login |

Pilot-mustra: I Want My Wife Back – 1×01

2016. 04. 26. 14:54 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Amikor olvastam, hogy Ben Miller a The Worst Week of My Life készítőivel új angol komédiát forgat, akkor látatlanban tudtam, hogy az I Want My Wife Back érdekelni, és valószínűleg tetszeni fog, hiszen az említett sorozatban is nagyon bejött ez a párosítás. És bár a BBC új sorozata nem annyira a fizikai humorra és a félreértésekre alapoz, azért fel lehet ismerni a két komédia közti párhuzamokat a humor stílusának, és a történetbe belecsempészett félszeg érzelmeknek köszönhetően.

I WANT MY WIFE BACK – 1×01 – 7/10

I Want My Wife Back - 1x01-02

A történet egy fogalmatlan, kissé pipogya férfiról szól, aki annyira középvezetői hivatalnoki munkájának él, hogy nem veszi észre, hogy teljesen elhanyagolja a feleségét. Szerencsétlen nem szándékosan teszi, egész egyszerűen ennyire nincs képben. Az asszony pedig, amikor férje nem vesz részt a szülinapi reggelijén, fogja magát és lelép. (Pedig a férfi ajándékot vásárol neki, hangpostára hepibörzdéjezik és meglepetés bulit is szervez.)

Tudom, hogy láttuk Ben Miller-t mostanság más szerepben is, de ez az olykor hebegő-habogó, mindent elszúró, és utána teperve helyrehozni igyekvő karakter nagyon jól áll neki, és még akkor is rém szórakoztató, amit produkál, ha papíron leírva kevésbé vicces – szerintem minden író ilyen színésszel akar dolgozni.

I Want My Wife Back - 1x01-04

A pilot egyetlen nap története, és képzelem, hogy milyen lehet a főhős élete, ha már itt is ennyi idióta szituációba keveredik, hol az ékszerboltban, hol egy panaszkodó munkatárs révén, hol pedig egy terápiás csoportnak köszönhetően.

Más párhuzamokat is találni a The Worst Week of My Life-fal (ami nem baj, sőt!), a főhős munkahelyi hódolója ezúttal szerencsére überaranyos (bár nyilván totál érthetetlen, mit eszik benne), és a szülők itt is jelen vannak, bár szerencsére teljesen más karakterek, mint a régebbi sorozatban, viszont épp annyi zűrt képesek keverni hirtelen döntéseikkel.

I Want My Wife Back - 1x01-01

Az I Want My Wife Back-ben semmi harsányság vagy hangosan röhögés nem volt (ez sokaknak hátrány lesz), viszont az elejétől a végéig mosolygós, már-már szinte feelgood volt. Még akkor is, ha a témája nem adna alapból sok vidámságra okot, ráadásul a főhős sem az a figyelmes típus, de ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy megérdemli, ami történik vele, inkább szurkol érte az ember. Mint a The Worst Week of My Life-ban.

És itt jön be a képbe az elfogultságom, mert ha csak azt élvezem, amit Ben Miller produkál, akkor az nem annyira sorozatot minősíti, hiszen valójában ő is, meg a mellékszereplők is eléggé sablonos (de mondom, élvezetes) figurákat hoznak (kivéve a feleséget, az a szerep az 1×01-ben elég hálátlan volt), s mint írtam, nincs is annyira kihegyezve az egész poénokra. Sőt, simán megvan az esélye, hogy a házasságra koncentrálva inkább valami keserédes legyen a végeredmény.

I Want My Wife Back - 1x01-05

A pilot vége mindenesetre meglepett, mert azt hittem, hogy tudom, nagyjából milyen sztorira kell számítani, viszont, ha más irányba viszik, akkor pláne érdekel, hogy hova akarják kifuttatni.

2 hozzászólás Ne habozz!

Ricsi - 2016. 04. 26. 20:48

Nekem annyira tetszett, hogy felirat is készült hozzá!

Mindenkinek ajánlom, aranyos sorozat lesz ez!

http://www.feliratok.info/index.php?sid=4109

KJ - 2016. 04. 30. 15:37

tényleg aranyos!
könnyed szórakozás a délutáni kávé mellé :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz