login |

Survivor – 32×13: Tai massage

2016. 05. 12. 17:25 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Anything is possible.

Lehet, hogy ezzel most sokan nem fognak egyetérteni, de ez a rész nálam az év egyik legjobbja volt. Több szempontból is, de főleg azért, mert tetszett a bizonytalanság, a szervezkedés és a döntő előtti helyezkedés, és persze az is bejött, hogy kifejezetten érzelmesre sikeredett, ami nem túl gyakori a Survivor-ben, főleg ilyenkor.

Survivor - 32x13-00

Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Joe esett ki. Nem magától, mert egyébként senki nem szavazta volna ki talán, hanem “evakuálták”.

Survivor - 32x13-0000

Szép, mit ne mondjak. De milyen jól összeállt számára a sztori, amit a múlt részes Cydney-siker már felvezetett, hiszen ő is utolsóból lett első, a lassan járóból tovább érő. Joe persze a jutalomjátéknál nem tudott volna gyorsabb lenni, nem taktika volt a lassúsága, de valahol hihetetlen, hogy sikerült megnyernie a játékot. (Az újratöltős megoldás érdekes volt, de nyilván a sikerhez célozni is tudni kellett. Neki meg összejött a végén a 2-ből 2.)

Egyébként meglepődtem, hogy a kisebbség maradt a táborban, én nem a biztos “barátokat” hagytam volna többségben, mert így hiába szervezkednek a random kettek, nem tudnak semmit sem elérni. És az, hogy a végre győző Joe-t a jutalom csinálja ki…, ilyet kitalálni is nehéz lenne. És ki tudja, talán nem csak Aubrey siratta meg a szinte minden néző számára teljesen irreleváns játékost. Nekem mindenesetre bejött maga a sztori, és az azt kísérő érzelmek.

Survivor - 32x13-000

Mint ahogy az is tetszett, hogy Tai lelke mennyire háborgott, hogy az érzelmek rajta is úrrá lettek – annyira nem játékosalkat, mint írtam múlt héten, a Cydney által ráhúzott diktátor pozíció annyira távol áll tőle. Érdekes személyiség, na. De szerintem elég jól lehet irányítani, vagy terelni.

Joe kiesésével ismét bebizonyosodott, hogy manapság sokszor az idoloknak csak elrettentő hasznuk van, fenyegetésre jók, mert ilyen-olyan okok miatt, de ebben a szezonban egyik sem került kijátszásra, így hiába volt három is, hiába volt szuperidol, gyakorlati hasznuk nem volt. És még a plusz szavazatos előny is feleslegesen lett elpocsékolva. És mégis, milyen jó, hogy van idol.

Survivor - 32x13-06

A nyereménykaja során (milyen fura volt, hogy egyrészt nem volt azonnal payoff Joe húszabálása miatt, másrészt, hogy nem mutatták a zuhanyzást, vagy a masszázst (akár keresztbe vágva Tai masszázsával)) remek momentum volt, ahogy Joe szavai révén Aubrey rádöbbent arra, hogy Cydney fenyegetést jelent rá, én pedig elgondolkoztam volna, hogy a játékvakság olykor mennyire komoly tényező lehet. Hiszen Aubrey elég intelligens, de ha eddig ezt nem látta, akkor az igen beszédes.

De ahogy írtam, a részben a legszebb tényleg az volt, hogy miközben Tai elárulva érezte magát, hirtelen megint ő lett a legfontosabb láncszem, hiszen Aubrey is őt akarta maga mellé, és simán lehet, hogy Michele-lel is összeállhatott volna, hogy elérje a céljait – tetszenek ezek a 3 napos szövetségek és haragszomrádok, kevésbé kiszámítható így a történet.

Survivor - 32x13-11

Négyen maradtak: Cydney, Tai, Aubrey és Michele. Bárkiből ki tudnám nézni, hogy nyer, de szerintem, ha triókat vagy duókat csinálnánk belőlük, akkor minden kombinációból meg lehetne jósolni azt, hogy ki nyerne. És talán mindenkinek lehetne olyan ellenfele, akit megverne. Jövő héten kiderül, hogy kettes vagy hármas döntő lesz. Illetve, hogy lesz-e a négy között 2-2-es eredmény.

Survivor - 32x13-01 Survivor - 32x13-02 Survivor - 32x13-03 Survivor - 32x13-04 Survivor - 32x13-05  Survivor - 32x13-07 Survivor - 32x13-08 Survivor - 32x13-09 Survivor - 32x13-10  Survivor - 32x13-12 Survivor - 32x13-13 Survivor - 32x13-14 Survivor - 32x13-15 Survivor - 32x13-16 Survivor - 32x13-17 Survivor - 32x13-18 Survivor - 32x13-19 Survivor - 32x13-20 Survivor - 32x13-21 Survivor - 32x13-22 Survivor - 32x13-23 Survivor - 32x13-24  Survivor - 32x13-27

9 hozzászólás Ne habozz!

Riggins - 2016. 05. 12. 17:40

Szerintem ez volt a leggyengébb rész, de hát szavazás nélkül ez nem véletlen.
Joe nélkül nyitottabb a verseny, Aubrey extra szavazata hazament, ennek örülök.
Szerintem Tai mindenki ellen veszítene.
Továbbra is hajrá Cydney

winnie - 2016. 05. 12. 17:45

riggins: nálam a szavazás és a tribal már nem sokat befolyásol – ld. korábban is volt szuper tribal egy gyenge első 30 perc után, az már nem sokat javít rajta.

most is a rész nagyja lement, mire eldőlt, hogy nem lesz szavazás (persze én nem látom, hogy mennyi az idő, így csak későn derült ki, míg másnak biztos egyértelműnek tűnt elég hamar). szóval itt már korábban is tetszett, így a vége max feljebb vihette volna. viszont a játékon kívüli pillanatok, a szerepből való kilépések mindig is tetszeni

Risi92 - 2016. 05. 12. 18:03

azt kell, hogy mondjam, hogy ez az évad minden várakozásomat felülmúlta. az előző, Cambodia nagyon erős volt stratégiai vonalon, viszont idén annyi karakterizációt kaptunk, annyi egyedi játékost (igazi karaktereket), hogy teljesen felüdítő volt egy ilyen évadot is látni, ahol nem minden a stratégia.

igazából a F4 talán mindenidők legerősebb F4-a, amennyiben csak “kezdő” játékosokról beszélünk (tehát nem visszatérőkről), ugyanis ők 4-en mind tettek azért, hogy ide kerüljenek, mindnek rengeteg jó/meghatározó/gamechanger húzása van a resuméjükben. Taion kívül bármelyik lány győzelmének örülnék (Aubrynak, Cydneynek talán picit jobban, de Michele is nagyon is ügyesen játszik, csak hát mégis, előbbi kettő sokkal nagyobbakat húzott a kezdetektől fogva)

zárásul 3 érdekesség az évadról:
1) Tocantis óta ez az első, hogy nem volt idol play TC-n
2) legtöbb medevac, számszerint 3
3) 6 különböző ember nyerte meg az összes immunity-t (+ha Aubry nyeri a következőt, akkor 7 különböző ember)

Gumbo - 2016. 05. 13. 08:05

Final 2 szagot érzek

mowar - 2016. 05. 13. 10:09

Jó lett a végére ez a társaság, hogy talán mindegyikük kedveli egymást, és én is mindenkit megkedveltem, szóval egy biztos, hogy a végén nem fogok csalódni a győztesben.

Nekem az tetszene, ha a végére egy brain, egy braun meg egy beauty maradna, hogy szép kerek egész legyen a történet.

Rodney - 2016. 05. 13. 10:16

Én nagyon untam ezt az epizódot, de legalább Joe kiesett, így lényegesen jobb finálét kapunk. Szinte biztosra veszem, hogy final 2 lesz (vagy lehet duplarész egyetlen kiesővel?) meg azt is, hogy Aubry nyer. Meg azt is, hogy Michelle lesz a második, de ne legyen igazam és kapjunk valami váratlan befejezést.

Enzo - 2016. 05. 14. 13:12

Szegény Joe…hogy feljött a rewardban, először csinált valami emlékezeteset, erre pont részben a reward miatt esik ki…
Ötletes volt, hogy ha eldobáltad az összes zsákodat, akkor várni kellett. Immunity meg gondolom nem is volt akkor?
Rewardra választáskor ügyesen csinálták, hiszen ha 3-an mennek, azt kell nézni, hogy ki az a 2, aki marad, és legjobb tudásuk szerint Michele&Tai-t volt a legcélszerűbb otthagyni, fene gondolta hogy szövetkezhetnek is. A “Tai massage” jelenet hatlmas volt :D

Tényleg érzelmes rész lett, sokan most (vagy most is) jutottak el egy mélypontra. Tai-on látszik hogy tényleg megviseli ez a játék, és nem azért csinálja ezeket az oldalváltásokat, mert egy ilyen típusú ember. Aubry-t is úgy sajnálom, előbb Neal, most meg Joe esik ki mellőle…
A medevac-ot nem spoilerezte el végre az előzetes, ennek örülök, viszont valaki itt kommentben cserébe igen.

Szóval abszolút hajrá Michele és Aubry, erős top 4 jön, gyakorlatilag nincs underdog benne, egyedül Tai-ra többen mérgesek talán a zsűriből, de ennyi. És nincsenek éles határok és kötődések se.

Egyebek:
-Hiányolom a rewardokon elrejtett idolokat…
-…viszont fura, hogy gyakorlatilag idol play nélkül is ilyen jó ez az évad.
-Most kellett volna még a családtagok behozása, ott milyen sírás lett volna :D

pimadd - 2016. 05. 14. 19:04

Enzo: a rewardon elrejtett idolok először a 31. szezonban fordultak elő, amit viszont később vettek fel, mint a 32.-et, ezért nincsenek.

Enzo - 2016. 05. 14. 21:53

@pimadd: eh, mármint nem konkrétan csak idolokra gondoltam, hanem clue-kra is, olyan meg már elég régóta van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz