login |

Walk and talk The West Wing-módra

2016. 05. 11. 16:40 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: insider, video,

It started out on the dance floor, went into the lobby, through the top-floor kitchen area, down two flights of stairs into the bowels of the kitchen and through the cavernous kitchen, where food was being prepared for a banquet. We worked our way through that area, went down another flight of stairs to where the laundry facilities are, then proceeded into the catacombs, all the way through the base of the hotel and out into the parking lot, where we ended up in a motorcade. The shot involved more than 500 extras and nearly all of the major cast members, and it was all done in one seamless Steadicam shot.

Vagy ti linkeltétek egyszer kommentben, vagy csak véletlenül botlottam bele valahol a neten, de ha már megtörtént, akkor megosztanám ezt a linket, illetve a tovább mögötti videót.

A The West Wing, azaz Az elnök emberei, ahogy azt Aaron Sorkin-tól megszokhattuk, tele van walk and talk-jelenetekkel, amikben a szereplők vonulnak és dumálnak. A fenti link pedig a SteadiShots című honlapról van, amik a steadicam operatőrök munkájával foglalkozik – ők azok, akik vállra vetett kameráikkal lekövetik ezeket a vonulásokat, hátrálva, olykor több percen át, és természetesen annyiszor, ahányszor fel kell venni a jelenetet.

A tovább mögött meg lehet nézni a The West Wing – 1×04 egyik walk and talk-jelenetét, ami a leghosszabb volt a sorozat történetében, és amiről maga Sorkin sem tudta, hogy megvalósítható-e. A linken pedig David Chameides, a kameramann meséli el, hogy miképp is sikerült ezt megvalósítani. Marha érdekes olvasmány, 13-szor forgatták le az 5 oldalas párbeszédet. (Remélem, lesz időm még megnézni, hogy mi jóságok vannak a honlapon.)

Tartalék:

4 hozzászólás Ne habozz!

fireblade - 2016. 05. 11. 16:47

Mi ez? valami “emlékezzünk West Wingre” nap van??
évek óta egy cikk se volt róla, ma meg már kettő ? :)

marcilu - 2016. 05. 11. 19:03

Elképesztő munka. Kár, hogy a dialógusok annyira nem nagy durranások ebben a jelenetben, bár már megint Allison Janney a király: “Do you think I have an unusually large neck?”

kiskiraly - 2016. 05. 11. 22:25

El is felejtettem, hogy Moira Kelly is szerepelt az első évadban.

Neoprimitiv - 2016. 05. 11. 22:33

Ha nagy leszek, akkor a háttéremberekkel akarok majd interjúkat csinálni, az ilyen szívásokról, kihívásokról. Meg a lehetőségekről – ma pl. néztem Chris Fisher instagramját (ex-PoI, jelenleg Magicians), helyszín-vadászatról, és közben sárgultam az irigységtől.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz