login |

Olvassunk House of Cards-ot!

2016. 05. 09. 16:45 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: könyv,

Anno írtunk róla, de nem tudom, hogy eljutott-e mindenkihez, hogy a Netflix-es, Kevin Spacey-s House of Cards-nak nemcsak egy angol sorozat (illetve 3 minisorozat) az elődje, hanem egy könyv is, ami az említett minisorozatok alapját adta.

Michael Dobbs Kártyavár című regénye tavaly jelent meg itthon (odakint már 1989-ben), s elolvasva ki fog derülni, hogy az angol sorozattal ellentétben nem a konkrét történetét veszi kölcsön a House of Cards – bár természetesen a főhős hasonló utat fut be (annyira viszont már nem ismerem, hogy a részletekkel tisztában legyek), mint az kiderült a folytatásban, a Kijátszani a királyt-ban (To Play The King). Kíváncsian várjuk, hogy érkezik-e majd a záró darab, a The Final Cut. UPDATE: Igen, érkezik nyáron Utolsó húzás címen.

A tovább mögött, a borítóképek alatt, elolvasható a könyvek hivatalos tartalma is.

(Kossuth kiadó, 3400 forint)

Michael-Dobbs-Kártyavár-kisKijátszani-a-királyt-kisUtolsó húzás-kis

House of Cards

KÁRTYAVÁR – KOMOR TÖRTÉNET A MOHÓSÁGRÓL, A KORRUPCIÓRÓL ÉS A KIELÉGÍTHETETLEN HATALOMVÁGYRÓL

A politika folyosóin az erő, az intrika és a szenvedély uralkodik a világ bármely országában.
Francis Urquhart minden titkon rajta tartja a kezét – és kész bárkinek elárulni ezeket, ha ez hozzásegíti ahhoz, hogy miniszterelnök lehessen. Mattie Storin, a fiatal újságírónő egy bulldog szívósságával próbálja feltárni a hazug kulisszák mögött rejtőző valódi sztorikat. Amikor belebotlik a hatalom legmagasabb szintjein burjánzó korrupció hálójába, megesküszik, hogy kideríti az igazságot. Ám ehhez meg kell küzdenie saját démonaival, és kockára kell tennie mindent, a saját életét is.
A KÁRTYAVÁR klasszikus politikai krimi, amelyet a szerző – Margaret Thatcher egykori kabinetfőnöke – most átdolgozott az új generáció – és a regény alapján készült amerikai tévéfilmsorozat nézői – számára.

To Play The King

Miután Michael Dobbs politikai thriller-trilógiájának első részében, a Kártyavárban Francis Urquhart mesteri cselszövései révén eltakarít mindenkit az útjából, és miniszterelnök lesz, a második részben, a Kijátszani a királyt-ban szembesülnie kell a részben maga teremtette válsággal. Számára azonban semmi más nem számít, csak hogy hatalmon maradjon. Dobbs élethűen, vérfagyasztóan mutatja be a korrupció, a kapzsiság és a politikai ambíciók cinikus világát nem hagyva illúziót afelől, milyen sötét játszmákba képes belebonyolódni a hatalom, ha az útjába kerül valaki és valami.

The Final Cut

Elveken és lelkeken keresztülgázoló politikus hősünk, Francis Urquhart, angol miniszterelnök újabb választási ciklusa előtt áll. Egyöntetűen a bukását jósolják, bár a korábbi történeteiből (Kártyavár, Kijátszani a királyt) ismert, leleményes cinizmusa, úgy fest, átsegíti az újabb akadályokon is. A múlt azonban baljós árnyékot vet rá: ifjú tiszt korában ciprusi fiatal felkelők vére tapadt a kezéhez

5 hozzászólás Ne habozz!

matteo - 2016. 05. 09. 16:59

Hehe. Nekem megvan mindkettő :)

lappa - 2016. 05. 09. 17:02

jönni fog a harmadik rész is nemsokára: http://moly.hu/konyvek/michael-dobbs-utolso-huzas

perfect0 - 2016. 05. 09. 17:34

Pont tegnap kezdtem bele a második könyvbe. A harmadik kötet is megjelenik, ez tény,méghozzá a hónap végén/június elején.

uraoi69 - 2016. 05. 09. 21:24

Az elsőt olvastam, nagyon jó.:-) Remélem hamarosan elérhető lesz a könyvtárban a második.

Clarice.Starling - 2016. 05. 10. 19:04

Milyen örömteli hír! Épp az előbb keseregtem, hogy a 3. kötetet nem fordították le.:) Mindenképpen érdemes elolvasni őket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz