login |

Hell’s Kitchen: vége a 15. évadnak

2016. 05. 08. 16:28 - Írta: Casey Novak

4 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika, reality,

– Kristin, first risotto I’m going to the window.
– What about to the wall?

Mindig ekkora cirkuszt csaptak Ramsay-ék, és csak én untam bele a giccsbe? Mármint hogyne, szerves része volt mindig a HK-nek a főzés mellett a bohóckodás, de mikor páncélozott autóban, csuklóra láncolt fém aktatáskában behoz négy fekete öltönyös fickó egy-egy szelet húst, akkor hajítom a távirányítót a monitorba.

01

Az évad egyébként közepesen indult, elég sok tehetséges arcot ki lehetett szúrni az elején, a pár kötelező idióta mellett. És meglepetésemre középtájt ki is hullott néhány esélyesnek tűnő jelölt, és még a top 6-ban is volt olyan, akinek sehogy sem értettem a jelenlétét.

A legjobb három közül viszont már nagyon nehéz lett volna választani, mindannyian megérdemelten kerültek oda.

02

A feladatok többsége nem volt maradandó élmény, nagyobb csavarokkal sem idegesítette Ramsay a játékosokat. Csak egy kihívás jut eszembe hirtelen, ami kimondottan jópofa volt, és nem emlékszem rá, hogy lett volna hasonló az elmúlt évadokban: amikor a szülőket is bevonták a főzőcskébe.

A Hell’s Kitchen-nél mindig alig várom, hogy 10 alá csökkenjen a létszám, mert a csapatfeladatok ugyan sok emberrel érdekesebbek, de a folyamatos drámázás (amit egyébként még mindig előszeretettel emelnek ki és túloznak el a vágás során), és a rengeteg bénulás mindkét konyhában gyakorlatilag értékelhetetlenné teszi a jobbak teljesítményét is. Most sincs halovány fogalmam se az első pár kiesőről, de legalább idén nem 20-ról indult a létszám.

04

És tényleg nem tudom miért most kezdett el idegesíteni a sok fölösleges csicsa, amivel teletömködik a részeket, de komolyan mondom, néha láttam Ramsay arckifejezésén, hogy melegebb éghajlatra kívánja a készítőket, miközben hülyeségeket mondattak/csináltattak vele.

Christina-t, a 10. évad nyertesét jó volt látni sous chef-ként, és jól is tette a dolgát. Marino-t még mindig nem sikerült megszoknom, bár nem egy nagy karakter, és nem sok vizet zavar, azon kívül, hogy néha hülye cuccokban öltöztetik.

05

Nem volt rosszabb az évad, mint az előző néhány, de sajnos jobb se, ahhoz képest pedig, hogy FOX-ék szerint ez lett volna a the most out of control season ever, nos, láttam már ennél hektikusabb Tom és Jerry-részt is, de legalább markentingből jár az ötös.

Én meg úgy látszik most értem el a HK-nel kapcsolatban oda, ahová winnie már a 11. évad során. De sebaj, mert ezt úgyis elfelejtem, mire kezdődik a tizenhatodik. Akit érdekel, a tovább mögött az évad nyertese is látható.

07

08

09

4 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2016. 05. 08. 19:28

Köszi a kritikát! Nagyjából mindennel egyetértek, nem volt semmilyen szinten sem kiemelkedő ez az évad, de el lehetett nézegetni. A bohóckodással és a masszív idiótákkal már egy ideje feszegetik a határaimat, de míg a Masterchefnél tavaly sikerült elérniük, hogy idén már bele se nézzek, a Hell’s Kitchennek ott leszek a következő évadánál is – bár nyilván nem olyan lelkesedéssel, mint mondjuk 8 szezonnal ezelőtt.
Esetleg nézett valaki ‘másik’ Hell’s Kitchent (UK/CA/nemtudommilyenvanmég)? Milyen volt, megéri valamelyikbe belevágni?
+ egy vad hype erejéig offolnék, ha már főzünk: tessék nézni a Masterchef AU-t, egy hete kezdődött az új (8.) évad, a mezőny (az előző két évadhoz hasonlóan) bivalyerősnek tűnik, sok az érdekes karakter.

winnie - 2016. 05. 08. 20:10

az uk az celebes, nem? anno azert ignoraltam automatikusan.

a masterchef aus-rol jon majd iras. az nekem a reszek szama miatt felejtos. de persze eszrevettem, hogy nagyon ritkam viselem el a nem amerikai verziokat.

Deny - 2016. 05. 08. 22:27

A HK-t anno a Viasaton ismertem meg, ott néztem végig az első 6 évadot, és szerettem a műsort, de valahogy sose folytattam. Most idén eszembe jutott, és gondoltam, elkezdem ezt az évadot. Én nagyon jól szórakoztam rajta, és most már rendszeres néző leszek. Viszont nekem is feltűnt, hogy néha olyan volt, mintha egy Big Brothert néznék, bár az amcsi változatban még abban se veszekednek ennyit.

Arielnek gratulálok, megérdemli, bár Kristinnek szurkoltam jobban, mert Ariel elég nyers volt.

P.S. Jackie azért nem volt semmi :D

FrankLuck - 2016. 05. 09. 16:57

Uhh, igen, lehet, hogy celebes, akkor az felejtős… kanadait esetleg nem nézett valaki?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz