login |

Lucifer: vége az 1. évadnak

2016. 04. 28. 21:00 - Írta: human

33 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Az egyik leghullámzóbb minőségű nézős sorozat számomra idén a Lucifer volt. Az egyedüli, ami ebből a szempontból nagyon ellene szól, hogy a tetőpontok sem értek a zsenialitás közelébe, miközben a mélypontok bizony kaszahatár alatt voltak bőven.

luciffin1

A sorozat alapja ugye annyi, hogy a Földre költözött ördögnek Los Angelesben van klubja, de már unja a végtelen mennyiségű nőt, akiket megkaphat – nyilván épp úgy alakulnak a dolgai, hogy nekiáll egy, az érdeklődését igencsak felkeltő rendőrnőnek segíteni, de persze végig játékosan, folyamatosan értetlenkedve az emberi természeten.

Nyilván nem fogom azt mondani, hogy meglepő dolgokkal operál a Lucifer, de amellett, hogy 1-2 heti ügy is elment, szépen lassan elkezdett kibontakozni egy normálisabb átívelő szál is. Ebben egy angyal is közreműködött, aki az Isten utasítására próbálta visszaküldeni Lucifert a pokolba, mely küldetéséhez elég érdekes eszközöket használt fel.

luciffin2

Nyilván így is csak popcorn lehet a végeredmény, de abból a kifejezetten nézhető fajta. Ez leginkább az ördögöt alakító Tom Ellisnek köszönhető. Amúgy ez nagyon érdekes helyzet abból a szempontból, hogy a a színész egyébként  katasztrofális egy valag jelenetben, ellenben amik működnek vele, azok remekül ellensúlyozzák a rossz pillanatokat. Igen, a színész teljesítménye is nagyjából olyan hullámzó, mint a sorozaté.

Mivel van rendes főszál, így nem meglepő módon a finálé azzal foglalkozott. Szóval tudják a szórakoztatás alapjait, és egy magasabb ponton fejezték be az évadot, hiszen az utolsó két epizód nagyon jól sikerült, és Tom Ellis erősségeit használták fel bennük. Na meg a testvérével, az angyallal való közös pillanataik baromi jók voltak.

luciffin3

Nyilván ha most cancel lenne (nem az, megkapta a 2. szezont), akkor nem sírnánk túlzottan (nem úgy egy másik heti nyomozós miatt, amiről nemsokára írok), de igazából nem bántam meg a 13 rész megnézését. Ha igazságos akarok lenni, akkor olyan 6/10 az átlageredmény, de ezt mindenképpen a pontszám legpozitívabb értelmében kell érteni.

33 hozzászólás Ne habozz!

Neoprimitiv - 2016. 04. 28. 21:32

Nekem végig olyan érzésem volt, mint ha két billegő deszkán próbálnának meg átevickélni a túlsó partra. A lehetőség, hogy egy nagyon szórakoztató, nézhető popcorn legyen ott van benne, de tényleg csak nagyon ritkán sikerült két stabil lépés egymás után. (Azok viszont voltak annyira jók, hogy megint kapjon esélyt.)

Lucifernél szerintem jobb lenne ha az öntömjénezésből kicsit visszavennének és több lenne a szarkazmus. Sajnos Chloé az egész évad során harmatgyenge maradt. Nem, hogy azért, mert a készítők nem találták ki, hogy a bizonytalan/ügyetlen zsaru és a badass turbocop alternatívák közül melyiket akarják (vagy hová pozicionálják ezen az egyenesen)? Vagy Lauren German egyszerűen ennyire képes, hogy tanácstalanul néz ki a fejéből? Passz, nem működött, sem zsaruként, sem potenciális ágyastársként.

Maze és a kislány jók voltak, külön-külön is, de együtt különösen. Kellemes meglepetés volt, hogy az exférj nem csak féltékenykedő kerékkötőnek került be.

Hiányoltam viszont, hogy bár Chloé több váratlan hatással is bír Luciferre, igazából ennek a lehetséges okával szinte egyáltalán nem foglalkoztak, mint ha csak az effektek lennének fontosak, a “hogy a francba lehet ez” nem.

Vielon - 2016. 04. 28. 21:33

Sziasztok!

Az igaz, hogy elképesztően hullámzó volt végig…néha azon kaptam magam, hogy nem is figyelem, van-e új rész.

De aztán kárpótoltak pár igazán vicces pillanattal…ami általában annak volt köszönhető, hogy Lucinak visszaadták-e a tökeit épp, vagy sem…ha már szárnyaknak híján vagyunk ugye :)

Tom Ellis telitalálat. Annak ellenére mondom ezt, hogy a Dr Rush-ból egy részt tudtam végignézni, és akkor is irritált a fazon (nyilván az is volt a cél)…itt nem, sőt.

A többi karakter is rendben van…jól működik köztük a kémia, talán ezért is ülnek a poénok…jók az interakciók. Pszichológus csaj, mint Luci lelkiismeretének szinkronhangja…LOL :)

A gyerekszínészért külön jár a magaspacsi…eddig egyetlen olyan gyerekszínészt láttam, aki nem idegesített (Extant koravén robotcsemetéje)…nos már van 2, aki nem idegesít.

Nekem pont az tetszett ebben a sorozatban, hogy nem veszi komolyan magát és ez szerintem baromira jól is áll neki.

A tesós jelenetek tényleg baromi jók voltak, ahogyan az átívelésben is utolívelték magukat a végére.

Voltak kihagyott ziccerek? Voltak. Van benne potenciál? Szerintem van.

Nem bánom a 2. évadot, sőt :)

Szaby59 - 2016. 04. 28. 21:54

Tom Ellis tényleg telitalálat a szerepre, de azt az állandó “vigyori” képet nem kéne ennyire erőltetni, a sokadik rész után inkább irritáló.
Lauren German nekem végig úgy tűnt mintha nem adna bele mindent a karakterbe, több jelenetben is robotszerűen viselkedik – mentségére szóljon, hogy maga a karakter alig fejlődött az évad alatt, sőt talán az övé maradt az egyetlen aki többé-kevésbé ugyanolyan maradt mint az elején…
Mellékszereplők közül Maze és a Pszichológusnő akik jók voltak. Maze és Trixie jelenete a clubban az évad egyik legjobbja volt :D

Amit hiányolok az a komolyabb átívelő szál volt, illetve a sorozat mitológiája elég szegényes maradt. Remélhetőleg jövőre ezen még dolgoznak.

Vielon - 2016. 04. 28. 22:09

Neoprimitiv:

Igen, tényleg fura, hogy utalgatás, és hatáskeltés szintjén (legyen valami titok is..tyűha) hagyták Chloé hatását Luciferre…és nem is akartak nagyon magyarázatot adni rá.

Tipp: meghagyták 2. évadra? Lehet, hogy ha kaszát kap, akkor kaptunk volna választ idén?

Szaby59:

Maze és Trixie jelenet!Egyetértek :) Amúgy érdekes, hogy szinte Maze az, aki a legnagyobb ívet írta le karakterfejlődésben.

Amúgy Luci vs Trixie se volt rossz: “Hozd vissza! Túl bonyolult neki a feladat?”

+ az utolsó részben nagyon jó volt látni a szereplőket új leosztásban…tesók…Maze + Chloé…

foxykah - 2016. 04. 28. 22:13

Szerintem nem volt ez annyira ingadozó, mint amennyire egyesek állítják, sőt! Mostanában kevés olyan sorozat van, amit várok hétről hétre, hogy mikor jön ki az új rész, ennek a sorozatnak sikerült párszor ezt elérnie, főleg az évad második felében.

Egyetértek Tom Ellis nagyon jól alakítja az ördögöt főleg ebben a változatban, szerintem ő viszi a hátán a sorozatot. Az egyetlen negatívum, hogy tényleg kevés volt a fő szállal foglalkozó időtartam, de majd jövőre csak több lesz.

Ui. Lucifer szárnya volt az egyik, ha nem a legjobb angyalszárny, amit valaha láttam filmben vagy sorozatban!

eBazsa - 2016. 04. 29. 02:18

Szerintem pont az utolsó rész sikerült nagyon rosszul. Eleinte is voltak problémáim vele, amikor az ügyek teljesen sablonosak voltak (elkapnak valakit, akiről kiderül, hogy ártatlan, majd elkapják az igazi tettest), de mindig vártam a következő részt, mert egy-egy jelenet teljesen kárpótolt a hiányosságokért, azonban az utolsó részt majdhogynem fapofával néztem végig. Volt benne már “logikai” buktató, túl nyilvánvaló fordulat és rossz színészi játék, ami eléggé elrontotta az élményt, főleg a tizenkettedik részhez képest, amit viszont nagyon élveztem.
Mindezek ellenére is nekem egy szolid 7/10-t is megérdemelt és várom a következő évadot.

ravengirl - 2016. 04. 29. 08:06

Összességében tetszett az évad. Nem bántam volna, ha a pokolból többet mutatnak, visszaemlékezések útján esetleg. A végére már kicsit untam ezt a “mi a titkos vágyad?”-szöveget, Tom Ellis fura vigyorával, de ennek ellenére mégis T.E. vitte a prímet, szuper választás volt szerintem erre a szerepre. És csatlakozom az előttem szólókhoz: Maze, Trixie, angyalbátyó+Luci együtt feldobták mindig az adott részeket. És nagyon bírtam a pszichológus csajt is!!
A szárny nekem is nagyon bejött, olyan “igazi” volt :)
Jó lesz ez a 2. évad, Anyára meg aztán különösen kíváncsi vagyok :)

Alexforever - 2016. 04. 29. 08:15

A szívemhez nőtt a sorozat :) Csak remélem, hogy a 2. évadban sokkal több természetfelettit, mennyet meg poklot fogunk kapni :)

Lilith - 2016. 04. 29. 08:31

Jobban meg sem lehetett volna fogalmazni :D

pudli - 2016. 04. 29. 09:36

A sorozat meglepett, mert elsőre nagyon bejött, utána majdnem elkaszáltam majd mégis kitartottam és most az utolsó résszel nagyon meghozták a kedvem a második évadhoz. Annyira igaz a többi is de hogy a színész teljesítménye hullámzó, néha megőrültem tőle a következő pillanatban pedig imádtam. :)

Joco1114 - 2016. 04. 29. 09:48

@Lilith: éppen azon gondolkodtam, hogy ki az angyalok anyja, amikor eszembe jutott, hogy Lilith az első asszony… Egyéb ötlet?

Chris - 2016. 04. 29. 10:17

Vártam a sorozatot. Nekem tetszett, bár voltak tényleg hullámzó részek amik kilógtak kicsit. Voltam ill. vannak benne viszont olyan kellemes dolgok (mondjuk cinizmusnak, átívelésnek, utalásnak mindegy) amiket én személy szerint mindíg szívesen veszek egy sorozatban. Nem teljesen spoileresen pl.: 9. rész “Nyomozó! Én vagyok az apád” hát ezen nagyon jót röhögtem. Kíváncsivá tettek a 2. évadra…

noodles - 2016. 04. 29. 10:42

még nem néztem végig az évadot de engem a legjobban Lucifer mézes-mázos édipofi ábrázolása zavar. e mellett a mitológia is teljesen háttérben van.

kahlan - 2016. 04. 29. 11:15

Nem volt rossz az évadzáró, maradok a 2. évadra, de remélem összeszedik magukat és ebből a hullámzásból egy stabilan klassz sorozatot csinálnak.
Tényleg így éreztem én is végig, hogy ami jól működött, az nagyon jó volt (Luci karaktere, amikor igazán ördögi volt, a poénok, stb.), de aztán voltak a hullámvölgyek (buta nyomozós ügyek, Luci ripacskodik, a nyomozónő bambán átsiklik a nyilvánvaló megmagyarázhatatlan jelek felett..)

SPOILER, aki még nem látta az utolsó részt:
Az évadzáróban, nem értem, hogy ha Lucit közvetlen közelről hasba lövik, amit Chloe lát, utána tényleg simán elhiszi hogy mégsem sérült meg, holott ráadásul ott van egy hatalmas vérnyom a ruháján…

winnie - 2016. 04. 29. 11:48

noodles: ha egyszer ilyen a figura, nincs mit tenni:) be tud egyébként torzulni, de élvezi az életet, játszadozik az emberekkel, tanulmányozza őket, közvetlen pacák.

kecskebégető - 2016. 04. 29. 11:59

Közepes végjáték volt.
Remélem jövőre bátrabbak lesznek mert elég egy kaptafa volt minden rész.

kecskebégető - 2016. 04. 29. 11:59

Ja és ui bármennyire szerettem azért..NEhogy 2+ részes legyen a következő etap…

noodles - 2016. 04. 29. 13:09

winnie: persze ez rendben is van, nem is az egész karakter zavar, vannak jó húzásai, ahogy rácsodálkozik az emberi természetre és hasonlók, de mint a pokol ura, a nagy sátán, sokszor úgy viselkedik mintha csak valami harmadbeli ördögöcske lenne :)

moony - 2016. 04. 29. 16:04

tán egy rész volt, amit nem élveztem annyira, mint a többit. nekem sima 9/10es. imádtam az egészet. a Forevert leszámítva rég fogott meg ennyire újonc. szerintem kiemelkedő volt az egész. nekem Ellis játékával sem volt bajom, a heti esetekkel sem, izgalmasnak találtam, és baromi szórakoztatónak. alig várom a folytatást.

heidfeld - 2016. 04. 29. 17:55

Nagyon szeretem a sorozatot, de van pár problémám. Sajnos nincs határozott iránya a sorozatnak. Nem tudják jól eltalálni az arányokat misztikum, nyomozás, lazaság, karakterek építése között. Talán az 1/5 volt a legjobban összeállva, nekem nagyon tetszett Volt még 4 nagyon jó, de becsúszott 3 rossz is. A 1/8 vállalhatatlan volt..
Többnyire Tom Ellis lubickolt a szerepben, de volt pár megingása is. Csak pár pillanatig ment játéka ripacskodásba. Viszont Luci stílusa határozottan mézes-mázos kezd lenni, pedig sokkal tökösebb lehetne, mint a motorosok klubjában – Feküdtem is a nevetéstől.
Sajnos az írók rengeteg ziccert kihagynak, pl. lehet több Trixi-Luci jelenet, Vagy több Maze.
Lauren German a sorozat gyenge karakter építése áldozata, amúgy jó színésznő, de csak 2 részben tudott bizonyítani. És ezt nem azért mondom, mert személyes listámon Jennie Jasques, Katie Walder után a harmadik..
Legnagyobb erénye a lazaság, és Luci érdekes probléma kezelése. Sokat nevettem.
7/10 az évad Sok benne a lehetőség.

hallak65 - 2016. 04. 29. 18:25

Nekem a karakterek tetszettek, de egy heti ügyet se tudok felemlíteni. De a House-t is a karakterekért néztem, szóval várom a következő évadot és kár hogy már vége. Szórakoztató 13 rész volt és marha jó zene. 7/10

amaranta - 2016. 04. 30. 07:09

Ossze kene hozni a Supernaturalt a Luciferrel. Akkor teljes lenne a kis csalad. Anya, apa, tesok meg minden…csak ki kene talalni, ki kivel jon ossze.

Winry J. Rockbell - 2016. 04. 30. 22:59

Egyetértek,hogy nagyon hullámzóak voltak a részek és egy kettő már zavaróan gyenge volt,de mivel úgy veszem észre tudnak ha akarnak ezért egy két rosszabb belefér.
Engem is Cloe karaktere zavart a legjobban elfogadom,hogy nem érti Lucifert,de mikor már nyilvánvalóan történik valami lehetetlen(lásd utolsó rész) és akkor is csak pislog majd tovább áll,hát az szörnyen zavaró,remélem kezdenek vele valamit.Nekem ráér ha a második évadban megmagyarázzák miért különleges.Csak kezdjenek már valamit vele!!

Liu - 2016. 05. 01. 03:30

Volt néhány olyan rész, amit végig vigyorogtam, volt, aminél majdnem az arcomat téptem le.

T.E-t az esetek 70%-ban nagyon jó nézni, valóban lubickol a szerepben, a maradékban sajnos néha átcsap ripacsba. ( A karakter alapból ilyen, de a paródia paródiája néha elég kellemetlen. )

L.G. is hozza, amit kell,de néha kiesik a szerepből
(lásd az étteremtüzes résznél, ég körülöttük minden, ő meg vigyorát igyekszik elfojtani.. -bármennyire is laza a sorozat, azért egy életveszélyes helyzetre illene a karakternek megfelelően reagálnia – kivétel: Z Nation mindenkori része :D)

Trixie- WOW, egy gyerekszereplő, aki nem idegesít!

Dr. Linda nagyon okosan kitalált, egy felől, szerethető és humoros karakter -annak ellenére, hogy 100%-ig a funkciójára építették föl az egész személyiségét- más felől, a kezelések sokat dobnak Luci renoméján; a dilemmáik által a néző nem csak a pojácát látja.
A két karakter közt marha jó a dinamika; ami nem túl gyakori címszereplő-random mellékszereplő páros esetén. Öröm nézni az összes jelenetüket.

Az évadzáróban csalódtam kicsit.
Azt hittem, hogy Luci lassan túltolt “édibédiségét” ellensúlyozzák azzal, hogy amint visszatér, “pokolian” szétkapja bajszos kollégát. (Remélhetőleg Chloe szeme láttára, hogy a “kötelező” dilemma meg legyen alapozva a kövi évadra.)
Nyilván, elég sablonos lett volna, de még mindig izgalmasabb, mint Chloe 0 reakciója.
“Lucikám, fél kézzel felemeltél egy 110kilós embert? Ugyan!”
“Hasba lőttek másfél méterről? Áhh..!”
*legyint*

A sorozatnak összességében nagyon jól áll, hogy nem veszi komolyan magát, erre a 12 részes formátumban ez éppen elég – ezeket remélem, megtartják a következő évadra is.

Riggins - 2016. 05. 01. 18:00

Nekem annyira működött Tom Ellis, hogy elkezdtem ledarálni a Rush-t, és az is nagyon bejön.

A Lucifer heti esetei nem erősek, a konyhafőnökös rész volt szerintem a legalja, de az átívelések megmentik. Kár, hogy Lucifer mellett a többi karakter közül csak Maze, aki igazán érdekes.

dragon1986 - 2016. 05. 10. 22:14

Tetszett az egesz sorozat

Nem vagyok otthon a temaban? Miert is kell felni anyucitol?

Matt Colors - 2016. 06. 02. 10:06

“Hello, kis bombám. Üdv. Lucifer Morningstar. Én vagyok az ördög, remélem zavar!”

“Á, tiéd ez a baba? – Igen, …… hercegnő, éjjel pedig ninja. – Kevesebb info elég lett volna, jól van hozd vissza!”

xDDDD

Nos, bármilyen bakit el tudok nézni, egyszerűen Lucifer akkora forma benne, hogy szakadok, és ez nálam mindent visz. :D Bár még csak a 4. résznél tartok, de eddig szerintem nagyon jó.

energy - 2016. 06. 09. 20:43

Én csak az első és az utolsó részt láttam. A képregénybe is csak beleolvastam egy kicsit, de a hangulat egyáltalán nem hasonlított.
Tényleg csak egy újabb nyomozós sorozat egy különleges segítővel.

emese - 2016. 06. 11. 19:22

Egy-két részt láttam tv-ben, most elkezdtem nyári daraként. Természetesen szinkron nélkül sokkal jobb.

Lucifer akkora fazon, az a tenyérbe mászó, brit, undorítóan idegtépően borzalmasan kedélyeskedő ellenszenvesen rokonszenves figura, hogy a gyengécske esetek és a közepes többi szereplő ellenére is remek szórakozás. Tom Ellis nekem eddig mindenben ellenszenves volt, de itt ez épp úgy klappol a szereppel, hogy nagyon jól sül el.

Örülök, hogy lesz 2. évad is.

Bullseye - 2016. 06. 22. 18:46

DC Comics Magyarország lőtte fel FB-re:

– Tricia Helfer fogja játszani az ördög édesanyját a LUCIFER 2. évadában! Mama D (vagy Charlotte) karakterleírása: “Több ezer évig volt csapdában a pokolban Istennek (az ex-férjének) köszönhetően, de az angyalok anyja már szabad, és a földön van. Miután találkozik Luciferrel, tisztává válik, hogy rá ütött. Anya bátor, és erős meggyőződése van arról, hogy ki ő, és mit érdemel. Viszont Anya és fia nem értenek egyet, ha az emberiségről van szó. Minden, amit Lucifer érdekesnek tart az emberekben, azt Anya taszítónak tartja – megvetését ki is hangsúlyozza, amiért emberi testben ragadt a földi tartózkodására. Lucifer elszántan próbál rájönni, hogy mi Anya terve, aki azt állítja, hogy csak a fiaival akar lenni. De lehet ártatlan az ördög anyja?”

Reni - 2016. 07. 16. 01:56

Nekem nagyon tetszett a sorozat, üdítően hatott…
Tom Ellis, mint Lucifer, zseniális választás, esküszöm, az a pasi a tekintetével levetkőzteti a nőket (a sorozatban szó szerint), jól adta a “gonosz de mégis jófiú” karaktert, és lehet sokaknak sok, de szerintem az arcjátéka zseniális.
Sokan mondják, hogy tele van logikai bakival, mint pl. hogy a nyomozónő nem törődik Lucifer erejével, de szerintem elnézhető neki, tudva a háttértörténetét, szerintem, miután meglőtte Lucit, nem is szeretne törődni a másságával, mert nem képes elhinni, hogy a pasi az Ördög, ami valljuk be, elég abszurd feltételezés, csupán örül egy megbízható barátnak, mert szegény nő, nincs sok normál pasi az életében (Lucifer sem az mondjuk).
Szerintem a részek izgalmasak voltak, mivel én “daráltam” a sorozatot, így nem untam bele, szerintem a 2 főszereplő kémiája nagyon ott van, látszik, hogy törődnek egymással, s noha Lucifer eleve azért kezdett el nyomozni, mert kíváncsi volt a nőre, aki ellen tud állni neki, végül nagyon szoros kötelék alakult ki közöttük. Lucifernek tetszett, hogy végre nem a szörnyeteget látják benne, és az lehet a nyomozónő mellett, aki valójában. Lucifer nem rossz, csupán félreérti mindenki (a sorozat szerint ugye), és amellett, hogy végre önmaga lehet, rossz embereket bűntethet, és megvédheti a jókat is, illetve igazságot szolgáltathat (azért mégiscsak egy szabadelvű angyal, aki csak lázadt az apja ellen,tehát nem velejéig romlott, és a jóért küzd, még a Pokolban is a rosszakat bűnteti… noha szerintem szereti megbüntetni a rosszakat, csupán a Pokol korlátozottsága és az, hogy Isten keze alá játszik, nem tetszett neki, így lelépett, ami érthető, mindenkinek kell némi szabadság).
Szerintem az arányok is jók voltak, egy kis krimi, egy kis filozófia, egy kis mitológia, mivel ez egy első évad, nem nagyon akarták egyik mellett sem elkötelezni magukat, amit szerintem jól tettek, mert így jobb alapanyagokkal tudnak dolgozni az alkotók a jövőben, nagyobb a választék, és eldönthetik, mi legyen a fő vonala a sorozatnak.
Számomra nagy pozitívum ez a sorozat, már nagyon várom a szept.19-ével kezdődő 2. évadot, és remélem jó pár évadon keresztül folytatódik, mivel szerintem nagy potenciál van benne, és Lucifer eme megközelítése is nagyon érdekes, a színészek játéka meg szinte kifogásolhatatlan.

Gitta - 2016. 10. 20. 07:16

Nekem tetszett az első évad a második évad 3 része viszont számomra rettenetesen rossz volt(események és a színészek játéka is)

David - 2017. 06. 09. 17:08

Sajna én kaszáltam.
Nem bírtam tovább nézni.
Tudjátok miért?
Mert ezt a sorozatot láttam.
És hidjétek el ti is láttátok.
Csak ki kell cserélni Lucifer nevét Mentalistára, vagy Dr. Csontra, Castlere.
Nyomába sem ér a tucatnyi szálat mozgató zseniális Gothamnak.
Ez egy Mentalista másolat.
Minden itt van.
Kettős jelentésű párbeszédek.
A szeretethiányos női segítő.
A rémunalmas nyomozások.
A “sötét” titok.
És Lucifer nem Lucifer.
Már bocs, de az a lény aki kb a keresztenység születése óta”tehát 2000 éve” figyeli az emberiséget és bünteti azok lelkét, teljesen tanácstalan az emberek között? Ez komoly? Inkább egy herélt démonra hajaz, nem Luciferre.
A POKOL KIRÁLYÁRÓL beszélünk, hé!
Ennek ellenére a csávó néha bevillant egy két ronda pofát, szárnyat meg szemet, oszt ennyi.
Könyörgöm, hol ér ez fel Al Pachino vagy Deniro hátborzongató Ördögéhez?
Hát az Angyalszívbe majd megállt bennem az ütő, amikor kiderült a brutális csavar, azzal a zenével.
Patchino az Ördög Ügyvédjében, olyan monológt nyomott le, ami az egész emberiség létét megalapozta.
Erre itt van a nagyranőtt 10 éves aki hanyattdönti a nőket varázsnéssel? Ne szivassál.
Ennyire öreg lennék a 21 évemmel?
Ez van amikor képregényalkotók kezébe adják a vallási irányzatokat. Nevetség és káosz!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz