login |

Banshee – 4×05: What’s your damage?

2016. 05. 03. 22:10 - Írta: superpityu

31 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár már tényleg kár a korábbi Banshee-évadokhoz hasonlítani a mostanit, de talán a héten végre sikerült valami olyat adnia a készítőknek, ami kicsit hozott vissza a régi hangulatból. Tény, hogy még 4 résszel a vége előtt is komótosan építik továbbra a sztorit, de legalább már nem csak a WTF-húzásokra koncetrálnak.

bscap0000

Kár, hogy ott van a nyomozós szál, ami idegesítően unalmas. Jöjjenek a spoilerek a tovább után. 

Régen számomra remekül adta vissza a kisvárosi hangulatot az amish-jelenlét. Tetszett, hogy mennyire fontos szerepet töltenek be Proctor és Rebecca múltjában is. Idén viszont nincs rajtuk semmi hangsúly, és nem is használják ki őket, vagy éppen felégetik az összes lehetőséget ami bennük rejlik, szó szerint.

Bár biztos lesz ennek még jelentősége, hogy Proctor mennyire borzasztóan próbál kapaszkodni Rebecca élettelen testébe, hogy még a testvérét is iszonyatosan gusztustalanul intézte el.

bscap0003

Proctor viszont a rengeteg esemény közepette annyira látványosan szürkül be, hogy igazán már utálni sem tudom. Egy csomó megmozdulása idegesít, már nem érzem, hogy annyira erős lenne, mint korábban. Talán beváltják a kartelles fickó moszkitós hasonlatát, és rámutatnak, arra, hogy tényleg nem akkora ász Banshee polgármestere. 

Viszont míg Proctor unalomba fullad, addig vélhetően tudatos készítői döntés miatt Calvin egyre nagyobb szemétládává lép elő. Talán pont az ő vezetése alá kerülő Brotherhood lesz az, amit csak Proctor segítségével lehetne kiiktatni örökre? Bár Hank megölése aránylag szépen volt felépítve, ahogy érezni a tipródást a karakterben, hogy mit is tegyen a fickó felbukkanása után.

bscap0005

Hood viszont maradt a nyomzásos szálon, ami, hát, izé… még mindig idegennek hat ebben a sorozatban. Hiába hoznak bele sátánista rituálékat, számomra egyszerűen hiteltelen az egész, ahogy egy olyan kisvárosban, mint Banshee nyugodtan létezhet ilyen csoport minden feltűnés nélkül. Bár a neonácik is vígan és nyíltan buliznak, szóval nem biztos, hogy ezen fel kellene akadnom.

Egyelőre azt sem látom, hogy Dushku kiégett FBI ügynöke miként is illeszkedik ebbe a képbe. Persze tök jó montázst lehet erről csinálni, ahogy beszív, vagy ilyesmi, de minden erre elhasznált pillanat pocséklás. Érezni rajta, hogy valamiféle Siobhan-pótlék is lehetne, de már ebben sem hiszek annyira, hiszen Hood pont most mutatta ki, hogy mennyire hiányzik neki még a nő.

Viszont legalább remek visszautalás volt a lakókocsis jelenet és a leégetett ház kapcsolat, ami ugye Siobhan múltjában volt meghatározó.

bscap0013

Pár mellékszál is haladt, a rendőrcsaj Carrie körül szimatol, mindezt olyan feltűnően teszi, hogy nehéz vigyorgás nélkül nézni a jeleneteit. Maggie egyre kevésbé képes fenntartani a látszatot, hogy szereti a férjét, ebből pedig még komoly bajok lesznek, hiába mellékszereplők mellékszereplője a csaj.

Ami viszont a legfontosabb, hogy Job is visszatért, teljesebb kapacitásban, mint eddig. De reménykedem, hogy kevesebb visszaemlékezést kapunk a szálán, mert ezek itt egészen feleslegesek. Jobb lett volna a premierbe és a 2. részbe beletenni ezeket a jeleneteket.

bscap0011

Továbbra sem tökéletes amit kapunk, de lényegesen jobban szórakoztam a 4×05-ön, mint a többi idei részen. Ráadásul az is sokat nyom a latba, hogy a plusz jelenetek nemcsak a Rebecca-szálra mennek rá. De végre haladhatnánk is valamerre.

31 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2016. 05. 03. 22:19

Egyetlen pillanat sem pocséklás, amíg Dushku képernyőn van. De hát én elfogult vagyok.

kiss053 - 2016. 05. 03. 22:25

jó lesz ez innen már:D

Tatala - 2016. 05. 03. 22:49

Az az FBI csirke nagyon eyecandy:)! Azt hittem, a kocsizós borozgatás vége egy hatalmas hancúr lesz, de nem:)
Egyébként nem arról volt szó, hogy ez az évad hosszabb lesz (13 rész)?

Jasiksson - 2016. 05. 03. 23:03

Tatala:
Rövidebb, csak 8 rész

Tatala - 2016. 05. 03. 23:12

Köszi az infót!
Az nem jó, szerettem ezt a sorozatot:(

Happy Zoidberg - 2016. 05. 03. 23:42

SENKI se vette elő az orvosi múlttal rendelkező személyeket??? WWWAT???

Quantumleap - 2016. 05. 04. 00:44

“Bár Hank megölése aránylag szépen volt felépítve,…”

Ezek szerint csak engem lepett meg a kinyírása? Fullon azt hittem, hogy minimum a hetedik rész végéig genyáskodik majd.

A rücskös homlokú sorozatgyilkos bennem valahogy olyan Sin City-s benyomást kelt. :)

Hegedda - 2016. 05. 04. 00:51

A fához kötözött náci eléggé színész lett, amúgy az amishok mellett az indiánok akik még szublimáltak. Pedig ott is voltak jófajta formák. Számomra kissé, hogy is mondjam olyan semmilyen ez az évad, nem tudom, hogy a rendező miatt vagy az írók nemváltó műtét közben írták, de nincs meg a “tökösség” a történetvezetésben, a szereplőkről nem is szólva….

sepörd - 2016. 05. 04. 01:15

bámulatos hogy az utolsó évadra kiiktatták Proctort és annyi a szerepe hogy csúnyán néz

Rammschein - 2016. 05. 04. 05:25

Ha most kezdődne a sorozatot, már kaszáltam volna. :’)

kaamir - 2016. 05. 04. 07:54

Ez a drámai vonal sajnos csak arra jó, hogy napnál világosabb legyen, hogy mennyire papírvékony figurák ezek. Borzasztó felszínes és érdektelen a vergődésük.

Hegedda - 2016. 05. 04. 07:56

Kaamir, az lehet, de a ponyvához pont jók voltak…

Nézőke - 2016. 05. 04. 09:01

azért az teljesen hiteltelen,hogy egy ragyásképű feltűnés nélkül közlekedjen a városban, kvázi a korábbi seriffnek (Hood),és a 10 éve ott szolgáló Brocknak már ezer éve le tudnia kéne a sátánosokról.
Meg az is hitetlenen,hogy jó nők omlanak a ragyás karjaiba, bár ez Banshee,ahol ronda nőt még nem láttunk.
+ egyfajta varázsütésre a gyerek első rajza a gyilkos, pedig ilyen kiemelt esetekben a szemtanú gyereket pszichiáterek hada elemezné, nem pedig Hood odaül mellé,aztán kész a rajz.
Mint ahogy az FBI ügynökök sem egyedül járnak.
Mint ahogy tényleg teljesen felesleges a Job-féle visszaemlékezés, korábban már írtam,hogy csak a kiszabadításra és az akcióra kellett volna koncentrálnia az évadnak,és nem lenne baj.

A tény,hogy ezek a logikátlanságok csak most tűnnek fel, azt jelzi,hogy korábban jól szórakoztam, de most ugrok minden hülyeségre.
De megvárom a végét a Burton-Proctor-Hood-Brock bunyó miatt.

Quantumleap - 2016. 05. 04. 09:16

Nézőke: Mint hogy egy ponyvasorozatról beszélünk, ami eleve úgy van tálalva, hogy nem kell teljesen komolyan venni, véleményem szerint totál feleslegesek az efféle szőrszálhasogatások. :)

“azért az teljesen hiteltelen,hogy egy ragyásképű feltűnés nélkül közlekedjen a városban, kvázi a korábbi seriffnek (Hood),és a 10 éve ott szolgáló Brocknak már ezer éve le tudnia kéne a sátánosokról.”

Ezt nem értem. Attól, hogy ragyásképű, már mindenkinek automatikusan vágnia kellene, hogy ő egy sátánista szekta vezetője?

Hor1 - 2016. 05. 04. 09:36

És Nola halála még mindig nem tűnt fel senkinek…

sori1 - 2016. 05. 04. 11:23

Nem igazán értem a fanyalgókat. Szerintem a Banshee ezen évada is igazi remekmű, sőt, nekem talán még picit jobban is tetszik például az első két évadnál. Nagy kár, hogy hamarosan vége.

Peter7 - 2016. 05. 04. 12:13

Én a korrupt rendőrcsaj vs. Carrie bunyót is várom, ami ugye borítékolható lesz az utolsó 2 rész valamelyikében.
Na meg Eliza Dushku beígért vetkőzését.:D

noodles - 2016. 05. 04. 12:53

engem csak az érdekel, hogy Job miért lett elrabolva és miért tartották életben? a többieket teljesen érdektelenre tették, még Calvin szála amiben van lehetőség.

SirAlex - 2016. 05. 04. 15:55

Szerencsére nekem még mindig visszaadja a hangulatot. Az öreg náci faszinál éreztem azt ebben a részben, hogy mindenki igazán retteg tőle, olyan igazi Banshee-s módon, hogy engem is nyomasztott a jelenléte a képernyőn keresztül.

Én nem vagyok csalódott, csak szomorú, hogy ez a záró évad.

bab1lon - 2016. 05. 04. 16:38

Nézőke: Az eddigiek alapján én Burton-Calvin, Kurt-Calvin, és Proctor-Kartel összecsapásra számítok. :) Hood-ék pedig legyűrik a sátánistákat.

Egyébbként nem volt annyira gáz rész. A továbbiakban viszont többet várok, mert ahogy láttam, Jonathan Trooper fogja rendezni a maradék 3 részt. :)

Slorem - 2016. 05. 04. 16:57

@Quantumleap:
“Ezt nem értem. Attól, hogy ragyásképű, már mindenkinek automatikusan vágnia kellene, hogy ő egy sátánista szekta vezetője?”

Nem, de a gyerek és a rajza miatt már tudják, hogy szarvai vannak az elkövetőnek. Olyan meg nem sok embernek van, így én is furcsálom kicsit, hogy senki sem ismeri, aki részt vesz a nyomozásban. Meg ugye Banshee egy kisváros, nem?

De ahogy Superpityu is írja, a testvériség bulija is elég fura volt. Én azt hittem, nincsenek ennyien. Nem zavart, csak meglepett.

Nekem is vegyesek az érzéseim ezzel az évaddal kapcsoaltban. Vajon mit fognak kezdeni ennyi nyitott szállal az utolsó 3 részben? Remélem, nem lesz csalódás.

Quantumleap - 2016. 05. 04. 17:10

Slorem: Hood nem tudhatja, hogy a szarvak alatt nem-e valami jelmezfélét kell érteni.

Arra amúgy kíváncsi leszek, hogy eljön-e egy olyan pillanat, amikor Hood bevallja Brock-nak magáról a teljes igazságot. Aztán pedig jönne az “Utána nyugodtan lecsukhatsz, csak előbb arra kérlek, hogy segíts!”-szöveg. Vagy ez ide túl hollywoodi lenne? :)

VanillaSky - 2016. 05. 04. 17:40

“És Nola halála még mindig nem tűnt fel senkinek…”

Kinek kellett volna?

A tesója is meghalt, a többi indiánnak csak púp volt a hátán, Hoodéknak sem kellett, hogy feltűnjön (egyszerűen a világukban benne van, hogy vki fűbe harap, másrészről Nola is nomád életmódot folytatott) Egyébként Bansheeban annyi embert ölnek meg, hogy az FBI külön kirendeltséget működtethetne, szóval felesleges 1 embert keresgetni.

Dushkuval semmilyen szinten sem vagyok kibékülve, egyszerűen nem értem miért volt rá szükség.

Sawyer - 2016. 05. 04. 18:23

@Quantumleap

Pedig teljesen jogosak, amiket Nézőke ír, egy ekkora kisvárosban nem igaz, hogy senkinek nem tűnik fel semmi. Ez olyan, mint a Sons of Anarchy utolsó évada, halomra lőtték az embereket, és senkinek nem tűnt fel semmi. De azért itt durvább a helyzet, a nácik százával ölömbülnek a réten, a szarvas fickó is anonim, mindenféle beteg pornógyár működik, és még sorolhatnám, de ami engem legjobban idegesít, az az, hogy mindenki profi harcművész, legalábbis még a virágkötő kisasszony is képes teljesen kifordulni az emberi énjéből és extra brutalitással gyilkolni. Az előző évadban ott húztam fel magam, amikor Carrie és az ügyvéd elmentek a lányukért egy tinipartira, ahol a tinik késekkel rontottak a szülőknek, mert haza akarták vinni a lányukat – wtf???

A mostani részben egyedül Job szála érdekelt, a FBI-os csaj nagyon gagyi, én éreztem magam kellemetlenül, mikor a bőrrucisok rátámadtak, de nyilván Hood mester éppen arra járt… A nácik még érdekesek, nem volt meglepetés a nagyfőnök halála, bár csinálhatták volna érdekfeszítőbbre is. EGyre jobban érzem úgy, hogy úgy alakítják a dolgokat, hogy mindenki egymásnak essen a végére. Ha ez lesz, akkor b*sszák meg.

sorozat/gyilkos - 2016. 05. 04. 22:35

Ez az évad pont olyan, mintha a készítők már nem is akarták volna megcsinálni.

A neonáciknál én a tömegen röhögtem, több százan fesztiváloztak az 50-200 ezres városban. Aztán próbáltam visszaemlékezni, mikor érdekeltek utoljára a realitások a sorozatban, és továbbléptem.

Miss Keamy - 2016. 05. 05. 08:34

2 részletben sikerült megnézni. amennyire bejött az eleje és vártam hogy beinduljon, annyira kusza most az egész. tényleg mintha kedvük sem lett volna az egészhez. lehet jobb lett volna ha ez az évad ki sem jön mert úgy jár mint a dexter.
ez az egész rebecca körüli nyomozás idegen, proctort kiherélik, job gyógyulgat, a rendőrcsaj funkcióját sem értem.
ha most kezdene a sorozat, kaszálnám.

Quantumleap - 2016. 05. 05. 08:56

Sawyer: Hogy ismét a Sin City-t említsem, a te érvelésed olyan, mintha ott belekötnénk abba, hogy:

-Hogy a fenébe lehet az, hogy Marv tízemeletnyi zuhanás után talpra ugrik, és teszi a dolgát tovább?
-Hogy lehet az, hogy több szereplőnek meg sem kottyan az, hogy egy tucat pisztolylövedék éri?
-Hogy lehetséges az, hogy kemény csajok kisajátítsanak maguknak egy városrészt úgy, hogy még a rendőrség se mehet be oda (ha mégis bemennek, kinyírják őket)?

A Banshee egy kemény PONYVA! Szórakoztatni akar a maga brutális, véres módján, nem reális sztorit elénk tárni. (Már az alapkoncepcióba is bele lehetne kötni ennyi erővel. Hogy képes valaki ennyire tutin átvenni más személyazonosságát?) Ha utóbbit akarod, javaslom a Justified sorozatot, ha esetleg még nem láttad.

sepörd - 2016. 05. 05. 11:20

a rendőrcsaj amúgy valami kegyetlen, simán a sorozat legrosszabb alakítása. a sejtelmes nézései egy telenovellában talán elférnének.

Sawyer - 2016. 05. 05. 14:23

Quantumleap, vicces, de pont negy napja kezdtem el :D
Tetszik, csak kicsit furan mutatjak be a dolgokat, inkabb a reszenkenti bunozokon van a hangsuly ,mintsem a foazereplon, illetve a feszultsegkeltes nem megy nekik.

Voltak eddig is bakik, foleg sebzesek teren, de itt mar nagyon elvetik a sulykot. Egyebkent ez tuti nem egy 100 ezres varos, akkor nem kabe 4 mezei zsaru orizne, en egy max 20 ezresre tippelek. A Sin City mas jellegu ponyva, a Banshee viszont dramazni is akar, de a drama a sok hulyeseggel nem mukodik.

Amugy ez az evad arra ment volna ki, hogy hood es proctor kozelebb kerulnek egymashoz, valoszinu proctor atcsabitotta volna az o csapataba, erre utalt a 3. evad vegi sunyi kis mosolya, de hat a kasza kozbeszolt.

Sheriff Hood - 2016. 05. 07. 09:51

Pont az jutott eszembe a 4×05 után, hogy ez volt a “legbanshee-sebb” rész eddig, de ez is inkább Banshee light, azaz az előző évadokban a “nyugis” rész lehetett volna. Nem ehhez szoktunk, de úgy látszik, hogy ez az évad már ilyen lesz – vagy egyszer csak felpörög, és onnantól végig megy a zúzda, egyre emelve a fordulatszámot.

Beletörődve az “arculatváltásba”, már csak annyi aggályom maradt, hogy rengeteg az elvarratlan szál a maradék három részre, így ha mindet le akarják zárni, akkor innentől nagyon bele kell húzniuk. Abban viszont mindig benne van a veszély, hogy összecsapott lesz vagy nagyon erőltetetten hozzák össze a szálakat. Valami olyasmire tippelek, hogy a náci belső lázadás után bukik a kokó projekt->Proctor bajba kerül, de lebuktatja Carrie-t->Carrie kénytelen lesz segíteni neki->Hood és Job meg segít Carrie-nek túlélni, Brock meg mentené a városból, ami menthető. Kérdés, mi lesz a Brotherhood-dal és a sátánistákkal.

Quantumleap: Bárcsak kemény ponyva lenne még mindig, és szórakoztatna a maga véres, brutális módján… :)

sleuth - 2016. 05. 07. 13:53

Mi volt már megint ez a zs kategóriás borzalom áÁáÁáÁáÁ

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz