login |

House of Cards – 4×06 – írta: BotondB

2016. 04. 30. 17:00 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Az évad közepéhez érve ismét egy tartalmas részt kaptunk a House of Cards készítőitől. A rész egyik leglényegesebb momentuma természetesen az elnök visszatérése volt, aki valóban elég rossz bőrben folytathatja majd a kampányidőszakot.

House of Cards-4x06-02

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Underwood felépüléséhez Doug mondhatni elég intenzíven hozzájárult: először saját májából ajánlott volna fel egy darabot, majd egy ember halálának előidézésétől sem ijedt vissza az általa idolizált Frank megmentése érdekében.

House of Cards-4x06-01

Ami mindenképpen pozitívum számomra ebben a részben az a politikai ügyek, illetve az ezekkel kapcsolatos tárgyalások növekedni látszó szerepe. Claire férje kritikus állapota ellenére Európába utazik, hogy a G7-es csúcson vegyen részt, ahol Petrovval kötött egyezség reményében kezdi meg ténykedését, (az egyébként szerintem tragikusan gyengén megírt karakter) Cathy nagy bánatára.

Értem én, hogy a való életben is tényleg valahogy így mehetnek a dolgok. Az ember igyekszik felhívni a figyelmet arra, amit ő fontosnak tart, de tudja, hogy ha felemeli a hangját azonnal szedheti a sátorfáját, de az hogy nekünk lassan egy fél évadon keresztül ugyanazt kell néznünk, kezdi átlépni az ingerküszöbömet.

6.1

A First Lady és Petrov párbeszéde ugyanakkor nagyon el volt találva: az orosz elnök lekezelő kijelentései, az előző évben történtekre való félig vicces visszautalása (Shame on you…), Claire hűvös reakciói tényleg egytől egyig kitűnően lettek megírva, de a végső monológja simán elvitte a „fődíjat”, nem meglepő, hogy célhoz is ért vele.

Claire egyébként mostanra bőven Frank-kel egyenrangú partnerré nőtte ki magát – a rész utolsó percei még ennél is többet sejtettek -, miközben az erkölcsük közti nagyobb különbségek is szépen lassan eltűntek. Nem véletlen, hogy a mindezt realizáló Frank is támadásról védekezésre váltott, így egyértelműen a feleség győzelme kezd körvonalazódni Underwoodék házi hidegháborújában.

6.2

Dunbar bukása mindenképpen érdemel még néhány szót. Frank nagy ellenfele úgy tűnik elvérzik Goodwin-ügy miatt, miután elismerte kettejük személyes találkozóját. Persze azért igyekszik kimagyarázni a dolgot, de innentől ő valószínűleg lemondhat a jelöltségtől, még ha tudjuk is, hogy szinte mindenben igaza van.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kedvelem a karaktert, de ez a rész megmutatta erkölcsi fölényét Frankkel szemben. Más kérdés, hogy ezzel sokra nem fog menni, de legalább sikerült némi színt vinni előre látható bukásába.

6.3

Bár a Frank állapotából fakadó helyzet sok érdekes eseményhez vezetett, remélhetőleg a következő részben már az elnök visszatérésének lehetünk szemtanúi. Ugyan ezúttal is egy közepesen erős résszel lettünk gazdagabbak, lassan most már jöhetne valami nagyobb volumenű esemény is.

1 hozzászólás Ne habozz!

Zoli221 - 2016. 09. 09. 09:19

Frank képzelgései elég filler jellegűek, nem látom miben járul hozzá a cselekményhez

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz