeit alátámasztani pár kamu cikkel… bár azt nem egészen vágom, hogy engedhették meg maguknak ezt…

winnie - 2016. 04. 25. 11:55

donmaros:

“Ez az egész korhatárosdi egy vicc. Aki volt fiatal vagy van gyereke az tudja, nem lehet ilyentől se megóvni se tiltani.”

a korhatárosdi nem a tiltásról szól, hanem az ajánlásról. a szülőt informálja arról, hogy egy film vagy sorozat kinek ajánlott. engem sem érdekelt sokáig, én is ugyanezt mondtam, amit te, de ma az az első dolgom egy filmnél (amit nem láttam), hogy megnézem, milyen karikája van, illetve, hogy milyen ratinget kapott.

nyilván ez a módszer sem tökéletes, ezért az ember jó, ha elolvas bővebb tájékoztatást, de nem mindegy, hogy a 6 éves lányommal vagy a 9 éves fiammal mit nézetek. (most például a jungle book esetében az volt az első dolgom, hogy megnézzem, nem-e 12-es, mert feltételezhetően intenzív azért.) aminek van hatos karikája, arról pedig tudom, hogy nem biztos, hogy a 4 éveset érdekelni fogja, vagy való neki.

az ajánlás nem tökéletes, tökéletes csak a saját szem lehet, de több, mint a semmi, informál. persze, akinek van egy kis ideje, az a karikánál tovább megy, esetleg elolvassa az egymondatos indoklást, vagy az imdb-t, mint írtam, de ez tévésorozatoknál nem nagyon van jelen.

és, amíg kicsik a gyerekek, addig lehet óvni. hogy érdemes-e, az más kérdés. plusz mindenki eldönti, hogy mit nézet velük, minden gyerek más. amíg megvan az autonómia, addig nincs gond. amikor már tiltanak valamit, és nem hagyják az ember belátására, az rég rossz.

(más kérdés, hogy a tévésorozatos karik már kevésbé hasznosak, mint a filmesek, 10 év alatt a többség nem fog esti főműsoridős krimiket vagy szappanokat bámulni, afölött meg már nincs messze a gyerek 14-hez, és egyébként is, idővel jó, ha rálát a “világra”.)

“másrészt egy 14 éves gyerek a mai világban már látott mindent.”

lehet, hogy a tévében ezért van a 14 éves karika:) de a mozis 16-18-at ettől még ugyancsak komolyan veszik sok helyen.

lappa - 2016. 04. 25. 12:29

korhatáros besorolásra szükség van, aki ennek ellenkezőjét állítja, annak nincs gyereke. :) sok olyan mese van például, amit egy ötévesnek meg nem mutatnék, és a “karikák” ebben jó kapaszkodók. vagy ott van a Rex felügyelő, amit a cuki kutya miatt imád(ná)nak a gyerekek, miközben a régebbi részekben simán van dugás és indokolatlan erőszak is, amibe azért nem kéne belefutni egy 7-8 éves gyereknek.

az persze tény, hogy a besorolás nem a legjobb, például egy House-féle rektális vérzés vagy egy Fringe-féle szörnyboncolás simán mehet főműsoridőben, egy művészien fényképezett fedetlen női mell pedig nem. de ez igazából az amerikaiak problémája, azért nálunk e téren lényegesen jobban működik a korhatár-besorolás.

Thomas - 2016. 04. 25. 13:57

Persze, hogy van értelme a korhatár besorolásnak a kicsi gyerekek esetében, a szülő számára. De a 14-es, meg főleg a 16-18-as korhatároknak már nem igazán, mert abban a korban már úgyis azt néznek, amit akarnak, ha meg a szülő valamire azt mondja, hogy ne, vagy látják a besorolását, csak még jobban fogja érdekelni őket. És már a mi generációnk is megtalálta a módját, hogy megnézze, ami érdekelte, úgy, hogy a szülők ne tudjanak róla, pedig akkor még internet sem volt, és pár kattintásnál nagyobb szervezés igényelt.
Ez az “Aggódó szülők” nevű szervezet meg biztos jó biznisz, gondolom rendszeresen foglalkozik velük a sajtó, biztos vannak támogatóik is, reklámbevételük…

MT90 - 2016. 04. 25. 15:24

A Marvel vagy egy Bosszúállók-X-Men crossover vagy a Fantasztikus Négyes hazatérése miatt vette le az Inhumanst :D Sunnyognak nvalamiben, tuti ez van a háttérben :D

https://pbs.twimg.com/media/CgzKnGnWkAA8-sT.jpg

lacus - 2016. 04. 26. 22:51

amúgy szerintem az Inhumans filmnek az Agents of Shield tett keresztbe, ha nem hozták volna be ezeket a szuper képességekkel rendelkezőket akkor rövid úton zátonyra futott volna a nézettség ami elég nagy presztízs vesztesség lett volna a Marvel filmes univerzumnak, szerintem amikor indult a sorozat még nem voltak benne a tervekben (ennyire) az embertelenek, kellett valami olyan látványos és elnyújtható történet ami megtartja a nézőket, mert ugye a nézők még mindig leginkább a szuper képességekre buknak :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz