login |

Finálé előtt: The Good Wife

2016. 05. 08. 16:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: video,

Klasszikus szlogent kapott a The Good Wife “mai” sorozatzárója (All good things must come to an end), és miközben azon filózok, hogy el lehet-e rontani egy ilyen finálét, az jár a fejemben, hogy higgyek-e azon véleményeknek (kibeszélő itt), melyek szerint az utolsó részekre kifogyott a szufla sorozatból.

Az utolsó The Good Wife-rész előzetese a tovább mögött. Akik pedig szerették a sorozatot, várhatják a készítők nyári újoncát, a Brain Dead-et.

9 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2016. 05. 08. 17:24

én szerintem az első 5 évad oltári olt, szóval Stockes mindenképp adnék neki egy esélyt a helyedben (a 3. évad picit gyengébb), aztán a 6. évad második fele a legrosszabb volt, viszont a 7.évad ugyanolyan izgalmas és fordulatos mint mondjuk a 6. elsőfele… :) az utolsó részekben meg már nem a sztori az igazán lényeg, hanem, hogy visszahozzanak minden fontosabb régebbi szereplőt egy kicsit, hogy elbúcsúzzunk tőlük… és én nem is kívánok ennél többet. az utolsó pár részt az elejétől az utolsó percig végigmosolyogtam. szomorú vagyok hogy vége lesz ma este.

napocskin - 2016. 05. 08. 17:26

Szerintem nem fogyott ki belőle a szufla – és bár sajnálom, hogy abbahagyják, de biztos lehetett volna folytatni úgy, hogy szépen elhal a végére, és a kutya nem sajnálja, hogy vége. Akkor már jobb így. Lehet, hogy elfogult vagyok, mert egyik kedvenc sorozatom, de szerintem végig tudták tartani a színvonalat. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem voltak hullámvölgyek, de még azokkal együtt is érdekes tudott lenni.
Ami a befejezést illeti, hát, itt nem lesz olyan Sírhant művek-féle utolsó pár perc, az biztos. Inkább csak olyan “bármilyen irányba folytatódhat a dolog”-féle. És ez jól is van így. (De lehet, hogy tévedek – holnap meglátjuk.)

hkim - 2016. 05. 08. 17:44

Én csak annyit mondok, hogy holnap reggel első dolgom lesz, hogy megnézzem a finálét :)

Hegeman - 2016. 05. 08. 17:54

Nekem sem tetszett annyira, hogy a heti ügyek szinte teljesen eltűntek a 7. évadra, de az utolsó pár rész ettől függetlenül hozta a szokásos minőséget. Meg lennék lepve, ha elrontanák a végét. Ja és nagyon fog hiányozni ez a sorozat.

Szaby59 - 2016. 05. 08. 18:06

Sajnos nem az utolsó részekre, hanem az utolsó évadra… Gyakorlatilag úgy kezdtek, hogy félig meddig rebootolták a sorozatot aztán a közepénél vissza a régi sorozathoz hasonló valamibe :D
Nem bánom, hogy vége ez az éved nagyon lightosra sikerült.

pody - 2016. 05. 08. 23:07

Nem ertem a kritikakat. Aki szerintem! igazan imadta ezt a sorozatot, a vegere sem huzta a szajat. Teljesen jo meg mindig ez a sorozat. Orszagos sorozatok kozul magasan az egyik legintelligensebb es melle a legcinikusabb am total szorakoztato sorozat. Hihetetlenul fogm hianyozni. Azert ez a Brain dead is jonak tunik :)

pody - 2016. 05. 08. 23:09

kicsit sokat hasznaltam a sorozat szavacskat, de mar keso van :)

winnie - 2016. 05. 09. 04:38

pody: aki igazán imád valamit, az képes kritikusan is szemlélni. persze az, akinek végig nagyon tetszik, egyáltalán nem biztos, hogy nem képes úgy nézni, csak arra célzok, hogy a kritikus néző lehet, hogy jobban imádja, mint a másik. épp azért, mert annyira kötődik hozzá.

fjordok - 2016. 05. 11. 09:12

Olyan lett az uccsó, mintha az önmaga paródiája vagy valami lebutított változata lenne. A heti ügyek sokszor bugyuták (nem függetlenül attól, hogy mennyire kevés idő alatt akarják bemutatni), sokszor mintha nem azok a kérdések hangzanának el, amiknek kellene, vagy aztán, mikor ítélet születik -nem vagyok ugyan ügyvéd, de a jogérzékem szerint- rögtön lehet is fellebbezni (akár Aliciáék nyernek, akár nem)
Sokszor ráadásul annyit akarnak egyetlen részben markolni, hogy beleférjen mindenki a Lockhart&Agostól kezdve Peteren át a magánéleti (Alicia, Eli) szálakig, hogy megint csak oda jutunk, amit fent írtam: keveset fognak, és még ami véletlen ígéretes szál lenne, se lesz belőle semmi. Szereplők, szálak és felvetések tűntek el a süllyesztőben, hogy aztán leginkább soha ne is beszéljenek róla….
Emberileg is fura pálfordulások voltak, Eli alig volt önmaga (ez a részeken át szenvedés, miután bevallja Alcianak az SMS-t….hát…., meg a szerelmi kalandja), de ugyanez Diane is.
Jason idegesített, nekem nem vonzó volt, bár küllemre tkp. az lett volna, de olyan hosszan nyomták a félrebillentett fejjel mindenkire mosolyog, és ettől milyen rejtélyes egy pasi, hogy eluntam.
A legnagyobb csalódás meg maga Alicia volt. Egyszerűen nem tudtam neki szurkolni, ami nem volt attól független -és ezért kicsit azért szégyellem magam- mert Julianna Margulies valahogy az önmaga karikatúrájának tűnt, annyira természetellenesen nézett ki, pláne, ha nem mosolygós, vidám jelenetei voltak. Pl. mikor kiborul a mosó-szárítógép előtt Luccanak…. (egyébként ez a négy éve Will küldött egy sms-t, és ha elolvashatom, megváltozik az életem szál… hát, ez is inkább zavart (mert ahogy Eli el is mondja, összekerültek, léphetett volna, lehetett volna bármi, de nem lett. Ugyanígy el tudták volna szúrni akkor is, ha elolvassa az sms-t (mint ahogy már elszúrták egyszer az egyetemen). Mert ki tudja, lehet, hogy ha elolvassa az sms-t, nem hagy oda csapot-papot (hiszen pont úgy mutatták be Aliciát, mint aki MINDIG teljesíti a kötelességét, még most, a hetedik évadban, amikor már hetvenhétszer megégette magát a politikával, akkor is Peter mellett áll, és részt vesz pl. a kampányában, holott már semmi nem köti Peterhez…)
Nekem egy nagy katyvasz lett a hetedik évad: mintha ugyan MINDENT bele akartak volna pakolni, telenyomni tüzijátékkal, mindenkit visszahozni akár csak egy villanásra (Alicia gyerekei pl., de az antagonista ügyvédkarakterek is), de sem ötlettel nem tudták ezt azon a szinten megvalósítani, mint a korábbi évadokban, sem időben nem fért bele, mert egyszerűen nem esett jól nézni a rohanást (pl. a 13. részben, mikor Alicia nekimegy Schakowskynak, az az egyetemi szál minek kellett?????)
Mindez már az évad elején látszott, de akkor még szurkoltam, hogy hátha jobb lesz, de nem, csak egyre felületesebb lett minden…. mintha az elején még ugyan megvolt az elszánás, csak egy kis bemelegítés hiányzott, de aztán a lelkesedés is elmúlt, és már csak teher volt ennek a lezárása, és fejben már egy tök másik projectben lettek volna.
Nekem nagy csalódás volt, még akkor is, ha tkp. könnyebb így az elválás, mint egy szép befejezés után, mikor az ember nem is érti, miért kell befejezni, mikor még minden működik és jó…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz