login |

The Originals – 3×19: Terrible Love – írta LaCRossE

2016. 05. 06. 20:00 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

– Don’t you think for a moment that you failed me. You stayed me hand. Quelled my rage. You inspired goodness in me. And unlike all of the souls I’ve encountered and forgotten in the long march of time… I will carry you with me.
– I guess that makes me immortal.

A The Vampire Diaries testvérsorozata az alacsony nézettsége ellenére megkapta a berendelést a 4. évadra, így egy ideig még nem kell aggódnunk a sorozat sorsa miatt. A nézettség persze nem egyenlő a minőséggel, és azt kell mondjam, az eddigi összképpel többnyire elégedett vagyok, még ha van néhány olyan dolog, ami zavar.

theoriginal319_ (1)

Egyébként évadnyitó óta nem volt írás a The Originals-ről, azonban az előző részben olyan dolgok történtek, amiről már meg kell, hogy emlékezzek. Megöltek egy karaktert, ami fontos következményekkel szolgálhat az évadot lezáró néhány részre. A tovább mögött spoileresen fogadom.

Elbúcsúztunk tehát Camitől, valószínűleg örökre. Hogy kinek mennyire jött be a karakter, arról sokat tudnánk vitázni, én személy szerint szerettem őt, kiváló kis kiegészítője volt a többi szereplőnek, és azzal, hogy ő volt sokáig a sorozat nem vámpír/vérfarkas/boszorkány szereplője.

theoriginal319_ (2)

Persze ez jó pár résszel ezelőtt megváltozott, amikor Aurora vámpírrá változtatta a nőt, és furcsa módon már akkor meglebegtették Cami lehetséges halálát, elvégre annál a cliffhangernél simán hihettük azt, hogy kedvenc csaposunknak akkor vége van.

Kicsit érdekesen vehetné ki magát, hogy alig néhány résszel a vámpírrá válása után végeznek vele, de szerintem ezzel nem volt baj, ahogy Cami karakterfejlődésével sem – ugyanis volt neki. Tökéletes párhuzama, egyben ellentéte volt Klausnak, aki mindig a körülményeit hibáztatja amiatt, hogy milyen szörnyeteggé vált.

theoriginal319_ (3)

Ezzel szemben Cami, akinek bár volt egy rövid kilengése, de ezzel együtt is a vámpírsága ellenére egészen haláláig megtartotta emberségét, egyben meg is mutatva Klausnak, hogy így is lehet. Ezért vagyok biztos abban, hogy Klaus a következő részben nem fog vérengző szemekkel rohanni Lucienhez, hogy megölje, ezzel bosszút állva rajta.

Ha már Lucient említem, ő lenne ennek a szakasznak a főellensége, és nekem tetszik is. Az ősboszik segítségével még Klausnál is erősebb ellenfelet sikerült belőle csinálni, hiszen rekonstruálták Esther varázslatát, amivel Klaust és a testvéreit anno vámpírrá változtatta.

theoriginal319_ (4)

Mondjuk az kissé idegesítő, hogy Aurora miatt ennyire ostoba, az a nő amúgy is nagyon irritál, mindenki teljesen hülye döntéseket hoz miatta. Klaus nem ölte meg, aminek hatására Lucienhez hasonlóan ő is erősebb lett az ősvámpíroknál (még ha jelenleg jegelve is van, biztos vagyok benne, hogy megint ki fog szabadulni), Lucien meg azt hiszi, hogy Klaus lopta el előle Aurorát.

Az évad további főellenségei pedig az ősboszik lennének. Lucien megállíthatatlan szörnnyé változtatása mellett Kol és Davina körül is kavarnak, utóbbival terveik is vannak. Ugyanis sikerült látszólag Davinát is kinyírni, bár biztos vagyok benne, hogy az ő esetében nem olyan egyszerű a dolog, hogy Kol megölte, puff.

Pluszban, két fontos szereplő halálát tudom, hogy nem bemerné vállalni a sorozat. Ami egyébként is idegesítő, hogy a CW nagyon fújhat a nőkre, hiszen elég ránézni a többi sorozatára…

theoriginal319_ (5)

Tehát ahogy a kritikám elején is mondtam, összességében meg vagyok elégedve az évaddal. Már csak néhány rész van hátra, és ha a továbbiakban is hozza ezt a színvonalat a sorozat, akkor nem lesz ősszel a következő évad nézésével.

14 hozzászólás Ne habozz!

Shed - 2016. 05. 06. 20:29

Sajnáltam Camit,már a színésznő hangja is nagyon bejött nekem. Maga a karakter is szimpatikus volt.

Az évad legnagyobb baja hogy amikor tényleg vérengzeni kéne, akkor mindig csak a szájtépés megy. Klausnak már párszor mészárszéket kellett volna rendeznie a névtelen statiszták között.

Hokszi - 2016. 05. 07. 11:14

Nagyon tetszett ez a befejező rész, én nagyon meglepődtem amikor azt írtátok ki,hogy alacsony a sorozat nézettsége, le mertem volna fogadni, hogy az egekbe szökött már egy ideje. Izgalmas ez az utolsó évad, főleg mert Klaus részről részre változik meg. Nehezen tudnám elképzelni, hogy Davina halála végleges legyen, bár ki tudja voltak már váratlan eltűnések a sorozatból.
Tetszik ez a Lucien-ősgonosz szál, érdekes játszani az Ősök múltjával, hiszen ezer év alatt azért sok minden történik.

Denis - 2016. 05. 07. 11:56

Davinát remelem nem ölték meg, mert az tényleg durva lenne ha 2 main karaktert is megolnenek 2 részben. én amugy ezt a Lucien megölte Finn dolgot nem ertem. Most lehet akarmilyen erő a mérge, nem csak fehertölgy tudja megolni az Originals-okat? és Vámpírnaplókhoz is lesz ilyen rész kibeszélö? :)

Denis - 2016. 05. 07. 11:58

Lucien hogy tudta megolni Finnt? Nem csak fehertolgy tudna megolni egy Originalst? akarmilyen eros merge van.. Davina meg remelem nem halt meg, mert azert durva lenne 2 fobb szereplot is megolni 1 reszben :D Vémpornaplokhoz is lesz ilyen kibeszelo? :)

LaCRossE - 2016. 05. 07. 12:19

Hokszi: még hátravan három epizód az évadból (a mait beleszámolva).

LaCRossE - 2016. 05. 07. 14:54

Denis: de, van olyan erős a mérge, hogy megöljön egy eredeti vámpírt is. Az ősboszik, vagy nem tudom, hogy fordítják őket magyarban (Ancestors) külön ellenük gyártották le ezt a varázslatot, ami ilyen erőssé tette Lucient.

A The Vampire Diariesból jövő héten az évadzáró jön, szóval nem láttam értelmét már kritikát írni, de ha winnie esetleg beleegyezik, egy rövidebb, finálé előtti írást küldhetek neki.

vev - 2016. 05. 07. 15:06

ahhoz képest végül elég könnyen kinyírta Klaus Lucient.

LaCRossE - 2016. 05. 07. 15:29

Ja, mert Freyának sikerült visszafordítani az egész varázslatot, ami erőssé tette Lucient. De ha úgy vesszük, hogy ennek az volt az ára, hogy Devilke megholt, akkor azért mégsem volt ez annyira egyszerű.

Kol - 2016. 05. 07. 16:22

Kol remélem marad a kövi évadban is! Most szerintem visszatér a régi psycho énje :D

moony - 2016. 05. 07. 18:04

psycho Kol már hiányzott. Davinát reméltem kiírják. Camit sajnálom, őt szerettem. Lucien meg bosszant, de az ő szála tetszik. Aurora csak az agyamra megy.

Szerintem baromi jó ez az évad, sajnálom hogy nézettségileg nem állnak túl fényesen. Gillies meg Joe Morgan zseniális színészek. imádom az egészet úgy, ahogy van.

Sniper - 2016. 05. 08. 11:20

The Vampire Diaries és The Originalsban, miért mellőzik a “lefejezést”?

balazsof93 - 2016. 05. 08. 15:15

Miért van az hogy a vámpírnaplókba 2 150 éves vámpír simán megölt egy eredetit még az originals-ban 6-8 stix tagot simán elintéztek akik biztos hogy 600-700 év körül voltak. Meg Klaus egy maga kivégzett majd egy sereg vámpírt míg a vámpírnaplókban három (damon stefan tyler) simán kiszárította. És még sorolhatnám a dolgokat amikre nem figyeltek pedig szerintem kellet volna.

balazsof93 - 2016. 05. 08. 16:22

Azért tud megölni egy eredetit mert a varászlatba beledobták a fehér tölgy utolsó darabját ami mint tudjuk meg öli az eredetiket szerintem legalább is ezért. Már csak a Marcel szálra leszek kiváncsi.

Gergő93 - 2016. 06. 16. 10:20

Meg a tvd másabb, még a strix tisztában van minden eshetőséggel, és pontos terveik vannak, addig Damonék kreatívabbak, mindig improvizálnak, úgy néz ki sosem győzhetsz le egy Ősit ha folyton mindent megterezel:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz