login |

Dr. Ken: vége az 1. évadnak

2016. 05. 12. 15:00 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

– Excuse me. I’m looking for Dr. Ken Park. About yea high. Looks like an Asian lesbian, acts like an Asian gay man.
– Clark, can you call Tanya at Nail Depot and tell her next time there’s a bubble in my top coat, I’m taking my business elsewhere.

Előre is elnézést minden Dr. Ken-rajongótól, de ez a sorozat még mindig borzasztó. Sitcomfüggő vagyok (úristen, miket néztem végig idén is!), de ezzel a komédiával hiába tettem még egy próbát télen, képtelen voltam az 5. résznél tovább jutni. Egyszerűen nézhetetlen.

kenfin1

A pilotról itt írtunk, de a sorozat alapja elfér 1 sorban most is. Egy háziorvosról szól, akinek eredetileg betegei is voltak, de az évad utolsó két részét elnézve a cinikus orvoslást teljesen kidobták, szóval 100%-ban családi komédia lett egy kis munkahellyel.

Komolyan mondom, nincs egy negatívum, amin változtatva ez a sorozat jó lehetne, mivel minden rossz benne. Még azok is, akik amúgy valamennyire tehetségesek. Ilyen rossz karaktereket annyira ritkán látsz sitcomban, hogy ezt a sorozatot mutogatni lehet ebből a szempontból.

kenfin2

Ami még durvább, hogy hiába van a tipikus 3 szálon felépítve, a kevesebb időt kapó történetekbe nulla energiát ölnek. Komolyan jól érzik magukat az írószobából hazaérők, nyugtával dicsérik a napot? Mármint értem, hogy x elvárással lett berendelve a sorozat, de azért ebben a formátumban is lehet nézhetőt csinálni. Ennél még a Crowded is sokkal jobb, a Fresh off the Boat meg főleg, ha már rasszon belül maradunk.

Azt viszont el kell ismernem, hogy a finálé utolsó perce tetszett. Ken Jeong (Hangover) eredetileg is orvos, így amikor azzal vicceltek, hogy az általa alakított Dr. Ken elmegy standuposnak, talán filmekbe is beteszik majd, esetleg kap egy sorozatot, akkor vigyorogtam ezerrel.

kenfin3

Semmi értékelhető nincs a Dr. Ken-ben, szóval kivételesen 1/10 jár. Huhh, ilyet is ritkán adok, de ennek muszáj volt.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 05. 12. 15:05

“Semmi értékelhető nincs a Dr. Ken-ben,”

lehet, hogy a vendégszereplőket (jött pár communitys arc) értékelted volna:)

a fináléban tetszett az orvosból humorista áthallás, jópofa volt, de egyébként végig semmilyen, gyenge volt nekem is a zárás.

Dexter Morgan - 2016. 05. 12. 16:31

Hát, valóban nem díjnyertes az én olvasatomban sem, de azért ennyire nem húzom, mint Human. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, de ez azért feljebb van a ‘nézhetetlen’ kategóriánál. Nemrég a Partners volt jó példa arra (Krumholtz, meg Sophia Bush, talán a CBS adta pár éve), meg a közelmúltból a One Big Happy (Elisha Cuthbert vonzza a nézhetetleneket, lást Happy Endings). A Dr. Ken minden epizódjában találtam valamit, ami miatt mégsem ment a kukába (különös tekintettel Dave Foley-re, akit imádok).

winnie - 2016. 05. 12. 16:38

Dexter Morgan: szerintem, ha az ember már talál olyasmit, amibe tud kapaszkodni, ld. foley, akkor jóval könnyebb a dolga a sorozattal, az ilyesmi nagyon megdobhatja. humannek gondolom nem jött össze:)

FrankLuck - 2016. 05. 12. 17:28

Ez volt a szitkom, aminek már a gondolatát is rühelltem, de valahogy soha nem kaszáltam el, nem érzem rosszabbnak, mint pl. a 2 Broke Girlst vagy a Mike & Mollyt. Ha valaki elvan az első pár résszel, annak nem lesz gondja a többivel sem.

LoGi - 2016. 05. 12. 19:12

Dexter: én nem vagyok nagy sitcom fogyasztó, biztos vagyok nem bírnám nézni a Dr. Ken-t, de Happy Endings miért volt nézhetetlen? :3 Azt még én is néztem, és nagyon jó emlékeim vannak róla.

lalakov - 2016. 05. 12. 19:31

nekem tetszett.

dragon1986 - 2016. 05. 12. 20:34

nekem tetszett jó volt látni a 3 community-s arcot pont eyecandy nem jött át ide :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz