login |

Supernatural – 11×20: Te jó isten! – írta Rileey

2016. 05. 10. 21:00 - Írta: vendegblogger

60 hozzászólás | kategória: kritika,

A címbéli kifejezés lehetett az általános reakció a Supernatural múlt heti részének tétemelő fordulata után. A releváció metába ágyazása egyúttal mintha némi bocsánatkérést is sugallt volna a nézőknek, amiért hosszú éveket kellett várni erre a pillanatra.

Supernatural - 11x20-01

A meta jelleg, az önreflexió mindig megszínesíti a sztorit, és kiváló eszköz a sorozat története és az írói munka közötti párhuzam levonására. Az sem mellékes, hogy megadatik a lehetőség olyan mosolycsalogató utalásokra, mint az Eric Kripkére vetett fricska:

– I started a new series of books: Revolution! But I don’t think it’s going anywhere.
– Revolution, Supernatural, maybe titles aren’t your thing.”

És hogy milyen egetrengető momentumok történtek? Előkerült Dean Samtől kapott kabalanyaklánca, amit évadokkal korábban hajított el az egyik szálloda kukájába; és visszatért Chuck Shurley, aki Carver Edlund álnéven a nem túl sikeres Supernatural-könyveket jegyzi, mellékállásban meg az Úr prófétája.

Supernatural - 11x20-05

Arról, hogy ezek miért bírnak kiemelt jelentőséggel, a tovább mögött essék szó. Spoilerekkel dúsítva.

Chuck maga Isten, nem csak a prófétája. Ha még emlékeztek rá, a 200., musicales epizód végén felbukkant, csak úgy, a semmiből. Hovatovább már jóval korábban, az ötödik évad végén szárnyra kelt a teória, hogy ő lehet Isten. Szóval a szembesítés nem okozott sok meglepetést. Adja magát a kérdés, hogy miért nem működött Dean nyaklánca a jelenlétében. Hát azért, mert kikapcsolta a világító funkciót!

Supernatural - 11x20-04

Fogalmam sincs, a történet melyik pontján döntötték el, hogy Chuck lesz Isten, simán benne van, hogy a karakter felvezetésekor már tény volt. Hiszen annyira evidens, a sorozatban Chuck Eric Kripkét, a kreátort testesíti meg, aki a Supernaturalt teremtette meg, ergo a sorozatban lévő világot ki más hozná létre, mint Kripke alteregója?

Isten felbukkanása volt az egyik olyan jelentős puskapor, amit a készítők nem igyekeztek eldurrogtatni, sőt, abban sem lehettünk biztosak, hogy mernek-e egyáltalán ekkorát lépni, hiszen Isten áll a hierarchia csúcsán. A 12. évadot már berendelték, és jelenleg elképzelnem sem sikerül, hova lehet mindezt tovább fokozni.

Supernatural - 11x20-02

Chuck elmeséli Metatronnak, hogy egészen idáig szerepet játszott, mert szerinte színészkedni poén, és szereti az első sorból követni az eseményeket. Másrészt annyira megrendült a bizalma az emberiségben, hogy levette róluk a kezét, és nem akarja irányítani a sorsukat.

Érdekesek voltak az információk a világ teremtéséről. Isten azért hozta létre a teremtményeit, mert nagyon magányos volt, de Amara folyamatosan elpusztította őket, és ezért arkangyali közreműködéssel elzárta a húgát.

I’ve been called many things. Absentee father, wrathful monster. But coward? I’m not hiding. I am just done watching my experiments’ failures.

Supernatural - 11x20-03

Az már a nyitójelenetben megmutatkozott, hogy Metatronnak még van szíve. Ki gondolta volna, hogy ő lesz az, aki meggyőzi a rezignált Istent, hogy hagyjon már fel a bujdosással, és ne nézze tétlenül, hogy elpusztul az emberiség?

A reflektor Chuck és Metatron eszmecseréjén van, de a Winchester tesók sem unatkoznak; az embereket zombivá változtató köd ismét lecsap, és megfertőzi többek között Samet – mint kiderül, Deanre nem hat. De még mielőtt eljönne a vég, Metaton rábeszélésének eredményeként Isten beavatkozik és jelenlétét teszi, így a következő epizódban Sam és Dean kiakadhat azon, hogy Chuck végig a képükbe hazudott.

supernatural-11

Vajon mire számíthatunk a végjátékban? Chuck elejtett megjegyzéseiből kiindulva szerintem játszik az opció, hogy átmenetileg elássák a csatabárdot Luciferrel, és együttes erővel megpróbálják a Sötétséget visszazárni, de ne feledjük el, hogy Dean továbbra is Amara markában van.

60 hozzászólás Ne habozz!

sandor555 - 2016. 05. 10. 21:06

Mint valami rossz szappanopera. :D

KK - 2016. 05. 10. 21:17

Szerintem a mostani évadnak nem lesz lezárása, hanem áttolják a következőre a megoldást.
Vagy pedig Amara elpusztitja a tesót, és a következő évadban ereklyevadászat folyik, hogy feltámasszák ismét.

Szaby59 - 2016. 05. 10. 21:26

Isten “karaktere” továbbra is maradhatott volna titokzatosabb aztán a végén a nagy csatában avatkozott volna közbe inkább mint így…
Ennyi év után nekem ez a lépés óriási csalódás volt.

Sawyer - 2016. 05. 10. 21:26

Te atya ég. Én a 200. epizódnál kiszálltam, annyira gyerekes bazári gagyit csináltak ebből a sorozatból, most meg komolyan ilyenek történnek benn? Kripke nem ezt alkotta meg, az infó alapján egy szimpla disney-barátok közt elegy, Metatron a sorozat egyik leggázabb karaktere, az volt a csúcs, mikor bekapcsolva hagyta az angyal-mikrofont, és az angyalok a hangosbemondókon megtudták, hogy ő a nagy kavarógép… jézusom, mivé vált ez a HORROR sorozat az 5. évad után? Remélem, ezután megmagyarázzák, hogy istent ki teremtette, az kinek a húgát taszította el ezért, kinek a fia az 5. dimenzió ura, hova kerülnek a meghalt, majd a purgatóriumban is meghalt szörnyek, és minél több vicces és nagyszájú démonnal gazdagszik a következő évad. Komolyan mondom, annyira aranyos :)

a_n_d_r_e_w - 2016. 05. 10. 21:34

Szomoru amilyen melysegegbe sullyedt ez a sorozat, tobbszor is kinyilvanitottam ezt a velemenyem tobb helyen is, de mgelepoen tapasztalom, hogy ez a resz ami ennek a merhetetlen gagyi evadnak is az egyik melypontja, hany rajongo szamara volt maga az orgazmus. Ennek ellenere nem gondolom, hogy bennem lenne a hiba, hiszen en is joggal voltam rajongoja a sorozatnak eveken at, de arra kellett rajojjek, hogy (legalabb) ket teljesen ellentetes izlesvilagu nezoje van a sorozatnak, azok akiknek ez a gagyi vonal tetszik es az olyanok mint en. De lehet az en fajtam mar reg kikopott, ugyhogy ez kell a maradek nezoknek :(

Desmond Wallace - 2016. 05. 10. 21:42

Na ez nagy csalódás volt.:(
Pedig az évad – ha elnézem az átívelő szál nevetségességét – jobban tetszik, mint az előzőek.

Kormányzó - 2016. 05. 10. 21:44

Imádom olvasni azokat, akik kiakadnak a sorozaton :)
Ez egy ideje guilty pleasure és már csak a kemény fanok és a magamfajta élvezkedők tudják értékelni. Én hetente elszórakozom rajta és ennyi elég, ha nem így lenne kiszállnék és utána sem olvasnék.
Tényleg szép lett volna, ha az 5 évad végén abbahagyják, meg is érdemelte volna a sorozat, de azért utána is volt bőven jó dolog benne, csak egyre kevesebb, de néha-néha meg tud lepni. Emellett szeretem a külön filler részeket is és a kikacsintásokat és visszatekintéseket, utalásokat. Hiába nyúzzák-húzzák jó ez, és hát nem is érhet véget a harc egy kis szaros apokalipszis megállítás után :)

Hádész - 2016. 05. 10. 21:50

a_n_d_r_e_w: Akkor neked a Leviatánok és egyebek jöttek be? Ezzel az évaddal sikerült visszahozniuk az első évadok hangulatát, illetve a főszál is a legütősebb az első 5 évad szála után. Vannak hibák, de akkor is kiemelkedő a korábbi évadokhoz képest.

Hádész - 2016. 05. 10. 21:52

Kormányzó: Ráadásul a fillerekben új szörnyeket hoztak be, olyat is, amit nem értettem, eddig hogy maradt ki. Én örülök, hogy nem az angyalok és a démonok vergődését kell nézni :D

Rileey - 2016. 05. 10. 22:00

Egészen vicces, hogy hat év óta megy a picsogás, hogy “de bezzeg az első öt évad, blablabla”. Hat év alatt már túl lehetne lépni rajta.
Az meg hogy mi a gagyi és mi nem, teljesen szubjektív, szimplán csak mások az elvárások, @Kormányzó jól megfogalmazta, miért szeretik még mindig.
Amúgy meg ez az évad sokkal jobb például az előző kettőnél, szóval még azt sem lehet mondani, hogy nem próbálkoznak. (És még nem is feltétlenül főszál tekintetében, hanem a MoW epizódokra gyúrtak rá.)

Mizumono - 2016. 05. 10. 22:10

Nekem nagyon tetszett a rész, kíváncsi vagyok, hogy merre viszik tovább a szálakat.

Hanadix - 2016. 05. 10. 22:14

Rileey:
5 évig az egyik kedvenc sorozatom volt, hadd picsogjak már addig amíg szeretnék, hogy mivé vált egy régen nagyon jó sorozat.

Ha el lett volna kaszálva, rég túl tettem volna magam rajta, a szomorú az, hogy sok sorozattal ellentétben, amit idő előtt elkaszálnak, ennek megadatott, hogy még mindig megy, és ennek ellenére sem tud visszatérni az első 5 évad színvonalára.

a_n_d_r_e_w - 2016. 05. 10. 22:19

Egyedul a MoW reszek ertekelhetok szerintem az evadbol. A foszalak nalam kb ott kezdtek elcsuszni, ahol kikialtottak a kereszteny mitologiat a felsobbrendunek, es ezzel rogton bekorlatoltak magukat, megfosztva egy csomo erdekes szornytol es istensegtol. Foleg mikor Loki karakterere utolag rahuztak azt, hogy angyal, pedig az a karakter ugy volt jo ahogy. Ennek ellenere voltak meg erosebb “kereszteny” evadok is, de ugy gondolom akkor lehet ujra supnat a supnat, ha most Amarastol, istenestul nullazzak ezt a szintet. Oszinten a lelkendezoktol kerdem, az iden mit kaptunk a foszaltol? Olyan magasra tettek a szintet, hogy a korabbi meghatarozo karakterek, elukon a testverekkel, mellekszereplove valtak a sajat sorozatukban. Hol van Castiel, Crowley? Az angyalokbol is par picsogo irodistat csinaltak, maga Lucifer is csak agonizal.

winnie - 2016. 05. 10. 22:22

hanadix: abszolút kibicként a “ennek megadatott, hogy még mindig megy” számomra azt jelentheti, hogy a készítők megtalálták, hogy milyen irányt vegyenek fel annak érdekében, hogy életben tartsák, illetve új életet leheljenek a sorozatba. hiszen ha a régi irányt tartják, akkor már lehet, hogy nem lenne supnat.

mármint nem készítők , hanem showrunner, de ez alatt nem tudom, hogy kit kell érteni, csak arra emlékszem, hogy kripke után egy ideig sera gamble volt, majd jeremy carver.

Hanadix - 2016. 05. 10. 22:44

winnie: persze, ez érthető is, csak pont ez az, hogy én inkább néztem volna még a régi vonalat, akkor is ha az mondjuk a 6. évad végével a sorozat végét jelentette volna. De nyilván ez személyes vélemény, de ahogy olvasgattam a neten, ezzel nagyon nem vagyok egyedül.

Kissur - 2016. 05. 10. 22:44

winnie: Még mindig Jeremy Carver.

Én sanszosnak tartom, hogy Isten meghal. De sokkal valószínűbb, hogy őt zárják be nem emerre, hanem Amara. (Bocs a szóviccért.)
Volt a héten valamilyen találka, ahol a sorozat női karakterei megjelentek és azt a mindenit. Gyönyörű a felhozatal. Még Rowena is elmegy, pedig őt nagyon utálom. Amaranak konkrétan nem tudok a szemébe nézni, csak lejjebb, Winchester anyuka fiatalon (Amy valaki) is dögös, még Castiel lánya is szép, és hát Abaddonról ne is beszéljünk. A legdögösebb démon mindmáig. Pedig azért volt pár. :D

Hádész - 2016. 05. 10. 22:49

Hanadix: Mondhatsz bármit, hogy most jó vagy nem, míg elég néző van, és a készítőknek van ötlete, addig menni fog. Azt meg nem értem, hogy hogyan lehetett volna a régi vonalat folytatni. Újra meg újra apokalipszis? Nyilván újat kell mutatni, és nem újra és újra ugyanazokat a köröket futni.

norm - 2016. 05. 10. 22:49

a_n_d_r_e_w – 2016. 05. 10. 22:19:
Csak egy kis kiegészítés, ez nem keresztény, hanem inkább ‘ószövetségi mitológia’, ami zsidó és iszlám vallásban is jelen van. Akkor lehetne keresztény mitológiának hívni, ha Jézus is jelen lenne.

Hanadix - 2016. 05. 10. 22:55

Hádész:
Nem is mondtam, hogy nincsenek nézők, persze hogy vannak. A régi vonal meg nem csak a történetre vonatkozik. A hangulatra, a mitológiára.

“Nyilván újat kell mutatni, és nem újra és újra ugyanazokat a köröket futni.”
Mondjuk ez vicces, mert pont hogy mindig ugyanazokat a körüket futották eddig. Valamin összevesznek, az egyik valamilyen különleges állapotba kerül, kibékülnek, meggyógyulnak, az egyik meghal stb.

Hádész - 2016. 05. 10. 23:00

Hanadix: Pont ez az, hogy ebben az évadban visszafogták az összeveszős meg meghalós dolgot. Ugye feltámadni már nem tudnak. A mitológia sem lehetne közelebb az apokalipsziseshez, mint a mostani. A hangulatra meg csak annyit tudok mondani, hogy idén újra gimisnek érzem magam, amikor is daráltam az első évadokat.

Sawyer - 2016. 05. 10. 23:09

Hanadix , teljes mertekben egyet ertek veled, holnap geprol lesz is egy regenyem, a szememben mive sullyedt a valaha zsenialis odaat, talan a legjobb szo az onmaga parodiaja :)

Hanadix - 2016. 05. 10. 23:18

Hádész: Ha ez tényleg így van, annak csak örülni tudok. Ha több helyről is ezt az infot kapom majd, akkor visszatérek hozzá, mert én ebbe az évadba már nem kezdtem bele.

Hádész - 2016. 05. 10. 23:30

Hanadix: Szóval úgy formálsz véleményt egy évadról, hogy nem is nézed? Inkább nézz bele. Elég sok monster of the week epizód van, néhol nagyon érződik, hogy szándékosan játszanak rá a nosztalgiára, és a főszál is kapós.

Anti - 2016. 05. 11. 00:04

Nekem még mindig az egyik kedvenc sorozatom, és ez a rész is nagyon tetszett. Remélem még sok évad lesz belőle, mert nagyon hiányozna. :)

Hanadix - 2016. 05. 11. 00:11

Hádész:
Nem erről az évadról nyilvánítottam véleményt, hanem az elsőtől a tizedikig.

Hádész - 2016. 05. 11. 00:15

Hanadix: Ezt nem említetted :D De amúgy bátran nézz bele. Az 5. évadra is többször visszautalnak flashbackkel, illetve másik szemszögből is. Amúgy én 6-10 évadokkal úgy voltam, hogy csak megszokásból néztem, sokszor pár részt egyszerre, mint aki beveszi a keserű pirulát, várva, hogy majd jobb lesz. Viszont ezt az évadot már most a legjobbnak tartom az első 5 után.

Casey Novak - 2016. 05. 11. 06:13

A rész feléig biztos voltam benne, hogy ez az évtized cápaugrása volt, de aztán a jól megszokott SupNatos bájjal és humorral csak megbékítettek. Bár még a folytatáson fog múlni, hogy teljesen megbánom-e, hogy visszatértem erre az évadra.
Eleve sosem szerettem volna, ha behozzák Istent, vagyis azt vártam, hogy visszatérjen, de nekem jobb lett volna, ha nem mutatják. De ha már kap egy arcot, az ne Chuck legyen. Már mindegy.

Tudom, hogy hülyeségeken ne akadjak már fenn, jó’van, de gyerekek, tudtam én, hogy a duct tape mindenre jó, na de hogy megállítja a sötétséget…

Balázs Luca - 2016. 05. 11. 06:29

Nem èrtem, az emberek mièrt vannak kiakadva egy jò rèszen, sōt az egèsz 11. èvadon. Ez a sorozat halad valahova vègre ès nem toporog egy helyben
Nem, èn sem tudom, hova lehet mèg fokozni, de kit èrdekel?
Ez a rèsz jó volt Istennel együtt is. Nem ismerek mègegy sorozatot amely megjelenítette volna őt.
És -szerintem – 11 èvad utàn az Odaát kb mindenre megèrett màr, szòszerint mindenre.

Bagosz - 2016. 05. 11. 08:41

Nekem eléggé wtf volt,hogy meglépték Isten leleplezését.Ez az évad valóban erősebb,mint a korábbiak.A Supnatnak van egy sajátos humora,amivel ellensúlyozzák a szörnyűbb történéseket, így teszik könyedebbé az egész sorozatot.
Valahogy úgy vagyok a SupNattal,hogy a hibái ellenére mégis kell,mindig újabb és újabb adag.Ez függőség.
11 év az 11 év.
SupNat forever.

Kormányzó - 2016. 05. 11. 08:44

Casey Novak: amint láttad nem állította meg :) de a marson jól jöhet :)

jackbauer - 2016. 05. 11. 09:09

Kormányzó +1

Casey Novak - 2016. 05. 11. 10:27

Kormányzó: Na ja, de felmerült mint potenciális megoldás, és ha nem slendriánul nyalja fel a szellőzőre a csíkot, akkor lehet, hogy nem lett volna gond, mint ahogy az ajtók meg ablakok esetében sem lett.
De tényleg nem ezen akartam rugózni, csak annyit röhögtem rajta, hogy majdnem lemaradtam a végén a deus ex machináról.

Ha nem venném ennyire komolyan, nem lenne ilyen rossz szájízem az évad miatt, de meg emlékszem a boldog békeidőkre, mikor komolyan lehetett venni a Supernaturalt.

Hellraizer - 2016. 05. 11. 11:07

Amúgy tényleg…… Jézus hol van? :D

jessm - 2016. 05. 11. 11:23

Az első 5 évad valóban kiváló volt, rengeteg kiválló résszel , jó humorral ( az egyik kedvencem wishful thinking) és jó átvezetéssel.
6., 7., 9., 10 évadról rosszak voltak, azt vezetések miatt és voltak elég rossz részek, az egyetlen jó volt, hogy 1-2 nagyon vicces rész még mindig meg volt. És ezért is maradtam, a humor miatt a gyengülő színvonal ellenére.
Szerintem 8. évad jó volt, tetszettek az első félben a flashbackek, a második részben pedig az igyekvés ,hogy bezárják a Poklot. Például itt simán abbahagyhatták volna.

A 11. évad megint jól sikerült eddig , az átivelés jó, jö a humor és a nem humoros részek is érdekesek mint a pl 19. rész

Szerintem az, hogy Chuck az Isten szerintem valahol az 5. évad közepén dönthették el, mert az a befejezés egyértelmüen sugallja. Kiváló megoldás volt, hogy Metatron előhozták és editálta Istent.
A rész kiváló volt tele humorral és végén amikor Sam és Dean meglátja Chuckot XD

Viszont a bajom ott van, hogy én mindig ugy gondoltam,hogy Istent be kell mutatniak, de csak az utolsó évad utolsó 1-2 résézben.
Így hogy lesz 12. évad elképzeleni sem tudom, mi jöhet még.. Itt kellett volna abbhagyni a csúcson.
Mindegy én amellett vagyok, hogy ha már így alakult, akkor tényleg 12 legyen az utolsó, és remélni tudom, hogy a 11. évad színvonala megmarad, bár nem sok esély van rá…

jessm - 2016. 05. 11. 11:33

Balázs Luca akkor ezek szerint nem hallottál az Isteni sugallatról ott rendszeresen megjelent Isten…

fv - 2016. 05. 11. 13:33

Kikerekedett szemmel röhögtem szét magamat! Pedig a Revolution poén le se esett. Nem néztem azt a sorozatot, és rég nem is hallottam róla. De ez nagyon vicces! :-D

A fanyalgóknak azt üzenem, hogy az ötödik évad is gagyi volt: volt két komoly meg két vicces rész, meg egy nagycsomó béna időhúzás.

yagami - 2016. 05. 11. 14:19

Furcsa, hogy itt a poszt alatt senkinek se tetszik a rész, pedig mindenhol máshol istenítik…
A hét legjobbjának is meglesz választva, megelőzve a GoT 2. részét. Azt hittem, itt is végig dícsérni fogják az epizódot.

Casey Novak - 2016. 05. 11. 14:28

“A fanyalgóknak azt üzenem, hogy az ötödik évad is gagyi volt”

A kettő nem zárja ki egymást :) Én akkor is fanyalogtam.

A rész maga egyébként nem lett volna rossz, a God-Metatron párbeszédek nagyon ott voltak, a metaságot is értékelem, hangulatilag egész SupNatosra sikeredett.
Szerintem aki nem tapsikol, az a személyi döntések miatt szontyolodott el, én legalábbis tuti.

amaranta - 2016. 05. 11. 15:38

Nekem mindig megjön az étvágyam, ha nézem ezt a sorozatot, annyira jókat esznek benne…
Dean meg egy vaddisznó…:D

doci_i - 2016. 05. 11. 18:27

Nem értem miért ül be olyan ember az önjelölt supnat kritikusi pozícióba, aki kaszálta évadokkal ezelőtt. Love it or leave it ilyen egyszerű. Egyrészt vitathatatlan az első öt évad és az utána következők minőségi különbsége, de részemről (és biztos vagyunk ezzel páran) történhetne bármilyen izaurás fordulat a sorozatban, akkor is az örök no.1 marad, mert az elejétől kezdve végérvényesen megvett. Carry on!

Bagosz - 2016. 05. 11. 20:12

doci_i jól kifejezte az igazi SupNat tábor hozzáállását.Mi örök fanok és függők maradunk,jogos vagy jogtalan kritika ide vagy oda.Az egész feelingje megfogott és reméljük egyszer nagykorúvá is válik :-)
Régi elcsépelt dolog,hogy aki ennyire kritizálja és fanyalog,miért nézi.De nézze csak! :-)

Sawyer - 2016. 05. 11. 21:14

Hat év óta megy a picsogás, teljesen jogosan, mert 180 fokos fordulatot vett a sorozat, számomra – eléggé negatív irányba.

Hangsúlyozom, ez egy HORROR sorozat papírforma szerint, amit az eredeti készítő, Kripke be is tartott. A legigazibb Odaát az első két évad volt, félelmetes, nyomasztó, működött a mow és működött a fő szál is, akárcsak a tesók közti dráma, komolyan mondom, volt olyan rész, ahol megkönnyeztem, annyira át tudtam érezni egy-egy helyzetet. A képi világa brutál jó volt, na ebből veszített a 3. évad, ahol lusták voltak utólag olyan szépre megcsinálni, tök világos lett a többi évadhoz képest, és ott kezdtek el képbe jönni az üres fenyegetések, nagypofájú lények, démonok, plusz még az is feltűnt, hogy a démonölő kés és a többi fegyvert egy bazári forgatási gagyi. A vért nem említem, mert a sorozatban képtelenek hihetően kinéző vért keverni. De ez annyira nem volt bántó, mert továbbra is ötletes részek, céltudatos történetvezetést láttunk, a végén a nagy fordulattal. Na aztán a 4. évadban jött a nagy bumm, jöttek az angyalok, a démonok legyőzése teljesen hétköznapivá vált, az effektekből sok volt, főleg mert nagyon gagyira sikeredtek, divatba jött a sok pofázás, cukiskodás, üres fenyegetőzés. Még ez sem olyan nagy baj, bár ez az évad már sántított, elkezdett hasonlítani a bizonyos CW-sorozatokra, de egybevéve az ötödikkel, még méltó Odaátra sikeredett.

Na de aztán a stúdiónak nem volt elég, az évad végére benyomták még Sam visszatértét, ami körülbelül teljesen értelmetlenné tette a végső csatát, de ezt leszámítva, az 5 évad egy kerek egészt alkotott. Ha így marad, simán marad a top10-ben.

És azóta mi történt? Nincs tétje a sorozatnak, próbálnak minél-de minél nagyobb ellenséget behozni, megtestesítenek mindenféle dolgot/lényt/tökömtudjamit, már ezáltal nevetséges, de erre még a készítők direkt rádobnak egy lapáttal, és önmaga paródiáját monyákulják már évek óta. A 200. részig szenvedtem, mert igenis nehezen hittem el, hogy ennyire lesüllyedtek. Úgy járják meg a mennyeket, poklot, purgatóriumot, mint mi a helyi boltot, évadonként valamelyik majom (mert már azok) felfordul, jön az üres dráma, Crowley és Cas az extra viccfaktor, a helyszínek gagyik, a zenék gagyik, a harcok gagyik, mindenkit csak dobálnak ide-oda, a párbeszédek gagyik, a karakterek gagyik, a sztori szappanopera. És már önálló dolgokat is lusták kitalálni, a vissza a jövőbe meg a slenderman rész is mi a rosseb volt? A sok erőltetett utalásról nem is beszélve.

Én azt mondom, szégyelljék magukat a készítők, hogy a pénzért ennyire leamortizálták ezt a sorozatot, ráadásul ha pénz van, akkor miért az ellenkezője látszik a supermario zenékből meg a sötét motelszoba/80 epizódból? Akinek kikapcsolódás, nézze, persze, csak ezen a sorozaton régen lehetett izgulni és agyalni…

Casey Novak - 2016. 05. 12. 07:10

(Ezt amúgy amíg élek nem fogom megérteni, hogy miért egymással foglalkozik a többség a sorozat helyett. Hogyne, párbeszédek kellenek, ez a kibeszélés lényege, na de a sorozatot kritizáljuk már, ne egymást.
Akinek nem tetszik, az a rajongókat szidja, a fanok meg kiátkozzák azokat, akiknek ne adj isten már nem okoz akkora örömet a sorozat, mint egyszer. Nevetséges.
Nem kell senkit megtéríteni, démont űzni, karót szúrni, ha tetszik örüljél, ha nem tetszik, sírd el miért. Ennyi. Visszazárom az óvónénit lelkem legmélyebb bugyraiba, én kérek elnézést.)

Addam - 2016. 05. 12. 09:05

Eszembe jutott az a párbeszéd amikor Dean előre megy a jövőben, így még viccesebb az s05e04 – The End.
Chuck Shurley: So, you’re really from ’09?
Dean Winchester: Yeah, afraid so.
Chuck Shurley: Some free advice. You ever get back there, you hoard toilet paper. You understand me? Hoard it. Hoard it like it’s made of gold. Because it is.
Dean Winchester: Thanks, Chuck.
Chuck Shurley: Oh, you’ll thank me, all right. Mark my words.

Kormányzó - 2016. 05. 12. 09:23

Casey Novak: Persze hogy felmerült, mint lehetséges eszköz, mivel ha az életedért tömsz réseket, akkor akár fekáliával is betapasztod azt, ha muszáj és közben fújkodod, hogy száradjon meg. :)

Ha normálisan is ragasztja be, akkor is lehet, hogy csak + 5 percet nyer magának, ha elég “köd” gyülemlik fel úgyis a nyomás hatására belökődik. És hát az nem maga a sötétség, csak egy eszköze, így az alap felvetés, hogy a ragasztószalag megállítja a sötétséget hibás :)

Jeol - 2016. 05. 12. 10:43

Hááát nekem nem jött be a rész. Az Isten-Metatron párbeszédek súlytalanok voltak…érződött, hogy az írók valami nagy párbeszédet akarnak létrehozni kettejük között a világ teremtéséről/miértekről, de pongyola lett szvsz (érdemes megnézni a témában a Sunset Limited című filmet, habár ott nem Isten beszélget, és nincs szó arkangyalokról stb, de na, úgy kell súlyt adni az egésznek).

Az sem igazán jön be, hogy 150 ezredjére van olyan “izgalmas” pillanat, hogy meghal-e Sam/Dean, közben meg nyilván az utolsó másodpercben közbeszól valami és mégsem.

Még n+1 dolgot írhatnék, ami nem tetszett, de igazából semmi értelme, mindenki látja ezeket a dolgokat, csak kérdés, hogy mennyire relevánsak számára. :)

Egyébként, ha megnézitek első 3 részt a sorozatból, és mondjuk az utolsó 3-at, akkor kb olyan érzésetek lesz, mintha egy horrorfilm után megnéznétek egy Disney-filmet (ahogy ezt fentebb is írták :) )

Sawyer - 2016. 05. 12. 22:06

Casey Novak

Én nem személyeskedtem korábban sem senkivel, csakis a sorozatot szidtam, de amikor jönnek a szövegükkel, hogy “akkor meg minek nézed, satöbbi”, ép észérveket meg nem tudnak felhozni, akkor már hadd süllyedjek le kicsit az ő szintjükre ;-)

Szívesen elbeszélgetek mindenkivel, ha NORMÁLIS dolgokkal tudja alátámasztani, miért találja jónak a régebbi Odaátnál, mert számomra ez a cím azt sugallja, hogy ennél a színvonalnál jobb még sosem volt, ami nem igaz :). Ha erre nem képes, az szubjektív, értékelhetetlen vélemény. Ja az meg a másik, hogy egyesek belátják, hogy szar, mégis azzal fejezik be a mondatot, hogy “de kit érdekel”. Hát például minket. Na az ilyen elfogultakkal nem is lehet mit kezdeni :D

Casey Novak - 2016. 05. 13. 06:51

Ugye akinek nem inge…:)
De bármelyik poszthoz írhattam volna ugyanezt, mivel ilyen a rajongói természet. Merthát a negatív vélemények is rajongók, vagy ex-rajongók, pont azért ilyen keserűek.
Akinek mindig csak egy közepes valami volt a SupNat, az nem veszi a fáradságot, hogy kiakadjon, ha valami nem okés.
Én meg reménytelen idealista vagyok, és hiszek egy világban, ahol az emberek szeretik egymást.
Mintha ezzel a pampogással bármit is elérnék, de hát ha ennyire ráér, hadd csinálja, mi? :D

Hogy legyek már egy kicsit ontopic is: a 11×21 egész kellemes volt.

John Doe - 2016. 05. 13. 13:31

Én csak erre a részre tértem vissza, így 3 és fél év után, kíváncsi voltam Istenre.:DD

Így beugrósnak, egy rész erejéig abszolút jó volt.:)

Vielon - 2016. 05. 13. 20:22

Nem tudom, hogy melyik táborba tartozom (“kemény fan”, “élvezkedő”…”idióta” stb.)…de bevallom, nem is szeretném besorolni magam, ha nem baj :)

Az biztos, hogy az elejétől fogva nézem, vagyis 11 éve. Mindig is a kedvenc sorozatom volt, és jelenlegi állás szerint az is marad. Hogy miért?

Élvezem a hangulatát, a dumákat, a kikacsintásokat, az önreflexiót, a karaktereket, a sztorit…nem érdekel, hogy éppen milyen kontextusban történnek az események….mi a fő szál…ha egyszer jó….felőlem barangolhatnak tündérországban is (jah, amúgy a tündér sztori pipa:)), vagy vadászhatnak Fülesre a Százholdas Pagonyban….amíg azok az alapmotívumok is jelen vannak a történetben, ami miatt közel áll a szívemhez…tegyék :)

Egészen addig soha nem fogom hasonlítgatni az évadokat, részeket, amíg azt érzem, hogy jó látni a tesókat, nevetni a poénokon 40 percig, részről-részre…11 éve. A csokifagyit is szeretem, soha nem gondolkoztam el rajta, hogy azért-e, mert olyan jó krémes, vagy másért…szeretem, és amíg ez így van, enni fogom :)

Ugyanez igaz visszafelé is…számtalan olyan sorozatot kezdtem már el…aminek működnie kellett volna…zseniális történet, jó karakterek…de egyszerűen nem volt meg köztünk a kémia, így pár rész után elváltak útjaink :)

Chuck nem volt meglepetés…pontosabban nem akkora…ő volt az egyik tippem, főleg a musical rész után + analógiában is stimmel. (Másik tipp a kertész volt, Isten kertésze).

A résszel kapcsolatban Casey Novak véleményével értek egyet:

“A rész feléig biztos voltam benne, hogy ez az évtized cápaugrása volt, de aztán a jól megszokott SupNatos bájjal és humorral csak megbékítettek.”

– nekem is a közepére állt össze a dolog, sőt…a végére hitelessé is vált Chuck Isten szerepében, illetve fordítva.

Az tényleg hatalmas talány, hogy hogyan lehet 19-re lapot húzni a 12. évadban…de Lucifer után is (aki ugye addig a gonosztevő – tápláléklánc csúcsa volt), is tudtak emelni a téten. Bár, hogy ezt hova lehet még tolni, nem tudom….tényleg nem:)

De nagyon kíváncsi vagyok rá :):)

Rileey - 2016. 05. 13. 20:37

@Sawyer
Nem igazán értem, neked miből jön le, hogy akik még mindig szeretik a Supnatot, azok jobbnak találják annál, ami egykoron volt (persze kivételek mindig vannak). Egyszerűen még mindig találnak benne valamit, ami elszórakoztatja őket, pl. a humorosabb epizódok, a jópofa dialógusok vagy csak kedvelik a színészeket, de ezt már többen is megfogalmazták, nem tudom, ezt hova lehetne még tovább ragozni.

Egy címbe ennyit belelátni pedig teljesen irreális; szándékos utalás az epizódra, mivel a bevezetőben nem állt szándékomban nyíltan spoilerezni, csak burkoltan tettem meg az olvasó kezébe adva, hogy leesik-e neki vagy sem (ezek szerint nem).

Mina - 2016. 05. 14. 23:35

Sawyer a lelkemből szólt.
Tagja vagyok a Tumblr nevű közösségnek és elképesztő, hogy mennyire másként állnak hozzá a sorozathoz és a világához, de nyilván ez annak tehető be, hogy ők a két főszereplő kinézetéért nézik a sorozat és csak bemagyarázzák maguknak, hogy értelme van és szimbolizálja a testvériséget a két fivér kapcsolata és minden egyes szép és jó dolgot beleképzelnek, elfogultan nyilvánítanak véleményt és nem tudnak más szemszögökből is látni.

Az első dolog amit én nagyon kifogásolok az a táj változatossága és annak hitelessége. Mivel megélt 12 évadot mert ha jól olvastam lesz 12.-ik évad, akkor tele lehetnek lóvéval. Fogalmazokk szabadabban: felveti őket a della! Ebből már megoldhatták volna, hogy legalább minden harmadik részben találjanak egy jobb helyszínt. Hiányolom a gyönyörű mezőket, az elhagyatott gyárak változatosságát, az amerikai tájaikat, erdőket…egyszóval mindent. Ami a leginkább szemet szúró az az a rettenetes olcsó motelszoba feeling. Én megértem, hogy ez így költséghatékonyabb, az már más kérdés, hogy a kicsit igényesebb nézők számára viszont hiteltelen és hagy némi kivetnivalót maga után, de azért mégis…a változatosság gyönyörködtet. Gyönyörű tájakat lehet találni és az első két évadban láthattunk néhány gyönyörűbb tájat és örültem volna ha ez tovább megy egy kicsit. Hiszen autóval szelik át Amerikát ami azért cudar nagy. Nem hiszem el, hogy nem tudtak készíteni egy-egy jelenetet a részekbe ahol Dean egyszerűen délután csak vezet egy mezőn át, hogy levágja az autópályát vagy nem a kocsiban vagy egy olyan étteremben eszik meg a sajtburgerüket ami egy kezdő köjál ellenőrzésen nem menne át, hanem elmennek egy szebb parkba vagy egy kis erdőbe és nézik a tájat, beszélgetnek, lelkiznek amit akarnak.

A második ami nekem nem tetszik a kamera-man. Komolyan. Miért kell rángatni annyit azt a tetves kamerát? Lehetne vele fókuszálni a karakterek arcára. A szemükre, az arcukra, kezükre és nem csak három kemény másodpercig. Ha egyszer kapnánk egy hosszabb képet az arcukról vagy közelről a tekintetükről ahogy maguk elé bámulnak, megtudnánk, tényleg átérezném mit éreznek. Dühösek, forrongóan haragosak, csalódottak vagy csak egyszerűen fáradtak?! Amíg nincs új kamerás vagy akár stáb, ezt nem kapom meg az tuti.
A harmadik a forgatókönyv és azok a filler epizódok. Értem én, hogy a nagy gonosz ellenére is vadászni kell meg minden, de könyörgöm. Betették Amarát és betekerték ezt a Deanhez kapcsolódik szálat és nem csináltak vele semmit sem! Nincs egy hosszabb, jelentőségteljesebb jelenet Amarával amikor más ruhát visel, kommunikál valakivel, elmondja terveit-érzéseit a bátyjáról aki bezárta. Amit észrevettem, hogy csak azért hozták be a képbe, hogy kinyújtott ujjal mutogasson mielőtt beköszön a CGI, hogy nincsen szegénynek másik ruhája azon a feketén kívül, hogy mikor Dean közelébe kerül furán beszél és, hogy nagyon nem bírom. Nyugodtan belecsempészhetnék a lényeget is az epizódokba.

A következő a harcjelenetek. Lehetek őszinte? Remélem igen. Jensen Ackles istenkirály. Minden értelemben. Széles vállak, szívós termet. Kérdem én mint lány. Ha valaki egészen kiskorától arra készült, hogy nála erősebb, nagyobb, gyorsabb lényekre vadásszon, nem kellene bocsánat a vulgaritásért k***a jól verekednie? És ez alatt nagyon, nagyon, nagyon jót értek és nem meríti ki a falhoz dobálás, lámpa leverést, üvegajtón átesés fogalmát. Mert gyakorilatilag cska ez történik szinte minden második epizódban. Nekiverik a fejüket a falnak, beájulnak aztán a szörny rászalad a késre vagy akármire azt csókolom jó napot, mindenki mehet haza…kivéve a szörnyet. Bunyózniuk kéne szinte minden epizódban hisz vadászok akiket egy tengerészgyalogos apa nevelt. Jónak kéne lenniük ebben is! És azt sem bánnám ha Dean a sajtburger zabáláson kívül kapna pár boxolós, edzős jelenetet vagy valamit.

Káromkodás. Most a hetedik évadnak vége magyar nyelven és már elszaladt egy néhány b**** meg, b****i, k****g, f****m szóval csak így tovább. Borzasztóan idegesítő volt a rendi, rohadt szuka, bakker szöveg. Vadászok és mint ilyen melót végző emberek szerintem indulatosak is néha a káromkodás pedig dühkezelési forma. Már gondolom…

Szégyellem magam, de nagylány vagyok, kimondom…ágyjelenetek. Hiányoznak. Nagyon. Nem azt mondom minden egyes epizódban legyen egy csak azt, hogy a színészek jóképűek és ha belegondolunk az első két-három évad magalapozott karakter felépítésen, könyörgöm mindenre ami szent: Dean alapjelleme a nők iránti love ’em and leave ’em hozzáállás. Ha a True Bloodot teletudták nyomni ilyennel ezt miért nem??? És itt a rajongói tábor mérete alapján bátran és határozottan ki merem jelenteni, hogy megérné és van rá igény!

Utolsó soron pedig ki kell mondanom mert belerokkanok és bár tudom, hogy ez nem fog megváltozni mert a CW szedi fel a lóvét utánuk, de ez a sorozat sokkal, de sokkal többre vihette volna ha az első három évad után a Cinemax vagy az HBO átvette volna!!! Komolyan gondolom! Ők tökösek lettek volna, hogy gatyába rázzák ezt a sorozatot és azt csináljanak belőle aminek lennie kellett volna. Nem szeretek összehasonlítani dolgokat, de kénytelen vagyok ezt tenni. A Banshee egy csodálatos sorozat ebből a szempontból! És a Cinemax saját gyártmánya! Ott nekem mindent flott bár ez az utolsó évad…na de itt az Odaátról van szó. Csak tiszteletből és a reményeim miatt kínlódok vele még mindig.
Szabó Máté hangja még midnig idegesít. Varga Gábort Deannek könyörgöm!
És bocsánat a regényért, csak…ki kellett jönnie aminek ki kellett. Remélem nem süket fülekre/homályos látásra találtam…
Üdv minden Junkienak!

Sawyer - 2016. 05. 15. 18:20

Mina, elmondtad azt, amit én kihagytam, ja és az előző írásom “sötét motelszoba/80 epizódból”-résznél kimaradt a 80 után egy százalékjel.

Az első évadban nem csak gyönyörű és változatos tájak voltak, de jó néhányszor légi felvétel is, ráadásul az operatőrök sokszor olyan beállítással játszottak, hogy művészivé is tette a sorozatot. Most meg két beállítás van, egy távoli, ahol mindenki látszik a szobában, meg egy közeli arc. Én mindig azt az elvet vallom, hogy egy jó film alapja a jó karakter, akivel lehet azonosulni és izgulni, a másik pedig az operatőri munka, a sztori csak a harmadik szempont. Na a kezdetekben ezekből mind kiválót produkáltak, sőt, a sorozat mivolta még adott rá egy extra fílinget. Sokkal jobb volt az is, hogy nem konkretizáltak mindent, az első évadot az vitte a hátán, hogy vajon hol lehet az öreg, de ezt elhúzták egy évadig, most szerintem a jelenlegi írok ezt kipipálnák egy rész alatt.

A magyar szinkronba nem akartam belemenni, mert arról a készítők nem tehetnek, bár nekem kielégítő minden hang :D
Deané nagyon klappol, ugyanolyan laza, mint JA játéka, talán Samhez nem illik a 4. évad óta az a kisfiús, mivel eléggé megizmosodott a színész uraság. De az nekem is az agyamra ment, hogy szétpattan az ér a fejükön, de csak annyit képesek üvölteni, hogy “te szuka”, még a ribanc volt a legdurvább odaszólás az első évadokban, a negyedikben hangzott el először a “k*rva” kifejezés. +18-as karikába nem értem, miért nem fér be durvább káromkodás. És ez akkor volt nevetséges nagyon, amikor Dean fél percen belül háromszor mondta el a “szukát” mindenféle mondatkörnyezetben. Nem vagyok egy Lőrincze Lajos, de se régen, se manapság soha nem volt divatos szerintem a “szuka” szó, inkább a k-betűs. A szinkron másik hülyesége, hogy a zajok, mint például a lövés vagy ütés sokszor eltompulnak a szinkronszínész jajgatásaitól vagy morgásaitól, de ez minden magyar sorozatnál így van. Sokszor az eredeti hangnál csak ül a főhős és bámul maga elé, de a magyarok mániája, hogy a néma csöndhöz is beszúrnak szinkronos lihegést.

A harcjeleneteket ugye az 5. évadban a könyves találkozón meg is említik, hogy mindig csak dobálják őket, de ez akkor sem mentség :D
Röhejes, hogy egy-egy gonoszság elmondja, hogy neki a pokolban meg a mennyben a valódi teste 20 méteres, izzó szemű, parazsat lövellő pofa, stb, de a Földön meg csak lökdösődni tud meg szószátyárkodni. Most éppen az 5×02-t néztem újra, ahol visszatér Ellen, Jo és Rufus, na ott megint irritáló volt, hogy valami akció történik és oda kell nyögni olyanokat, hogy “jaj, már öreg vagyok az ilyenekhez” és hasonló humornak bedobott sablonszövegek.

Nekem nem csak az ágyjelenetek hiányoztak, néha azért megnéztem volna, hogy a 40 percbe túlsűrített jeleneteken kívül mivel telik a tesók egy hete, az izmok sem csak úgy teremnek, ilyen testhez elég sokat kell edzeni, vagy például sokszor a csomagtartóban sehol nincsen ásó, következő jelenetben meg vígan battyognak kettővel. Szóval hogy úgy mondjam, kiveszett az is lassan, hogy a tesókat testközelből mutassák be, pedig szerintem szintén ez volt az egyik erősség régen.

Abban is egyetértek, hogy más csatornán nagyobb kalibert élhetett volna meg, a CW túlságosan egy kaptafára csinálja a sorozatait, nem mernek nagyot lépni. A Bansheet én is nézem, az első két évad zseniális volt, a harmadikkal voltak már bajok, a negyediket pedig csak azért nézem, mert itt a vége.

Jaaaaaaj, és amit nem hittem el: a 4. évad végén Bobby kiadkad Deanre és lehordja mindennek, na ott a szinkronszínész úgy beszél, mint egy fogatlan részeg alkoholista, ami nyilván megy Bobbyhoz, de ez tényleg az érthetetlen, proliszinkron legalja :D

Mina - 2016. 05. 15. 20:11

Sawyer ismét egyet kell értenem veled.
Ám a magyar szinkron nekem még mindig a deszka a szememben öhm…fülemben, éppen ezért is nézem az újabb részeket angolul. Dean és Sam hangja is rettenetesen idegesítő számomra. Ameddig tartott az első pár nevezzük “eredeti” évad, addig még el-el ment, de mostanra már cserélhettek volna. Dean füle rettenetesen karcolja a fülemet mikor újra nézek egy-egy évadot vagy éppen részt. Nekem ez a sok közül az egyik kikerülhetetlen dolog. Jensen Ackles hangja rettenetesen mély eredetileg és ehhez találhattak volna kompatibilisebbet is mint Szabó Máté, bár a sráccal amúgy semmi bajom az ég világon.

Én sem mondom azt, hogy minden egyes szavuk káromkodás legyen, de mikor odamondják akkor azt tegyék rendesen. Ezt a decibel ugrást amit a lövések, dörrenések alatt értettél én is tapasztalom és nekem sem tetszik, de hát…ez van.

A harcjelenetekhez meg még annyit fűznék hozzá, hogy mikor megírtam az első hozzászólásomat, megnéztem a jeleneteket amiben konkrétan van egy rendes közelharc jelenet. Mikor az alakváltó Dean és önmaga Sam összeverekszenek feltűnt, hogy nagyon rossz a kamera beállítás. Mivel te láttad a Bansheet így tudod mi a hasonlítási alap amit visszaböfögök. Szintén megismétlem magam, hogy gyűlölök összehasonlítani dolgokat, de ez egyfajta kényszerbetegségem, hogy legalább Banshee-féle jeleneteket várnék, de ez a hajó már elúszott. Pedig nagyon örülnék legalább olyan minőségű harc jeleneteknek. Ott stimmel a kamera beállítás, az ellenfelek megválogatása, a mozdulatok. Itt az említett jelenetben tisztán látszik, hogy felületesek az ütések. És ugyanebben a részben van egy általad említett légi felvétel. Nekem eddig azok fel sem tűntek túl sokszor. :)

Nekem az ágy jelenetek rettenetesen hiányoznak mert így is kevés van belőlük és abból sem jut sok csak tíz-húsz másodperc mert vagy televágják egy azzal párhuzamosan játszódó jelenettel, vagy csak annyi az egész és azt sem látni hála a kedves kamerásnak. Valóban elgondolkodtató, hogy mivel telhet az életük többi része mikor nem sírt ásnak vagy falhoz dobálják őket. Sosem látunk egy edzést, futást, álmatlan forgolódást, csajozást, kirándulást vagy bármit mert bizonyított a sorozat alapján, hogy jártak koncerteken, meg az apjuk elvitte őket valami pankrációra szóval nyilvánvalóan csinálnak átlagos dolgokat és az idejük nagy részét úgy is a nyomkeresgélés tölti ki és biztos vagyok benne, hogy van egy-egy üres hónap mikor nem vadásznak semmire. A Baby című epizód jó indítás volt a mínusz egyről a nullára, de nekem ez még mindig nem üti meg a mércét, elvégre ez nem könyv, hogy elképzeljük hanem azért filmsorozat mert készen kell magunk elé kapnunk. Már szerintem.

A másik ami még feltűnt az a rengeteg kockás ing meg a lógós FBI-os öltöny. Előbújik belőlem a nő és folyamat azt kérdem, hogy ezek egyáltalán járnak ruhát vásárolni? Elvégre falhoz dobálják őket meg véresek lesznek a ruháik. És már nagyon unalmasak ezek a mostani cuccok meg a ruhák. Lehetnének rendes cuccaik is, de úgy tűnik még ezen is spórolnak.
És megint meg kell említenem a tájakat mert sajnos nagyon vizuális vagyok mikor filmet vagy sorozatot nézek, elvégre azért nézem és nem olvasom.

Én lennék a legboldogabb, ha átvenné a Cinemax még csak erre a tizenkettedik évadra vagy mennyire. Bármennyire. Könyörgöm. Káromkodjanak, verekedjenek, szexeljenek, gyakoroljanak és szórakozzanak azok a vadászok. Azért azok. Persze tudom, hogy ez nem fog megtörténni, de szeretnék hinni a csodáknak.

Azt hiszem a rész amit Bobby és Dean kapcsán megemlítettél az az almás pités, a család azért van, hogy nyomorultul érezd magad benne epizód. Mikor Sam és Dean kicsit-nagyon összeveszik. Valóban…szép is a magyar szinkron…

Carlo Blaine - 2016. 05. 17. 00:24

Egyetértek szinte mindennel, kivéve az ágyjelenettel. Hála a jó égnek, hogy ebbe a sorozatba nem nagyon van vagy nem is volt, már nem tudom.
Kell a francnak ez a nyomorult gagyi amerikai klisé, mindig kell valami barátnő, család, szex bármire fókuszálni kicsit ami igazából k**va lényegtelen.
Itt is látszik, hogy nincs benne, és minek is kellene? Mi pluszt adna, semmit, csak újabb tucatszar kerülne a sorozatba ami majdnem mindbe megtalálható.
Ellenben a tájak, a normális harcok stb. na azok rengeteget hozzátennének.
Elvégre ez nem valami pornó, vagy valami gagyi szappanopera lenne amibe kéne valami ágyjelenet vagy ilyesmi.

Mina - 2016. 05. 17. 14:14

Hála a szentséges égnek, hogy nem pornó és isten óvja a világot még több szappanoperától. Én nem magát azt hiányolom, hogy testrészeket vagy akármit lássak. Én csak azt mondom, hogy ez egy visszatükrözése Dean személyiségének, az egyiknek. De sajnos ezeket sem ábrázolják már még ha csak húsz másodpercre is. Teljességgel eltűnt minden személyes szál a sorozatból és csak az maradt, hogy semmi fölött nincs irányításuk. Angyalok és minden hasonló “topikot” nyitottak, de soha nem tettek bele semmi rációt. Nem kapunk magyarázatot, hogy tulajdonképpen hogyan is történhetett az ami történt, hogy miért ilyen sz*r a világ, miért korruptak az angyalok, vagy egyáltalán hogyan jöttek létre. A legutolsó részben “isten” alsógatyában ül kínai kaját zabálva és megemlítést tesz Deannek, hogy soha életében nem látott még annyi pornót egy ültő helyében mint amennyi Dean gépén van. Komoly? Komolyan? Ez lenne isten?! Az aki a tíz csapást küldte Egyiptomra? Szodoma meg Gomora? Hát nem hinném.
Olyan mint egy komédia amiben néha szellemet űznek.

Sawyerx - 2016. 05. 17. 22:11

Az első évadban volt a félvér csaj a szellemautós részben, abban másfél perc hangulatos kis ágyjelenet volt, kellemes zenével, mégsem csapott át trónok harca szintű pornóba. Azt kifelejtettem, hogy nekem már mindegy, felőlem visszahozhatják csodával határos módon az első évad színvonalát, 6 évad tömör szart nem lehet semmissé tenni :D

Most az ötödik évad elején tartok, már ott is van bőven nyomorúság és kliséhegy, ahol Deean szarkasztikus fapoénjain és Castiel szerencsétlenkedésén kéne nevetni, vagy hallgatni valamelyikőjük ötpercenkénti összefoglalását, hogy a hülye nézők is megértsék, mi történt a képernyőn. És itt kezdenek rászokni a készítők a jelentek igénytelenebb rögzítésére és a kényelmesebb megoldásokra, a szövegamortizálásra. De Kripke legalább még időben lezárta a sorozatÁT.

Egyébként néha említik is a tesók, hogy eltelt egy vagy több hét is az előző ügyük óta, illetve az első Chuckos epizódban a mosodába is ellátogatnak, szóval mossák ezek a cuccaikat. Nekem akkor jutott eszembe hasonló, mikor Castielt Bobby és Dean megsorozták sotival, lyukakat ütve a kabáton, de később mégis novi újnak tűnt a ballon. Nyilván nem bement a kínaiba, hanem képességével újat generált magának :D
De a tesók nem tudom, hova teszik a sok ásót, öltönyt, a kocsi csak fegyverekkel van teli.

És igen, pontosna arra a szinkronos jelenetre gondoltam, amit írsz :D De baszki, Lucifer magyar hangja annyira de annyira de annyira de annyira homokos ratyi, hogy fájdalom hallgatni. Ugye MP alakította a Lostban Jacobot, ott tökéletesen illett hozzá a szinkron, de itt…

A verekedéseket és effekteket pedig nem értem, miért kell annyira erőltetni, ha nem megy. Régen megoldották kősós puskával vagy vascső-odabaszással. Ja meg annyira lerí, hogy stúdióban veszik már fel, hogy fájdalom nézni, főleg ha még a szent olajat is begyújtogatják :D

Okéoké - 2016. 05. 23. 18:15

Lehet hogy nem a sorozat változott csak én változtam de UGYANMÁR! 11. évadja fut ez a sorozat és semmi SEMMI nem változott benne. És ami tetszett az már csak idegesít. Íme néhány példa:
– Nagyon tetszett a nekem a nem túl CGI megoldások. Nem olcsó munkának kreativitásnak gondoltam, a karakterek ilyen metafisztációját. A démonok csak farmeres, fekete szemű embereknek tűnnek az angyalok csak akkor mutatják a szárnyukat amikor már meghaltak, Halál csak egy creepy guy, aki szereti a gyorskajákat (amikor ott beszélt a pizza mellet először Deannel egyszerűen EPIC volt!). Mert az volt a koncepció, hogy úgy nyilatkozhassanak meg, hogy emberi szem agy fül stb. fel tudja fogni. Csillagos ötös – Mostmeg rohadtul feltűnt, hogy amikor Samék bevannak zárva Luciferrel az egész egy fist fightba torkollik. EGY FIST FIGHTBA!!! Már csak röhejes az egész!
– Sam és Dean kapcsolata mindenki tudja miről beszélek:
– Mostmár bízunk egymásba?
– Ja!
– Biztos mert vagy már százszor elmondtuk de egyikünk se gondolta komolyan!
– Nem mostmár öszintén
TE IS TUDOD MENNYIRE GONDOLJÁK KOMOLYAN
Van még több is de ezzel a kettővel már tutira az összes fannak elrontottam a napját. De nyugi!! Én is fann vagyok én is imádom a supernaturalr. De még a 10. évad is jobb volt mint ez a szar!

Okéoké - 2016. 05. 23. 18:19

És még egy dolog szerintem a 8. évad simán hozta az első 5. színvonalát azzal a történet szállal kellet volna befejezni!

Mina - 2016. 05. 25. 13:35

Nem hinném, hogy ez spoiler, és nem tudom mi minősül offtopiknak, de mivel ez a legújabb Odaát poszt így beszúrnám, ha szabad, hogy a rjaongói találkozón Jensen megemlítette, hogy lesznek változások a 12. évadban.

“JA: next season is gonna see some big changes with writers etc – hopefully you won’t need to be forgiving – have faith in us #JIBCON7”

“S12 is going to be a change, lots of changes, shifting #JIBCON7”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz